0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

از رتبه ۳ در صادرات فولاد کشور تا میوه دادن یک پروژه استراتژیک

 

شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در حالی نیمه نخست سال ۱۳۹۹ را پشت سر گذاشت که در این مدت موفق شد پروژه مهم فاز ۲ فولادسازی را به نتیجه برساند و در عین حال رتبه سوم صادرات فولاد کشور را نیز به دست آورد. فولاد کاوه جنوب کیش در پنج ماهه امسال بعد از شرکت‌های فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان رتبه سوم بزرگترین صادرکنندگان فولاد کشور را به خود اختصاص داد.

طبق آخرین اطلاعات منتشر شده، تولید آزمایشی فاز ۲ فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش از شهریور ماه آغاز شده و قرار است بهره‌برداری و افتتاحیه رسمی این پروژه این فاز از مهر ماه انجام شود. تولید فاز ۲ فولادسازی برای امسال ۳۰۰ هزار تن پیش‌ببنی شده است.

تولید شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در پنج ماهه نخست ۱۳۹۹ در زمینه آهن اسفنجی به ۶۷۰ هزار و ۲۹۹ تن رسید که نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۷% رشد را نشان داد. همچنین تولید شمش بیلت این شرکت در این مدت با کاهش ۱۲ درصدی به ۴۳۳ هزار و ۷۳۹ تن رسید. اگرچه تولید مرداد ماه با رشد ۸ درصدی به ۱۰۹ هزار و ۶۴۹ تن رسید.

اما در حوزه صادرات، فولاد کاوه جنوب کیش در ۵ ماهه نخست امسال ۲۱۱ هزار و ۴۰۰ تن شمش بیلت صادر کرد که ۴۳% کاهش را نشان داد. در این مدت ۱۰ هزار تن آهن اسفنجی هم توسط این شرکت صادر شد. مجموع صادرات فولاد کشور هم در پنج ماهه امسال با کاهش ۳۹ درصدی به حدود ۱٫۷ میلیون تن رسید.


 

ثبت رکورد جدید تولید روزانه ۵۹۳ تن آند مس در خاتون‌آباد

 

اردشیر سعدمحمدی با بیان این‌که در سال جهش تولید و در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر رونق و جهش تولید، رکورد جدیدی در تولید ثبت شد، گفت: با تلاش پرسنل سخت‌کوش کارخانه ذوب خاتون‌آباد در روز ۲۴ شهریور رکورد قبلی تولید آند مس شکسته شد و با افتخار تناژ تولید ۵۹۳ تن آند در روز انجام پذیرفت.

 

 

مدیرعامل شرکت مس با اشاره به این‌که این مهم با عبور از موانع تولید، تلاش همه پرسنل خدوم و عملیاتی نمودن برنامه ریزی‌های تدوین شده صورت پذیرفته است، افزود: با ترکیب و یکپارچه سازی بهینه نیروهای با تجربه و جوان در جهت ترویج فرهنگ خودباوری و توسعه ظرفیت‌ها و توانمندسازی‌های داخلی توانستیم این رکورد را ثبت کنیم که نویدبخش روزهایی روشنتر در جهت استمرار تولید و شناسایی ظرفیت‌های بالقوه در سازمان است.


 

ذوب ‌آهن اصفهان بر تامین ریل داخل کشور تمرکز کرده است

 

مهرداد تولائیان معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌آهن اصفهان در خصوص آخرین وضعیت تولید ریل این شرکت و دریافت گواهینامه استاندارد ملی ایران برای تولید آن، اظهار داشت: در حال حاضر استاندارد ریل مورد استفاده در دنیا EN 13674 است که ریل تولیدی ذوب آهن نیز مطابق با آن است و هفته گذشته نیز موفق به دریافت گواهینامه استاندارد ملی برای ریل خود شد.

وی با تاکید بر اینکه از نظر کیفیت امکان صادرات محصول ریل ذوب آهن وجود دارد، افزود: با توجه به نیازهای داخل کشور و قراردادهای موجود ذوب‌آهن برای تحویل ریل، این شرکت در سال جاری برنامه‌ای برای صادرات ریل خود ندارد و با توجه به تعهدات موجود اولویت ذوب‌آهن تامین نیاز داخل است، تا وزارت راه و شهرسازی ناچار به واردات ریل نشود.

معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه حتی تا نیمه نخست سال آینده نیز شرکت ذوب‌آهن تعهد تحویل ریل برای ۶ محور مهم کشور را در دستور کار خود قرار دارد، بیان کرد: با توجه به سیاست وزارت راه و شهرسازی بر توسعه حمل‌ونقل ریلی، شرکت ذوب‌آهن در حال حاضر با توجه به نیازهای موجود کشور ذوب آهن می تواند ۱۰۰ درصد نیازهای ریلی داخل را تامین کند و در این خصوص با وزارت راه و شهرسازی در تعامل و هماهنگی کامل قرار دارد.

تولائیان تصریح کرد: شرکت ذوب‌آهن اصفهان اکنون برای تمام پروژه‌هایی که تا یک سال و نیم آینده در برنامه وزارت راه و شهرسازی است، قرارداد منعقد کرده و ماهانه با دستور این وزارتخانه برای محورهای مختلف ریل را ارسال می‌کند.

معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌آهن اصفهان با تاکید بر اینکه در حال حاضر شرکت ذوب‌آهن تنها تولیدکننده ریل در کشور است، یادآوری کرد: با وجودی که ذوب‌آهن رقیبی در تولید ریل ندارد، به عنوان تنها فروشنده به بورس کالا ورود کرده است و خریداران براساس قیمت تعیین شده در بورس کالا محصول مورد نظر خود را خرید می‌کنند.

تولائیان با بیان اینکه راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خرید ریل مورد نیاز خود را از طریق مناقصه انجام می‌دهد که ذوب آهن اصفهان در تمام مناقصه‌ها شرکت و تنها برنده آن است، ادامه داد: البته شرکت های کوچکی وجود دارند که نیازمند ریل‌گذاری در کارخانه و مجموعه خود هستند که بدون برگزاری مناقصه، ریل مورد نیاز خود را از بورس کالا خرید می‌کنند.

وی در خصوص قیمت‌گذاری ریل ذوب آهن در بورس کالا، ابراز کرد: برای اینکه در حق خریداران اجحاف نشود و ذوب‌آهن متهم به انحصار نشود، ریل تولیدی این شرکت در بورس کالا عرضه و فروخته می‌شود.

معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه قرار است تا پایان امسال ذوب‌آهن براساس مجموعه قراردادهای خود ۱۰۰ هزار تن ریل را تحویل دهد، اذعان کرد: در حال حاضر تولید ماهانه ریل ذوب آهن پنج هزار تن است، اما به نظر می‌رسد تا پایان ماه جاری، بالای هفت هزار تن تولید ریل داشته باشیم و پیش‌بینی می‌شود در نیمه دوم امسال تولید ماهانه ریل در ذوب‌آهن بین هفت تا ۱۰ هزار تن افزایش یابد.

تولائیان در خصوص دیگر محصولات تولیدی ذوب آهن، اظهار کرد: ذوب آهن در بازار میلگرد زیاد فعالیتی ندارد و اکنون تنها ۱۰ درصد میلگرد تولید کشور متعلق به این شرکت است، همچنین ۷۰ درصد تیرآهن بازار متعلق به ذوب آهن است.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ذوب‌آهن اصفهان تمرکز خود را بر تولید محصولاتی شبیه ریل، فولادهای صنعتی و فولادهایی که در کشور تولیدکننده آنچنانی ندارد، گذاشته است، بیان کرد: تولید این محصولات همچون آرک های صنعتی، ریل معدن، ریل، فولادهای مورد نیاز صنایع مس و … طی سال گذشته در سبد تولیدات ذوب آهن دو درصد بود که طی پنج ماه نخست امسال میزان تولید این محصولات به ۴ درصد افزایش یافته است.

معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه شهرسازی ریل پایه یکی از سیاست‌های مهم وزارت راه و شهرسازی است، گفت: در حال حاضر ذوب‌آهن قرارداد تحویل سه هزار تن ریل به پروژه مترو بهارستان را دارد و تاکنون ۶۰۰ تن این محموله را تحویل داده و بقیه آن مطابق برنامه کارفرما، تحویل داده خواهد شد، همچنین از بقیه قطارهای شهری کشور تقاضای ریل ذوب‌آهن را داریم و اکنون به دنبال عقد قرارداد در این خصوص هستیم.

وی با بیان اینکه پیش از این، ریل از روسیه، هند، چین، ترکیه و … وارد کشور می شد، تاکید کرد: در حال حاضر واردات ریل به کشور نداریم و این موضوع موجب جلوگیری خروج ارز از  کشور می‌شود.

معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌آهن اصفهان در مورد ورود ذوب‌آهن برای تامین ریل راه‌آهن قطار سریع السیر اصفهان- تهران، عنوان کرد: ریل تولید ذوب آهن برای خطوط پرسرعت ذوب‌آهن قابل استفاده است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد و ریل مورد نیاز این پروژه مطابق استاندارد تولیدی ذوب‌آهن است.

بر اساس گزارشی از تسنیم، معاون بهره‌برداری شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر وزارت راه اجرای پروژه راه‌آهن ۶ محور کشور را در دست اجرا دارد، خاطرنشان کرد: ذوب‌آهن اصفهان تامین‌کننده ریل این ۶ محور است و به نظر نمی‌رسد، ریل‌گذاری خط پرسرعت اصفهان- تهران به امسال برسد، اما ریل مورد نیاز این پروژه در محدوده توان شرکت ذوب‌آهن است.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

قرارداد کلان پژوهشی صنعت نفت با ۱۳ دانشگاه کشور

 

۱۳ قرارداد کلان پژوهشی ازدیاد برداشت نفت و گاز در مجموع به ارزش ۳۵ میلیون یورو و ۷۱۶ میلیارد تومان، با حضور وزیر نفت میان شرکت ملی نفت ایران و ۱۳ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی کشور امضا شد.

 

 

به گزارش عصر مواد به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، قرارداد کلان پژوهشی ازدیاد برداشت نفت و گاز با حضور بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، به امضای مدیرعامل شرکت ملی نفت و محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رسید.

در مراسم امروز، ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی در حوزه ازدیاد برداشت میان شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه‌های آزاد اسلامی، تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، سهند تبریز، شیراز، صنعت نفت، فردوسی مشهد، علم و صنعت، شهید چمران اهواز، صنعتی اصفهان، خلیج فارس و پژوهشگاه صنعت نفت امضا شد.

این قراردادها در ادامه مسیر توسعه فناورانه مخازن نفتی که از سال ۹۳ با همکاری میان شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور برای بررسی راهکارهای ازدیاد برداشت ۹ میدان نفتی کلید خورده بود، امضا شدند و به این ترتیب مطالعات ازدیاد برداشت ۲۲ میدان به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور واگذار شده است.

بر پایه قراردادهایی که امروز امضا شد، میدان خشت به دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات)، میدان یادآوران به دانشگاه تهران، میدان پارس جنوبی به دانشگاه صنعتی شریف، میدان الوند به دانشگاه صنعتی امیرکبیر، میدان رگ سفید به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان مسجدسلیمان به دانشگاه سهند تبریز، میدان اسفند به دانشگاه شیراز، میدان فروزان به دانشگاه صنعت نفت، میدان بینک به دانشگاه فردوسی مشهد، میدان دورود به دانشگاه علم و صنعت، میدان تنگ‌بیجار به دانشگاه شهیدچمران اهواز، میدان مارون به دانشگاه صنعتی اصفهان و میدان نوروز به دانشگاه خلیج فارس واگذار شده است.

پیش‌تر نیز در گام نخست این تعامل فناورانه، مطالعات ازدیاد برداشت میدان کرنج به دانشگاه آزاد اسلامی، میدان آزادگان به انستیتو مهندسی نفت دانشگاه تهران، میدان نفتی دارخوین به دانشگاه امیرکبیر، میدان نفتی سروش به دانشگاه سهند تبریز، میدان اهواز به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان کوپال به دانشگاه صنعتی شریف، میدان منصوری به دانشگاه شیراز، میدان گچساران به دانشگاه صنعت نفت و میدان بی‌بی‌حکیمه به پژوهشکده ازدیاد برداشت (پژوهشگاه صنعت نفت) واگذار شده بود.

بر این اساس، تاکنون در حوزه مطالعات ازدیاد برداشت میدان‌های نفت و گاز، ۲۲ قرارداد کلان پژوهشی با مجموع ارزش ۱۰۰۹ میلیارد تومان و ۴۹ میلیون یورو میان شرکت ملی نفت ایران و ۱۳ دانشگاه و مرکز تحقیقاتی کشور امضا شده و در حال پیگیری است.


 

استفاده حداکثری از توان دانشگاه ها برای افزایش تولید نفت و گاز

 

مسعود کرباسیان مدیرعامل شرکت ملی نفت امروز در مراسم امضای ۱۳ قرارداد پژوهشی و افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی با دانشگاه‌ها با بیان اینکه ارزش کل قراردادهای واگذار شده از سوی شرکت نفت به دانشگاه‌ها بالغ بر ۱۰۰۸ میلیارد تومان و ۵۰ میلیون یورو است، اظهار کرد: امروز ۱۳ قرارداد با ۱۳ دانشگاه کشور در زمینه افزایش ضریب بازیافت امضا خواهد شد.

وی افزود: از این تعداد دانشگاه، پنج دانشگاه خلیج فارس، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد و شهید چمران اهواز جدیدا به جمع دانشگاه‌های همکار با صنعت نفت اضافه شده‌اند و باید گفت کل دانشگاه‌های نفتی کشور به عنوان همکار به ما کمک می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه پروژه همکاری با دانشگاه‌ها از سال ۱۳۹۴ شروع شد و همان سال حدود ۹ میدان نفتی به هشت دانشگاه برای مطالعه واگذار شد، اظهار کرد: در چارچوب آنها راه‌کارهای علمی و عملی برای افزایش بازیافت و در نتیجه محور بودن دنبال شد و همچنین برای چالش‌های تولید راهکارهای فناورانه ارائه شد.

کرباسیان تصریح کرد: ایجاد رابطه هدفمند و بلندمدت با دانشگاه‌ها جهت استفاده حداکثری از مراکز دانشگاهی مدنظر بوده و این عملکرد فوق ادامه پیدا کرده که امروز شاهد امضای ۱۳ قرارداد هستیم.

وی با بیان اینکه برای ۹ قراردادی که طی ماه گذشته با دانشگاه‌ها امضا شد ۲۹۳ میلیارد تومان و ۱۴ میلیون یورو سرمایه به مدت ۱۰ سال در نظر گرفته شده است، گفت: ۳۶ درصد کل ذخایر نفتی کشور را شامل می‌شود و در حال حاضر ۲۰ درصد نیز پیشرفت دارد. به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت، ۲۱۷ نفر در این ۹ طرح مشغول به کار هستند و تاکنون ضریب با بازیافت در برخی میادین به نتا یجی رسیده است.

کرباسیان با بیان اینکه در این پروژه‌ها ایجاد ارتباط بین دانشگاه های داخل و خارج از کشور نیز مدنظر قرار گرفته است، اظهار کرد: کلیه آزمایشگاه‌های نفتی دانشگاه‌های طرف قرارداد تجهیز شدند بانک اطلاعاتی برای مخازن ایجاد شده و شبکه‌های نوآورانه و فناورانه درداخل کشور برای تبادل اندیشه ایجاد شده است.

وی مجموع مبلغ قرارداد افزایش ضریب بازیافت برای ۱۳ میدان نفتی و گازی را ۷۱۵ میلیارد تومان و ۳۶ میلیون یورو به مدت ۱۰ سال عنوان و اظهار کرد: این میادین ۱۴ درصد حجم ذخایر نفتی و ۴۷ درصد ذخایر گازی کشور را در برمی‌گیرند. 

به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت، مجموعا بیش از ۵۰ درصد ذخایر نفتی و ۴۷ درصد ذخایر گازی کشور جهت افزایش ضریب بازیافت با دانشگاه‌ها قرارداد دارند.


 

عملیات بهره‌برداری واحد فرآوری سرب و روی در معدن جور

 

فرماندار شهرستان کوهبنان در جلسه‌ای که با حضور  علی صفار، مدیر معدن سرب و روی تاشکوئیه و امیر مسعود روح‌الامینی، ریاست اداره صمت شهرستان کوهبنان برگزار شد، اظهار داشت: عملیات آماده‌سازی معدن سرب و روی جور شهرستان کوهبنان حداکثر تا دو ماه آینده اجرا می‌شود. 

وی افزود: با ادامه روند کار استخراج و همچنین با توجه به تصمیم‌های قبلی، علاوه بر واحد لیچینگ سرب و روی، واحد فرآوری سرب و روی در جوار معدن جور احداث خواهد شد.

بر اساس گزارشی از باشگاه خبرنگاران جوان، ظرفیت تولید در معدن سرب و روی جور، ۲۰۰ هزار تن است که احداث یک واحد فرآوری با ظرفیت تولید سالانه سه هزار تن از سوی سرمایه‌گذار طرح پیشنهاد شده است. 

 



 

اکتشاف معادن خلخال به قرارگاه خاتم واگذار می‌شود

 

 رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: ادامه عملیات مطالعه و اکتشاف زون معدنی خلخال به قرارگاه خاتم سپاه واگذار می‌شود.

رامین صادقی روز دوشنبه در نشستی با امام جمعه خلخال افزود: با توجه به تاخیر بیش از اندازه از سوی شرکت اکتشاف معادن خلخال در اجرای طرح مطالعه و شناسایی معادن این منطقه با هماهنگی انجام شده با استانداری اردبیل ادامه مطالعه ،اکتشاف و زمینه‌سازی برای بهره‌برداری از معادن زون معدنی قزل‌اوزن در این شهرستان بزودی به قرارگاه خاتم سپاه واگذار خواهد شد.

وی گفت: عملیات اجرایی مطالعه و اکتشاف ۲ زون معدنی موجود در مشگین‌شهر و خلخال از سوی شرکت امیدرو از سال ۹۳ آغاز و به علت طولانی شدن زمان اجرای پروژه از سوی این شرکت تاکنون نتیجه‌ای که منجر به واگذاری بهره‌برداری از این معاون به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شود عاید نشده است.

وی اظهارداشت: نتایج اولیه مطالعات زون معدنی قزل‌اوزن خلخال حاکی از وجود معادن غنی قلز از جمله مس، روی و رگه‌هایی از طلا در این زون است و با واگذاری ادامه مطالعه و اکتشاف معادن به قرارگاه خاتم که هم‌اکنون قرارداد آن در حال تنظیم است زمینه برای بهره‌برداری از این معاون و همچنین راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری این گونه فلزات جهت اشتغال مردم منطقه در حال فراهم شدن است.

رییس سازمان صمت استان اردبیل افزود: علاوه بر این بخشی از پهنه‌های معدنی استان به شرکت ملی مس واگذار شده که قسمت‌هایی از زون معدنی قزل‌اوزن خلخال نیز شامل این واگذاری است.


 

 

 


 

ارسال دیدگاه