0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – ۲۴ دی ۱۴۰۰

واکس‌های غیر سیلیکونی ایرانی برای صنعت تایرسازی تولید شد

 

یک شرکت دانش‌بنیان با توسعه دانش فنی، موفق به تولید واکس‌های پلیمری با ساختار غیر سیلیکونی برای کاربرد در صنعت قطعات لاستیک و تایرسازی شد.

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ایسنا، معصومه نوجوان، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید رهاساز پلیمری با ساختار غیر سیلیکونی گفت: این محصول کاربردی به‌عنوان جداکننده در صنعت تایر و قطعات لاستیک به‌عنوان جداکننده عمل می‌کند و در سه سطح با فرمولاسیون متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی رهاساز یا واکس‌های جداکننده را ترکیبات شیمیایی دانست که یک لایه مسطح، خنثی، نازک و همگن روی سطح قالب، ایجاد و مشکلات ناشی از چسبیدن قطعه به قالب را قبل و بعد از ولکانیزاسیون رفع می‌کند.

نوجوان با تاکید بر اینکه رهاسازهای با ساختار غیر سیلیکونی برخلاف رهاسازهای سیلیکونی، به دلیل ساختار شیمیایی خود قادر به فرآیند رهاسازی هستند و سطح چربی روی قطعه و قالب به‌جا نمی‌گذارند، اظهار کرد: این موضوع سبب می‌شود که قطعات تولیدی بتوانند پس از تولید، مستقیماً به فرآیندهای بعدی نظیر رنگ‌کاری، چسب کاری و عملیات تکمیلی دیگر که روی قطعه لازم است انجام شود، وارد شوند و نیاز به مرحله شست‌وشو با آب و مواد شوینده از بین برود؛ به این ترتیب چرخه تولید کوتاه شده و قیمت نهایی قطعه نیز کاهش می‌یابد.

به نقل از مرکز اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان خاطر نشان کرد: رهاسازهای پلیمری دارای ساختار غیر سیلیکونی قابل‌حل در آب در تولید شیلنگ‌های شکل دار لاستیکی بر پایه پلیمرهای استاندارد و همچنین برای پلیمرهای سیلیکونی و فلوروکربنی به کار می‌رود و با قدرت بالای رهاسازی مانع از هرگونه صدمه و خوردگی در سطح داخلی شیلنگ‌های هیدرولیک می‌شود.

وی با بیان اینکه رهاسازهای غیر سیلیکونی به‌راحتی توسط آب از سطح قالب شسته می‌شوند و بدین ترتیب عمر قالب افزایش می‌یابد، اضافه کرد: علاوه بر آن قطعات تولیدی توسط رهاسازهای غیر سیلیکونی، سطح یکنواخت و براقی دارند. پایداری حرارتی و شیمیایی بالا، عدم اثر سوء روی قطعه لاستیکی و عدم ایجاد ضایعات یا حالت چسبناک رزینی روی قالب از دیگر مزایای این محصول به شمار می رود.

 

شماره چهارم «آستنیت» منتشر شد

 

انجمن علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه فردوسی مشهد شماره چهارم فصلنامه «آستنیت» را منتشر کرد.

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از می‌متالز، آشنایی با گرایش خوردگی، معرفی نرم‌افزار، از انجمن مواد چه خبر؟، مصاحبه با دکتر براتی، نظر ارشدی‌ها درباره گرایش خوردگی، تازه‌ها و اخبار متالورژی در دنیا، معرفی سایت انجمن خوردگی ایران، مواد هوشمند، کارکرد خوردگی، راه‌های جلوگیری از خوردگی مواد، مقاله علمی، انگلیش تایم متالورژیکی، جدول خوردگی و سخنی با نو ورود‌های ۱۴۰۰ عناوین مطالب این نشریه است.

در سخن سردبیر این شماره آمده است: «.. در فصلنامه آستنیت سعی داریم تا به تمام جوانب علم مواد از جمله مطالب روز جهان در حوزه علم مواد را به اطلاع شما عزیزان برسانیم و شما را با اتفاقات، کاربرد‌ها و پیشرفت‌های این رشته آشنا کنیم.

 

ارسال دیدگاه