عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
رزمحسینی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت به مجلس شورای اسلامی معرفی شد
معاون پارلمانی رییسجمهوری گفت: رییسجمهوری در نامهای به مجلس، علیرضا رزمحسینی را به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی کرد.
حسینعلی امیری عصر سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار سیاسی ایرنا خاطرنشان کرد: معرفی وزیر صمت قاعدتاً در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی باید اعلام وصول شود.
وی افزود: طبق آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی قاعدتاً یک هفته پس از اعلام وصول این موضوع، جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی باید برگزار شود.
معاون پارلمانی رییس جمهوری درباره سوابق وزیر پیشنهادی صمت گفت: رزمحسینی در دولت تدبیر و امید استاندار استانهای خراسان رضوی و کرمان بوده است. وی با اشاره به این موضوع که رزمحسینی سابقه مدیریت چند شرکت بزرگ، عضویت در هیات مدیره چند واحد تولیدی و فعالیتهای بازرگانی را در کارنامه خود دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه وی عضو هیات مدیره چند واحد معدنی نیز بوده است با امور صنعت، معدن و تجارت آشنایی کامل دارد.
در جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که با ریاست رییس جمهور برگزار شد، گزارش وزارت صمت در خصوص تولید فولاد در کشور ارائه و مقرر شد براساس تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، کلیه محصولات تولیدکنندگان در بورس کالا عرضه و فولاد مورد نیاز کارخانجات بزرگ نظیر خودروسازان به قیمت بورس کالا تامین شود. در عین حال وزارت صمت موظف شد با هماهنگی سایر دستگاه های مرتبط در دولت زنجیره تولید، توزیع و قیمت فولاد را مدیریت کند.
فولاد خوزستان، تولید نیمه نخست را به مرز ۲ میلیون تن رساند
تولید شمش در شرکت فولاد خوزستان در نیمه نخست امسال، با رکورد همراه شد و به مرز ۲ میلیون تن رسید. علی محمدی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان با اعلام خبر فوق افزود: کارکنان فولاد خوزستان توانستند با تلاش شبانهروزی و تکیه بر توان داخلی بعد از ۲ سال، رکورد تولید شش ماهه را به میزان قابل توجهی ارتقا دهند.
به گفته وی، عبور از تولید یک میلیون و ۹۷۶ هزار تُن در شش ماهه نخست سال ۹۹ گامی بلند در تحقق جهش تولید است.
محمدی اظهار داشت با وجود همهی سختیهای ناشی از تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای شیوع کرونا، کارکنان فولاد خوزستان در مسیر تحقق شعار سال ۱۳۹۹ گام برداشتند و به ندای رهبر انقلاب لبیک گفتند. وی یادآور شد: این رکود تولید نسبت به سال ۹۷ بیش از ۶۷ هزار تُن افزایش داشته است.
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان همچنین درباره رکوردهای پیشین گفت: در سه ماهه نخست امسال با تولید یک میلیون و ۲۴ هزار تُن شمش، رکورد جدیدی در فصل بهار به دست آمده بود. از طرفی در چهار نوبت رکورد تولید ماهانه در فروردین و خرداد ماه و رکورد تولید روزانه در چهاردهم فروردین و بیست و چهارم اردیبهشت ارتقا یافت.
وی تاکید کرد: شعار محوری سال ۱۳۹۹ فولاد خوزستان “تکمیل زنجیره ارزش و تحول در تولید محصولات خاص با تمرکز بر طرحهای توسعه، ایمنی، محیط زیست و بهداشت محیط کار و تقویت سرمایه های انسانی” است و برنامه سالانه تولید، سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن شمش فولاد پیشبینی شده است.
محمدی افزود: همهی توان خود را بکار می گیریم که به اقتصاد بدون نفت کمک کنیم و به مانند سالهای گذشته، با اولویت تامین نیاز داخل، درصدی از این تولید به صادرات اختصاص دارد.
رکوردشکنی تولید در فولاد هرمزگان
شرکت فولاد هرمزگان اعلام کرد: رکورد تولید ماهیانه در شهریور ۹۹ به میزان ۱۳۷.۳۹۱ تن محقق شد. رکورد ماهیانه قبلی در خرداد ۹۷ و به میزان ۱۳۵.۶۹۹ تن محقق شده بود.
گام اول تشکیل تعاونی مسکن پرسنل چادرملو و شرکتهای تابعه برداشته شد
در نشست مقدماتی تشکیل تعاونی مسکن پرسنل چادرملو و شرکتهای تابع و عضو خانواده چادرملو که به ریاست ناصر تقیزاده مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت در مجتمع صنعتی اردکان برگزار شد، مقرر گردید در سریع ترین زمان با تشکیل هیات موسس، متشکل از نمایندگان شرکتهای تابع اقدامات اولیه شامل ثبتنام از متقاضیان فاقد مسکن و نیز انتخاب زمین مناسب برای ساخت حداقل ۱۰۰۰ واحد در فاز ۱ انجام شود.
مدیرعامل چادرملو ضمن بیان صریح بر اراده جدی شرکت در ساخت واحدهای مسکونی برای کارکنان و کارگران، اظهار امیدواری کرد: در فازهای دوم و سوم به تناسب اولویت به سایر متقاضیان مسکن عضو تعاونی نیز، مسکن واگذار کنیم.
مدیرعامل چادرملو گفت: با تمام توان خود و حمایت و کمک مسوولان شهرستانهای اردکان و بهاباد، تلاش خواهیم کرد کارگران و کارکنان فاقد مسکن را خانهدار کنیم.
کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود. |
گواهینامه فولاد خراسان برای صدور محصول به کشورهای مشترک المنافع تمدید شد
مجتمع فولاد خراسان که بزرگ ترین تولید کننده انواع مقاطع سبک فولادهای ساختمانی در شرق کشور است، با توجه به کیفیت بالای محصولات خود و مزیت نزدیکی به مرز کشورهای مشترک المنافع، صادرات محصولات و افزایش سهم خود را در بازار این کشورها برنامه ریزی و در همین راستا اخذ گواهی انطباق محصولات شرکت با الزامات این استاندارد روسی را پیاده سازی کرده است.
در آخرین ارزیابی های صورت گرفته توسط ممیزان و نمایندگان موسسه گوست، برای سومین دوره، انطباق محصولات فولاد خراسان با معیارها و الزامات استاندارد مذکور تایید و گواهینامه صدور محصولات به کشورهای آسیای میانه و روسیه برای یک دوره سه ساله دیگر (سال های ۲۰۲۳-۲۰۲۰ میلادی) به نام این مجتمع صادر شد.
به گزارش روابط عمومی، داشتن این گواهینامه استاندارد، علاوه بر الزامی بودن برای محصولات خود کشورهای مشترک المنافع، یک ضرورت برای صادرات کالا به آن کشورها به شمار می رود.
گواهینامه GOST به عنوان یک استاندارد منطقه ای، شاخص کیفیت محصول، انطباق محصول با استانداردها و یا مشخصات سفارش داده شده و انطباق محصول با الزامات ایمنی را تایید می کند.
راهکار نانویی برای جلوگیری از سرقت دریچه منهول فاضلاب
شرکت رادیس پس از ۷ سال کار تحقیقاتی موفق شده است نانوکامپوزیتی از جنس سیمان تولید کند. این ماده، ضدسرقت بوده و تمامی خواصی را که در ساخت دریچه ها انتظار میرود، بروز میدهد. به همین دلیل این محصول، ظرف مدت کوتاهی که به بازار عرضه شده، با استقبال چشم گیری مواجه شده است و توانسته خود را به عنوان جایگزین مناسب دریچههای چدنی به بازار کشور معرفی کند.
گذشته از خسارات مالی فراوانی که سرقت این دریچهها به شهرداریها و ادارات آبوفاضلاب تحمیل میکند، چاههای بدون دریچه که پس از سرقت برجای میمانند، همواره جان شهروندان را تهدید میکنند. متاسفانه سالانه تعدادی از هموطنانمان به علت سقوط در چاههایی که به علت سرقت دریچهها بدون حفاظ ماندهاند، جانشان را از دست میدهند.
تاکنون برای حل این مشکل راهحلهای مختلفی اندیشیده شده است؛ مانند افزودن قفل یا استفاده از مواد جدید مانند کامپوزیت، پلیمر و بتن؛ اما متاسفانه هر کدام از این راهحلها مشکلات خاص خود را به دنبال داشته و نتوانسته جایگزین مناسبی برای دریچههای معمولی چدنی باشد.
شرکت رادیس پس از ۷ سال کار تحقیقاتی موفق شده است نانوکامپوزیتی از جنس سیمان اختراع کند. دریچه نانوکامپوزیت رادیس از ناکامپوزیتهای سیمانی تقویت شده، تهیه میشود. این ماده خواص منحصربهفردی دارد که به طور کلی با سیمان و دیگر مواد به کار رفته در دریچهها متفاوت است. این ماده برخلاف سیمان، قابلیت چکشخواری چشم گیری دارد، کاملاً در برابر نفوذ آب مقاوم است و تحمل دماهای بسیار بالا و بار قابلتوجهی را دارد.
از نانوکامپوزیت رادیس در موارد مختلفی میتوان استفاده کرد؛ اما مهمترین استفاده آن در دریچههای منهول فاضلاب است که بهعلت وزن مناسب، دوام بالا و ضدسرقت بودن، مادهای ایده ال برای این محصول محسوب میشود.
تاکنون دریچههای منهول رادیس در بسیاری از استانهای کشور مانند تهران، خوزستان، خراسان، فارس و … جایگزین دریچههای قدیمی شده و توانسته مشکل سرقت دریچههای فاضلاب را به طور کامل برطرف کند. دریچههای منهول نانوکامپوزیت رادیس برای تاسیسات زیرزمینی شهرداریها، مخابرات، آبوفاضلاب، پتروشیمیها و شهرکهای صنعتی کاربرد دارد.
دریچههای بتنی که به طور سنتی در بازار استفاده میشوند، مشکلاتی مانند تردی و شکنندگی دارند که به علت خواص بتن است. همچنین نفوذ آب در بتن باعث میشود که پس از یخزدگی و یخگشایی، محصول دچار ترک و شکننده شود. استفاده از فناوری نانو موجب شده است که نفوذ آب در محصولات رادیس صفر باشد و با مشکل یخزدگی و یخگشایی مواجه نشوند.
همچنین ماده نانوکامپوزیت ساختهشده در شرکت رادیس، قابلیت چکشخواری فوقالعاده بالایی دارد و همین امر موجب شده است که بتواند جای چدن را در درپوشهای فاضلابی پر کند. به این ویژگیها، قابلیت تحمل بار بالا در ضخامتهای کم را نیز باید افزود. دریچههای فعلی شرکت رادیس توانایی تحمل بارهای بیشتر از ۴۰ تن را دارا هستند.
به طور کلی حداقل طول عمر ۶۵ سال، قیمت مناسب و ارزان، مقاومت در برابر عاملهای مخرب، غیرقابل اشتعال بودن، تحمل دما از ۵۵ تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد و ضدسرقت و دارای بیمه سرقت بودن را میتوان از مزایای رقابتی این محصول دانست.
بازگشت تعداد قابل توجه از معادن استان خراسان رضوی به چرخه تولید
به گزارش روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، در راستای پیاده سازی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس در استان خراسان رضوی تا کنون از ۴۹ بهره بردار معدن غیر فعال با مواد معدنی مختلف در چند شهرستان استان جهت شرکت در جلسات بررسی مشکلات و موانع فعالیت آن ها در حضور معاون معدن و صنایع معدنی استان، نماینده شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و رییس خانه معدن استان خراسان رضوی دعوت به عمل آمده است.
بر اساس این گزارش در جلسات مذکور پس از استماع مشکلات بهره برداران، راهکارهای کلینیکی متعددی نظیر معرفی به بازار فروش مناسب، معرفی جهت ورود ماشین آلات دست دوم و معرفی به صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی، پیشنهاد شده است. همچنین مهلت قانونی جهت پرداخت حقوق دولتی و اعطای تخفیفات قانونی از دیگر موارد مطرح شده جهت افزایش انگیزه و کمک به بازگشت معادن غیر فعال به چرخه تولید در جلسات مذکور بوده است.
محمد توکلی؛ معاون معدن و صنایع معدنی استان خراسان رضوی سازماندهی و عملکرد طرح احیای معادن کوچک مقیاس را در استان خراسان رضوی تاکنون مطلوب دانسته و خاطر نشان کرد: بازگشت تعدادی از معادن کوچک مقیاس نظیر معادن مس سرخ، مرمریت رودشور، سیلیس کوه آشتی و بال کلی پیش چنگ گیسور به چرخه تولید از دستآوردهای مهم این طرح در نیمه نخست سال جاری بوده و انتظار می رود در آینده نزدیک نیز شاهد فعال شدن بخش عمده ای از معادن غیر فعال مذکور و افزایش رونق اشتغال زایی در مناطق کمتر توسعه یافته استان خراسان رضوی باشیم.
۸۶ معدن در مدار تولید قرار گرفت
قائممقام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ضمن اعلام این خبر که تا پایان شهریور امسال ۶۶۰ معدن کوچک مقیاس پایش شدهاند، اعلام کرد از آغاز طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچک تا پایان شهریورماه امسال، ۸۶ معدن فعال و در وضعیت تولید قرار گرفتهاند.
به گزارش «ایسنا» عباس نعیمی در نشست شورای هماهنگی طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک با بیان این مطلب، اظهار کرد: در قالب طرح احیا، فعالسازی و توسعه معان کوچک مقیاس، از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه جاری از ۶۶۰ معدن، برای ۱۵۰ معدن اقدام کلینیکی انجام شده است. این آمار از ۳۱ استان کشور دریافت شده و از ابتدای اجرای طرح احیا و فعالسازی معادن کوچک تاکنون، ۲۷۹۰ معدن پایش شده است.
قائممقام ایمیدرو با بیان اینکه از این تعداد، روی ۱۱۷۰ معدن اقدام کلینیکی انجام شده است، اعلام کرد: در مجموع تاکنون برای ۲۰۰ معدن اقدامات نهایی صورت گرفته است و تا پایان نیمه نخست امسال، ۸۶ معدن فعال و در مدار تولید قرار گرفت که ۵۴ معدن مربوط به سال جاری است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.