0
02126246958

چگونه از کلید فولاد استفاده کنیم؟ آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱۷

کلید فولاد یک مرجع بسیار عالی و کاربردی برای استفاده­ ی مهندسان و متخصصان رشته های فنی به خصوص کسانی است که با فولادها سر و کار دارند. اگر شما علاقمند به آموزش کلید فولاد، آشنایی با انواع فولادها و دریافت پاسخ پرسش های خود در این زمینه هستید، با وب سایت عصر مواد در آموزش گام به گام و نکته به نکته کلید فولاد همراه ما باشید. این آموزش به صورت پرسش و پاسخ تدوین شده است و در خلال مطالب نوشتاری، از عکس، اینفوگرافیک، فایل صوتی و ویدئو برای آموزش بهتر هم کمک گرفته می شود. با توجه به اینکه متن این آموزش به فاصله کوتاهی پس از تولید محتوا، عرضه می شود، برنامه ریزی ما بر این است که مثل سریال های نمایش خانگی، هر هفته یک قسمت از این مجموعه ی چند قسمتی در وب سایت عصر مواد منتشر و تقدیم صنعت گران، دانشجویان و کارشناسان رشته های فنی شود. شما می توانید عصر مواد و محتوای آن را از نسخه اندرویدی و شبکه های اجتماعی آن هم دنبال کنید. پرسش های خود را هم می توانید از قسمت پایین همین صفحه در ثبت دیدگاه ارسال کنید، در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد. برای اطلاع از سایر آموزش های گام به گام در وب سایت عصر مواد اینجا کلیک کنید.

 

 

پس از معرفی فولادهای عملیات حرارتی پذیر در قسمت چهاردهم آموزش کلید فولاد و اختصاص قسمت های ۱۵ و ۱۶ از این آموزش به کلیات عملیات حرارتی، معرفی فولادهای عملیات حرارتی پذیر از فصل دوم کلید فولاد را در این قسمت پی می گیریم.

 

 

پرسش ۶۸- ترکیب شیمیایی فولادهای عملیات حرارتی پذیر شامل چه عناصری است؟

 

همان طور که قبلاً اشاره شد فولادهای عملیات حرارتی پذیر از رده فولادهای کربنی و کم آلیاژ هستند. در جدول زیر، ترکیب شیمیایی گروهی از فولادهای پر کاربرد عملیات حرارتی پذیر داده شده است:

 

 

فایل PDF جدول فوق را با حجم ۴۳۴ کیلوبایت می توانید از لینک زیر دریافت فرمایید:

 ترکیب شیمیایی گروهی از فولادهای عملیات حرارتی پذیر پر کاربرد طبق استاندارد DIN EN

 

 

 

 

پرسش ۶۹- در بین فولادهای عملیات حرارتی پذیر، فولاد معروف و پرکاربرد Ck 45 یا فولادهایی مثل Ck 35 ،Ck25 و Ck 60 معرفی شده است، معنای نامگذاری آن ها چیست؟ آیا نام Ck 45 مفهوم خاصی دارد؟ این فولادها چه تفاوتی با فولاد C45 ،C35 ،C25 و C60 دارند؟ 

 

پاسخ به این سوال نیاز به مرور مطالب قبلی دارد. در پاسخ سوال ۸ از قسمت دوم و سوال ۱۳ از قسمت سوم آموزش کلید فولاد اشاره شد که طبق استاندارد DIN EN 10027-1 برای نامگذاری فولادهای غیر آلیاژی با مقدار منگنز کمتر از ۱ درصد به این صورت عمل می شود که اول حرف C می آید که اشاره به عنصر کربن دارد، پس از C از کاراکتر دو یا سه رقمی استفاده می شود که بیانگر درصد وزنی کربن فولاد است که در عدد صد ضرب شده است، برای مثال C45 دارای ۰٫۴۵ درصد وزنی کربن است. پس از این ارقام، از یک حرف بزرگ انگلیسی استفاده می شود که معنای آن در استاندارد تعریف شده است. برای مثال حرف E در C45E به مفهوم این است که مقدار گوگرد فولاد باید یک مقدار حداکثر مشخصی کمتر از مقدار گوگرد C45 باشد. در استاندارد قبلی آلمانی (DIN 17006) به جای حرف E از حرف کوچک انگلیسی پس از حرف C استفاده می شد، برای مثال Ck 45 که k به معنی میزان فسفر و گوگرد پایین در ترکیب شیمیایی فولاد نسبت به C45 است. اگر در جدول بالا به مقادیر عناصر در هر کدام از فولادهای Ck45 ،Ck35 ،Ck25 ،C60 ،C45 ،C35 ،C25 و Ck 60 دقت کنید می بینید که تفاوت ترکیب شیمیایی آن ها همین مقادیر کمتر گوگرد و فسفر در فولادهای Ck است.

 

 

پرسش ۷۰- خواص مکانیکی و استحکامی فولادهای عملیات حرارتی پذیر چگونه است؟

 

در جدول زیر، خواص مکانیکی گروهی از فولادهای پر کاربرد عملیات حرارتی پذیر پس از عملیات حرارتی سخت کاری و برگشت (کوئنچ-تمپر)داده شده است:

 

 

 

فایل PDF جدول فوق را با حجم ۱۶۲ کیلوبایت می توانید از لینک زیر دریافت فرمایید:

خواص مکانیکی گروهی از فولادهای عملیات حرارتی پذیر پر کاربرد طبق استاندارد DIN EN پس از عملیات حرارتی سخت کاری و برگشت (کوئنچ-تمپر)

 

 

 

پرسش ۷۰- چه نوع عملیات حرارتی بر روی فولادهای عملیات حرارتی پذیر انجام می شود؟

 

فولادهای عملیات حرارتی پذیر قابلیت سخت کاری و برگشت (کوئنچ-تمپر) دارند. در نتیجه با انجام عملیات حرارتی مناسب می توان سختی و استحکام آن ها را افزایش داد. این قابلیت دلیل کاربرد زیاد این فولادها در صنایع مختلف به خصوص قطعه سازی و ماشین سازی است. در جدول زیر شرایط سخت کاری این فولادها به همراه دمای آنیل و نرماله و سختی آن ها پس از آنیل و سخت کاری سطحی طبق استانداردهای DIN EN داده شده است: 

 

 

 

فایل PDF جدول فوق را با حجم ۲۱۳ کیلوبایت می توانید از لینک زیر دریافت فرمایید:

سیکل عملیات حرارتی و سختی گروهی از فولادهای عملیات حرارتی پذیر پر کاربرد طبق استاندارد DIN EN

 

 

 

خواهشمند است نظرات، پیشنهادات و سوالات خود را در پایین همین صفحه در قسمت ثبت دیدگاه مطرح بفرمایید. قسمت بعدی آموزش گام به گام کلید فولاد را هم دنبال کنید. 

 

 

 

 

قسمت های قبلی:

 

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۲

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۳

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۴

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۵

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۶

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۷

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۸

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۹

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱۰

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱۱

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱۲

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱۳

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱۵

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱۶

آموزش گام به گام کلید فولاد – قسمت ۱۸

 

 

 

ارسال دیدگاه