عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
تولید ورق گالوانیزه با پوشش TOC در شرکت فولاد تاراز چهارمحال و بختیاری
با برنامه ریزی و تلاش مدیریت و کارکنان سخت کوش شرکت فولاد تاراز چهارمحال و بختیاری در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ تولید محصول جدید Tin Organic Coating) TOC) با کیفیت مطلوب از سر گرفته شد.
مدیرعامل این شرکت ضمن تایید این خبر در خصوص ویژگیهای این محصول گفت: پس از پوشش فلزِ روی بر سطح ورقهای فولهارد نورد سرد، پوشش نازک ارگانیک برای محافظت و جلوگیری از شوره بر سطح ورق گالوانیزه اعمال میشود.
سعید رشیدی از زیبایی ظاهری به دلیل رنگ و براقیت خاص سطح ورق، مقاومت فوقالعاده در برابر شوره که از معضلات ورق گالوانیزه است، قابلیت فرمپذیری مناسب بدون نیاز به استفاده از روانکار، مقاومت بالا در برابر نور خورشید و خوردگی و هزینه کمتر تولید نسبت به ورق رنگی به عنوان بارزترین ویژگیهای ورق TOC یاد کرد.
وی با بیـــان اینــکه این محـــصول در تولیــــد پــوشش سقــفهـــا، ساندویچپانلها و برخی از بخشهای لوازمخانگی کاربرد دارد گفت: با توجه به مزایای یاد شده، ورقهای TOC میتواند جایگزین مناسبی برای ورقهای رنگی باشد.
مدیرعامل شرکت تاراز از برنامهریزی برای تولید این محصول در رنگهای مختلف خبر داد و تصریح کرد: شرکت فولاد تاراز چهارمحال و بختیاری تنها تولیدکننده ورقهای TOC در کشور است.
به گفتۀ رشیدی با توجه به جدید بودن محصول و نیاز به معرفی به بازار، در حال حاضر برنامه تولید ۳ هزار تن در ماه پیشبینیشده که این مقدار در آینده بر اساس تقاضای بازار تا بیش از ۵ هزار تن قابل افزایش است.
وی با اشاره به اینکه محصول جدید نیازمند اتخاذ شیوههای بازاریابی طبق اصول مرتبط و سپس معرفی و نفوذ در بازار و در نهایت تثبیت و توسعه آن است، ادامه داد: این محصول در چند سال گذشته نیز در شرکت فولاد تاراز تولید و مقداری هم به بازار عرضه شد، ولی به علت عدم تداوم عرضه، معرفی مناسبی انجام نشد. برنامه این شرکت استفاده از قابلیتهای منحصربهفرد تکنولوژی خط تولید برای تولید و عرضه محصولات با ارزشافزوده بیشتر است که ورق گالوانیزه TOC نیز یکی از آنهاست.
مدیرعامل شرکت تاراز با تاکید بر اینکه برای تولید محصول TOC نیاز به ورق سرد فولهارد با ضخامت ۰٫۵ و ۰٫۶ میلیمتر است ادامه داد: در این زمینه باید از همکاری شرکت فولاد مبارکه در تامین کلاف سرد فولهارد قدردانی کنیم. ضمن اینکه باید در نظر داشته باشیم این همکاری میتواند موجب رشد و توسعه تولیدات شرکت فولاد تاراز شود.
رشیدی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ظرفیتهای داخلی و خارجی عرضه این محصول تصریح کرد: در صورت تامین مواد اولیه (ورق فولهارد) و افزایش تولید، امکان صادرات ورق TOC به بازارهای جهانی به خصوص کشورهای منطقه فراهم است و میتواند برای مجموعه فولاد مبارکه ارزشافزوده اقتصادی و برای کشور ارزآوری ایجاد کند.
گفتنی است شرکت تاراز چهارمحال و بختیاری با ظرفیت تولید ۲۶۰ هزار تن از سال ۱۳۹۵ در شهرک صنعتی شهرکرد به بهرهبرداری رسید. این شرکت در صورت تامین مواد اولیه از قبیل ورق فولهارد سرد قابلیت تولید انواع محصولات گالوانیزه را دارد. محصولات تولید شده در این شرکت در صنایع ساختمان، صنایع فلزی سبک، ساخت برخی قطعات خودرو و صنعت لوازمخانگی کاربرد دارد.
کلنگ افتتاح خط سه کنسانتره مجتمع مس سرچشمه در آیندهای نزدیک به زمین خواهد خورد
اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه ارزش مس در بازار از ۷۰ هزار میلیارد تومان در اسفند ۹۸ به ۳۴۰ هزار میلیارد تومان در حال حاضر رسیده و تقریباً پنج برابر شده است گفت: اکنون توسعه شتاب بیشتری گرفته است و پیشبینی میکنیم در آیندهای نزدیک کلنگ افتتاح خط سه کنسانتره مجتمع مس سرچشمه به زمین بخورد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به گستردگی طرحهای توسعه شرکت مس تاکید کرد: ما باید بپذیریم راه شرکت مس از توسعه عبور میکند؛ راه ما افزایش تولید و کاهش هزینهها است و راه افزایش تولید، سرمایهگذاری و توسعه است. البته برای توسعه باید از زمان بهترین بهره را ببریم. اگر میخواهیم در صحنه بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید تلاش کنیم از طریق توسعه اقتصادمان را به شکوفایی برسانیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر مسیر شرکت مس مسیر مثبتی است و از نظر شاخصهای عملکردی علمی مانند شاخص نسبتهای نقدینگی، شاخص «زدآلتمن» و … شرکت مس در جایگاه بالایی در میان شرکتهای برتر کشور قرار دارد و امیدواریم در این مسیر شرایط بهتری را در آینده نیز طی کنیم.
ابتکار ایمیدرو، ارزش سهام معدنی ها را ۱۲ میلیارد دلار افزایش داد
ارزش سهام شرکت های معدن و صنایع معدنی طی هفته گذشته، بیش از ۱۲ میلیارد دلار رشد کرد. این مهم به دنبال ابتکار ایمیدرو برای بازارگردانی هماهنگ سهام این شرکت ها پدید آمد.
به دنبال برگزاری جلسات هماهنگی ایمیدرو با سازمان بورس، شرکت های بزرگ معدن و صنایع معدنی و به همراه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، بازار سرمایه با جهش همراه شد و ارزش سهام ۸۵ شرکت عضو این گروه، به ۸۸٫۲ میلیارد دلار رسید.
رشد ریالی ارزش این شرکت برابر با ۲۶۱ هزار میلیارد تومان بود که ۱۶٫۲درصد بیش از ارزش هفته پیش از آن محسوب می شود. در حال حاضر مجموع ارزش شرکت های مورد اشاره به ۱۸۶۸ میلیارد تومان رسید. بدین ترتیب این گروه در حال حاضر نزدیک به ۲۸ درصد از سهم بازار بورس اوراق بهادار را در اختیار دارند.
ایمیدرو همچنین در پی جلسه مذکور، گام دوم برای تقویت سهام معدن و صنایع معدنی در بورس را برداشت و کمیته ای را به منظور پیگیری تشکیل صندوق بازارگردانی شرکت های معدنی و صنایع معدنی ایجاد کرد.
در پنج ماه نخست ۹۹؛ تولید شمش فولادی از مرز ۹.۶ میلیون تن گذشت
بر پایه جداول آماری انجمن تولید کنندگان فولاد ایران، میزان تولید شمش فولادی در پنج ماهه ۱۳۹۸ بالغ بر هشت میلیون و ۹۰ هزار تن بود.
برپایه داده های عملکرد پنج ماهه امسال میزان تولید شمش فولادی (بیلت و بلوم) به رقم پنج میلیون و ۳۱۵ هزار تن رسید که در مقایسه با چهار میلیون و ۶۹۰ هزار تن تولید پنج ماهه ۹۸ رشد ۱۳ درصد را نشان می دهد.
همچنین در دوره این گزارش میزان تولید شمش فولادی( اسلب) رقم چهار میلیون و ۲۹۲ هزار تن را ثبت کرد که نسبت به ۵ ماهه ابتدایی ۹۸ با رقم سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن افزایش ۲۶ درصدی را گواهی می دهد.
رشد ۱۶ درصدی تولیدات فولادی
آمار مورد بررسی حاکی است، کل تولیدات فولادی در پنج ماهه امسال به رقم هشت میلیون و ۳۸۸ هزار تن رسید و در مقایسه با هفت میلیون و ۲۲۶ هزار تن عملکرد دوره مشابه پارسال افزایش ۱۶ درصدی را نشان می دهد.
مجموع مقاطع طویل فولادی تولید شده در دوره زمانی یاد شده به رقم چهار میلیون و ۲۳ هزار تن رسید و نسبت به سه میلیون و ۱۱ هزار تن پنج ماهه ۹۸ افزایش ۳۴ درصدی دارد.
علاوه براین مجموع مقاطع تخت فولادی نیز در پنج ماهه ۹۹ بالغ بر سه میلیون و ۹۸۱ هزار تن بود و در مقایسه با مدت مشابه در سال ۹۸ که سه میلیون و ۴۹۱ هزار تن بود، رشد ۱۴ درصدی را ثبت کرد.
امروز ایران در بین ۱۰ فولاد ساز برتر جهان جای گرفته و پیش بینی شده در افق چشم انداز ۱۴۰۴ با دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد، به رتبه هفتم جهان برسیم.
امسال پیش بینی شده با ظرفیت بیش از ۴۰ میلیون تنی این بخش، میزان تولید به رقم حدود ۳۳ میلیون تن برسد.
کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود. |
خبری مهم برای شرکتهای صادراتی حوزه معدن، فولاد و پتروشیمی
بانک مرکزی مجوز فروش ارز صادراتی شرکتهای بزرگ معدنی، فولادی و پتروشیمی را به صرافیهای غیربانکی در نیما با نرخ رقابتی صادر کرد تا شاهد افزایش عرضه و کاهش اختلاف بین بازار و قیمت ارز پایه نیما باشیم
این شرکتها تاکنون مجاز به فروش ارز با نرخ پایه (میانگین موزون حواله سنا) صرفاً به ۲۲ صرافی بانکی با نرخ پایه بودند که عموماً بین ۱۰ تا ۲۰ درصد ارزان تر از نرخ رقابتی مزایده نیما است و استراتژی جدید “نزدیکی قیمت پایه به نرخ رقابتی” میتواند روی فروش شرکتهای عمده صادرکننده کامودیتی اثر مثبت و قابل توجه داشته باشد.
این رقم برای شرکت ملی صنایع مس با صادرات ۱ میلیارد دلار سالانه، رقمی حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان در سال (۱۰٪+) است که محرک بازار سرمایه خواهد بود. سایر شرکتهای صادرکننده بزرگ فولادی و پتروشیمی نیز از این تصمیم، تاثیر مثبت میگیرند.
این تغییر همچنین میتواند قیمت پایه بورس کالا را به قیمت بازار نزدیک تر کرده و با مدیریت تقاضای داخلی، محرک صادرات کشور باشد.
مس به رنگ طلا/نرخ کاتد مس ۲.۵ درصد دیگر افزایش یافت
بر اساس معاملات صورت گرفته در بورس کالا، شرکت صنایع ملی مس ایران در هفته منتهی به ۲۶ شهریور ماه ۱۳۹۹ موفق به فروش ۶.۳۹۱ میلیارد ریال انواع محصولات شده است. این میزان فروش نسبت به هفته قبل از آن رشد در حدود ۱۰ درصدی را نشان میدهد.
در هفته گذشته شاهد عرضه و معامله ۴.۰۰۰ هزار تن کاتد مس توسط این شرکت بودیم. نرخ فروش هر تن کاتد مس این شرکت با توجه به افزایش نرخ جهانی مس و همچنین افزایش دلار در سامانه نیما به بیش از ۲۳ هزار تومان مجددا با افزایش قیمت همراه بود و به ۱۴۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ازای هر تن رسید. این نرخ در مقایسه با هفته قبل از آن افزایش ۲.۵ درصدی را نشان میدهد.
فردا در بورس کالا؛ چهار هزار تن کاتد مس عرضه می شود
فردا یکشنبه ۳۰ شهریور ماه سال ۱۳۹۹، مجموع چهار هزار تن مس کاتدی با قیمت یک میلیون و ۴۴۰ هزار و ۹۰۲ ریال به ازای هر کیلوگرم در رینگ صنعتی بورس کالا عرضه خواهد شد.
کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران فردا یکشنبه ۳۰ شهریور ماه در بورس کالا به قیمت یک میلیون و ۴۴۰ هزار و ۹۰۲ ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه میشود. حجم عرضه اولیه برای مس کاتدی این شرکت در تالار بورس فردا یک هزار تن و حداقل خرید برای شرکتها ۲۰ تن است که این میزان عرضه تا چهار هزار تن قابل افزایش خواهد بود. فروش به صورت نقدی و اعتباری است که ۱۰ درصد به صورت نقدی و ۹۰ درصد به صورت اعتباری تا حداکثر ۹۰ روز با کارمزد ماهیانه ۳٫۷۵ درصدی انجام میشود.
قیمت کاتد مس تا پایان روز ۲۳ شهریور ماه یک میلیون و ۴۲۶ هزار و ۸۷۶ ریال به ازای هر کیلوگرم بوده است و قیمت عرضه در روز ۳۰ شهریور ماه به یک میلیون و ۴۴۰ هزار و ۹۰۲ ریال به ازای هر کیلوگرم خواهد رسید.
فردا در بورس کالا؛ ۳۳۰۰ تن شمش آلومینیومی عرضه میشود
فردا یکشنبه ۳۰ شهریور ماه سال ۱۳۹۹، مجموع سه هزار و ۳۰۰ تن شمش آلومینیومی شرکتهای ایرالکو، مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب و آلومینای ایران در رینگ صنعتی بورس کالای ایران عرضه میشود.
شرکت مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب فردا یکشنبه ۳۰ شهریور ماه، ۱۰۰ تن شمش آلومینیومی ۹۹٫۹ درصد ۵۰ پوندی را در بورس کالا به قیمت ۴۱۰ هزار و ۶۸ ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه میکند. حجم عرضه اولیه برای شمش آلومینیومی این شرکت در تالار بورس ۱۰۰ تن و حداقل عرضه برای شرکتها ۵ تن است که این میزان عرضه حداکثر تا ۳۰۰ تن قابل افزایش خواهد بود.
همچنین شرکت آلومینای ایران در رینگ صنعتی بورس کالا، ۴۰۰ تن شمش آلومینیوم ۹۹٫۷۵ درصد با قیمت ۴۰۹ هزار و ۱۶۸ ریال به ازای هر کیلوگرم عرضه خواهد کرد. حجم عرضه اولیه برای این محصول ۴۰۰ تن و حداقل خرید برای خریداران ۲۵ تن تعیین شده و تا یک هزار تن قابل افزایش است.
شرکت ایرالکو نیز ۶۰۰ تن شمش آلومینیومی ۹۹٫۸ درصد با قیمت ۴۰۹ هزار و ۴۶۸ ریال عرضه خواهد کرد. حداقل عرضه این محصول برای مشتریان ۱۰۰ تن تعیین شده که تا دو هزار تن نیز قابل افزایش است. حداقل خرید برای مشتریان ۲۰ تن تعیین شده است.
صادرات نانوذرات تقویتکننده پلاستیک به چین
یکی از شرکتهای انشعابیافته از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی موفق به تولید انبوه و صادرات نوعی افزودنی نانو به چین شده است، افزودنی که حاوی نانوذرات سیلیس بوده و به منظور تقویت ساختار پلاستیکها استفاده میشود.
میکا شیمی شریف یکی از شرکتهای اسپینآف پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با انعقاد قراردادی یک تُن نانوافزودنی پلاستیک موسوم به نانوذرات POSS را به چین صادر میکند. این نانوذرات با اضافه شدن به ساختار پلاستیک فرآیندپذیری و شکلپذیری پلاستیک را بهبود داده و در عین حال استحکام پلاستیک نیز ارتقاء پیدا میکند.
مجید کریمی مدیرعامل شرکت میکا شیمی شریف در اینباره میگوید: «۵ سال پیش کار روی فرآیند سنتز نوعی نانوذرات سیلیس با ساختار نسبتا پیچیده در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی را آغاز کردم که در نهایت فناوری تولید این نانوذرات بهدست آمد. این نانوپودر بهعنوان افزودنی به مواد پلاستیکی اضافه میشود تا خواص مکانیکی و فیزیکی پلاستیکها بهبود یابد. پس از آنکه این فناوری توسعه پیدا کرد، شرکت میکا شیمی شریف برای تجاریسازی و فروش این محصول تاسیس شد.»
عضو هیئتعلمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی میگوید: «بعد از توسعه این فناوری، ارتباطی با یک شرکت چینی بر قرار شد که ابتدا یک کیلو از این محصول برای تست به این شرکت داده شد و در قدمهای بعدی ۲ کیلوگرم، ۵ کیلوگرم و بعد ۲۰ کیلوگرم از این نانوپودر توسط شرکت چینی خریداری و مورد آزمایش قرار گرفت که بعد از تایید عملکرد آن سفارش یک تن از این نانوپودر داده شده است که در سه مرحله تولید و به این شرکت تحویل داده میشود.»
این دانش آموخته رشته شیمی دانشگاه شریف میافزاید: «هنوز در ابتدای کار هستیم و بیشتر وقت و انرژی ما صرف مشتری چینی است، مطمئمن هستیم که با گذشت زمان میتوانیم دامنه مشتریان خود را افزایش دهیم چرا که این محصول تنها توسط یک شرکت آمریکایی به تولید انبوه رسیده است، با توجه به کیفیت و مزیت قیمتی، فرصتهای زیادی برای صادرات این محصول دانشبنیان وجود دارد.»
دکتر کریمی از عرضه این نانوذرات در بستههایی در حد چند گرم در بخش پژوهشی کشور خبر داد که با استفاده از این نانومواد کارهای تحقیقاتی مختلفی در داخل کشور انجام شده است.
توسعه فناوری ساخت چسب دندانی در داخل کشور
شرکت اترک بسپار فن با توسعه فناوری ساخت چسب دندان، امکان تولید این محصول را در داخل کشور فراهم کرده است. این چسب حاوی نانوذراتی بوده که موجب استحکام چسب و بهبود عملکرد آن در دندانپزشکی میشود.
محمد عطایی، مدیرعامل شرکت اترک بسپار فن میگوید: «ما روی بخشهای مختلف چسبهای دندانی کار میکنیم و موفق به ارائه دستاوردهای مختلفی در این بخش شدهایم. یکی از این محصولات، نوعی چسب دندانی نانوکامپوزیتی است که در آن از نانوذرات استفاده شده است.»
چسب دندانی در دندانپزشکی برای چسباندن روکش استفاده میشود تا مانع از لقشدن و جداشدن روکش شود. این چسبها با افزایش استحکام و ثبات به عملکرد بهتر روکش کمک شایانی میکند.
عضو هیئتعلمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی میگوید: «پس از توسعه این فناوری، وارد مرحله اخذ مجوزهای مربوطه شدهایم و در حال حاضر بهدنبال گرفتن مجوز وزارت بهداشت هستیم که پیشبینی میکنیم بتوانیم تا ۵ ماه آینده این محصول را وارد بازار کنیم. تمام فرآیندها برای تولید انجام شده و به محض دریافت مجوز کار تولید را شروع میکنیم.»
دکتر عطایی درباره مزیتهای این چسب دندانی میگوید: «در این چسب از نانوذراتی استفاده شده که اصلاح سطحی شدهاند، یعنی روی آنها با گروههای کربوکسیلیک اسید پوشانده شده است. اینکار موجب میشود تا این گروه با کلسیم موجود در سطح دندان ارتباط ایجاد کرده و موجب استحکام بیشتر چسب شوند. از سوی دیگر خود این نانوذرات موجب بالا رفتن استحکام ساختار چسب میشوند.»
به گفته ایشان بهدلیل ابعاد نانومقیاس سیلیس بهکار رفته در این چسبها، این ذرات بهراحتی داخل خلل و فرج و کانالهای روی سطح دندان نفوذ کرده و استحکام بیشتر چسب کمک میکنند.
این دانشآموخته دکتری مهندسی پلیمر پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی درباره هزینه این چسبها میگوید: «بهدلیل وجود نانوذرات در این چسبها قیمت آنها اندکی بالاتر از چسبهای معمولی بوده اما از نظر عملکرد بسیار بهتر هستند.»
میزگرد تخصصی چالشهای بازار فلزات غیرآهنی
سومین همایش و نمایشگاه چشمانداز صنایعفلزات غیرآهنی ایران و فناوریهای وابسته با نگاهی به تولید و بازار هفتم، هشتم و نهم مهر امسال در تهران برگزار مىشود. در این هماندیشى صنعتى با حضور تصمیمسازان، صاحبنظران، کارشناسان و فعالان صنایع غیرآهنى (آلومینیوم، مس، سرب، روى و طلا) قرار است فرصتها و چالشهاى این حوزه با نگاهى به تولید و بازار بررسى شود.
در کنار برگزاری این همایش میزگردهای تخصصی نیز برای بررسی چالشها و مشکلات این صنایع نیز برگزار میشود تا به این طریق فعالان این بخش بتوانند در کنار همایش به راهکارهایی برای عبور از چالشها دست پیدا کنند. در این زمینه در اولین روز این همایش دو میزگرد تخصصی «بررسی ساختار کلان مدیریت صنعت، معدن و تجارت کشور» و «چالشهای بازار فلزات غیرآهنی» مدنظر قرار گرفتهاند که با حضور کارشناسان هر دو بخش مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
برگزاری همایشهای صنعتی و تجاری در جهان علاوه بر آنکه فرصتی را برای تبادل اطلاعات و معرفی دستاوردها فراهم میکند، فضایی مناسب برای فعالان صنعتی و کارشناسان و فعالان بازار بهوجود میآورد تا در گفتوگوی مستقیم با یکدیگر به تعامل سازنده دست پیدا کنند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.