عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
کاهش ۲۹ درصدی صادرات فولاد ایران/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی و محصولات فولادی
تازه ترین گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بیانگر آن است که مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در دوره پنج ماهه ماه نخست سال جاری، ۲ میلیون و ۹۵۷ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش شدید ۲۸.۹ درصدی را نشان میدهد. کاهش صادرات فولاد همزمان با افزایش ۱۰ درصدی تولید فولاد میانی و رشد ۳ درصدی تولید محصولات فولادی روی داده است!
در دوره پنج ماهه نخست سال جاری، صادرات فولاد میانی کشور، ۲ میلیون و ۲۱۳ هزار تن بوده که کاهش ۱۸ درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان میدهد. از صادرات فولاد میانی، سهم صادرات بیلت و بلوم در دوره پنج ماهه نخست سال ۹۹، ۱ میلیون و ۷۶۱ هزار تن، و سهم صادرات اسلب، ۴۵۲ هزار تن بوده است. صادرات اسلب در پنج ماه نخست امسال، کاهش شدید ۵۶ درصدی را تجربه کرده است و صادرات بیلت و بلوم، ۷ درصد رشد داشته است.
کل صادرات محصولات فولادی کشور در دوره پنج ماهه نخست سال ۹۹، ۷۴۴ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش ۴۹ درصدی را نشان میدهد.
از میان محصولات فولادی، سهم صادرات مقاطع طویل فولادی، ۶۲۰ هزار تن بوده و صادرات این مقاطع، در مجموع پنج ماه نخست امسال، ۴۴ درصد کاهش یافته است. صادرات میلگرد که بیشترین هم را از میان صادرات کل محصولات فولادی دارد، د پنج ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته، ۴۷ درصد کاهش یافته است.
صادرات مقاطع تخت فولادی نیز با کاهش ۶۶ درصدی در دوره پنج ماه نخست امسال، به ۱۲۴ هزار تن رسیده است.
صادرات آهن اسفنجی نیز در دوره پنج ماهه نخست امسال، با کاهش ۶۸ درصدی به ۱۶۹ هزار تن رسیده است.
نکته عجیب ماجرای کاهش صادرات فولاد کشور این است که با وجود تحریمها و همچنین محدودیتهای بینالمللی مربوط به بحران کرونا، اخیراً مقررات داخلی صادرات فولاد نیز سختگیرانهتر شده است و صادرات فولاد میانی و محصولات فولادی منوط به اخذ مجوز از دفتر معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران پیش از این در اوایل اردیبهشت طی نامهای به وزیر صنعت، معدن و تجارت با توجه به شرایط ایجاد شده توسط بحران کرونا و همچنین محدودیتهای شدید داخلی مرتبط با ستاد تنظیم بازار، نسبت به کاهش صادرات فولاد کشور و کاهش درآمدهای ارزی صنعت فولاد اعلام خطر کرده بود.
انجمن تولیدکنندگان فولاد در نامه خود عنوان کرده بود که در حالی که علاوه بر تحریمها، بحران کرونا محدودیتهای خارجی پیش روی صادرات فولاد ایران را به حداکثر رسانده، “فرایندهای محدودکننده متعدد داخلی از جمله دریافت مجوزهای محموله به محوله از وزارت صمت و همچنین الزام به عرضههای سنگین فولاد در بورس کالا، باعث شده تا صادرات به سختترین امور واحدهای تولیدی فولاد کشور تبدیل شود”.
انجمن فولاد در نامه هشدارآمیز خود سه درخواست را از وزارت صمت مطرح کرده بود. این انجمن درخواست کرده بود که:
۱) تمامی محدودیتهای صادراتی آهن و فولاد کشور به فوریت مرتفع گردد؛
۲) توسعه صادرات به عنوان یکی از اهداف اصلی کارگروه تنظیم بازار (حداقل در خصوص فولاد) در اولویت قرار گیرد؛
۳) همانند سایر کشورهای فولادساز دنیا، مشوقهای صادراتی وضع و به سرعت اجرایی گردد.
چادرملو منطقه جدید صنعتی ایجاد میکند
ناصر تقی زاده مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در نخستین جلسه مشترک با مدیران عامل شرکت های عضو خانواده بزرگ چادرملو با اشاره به اشباع ظرفیت توسعه صنایع فولادی کشور گفت: شرکت عظیمی چون چادرملو نمی تواند تنها متکی به فعالیت در حوزه معدن و فولاد باشد. از این رو طرح مدونی تدوین شده که مسیر توسعه این شرکت مهم بورسی را برای ۱۰ سال آینده برنامه ریزی کرده است.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو افزود: در نظر داریم برای اجرای طرح های پائین دستی صنعت فولاد و سایر صنایع مرتبط، منطقه صنعتی چادرملو را در محور یزد به طبس اجرا کنیم و برای پیاده سازی این طرح بسیار مصمم و لازمه آن ایجاد هماهنگی و هم اندیشی با سایر شرکت هایی است که بخش عمده سهام آن ها متعلق به چادرملو می باشد.
وی ضمن تشکر از همراهی و حمایت مسئولان استان یزد از برنامه های توسعه بخش چادرملو گفت: در این منطقه صنعتی که قرار است با سرمایه گذاری چادرملو انجام شود، در فاز اول، ساخت ۳ واحد صنعتی بزرگ از جمله واحد سوپر مگامدول احیای مستقیم، کارخانه فروسیلیس و کارخانه آجر نسوز در دستور کار قرار گرفته است و به موازات آن، شرکت اکتشافات معدنی و چند واحد تامین کننده مواد مورد نیاز صنایع فولادی نیز احداث می گردد.
مهندس تقی زاده افزود: این منطقه صنعتی که قادر است چند هزار شغل جدید ایجاد کند، تضمینی برای سود آوری شرکت و امنیت خاطره سهامداران حقیقی و حقوقی در دراز مدت خواهد و به گونه ای طراحی می شود که نیاز کشور و استان یزد برای توسعه صنعت تا ۵۰ سال اینده را پاسخگو باشد.
مدیرعامل چادرملو در ادامه به ضرورت توجه به رفاه و معیشت کارگران و کارکنان پرداخت و گفت: وظیفه ما در کنار تولید، توجه به نیازهای اساسی پرسنل است و نباید از آن غفلت کرد . وی تصریح کرد: تامین مسکن کارگران فاقد مسکن از برنامه های مهم ماست که با همکاری و مشارکت شرکت های تابع و تشکیل تعاونی مسکن انشالله در آینده نزدیک محقق می شود.
تقی زاده همچنین در خصوص اقدامات چادرملو در راستای مسئولیت اجتماعی گفت: یکی از تکالیف ما توجه به نیازهای توسعه پایدار در مناطق تحت فعالیت است که در این راستا نیز اقدامات قابل توجهی در دست اقدام داریم، از جمله طرح تصفیه و انتقال آب خلیج فارس به استان یزد، ساخت مجتمع بزرگ فرهنگی، ورزش شهید قاسم سلیمانی (صنایع) در اردکان، ایجاد کمربند سبز در حاشیه جاده اردکان تا عقدا، تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی، ساخت مراکز علمی و آموزشی و چندین طرح رفاهی، اجتماعی و فرهنگی دیگر.
گفتنی است در این جلسه هم اندیشی، مدیران شرکت های عضو خانواده چادرملو با تقدیر و تشکر از اندیشه های توسعه بخش مدیر عامل چادرملو، آمادگی خود را برای همراهی و یکپارچه سازی طرح ها و برنامه های کلاً شرکت با حضور در کارگروه های تخصصی اعلام کردند.
راه اندازی کارخانه جدید سرب و روی نخلک؛ به زودی
عملیات احداث کارخانه جدید فرآوری ۱۸۰۰ تنی نخلک با هدف ارتقای ایمنی، افزایش کارایی تولید، سازگاری بیشتر با محیط زیست و کاهش انرژی نسبت به کارخانه قدیمی، از اواسط اسفند ۹۸ آغاز و اکنون به پیشرفت ۹۰ درصدی رسیده است.
میزان سرمایه گذاری این طرح، ۷۰ میلیارد ریال است که از فناوری جدید بهره برده شده است و با راه اندازی آن، حداقل ۱۵ نفر نیروی کار مستقیم شاغل می شوند.
میزان اشتغال این شرکت، در زمان واگذاری به راهبر، حدود ۱۶۰ نفر بود، اما با گذشت حدود ۴۰ ماه از شروع قرارداد، تعداد شاغلان با افزایش بیش از ۲۴۴ درصدی به بیش از ۴۰۰ نفر رسیده است که اغلب جذب شدگان، از افراد بومی منطقه نخلک هستند.
طی ۵ ماهه نخست امسال، مکان یابی، طراحی و پایش سد باطله ناشی از پساب کارخانه فرآوری معدن سرب نخلک انجام شده و مجتمع معدنی نخلک در حال انعقاد قرارداد با دانشگاه تهران است. همچنین ارزیابی پایداری و تحلیل دینامیکی تونل زیرزمینی (اسپیرال) معدن سرب نخلک، به روش تحلیلی و عددی صورت گرفته و این مجتمع در حال انعقاد قرارداد با دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
میزان فروش کنسانتره مجتمع سرب نخلک در ۵ ماهه نخست امسال، با ۴۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۳۰۰۰ تن)، به ۴۲۰۰ تن رسید.
بنا به این گزارش، کارخانه سرب نخلک بیش از ۶۰ سال قدمت دارد که با توجه به مستهلک بودن ساختمان و تجهیزات کارخانه قدیمی، نوسازی کارخانه از سوی راهبر پس از دریافت مجوز تایید شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، وارد مرحله اجرا شد.
راهبری این شرکت در راستای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون رفع موانع تولید رقابت پذیری در سال ۹۵، به مدت ۲۵ سال به شرکت سرب و روی کیمیا گوهران واگذار شد.
ظرفیت فولاد میانه افزایش می یابد
محمدرضا مشایخی روز سه شنبه در نشستی با یکی از مشاوران صنعت فولاد کشور خاطرنشان کرد: فولاد میانه به عنوان نگین صنعت فولاد منطقه نه تنها برای شهرستان بلکه برای استان و کشور بهره های فراوانی دارد.
وی به پیگیری ها برای انجام فاز تولید گندله فاز چهارم توام با فاز دوم فولاد یعنی احیای مستقیم اشاره کرد و گفت: تکمیل زنجیره صنعت فولاد از اولویت طرح های اقتصادی شهرستان بوده و اشتغال زا است.
فرماندار ویژه میانه اظهار کرد: با استفاده از تجربیات مشاورین فولاد و با تقویت زیرساخت ها امیدواریم در سریع ترین زمان ممکن میانبرترین راه برای اجرای این طرح را طی کنیم.
بهمن آرمان از مشاوران صنعت فولاد کشور نیز در این نشست اعلام کرد: ما در پی طرح این موضوع در شرکت ایمیدرو هستیم تا با افزایش ظرفیت فولاد میانه به ۲ میلیون تن در سال و ایجاد فازهای بعدی با اعتبار ۱۰۰میلیون دلار بتوانیم فولاد شهرستان را به قطب فولادی شمال غرب کشور تبدیل کنیم.
طـرح فـولاد آذربایجــان در سـال ۱۳۶۸ کلنک زنی و در اواخـر سال ۱۳۷۶ عملیات نصب ماشین آلات آن و تولید آزمایشی ایـن مجتمع در هفته دولت سـال ۱۳۷۹ به صورت “راه اندازی سرد” آغاز شد. این مجتمع دارای سه مجموعه فولادی است که واحد نورد یا تولید مفتول های صنعتی و ساختمانی از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را آغاز کرده و عمده تولیدات این واحد انواع میلگرد ۱۰ تا ۳۲ میلی متری است.
در واحد دوم مجتمع فولاد آذربایجان در میانه عملیات احیای مستقیم انجام و سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید می شود.
تداوم زنجیره موفقیت های بزرگ ترین مجموعه صنعتی شرق کشور
مجتمع فولاد خراسان که در سال گذشته موفق به ثبت ۱۸% رشد در جمع تولیدات، ۴۹% رشد ارزش فروش و ۷۹% رشد ارزش صادرات شده است، در آیین تقدیر از واحدهای نمونه سال ۱۳۹۹ با حضور معاون استاندار خراسان رضوی و تنی چند از مقامات اجرایی، سیاسی و نمایندگان بخش خصوصی، لوح تقدیر و تندیس واحد نمونه تولیدی سال را دریافت کرد.
به گفته مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان، رشد ۷۰ درصدی سود عملیاتی، ۱۵% کاهش موجودی انبارها نسبت به سال قبل به همراه سایر دستاوردهای حوزه های تولیدی (از جمله ثبت رکورد های گوناگون در نواحی تولید) از مهم ترین توفیقات این شرکت در سال گذشته بوده است که عنوان واحد نمونه را برای این شرکت رقم زده است.
کسری غفوری خاطرنشان کرد: کسب رکوردهای فروش و صادرات و فعالیت های حوزه استانداردها و نظام های مدیریتی به عنوان بخشی دیگر از فعالیت های ارزنده همکاران شرکت بوده و ماحصل تلاش همه کارکنان و دست اندرکاران شرکت باعث احراز این موفقیت جمعی شده است.
کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود. |
رکورد شکنیهای پی در پی در فولاد غدیر نیریز
علیرضا زاهدیان، مدیرعامل فولاد غدیر نیریز، از رکوردشکنی های پیاپی در تولید ماهیانه آهن اسفنجی در این شرکت در سال جاری خبر داد و گفت: تولید آهن اسفنجی در شرکت فولاد غدیر نیریز در دوره سه ماهه نخست سال جاری با رشد بیش از ۲۵ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل، به ۲۱۹۳۴۶ تن رسید و در تولید خردادماه، رکورد تولید آهن اسفنجی به هر دو روش پِرِد و میدرکس، توسط همکاران من در فولاد غدیر نیریز شکسته شد.
علیرضا زاهدیان در مورد شرایط تولید فولاد غدیر نیریز گفت: از بهمن ۹۶ تاکنون که فاز احیاء فولاد غدیر نیریز افتتاح شده، تولید آهن اسفنجی در این شرکت به صورت پیوسته ادامه داشته است. در سال ۹۷، میزان تولید آهن اسفنجی، ۷۰۰ هزار تن بود که این رقم در سال ۹۸، به دلیل کمبود گندله و مشکلاتی که در تامین آن وجود داشت به ۶۸۲ هزار تن رسید. اما خوشبختانه در سال جاری، با تمهیداتی که اندیشیده شد، نظیر استفاده از مسیر تهاتر و تعویض گندله با آهن اسفنجی، شاهد رشد تولید هستیم و برای تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی در سال ۹۹ برنامهریزی کردهایم.
مدیرعامل فولاد غدیر نیریز عنوان کرد: در مهرماه سال گذشته، تولید آهن اسفنجی در فولاد غدیر نیریز به دلیل مشکل تامین گندله، یکسوم شد و به ۲۲ هزار تن رسید. اما در سال جاری، با اقدامات صورتگرفته، هر ماه در تولید آهن اسفنجی رکوردشکنی کردهایم.
وی افزود: تولید آهن اسفنجی در فولاد غدیر نیریز در فروردین سال جاری ۶۹ هزار تن، در اردیبهشت ماه ۷۴ هزار تن و در خردادماه، ۷۶ هزار و ۵۰۰ تن بوده است. رکورد تولید ثبتشده در شرکت فولاد غدیر نیریز در خردادماه، در سطح کشور هم در تولید آهن اسفنجی با تکنولوژی پِرِد و هم با تکنولوژی میدرکس، بینظیر است.
زاهدیان ادامه داد: در مجموع در فصل بهار سال ۹۹، فولاد غدیر نیریز موفق به تولید ۲۱۹ هزار و ۳۴۶ تن آهن اسفنجی شد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته، رشد بیش از ۲۵ درصدی را نشان میدهد.
راهاندازی واحد فولادسازی در سال ۱۴۰۰
علیرضا زاهدیان در مورد برنامههای این شرکت در سال جاری گفت: در سال ۹۹، تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد و توسعه زیرساختها را در برنامه داریم. واحد فولادسازی شرکت فولاد غدیر نیریز در حال حاضر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر مشکل مربوط به اعتبارات اسنادی (السی) حل شود، واحد فولادسازی در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: شرکت فولاد غدیر نیریز توسعه زیرساختها را نیز با جدیت دنبال میکند که از این میان میتوان به احداث فاضلاب صنعتی و بحث خط انتقال آب از سد چشمه عاشق به مجتمع و همچنین واحد سولفورزدایی اشاره کرد.
مدیرعامل فولاد غدیر نیریز همچنین خبر داد که این مجموعه قصد احداث یک واحد گندلهسازی به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال را دارد که در حال حاضر در مرحله کسب جواز تاسیس قرار دارد و تا دو ماه آینده، کلنگ احداث آن بر زمین زده میشود.
واحدهای ذوب القایی از همین حالا به فکر تأمین آهن اسفنجی خود باشند
مدیرعامل شرکت فولاد غدیر نیریز در مورد تخصیص سهمیه آهن اسفنجی به واحدهای ذوب القایی گفت: فولاد غدیر نیریز طبق برنامه سهمیه واحدهای ذوب القایی را تخصیص میدهد. اما پیشبینی این است که ظرف دو سال آینده، این واحدها اگر خود دست به سرمایهگذاری نزنند، در تأمین آهن اسفنجی با مشکل روبرو میشوند.
علیرضا زاهدیان ادامه داد: ظرفیت واحدهای ذوب القایی کشور، ۷ میلیون تن در سال است. مبنای مجوز این واحدها، استفاده از آهن قراضه به عنوان مواد اولیه است اما چند سالی است که این واحدها به دلیل قیمت بالای آهن قراضه به استفاده از آهن اسفنجی رو آوردهاند.
زاهدیان افزود: ما در فولاد غدیر نیریز در آینده کوتاه مدت و پس از راه اندازی واحد فولادسازی، آهن اسفنجی تولیدی را خودمان مصرف میکنیم و شاید حتی نیاز باشد که از خارج از مجموعه خود، آهن اسفنجی نیز خریداری کنیم. با راهاندازی واحد فولادسازی، ما فروش آهن اسفنجی نخواهیم داشت و نمیتوانیم به واحدهای ذوب القایی آهن اسفنجی تخصیص دهیم. سایر تولیدکنندگان آهن اسفنجی هم همین وضعیت را دارند و پیشبینی این است که دو سال آینده، این تولیدکنندگان آهن اسفنجی برای عرضه به واحدهای ذوب القایی نخواهند داشت.
مدیرعامل فولاد غدیر نیریز گفت: پیشنهاد می کنم واحدهای ذوب القایی از همین الان به فکر باشند و با تأسیس کنسرسیوم در تولید آهن اسفنجی موردنیاز خود سرمایهگذاری کنند تا در آینده در تأمین مواد اولیه خود با مشکل روبرو نشوند.
تولید روزانه ۱۰۳ تن شمش روی توسط کالسیمین
مدیرعامل شرکت کالسیمین با بیان اینکه شرکت کالسیمین بزرگترین شرکت تولیدکننده شمش روی در حال فعالیت است، گفت: روزانه در حدود ۱۰۳ تن شمش روی در این شرکت تولید میشود.
فرشاد صبری عصر سه شنبه در بازدید خبرنگاران از شرکت کالسیمین زنجان، در خصوص اخراج ۳۰۰ کارگر از این شرکت گفت: این موضوع شایعه است. وی با بیان اینکه طی سال گذشته فقط ۱۴ نفر از پرسنل این شرکت به دلیل رضایت نداشتن مدیران واحدها، از ادامه همکاری با کالسیمین منع شدهاند، اظهار کرد: این به معنای اخراج کارگران نبوده، بلکه با اتمام قرارداد قرارداد جدیدی با آنها منعقد نشده است.
وی افزود: نه تنها نیروی اخراجی نداشتهایم، بلکه با اولویت تکریم از جایگاه نیروی انسانی، اقدام به جذب ۱۶ نفر در سال گذشته و ۳۷ نفر نیز در سالجاری کردیم.
مدیرعامل شرکت کالسیمین ابراز کرد: با مشکلاتی که در زمینه تحریمها داریم این شرکت توانسته در زمینه صادرات، روند رو به رشدی را طی سه سال اخیر طی کند. صبری افزود: شرکت کالسیمین در این شرایط تحریمی، نمونه بارزی از ایجاد و حفظ اشتغال، اقتصاد مقاومتی در سال جهش تولید است و برای تحقق شعار سال نامگذاری شده از سوی مقام معظم رهبری برنامه ریزی لازم را دارد.
مدیرعامل شرکت کالسیمین با بیان اینکه این شرکت در حال حاضر با تولید شمش روی سالیانه با ظرفیت اسمی بیش از ۳۴ هزار تن، جایگاه سوم در رتبهبندی شرکتهای بورسی کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: همه فعالیتهای این شرکت به دلیل قرار گرفتن در بورس، برای همه سهامداران و عموم مردم شفاف است.
بازار جهانی سنگ آهن در اوج شش سال اخیر
به گزارش عصر مواد به نقل از پایگاه خبری فولاد ایران روز گذشته قیمت سنگ آهن به اوج شش و سال و نیم اخیر رسید که در نتیجه آمار رونق ساخت و ساز و خرید بیشتر چینی ها بود. شاخص قیمت متال بولتن برای سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد وارداتی به چین ۱۳۰٫۱۷ دلار هر تن ثبت شد که ۱٫۴ دلار نسبت به جمعه اخیر رشد داشت. شاخص قیمت پلاتس نیز ۱۳۰٫۵ دلار هر تن خشک سی اف آر ثبت شد که ۱٫۴۵ دلار نسبت به جمعه رشد داشت.
این سطح قیمت از ژانویه سال ۲۰۱۴ تاکنون بالاترین قیمت بوده و میزان رشد قیمت این ماده اولیه در سال ۲۰۲۰ را به ۴۱ درصد رسانده است. انتظار می رود برای سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ هدف رشد اقتصادی چین معادل ۵٫۵ درصد باشد. در حالی که این رقم مورد نظر رشد اقتصادی از هدف برنامه ۵ ساله ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ که ۶٫۵ درصد جی دی پی بود پایین تر است، اما اندازه فعلی اقتصاد چین نشانگر آن است که هر ساله بیش از ۷۵۰ میلیارد دلار به جی دی پی آن افزوده شده است. این معادل کل توسعه اقتصادی عربستان، سوییس یا آرژانتین در یک سال است. بخش اعظم فعالیت اقتصادی مربوط به صنایع وابسته به فولاد از جمله زیرساخت های داخلی، بخش مسکن و حمل و نقل است.
یکی از شاخص های فعالیت ساختمانی در چین نشانگر آن است که در ۸ ماهه نخست سال جاری رشد چشمگیر ۵۱٫۳ درصدی داشته به ۲۱ هزار واحد رسیده است. همچنین پیش بینی های رشد تقاضای فولاد از منفی یک درصد قبلی به ۱ تا ۲ درصد رشد رسیده است.
تحلیلگران موسسه سیتی معتقدند قیمت سنگ آهن از اوج فعلی خود پایین می آید ولی تا پایان سال بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار می ماند. در حالی که برآورد های قبلی میانگین ۹۰ دلاری و در خوش بینانه ترین حالت ۱۱۰ دلار را برای سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بودند.
یکی دیگر از فاکتورهای رشد فعالیت اقتصادی در چینی که بیش از نیمی از تولید فولاد دنیا و ۷۰ درصد واردات سنگ آهن جهان را در دست دارد مربوط به ساخت و سازهای بخش تولید آن است که در آگوست رشد خوبی داشته است. این رشد هم بیشتر از انتظار کارشناسان بوده چون آگوست ماهی است که معمولاً تولیدات صنعتی کمتر می شود. شاخص پی ام آی صنایع تولیدی چین در آگوست از ۵۲٫۸ واحد جولای به ۵۳٫۱ واحد رسید. در کل رقمی بالای ۵۰ واحد نشانگر توسعه است و آمار آگوست از ژانویه ۲۰۱۱ تاکنون بی سابقه بوده است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.