0
02126246958

تفاوت استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ + ویدیوی آموزشی و اختصاصی عصر مواد

ویدیو:

 


نام ویدئو به فارسی:  تفاوت استیل ۳۰۴ و ۳۱۶

 


نام ویدئو به انگلیسی (در یوتیوب): 

 


زمان ویدئو: ۱ دقیقه

 


فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۷۲۰

 


زبان: فارسی

 


زیرنویس:

 


دوبله:

 


اختصاصی عصر مواد: این ویدیو اختصاصی عصر مواد است و در آن تفاوت استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ در یک دقیقه توضیح داده شده است.

 


مشاهده ویدیو:

 

 

 

 

 

لینک دانلود از آپارات:

حجم: ۴٫۶ مگابایت (کیفیت ۴۸۰) و ۷ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

 

 

 

 

 

 

توضیحات:

 

فولادهای زنگ نزن ۳۰۴ یا Stainless steel 18 8 و ۳۱۶ یا Stainless steel 18 10 از پر کاربردترین و پر مصرف ترین فولادها در صنایع مختلف هستند. هر دوی این فولادها کاربرد زیادی در تجهیزات، ماشین آلات و ابزار به کار رفته در صنایع مختلف مثل مخازن، مبدل های حرارتی، سیستم پایپینگ، شیرآلات، پمپ، اجزای ماشین و غیره، تجهیزات و لوازم صنایع غذایی، دارویی و پزشکی، لوازم خانگی، تجهیزات و لوازم آشپزخانه و تزئینات ساختمانی دارند. علیرغم برخی مشابهت ها در خواص، ویژگی ها و کاربردهای این دو فولاد، یک تفاوت مهم بین آن ها باعث می شود تا نتوان در برخی کاربری ها و مصارف، فولاد زنگ نزن ۳۰۴ را جایگزین ۳۱۶ کرد. در نتیجه باید هزینه بیشتری صرف تامین و ساخت قطعات و تجهیزات صنعتی نمود تا از فولاد زنگ نزن گران تر ۳۱۶ استفاده کرد. علیرغم برخی تفاوت های این دو فولاد، یک تفاوت مهم آن ها با هم ویژه تر و موثرتر است و آن چیزی نیست جز حضور ۳-۲ درصد مولیبدن در ترکیب شیمیایی ۳۱۶، در حالی که جای این عنصر در ترکیب شیمیایی ۳۰۴ خالی است. 

 

با این توضیح، حتماً این سوال مطرح شده است که مولیبدن دارای چه نقش ویژه ای در این فولادها است؟ و سوال مهم تر اینکه، چه ارتباطی بین تفاوت ۳۰۴ و ۳۱۶ و تفاوت مقدار مولیبدن آن ها وجود دارد؟

 

پاسخ این سوالات کلید پاسخ به پرسش اصلی است. در واقع تفاوت مهم ۳۰۴ و ۳۱۶ از حضور عنصر مولیبدن در فولاد ۳۱۶ ناشی می شود و تفاوت های کوچک در مقدار سایر عناصر تاثیر زیادی در به وجود آمدن این تفاوت ندارد. حضور عنصر مولیبدن یک خاصیت ویژه ای به فولاد ۳۱۶ می بخشد که در فولاد ۳۰۴ کمتر وجود دارد و آن این است که اضافه شدن مولیبدن به ترکیب شیمیایی فولاد ۳۱۶ مقاومت آن را به خوردگی عمومی، حفره دار شدن (pitting) و خوردگی شیاری یا شکافی افزایش می دهد. این موضوع را دست کم نگیرید، بلکه همین تفاوت باعث توسعه ی کاربردهای فولاد ۳۱۶ نسبت به ۳۰۴ شده است. به طوری که در بسیاری از محیط های مستعد به خوردگی حفره دار شدن و خوردگی شیاری و همچنین برخی محیط های اسیدی نمی توان از فولاد زنگ نزن ۳۰۴ استفاده کرد ولی می توان از فولاد زنگ نزن ۳۱۶ استفاده نمود. 

 

با توضیحات گفته شده، تفاوت مهم فولادهای زنگ نزن ۳۰۴ و ۳۱۶ را می توان مقاومت بیشتر فولاد ۳۱۶ نسبت به خوردگی های حفره دار شدن و شیاری و تخریب های ناخواسته ی ناشی از آن خوردگی ها و در نتیجه توسعه ی کاربرد آن دانست که بیشتر ناشی از حضور عنصر مولیبدن در ترکیب شیمیایی آن است.

 

 

 

 

 

 

 

این مطالب از عصر مواد را هم از دست ندهید:

 

 

 

 

مطالب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر:

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه