0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – دوشنبه ۱۲ آبان ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

با حضور رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ “اَبَر پروژه” انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان، ۱۵ آبان افتتاح می شود

 

رئیس هیات عامل ایمیدرو خبر داد: قطعه نخست “اَبَر پروژه” انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران، پنجشنبه ۱۵ آبان ماه جاری با فرمان رئیس جمهور به صورت ویدیو کنفرانس و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح می شود.

 

خداداد غریب پور افزود: قرار است قطعه نخست طرح به طول ۳۰۵ کیلومتر به مناسبت میلاد حضرت محمد (ص)، از خلیج فارس به سیرجان، افتتاح شود. وی گفت: جمع هزینه در مرحله شیرین سازی و خط انتقال تا سیرجان، ۱۶۳۰۰ میلیارد تومان (ریالی و ارزی) است. غریب پور ادامه داد: هدف عمده طرح، شیرین ‌سازی و انتقال آب نمک زدایی شده، توسط سه خط انتقال از خلیج ‌فارس به صنایع استان های هرمزگان، کرمان و یزد، تامین بخشی از نیازها و مصارف آب مجتمع‌های تولیدی در حال بهره‌برداری و طرح‌های توسعه مجتمع‌های معدنی و صنعتی، گل گهر، مس سرچشمه و چادرملو است.

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مسیر خط انتقال از غرب بندرعباس شروع و بعد از تامین آب مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر به طرف مجتمع مس سرچشمه ادامه یافته و در نهایت به صنایع فولادی و معدنی استان یزد منتهی می‌شود.

 

وی افزود: این پروژه با راهبری ایمیدرو است و شرکت های گل گهر، ملی مس و چادرملو سهامداران این طرح بزرگ هستند. غریب پور گفت: قطعه نخست انتقال آب از تاسیسات آب شیرین کن گل گهر به طول ۳۰۵ کیلومتر خواهد بود. قطعه دوم انتقال از گل گهر به مس سرچشمه به طول ۱۵۰ کیلومتر و همچنین قطعه سوم انتقال از مس سرچشمه تا صنایع فولادی اردکان ۳۶۰ کیلومتر و انشعاب صنایع معدنی چادرملو ۱۵۰ کیلومتر خواهد بود. رئیس هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد: در بخش تاسیسات آب شیرین کن در فاز نخست به مقدار ۱۸۰ میلیون متر مکعب در سال و ظرفیت تولید آن سالانه ۶۵۰ میلیون متر مکعب خواهد بود.


 

شمارش معکوس برای افتتاح قطعه نخست ابر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی

 

جلسه هماهنگی افتتاح فاز نخست پروژه عظیم شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران امروز با حضور نماینده دفتر ریاست جمهوری، وزارتخانه های صنعت معدن و تجارت، نیرو، استانداری ها و شرکت های سرمایه گذار در ایمیدرو برگزار شد.

 

در این نشست علی اصغر احمدی معاون هماهنگی و پیگیری نهاد ریاست جمهوری، با برشمردن ویژگی های منحصر به فرد طرح انتقال آب از خلیج فارس به سه استان هرمزگان، کرمان و یزد، تاکید کرد: این طرح نزد دکتر روحانی رییس جمهوری از اهمیت به سزایی برخوردار است. احمدی ادامه داد: جایگاه این پروژه در شیرین سازی و آبرسانی به فلات مرکزی ایران به گونه ای است که رییس جمهور در سخنان اخیر خود از در پیش بودن برنامه افتتاحیه آن خبر داده است.

 

در ادامه، خداداد غریب پور معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، با ابراز اینکه، پروژه انتقال آب از خلیج فارس اتفاقی بی نظیر و افتخاری بزرگ برای نظام جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: این طرح توسط شرکت های بزرگ در راستای سیاست های کلان دولت، انجام شده و جایگاه دولت به عنوان پشتیبان و حامی (در قالب تسهیلات صندوق توسعه ملی و همکاری بانک ها) بوده است. رییس هیات عامل ایمیدرو، با تاکید بر اینکه مدل تامین آب در این پروژه منحصر به فرد بوده است، ادامه داد: شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی چادرملو به عنوان سرمایه گذاران این طرح حضور داشته اند که با کمک شرکت های داخلی اقدام به اجرای آن کرده اند و اکنون فاز نخست آن آماده افتتاح است.

 

وی یادآور شد: سرمایه گذاران با هدایت سود شرکت های خود به این طرح ملی و همکاری با سازندگان داخلی به منظور بومی سازی تجهیزات و همچنین تامین نیازهای ارزی پروژه، تلاش های بی وقفه ای برای اجرای چنین طرح عظیمی کرده اند. غریب پور گفت: طبق پیش بینی ها و برنامه ارایه شده، قرار است به مناسبت میلاد حضرت محمد (ص)، قطعه نخست طرح به طول ۳۰۵ کیلومتر از خلیج فارس به سیرجان، افتتاح شود.

 

قاسم تقی‌زاده خامسی معاون آب و آبفا وزیر نیرو به نگاه کلان وزارت نیرو در راه اندازی این پروژه اشاره و تاکید کرد: خط انتقال آب خلیج فارس تاثیراتی شگرف و عمیقی نیز بر توسعه و آبادانی بر مناطق مرکزی و شرقی ایران برجای می گذارد. تقی زاده افزود: این طرح الگوی مناسبی برای انتقال آب به نوار شرقی خواهد بود و ضروری است که حتی مسوولان استان های مجاور نیز در جریان اثرات و تجربیات آن قرار گیرند.

 

در این نشست جمشید ملارحمان، ناصر تقی زاده و اردشیر سعدمحمدی به ترتیب مدیران عامل شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر، معدنی و صنعتی چادرملو و ملی صنایع مس ایران توضیحاتی درباره پروژه ارایه دادند. از سوی دیگر میر علی یار یاری مدیرعامل شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس، طی سخنانی به ویژگی های فنی، مالی و مقیاس پروژه اشاره کرد و ذکر جزئیات و اهمیت پروژه برای جامعه را ضروری خواند.

 

برنامه افتتاحیه

 

مقرر شده آیین این افتتاحیه، انتهای هفته جاری با حضور رییس جمهور (به صورت ویدئوکنفرانس) و با حضور سرمایه گذاران، وزرای صنعت معدن و تجارت و نیرو و نیز استانداران هرمزگان و کرمان برگزار شود. در این جلسه موضوعاتی نیز درباره دلایل و اهمیت اجرای طرح،‌ مقیاس منحصر به فرد بودن آن،‌ روش تامین و انتقال آب،‌ ایستگاه های عظیم پمپاژ، پست های برق و … مطرح شد.


 

جزئیات طرح ۵ ماده‌ای کمیسیون صنایع مجلس درباره توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد| تکالیف جدید فعالان تامین و توزیع

 

کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پیرو مشکلات بازار فولاد طرحی ۵ ماده‌ای را با عنوان «طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد» تدوین و آماده ارائه به صحن مجلس شورای اسلامی کرده است که جزئیات آن به شرح زیر است:

 

طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاست‌های تنظیم بازار

 

ماده ۱- کلیه محصولات زنجیره فولاد با رعایت مفاد بند ج ماده ۳۶ قانون احکام دائمی کشور مصوب سال ۱۰/ ۱۱/ ۱۳۹۵، برای فروش داخلی ملزم به عرضه و فروش در بورس هستند. معامله محصولات فوق در خارج از بورس ممنوع بوده و در حکم خارج از شبکه می‌باشد.

تبصره ۱- در معاملات محصولات زنجیره فولاد شامل سنگ آهن، کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولاد خام و ورق‌های فولادی، سازمان بورس کالای ایران موظف است به کارخانه‌های تولید دارای کد بهین یاب و بر اساس سهمیه مندرج در سامانه بهین اجازه ثبت سفارش و خرید بدهد. فروش مواد اولیه و محصولات خریداری از بورس کالا توسط خریداران ممنوع میباشد و متخلفین به دلیل اخلال در بازار جهت رسیدگی به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

تبصره ۲- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است برای کلیه محصولات زنجیره ارزش فولاد که در بورس کالا عرضه می‌شوند، کف و سقف قیمتی تعیین کند. کف و سقف قیمتی تعیین شده به صورت ضرایبی از قیمت‌های جهانی بوده و هر ۶ ماه یکبار قابل تغییر و تجدید نظر خواهد بود.

 

ماده ۲- صادرات کلیه محصولات حلقه‌های مختلف زنجیره ارزش فولاد صرفاً پس از عرضه‌ی هفتگی توسط تولیدکنندگان در بورس کالا و به میزان مازاد عرضه ثبت شده در بورس کالا مجاز است.

تبصره ۱– در صورت تخصیص صادرات به تولید کننده به میزان مازاد عرضه در بورس کالا، حداکثر زمان مجاز صادرات کالا از سوی تولید کننده برای آن محموله ۴ هفته خواهد بود و پس از این مدت مجوز صادراتی محموله مذکور از بین می رود.

تبصره ۲- صادرات کلیه محصولات زنجیره ارزش فولاد صرفاً توسط تولیدکنندگان و یا نماینده رسمی آن‌ها مجاز است.

تبصره ۳- معافیت مالیاتی صادرات محصولات خام زنجیره فولاد (سنگ آهن، کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولاد خام) از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون حذف می‌گردد.

 

ماده ۳– کلیه فعالین زنجیره تامین و توزیع فولاد، شامل مواد اولیه معدنی (سنگ آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی)، محصولات میانی فولاد (بیلت، بلوم و اسلب)، محصولات نهایی اعم از مقاطع طویل (مانند میلگرد، تیرآهن ونظایر آن) و مقاطع تخت (انواع ورق فولادی اعم از ورق گرم، ورق سرد و پوشش‌دار) و محصولات ثانویه حاصل از ورق شامل انواع لوله و پروفیل می‌بایست اطلاعات تولید، فروش، واردات، صادرات و مصرف این کالا‌ها را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند و اسناد خرید خود را نیز پس از بررسی مطابقت، تایید یا رد نمایند.

تبصره ۱- فروش کالای موضوع این مصوبه تنها به اعضای زنجیره تأمینی مجاز است که مشخصات آن‌ها در سامانه جامع تجارت ثبت و مورد تأیید قرار گرفته باشد. خریداران نیز موظفند کالای موضوع این مصوبه را تنها از اعضای زنجیره تأمینی که مشخصات آن‌ها در سامانه جامع تجارت ثبت و مورد تأیید قرار گرفته، خریداری نمایند. تا زمان تایید خرید، ثبت فروش بلااثر خواهد بود.

تبصره ۲- اعضای زنجیره تأمین و متولیان انبار‌های کالا‌های موضوع این مصوبه، ملزم به ثبت اطلاعات مکان‌های نگهداری کالا، اظهار موجودی اولیه کالا‌ها و ثبت ورود و خروج کالا در سامانه جامع انبار‌ها هستند. این اقدام برای اعضای زنجیره تأمین از طریق سامانه جامع تجارت امکان‌پذیر است.

تبصره ۳- عدم رعایت مفاد این مصوبه به صورت کلی یا جزئی، مشمول ضمانت اجرای تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۱۳۹۲ می‌شود.

تبصره ۴- فعالین مستقر در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی نیز مشمول این ماده بوده و می‌بایست اطلاعات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند.

 

ماده ۴- آیین‌نامه اجرایی این قانون ظرف مدت یک ماه پس از لازم الاجراشدن قانون، توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و به تصویب هیات وزیران می‌رسد. متخلف از اجرای این ماده به انفصال از خدمت محکوم خواهد شد.

 

ماده ۵- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است گزارش جامع بررسی و رصد زنجیره ارزش فولاد را به صورت ماهانه به کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.


 

کارخانه گندله سازی گهرزمین در آستانه بهره برداری

 

مدیر کارخانه گندله سازی گهرزمین در خصوص زمان راه اندازی این کارخانه گفت: تمامی مراحل نصب و راه اندازی کارخانه به اتمام رسیده است و در حال حاضر تنها، منتظر راه اندازی پست برق هستیم. امیدواریم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و در سال جهش تولید بتوانیم در ابتدای آذرماه امسال با همت مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره و تمامی پرسنل، مشعل های کوره را روشن کنیم و این کارخانه به مرحله بهره برداری برسد.

 

مقداد کردستانی در ادامه افزود: در این راستا تمامی نیروهای مورد نیاز کارخانه گندله سازی از طریق آزمون جذب شده اند و آموزش های لازم را نیز کسب کرده اند. وی در ادامه با اشاره به اینکه ویروس کرونا مشکلات بسیار زیادی ایجاد کرده است عنوان کرد: حدود چهل درصد از پرسنل استخدامی مشغول به کار هستند و تعدادی دیگر نیز در آموزش های عملی مشغول می باشند.


 

اعلام نیازهای فناورانه ایمیدرو در ۴ حوزه /امضای ۲۲۱ قرارداد پژوهشی با دانشگاه ها

 

رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: احیاء معادن کوچک، رونق حوزه گوهرسنگ ها، توسعه استخراج و اکتشاف در عمق و دانش فنی زنجیره محصولات، از نیازهای فناورانه ایمیدرو محسوب می شود. وی افزود: در این راستا ایمیدرو به منظور تحقق اهداف، آماده تامین مالی ایده های دانشگاه ها و مراکز علمی است.

 

خداداد غریب پور در جلسه “جلسه پایش تفاهم نامه های ایمیدرو با مراکز علمی” که با حضور جمعی از روسا و نمایندگان دانشگاه های برتر برگزار شد، افزود: توسعه معادن کوچک مقیاس یک از رویکردهای ایمیدرو است که در این زمینه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی (شرکت تابعه ایمیدرو) آماده همکاری با دانشگاه ها در پیشبرد اهداف این بخش است. وی افزود: استراتژی دیگر این سازمان رونق حوزه سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی است. بخشی که ظرفیت های آن سال ها مغفول واقع شده و با برنامه ریزی های ایمیدرو، در مسیر توسعه قرار گرفته است. غریب پور ادامه داد: در این بخش به هر میزان که دانشگاه ها در مقاطع دکتری و ارشد پایان نامه با موضوعات مورد توجه ایمیدرو ارایه کنند، تامین مالی آن را به عهده خواهیم گرفت.

 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رویکرد سوم ایمیدرو، توسعه استخراج و اکتشافات در عمق است که در این بخش حمایت از ایده های دانشگاه ها را خواهیم داشت.

 

وی با بیان اینکه “دانش فنی” از دیگر رویکردهای ایمیدرو محسوب می شود، اظهار داشت: در حال حاضر جهاد دانشگاهی بر روی زنجیره فولاد فعالیت های مطالعاتی دارد و اگر سایر دانشگاه ها در سایر زنجیره های ارزش همچون صنعت مس آماده همکاری هستند، می توانند برنامه های خود را اعلام کنند.

 

امضای ۲۲۱ قرارداد

 

رئیس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: ایمیدرو ۲۲۱ قرارداد به ارزش ۸۸ میلیارد تومان در سال ۹۸ و شش ماهه امسال با دانشگاه ها و مراکز علمی داشته است. وی با اشاره به پیشتازان معدن و صنایع معدنی در همکاری با دانشگاها گفت: شرکت فولاد مبارکه (۳۰ میلیارد تومان)، ایمیدرو (۱۶٫۷ میلیارد تومان)، فولاد خراسان و گل گهر از جمله پیشتازان معدن و صنایع معددنی از لحاظ ارزش قراردادها در همکاری با دانشگاه ها و مراکز علمی هستند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در حال حاضر به لحاظ تعداد قرارداد نیز شرکت مبارکه، ایمیدرو، گل گهر در جایگاه های اول تا سوم قرار دارند.

 

اقدامات برجسته در همکاری با دانشگاه ها

 

غریب پور با اشاره به برجسته ترین همکاری ها بین ایمیدرو و دانشگاه ها، گفت: طرح توسعه توانمندی های فنی و مهندسی ایمیدرو در حوزه معدن و صنایع معدنی توسط دانشگاه تهران تهیه شده است.

 

رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: خروجی این طرح پیوست فناوری بخش معدن و صنایع معدنی است که بر اساس آن فهرست فناوری های اولویت دار ین حوزه به ستاد اقتصاد مقاومتی ارایه می شود. وی گفت: این برنامه ریزی، چشم انداز آتی در زمینه فناوری حوزه معدن و صنایع معدنی را مشخص خواهد کرد.

 

غریب پور افزود: رونمایی از شبیه ساز رانندگی دامپتراک توسط دانشگاه خواجه نصیر، راه اندازی کافه معدن در دانشگاه امیرکبیر، ایجاد مرکز نوآوری دانشگاه تهران با حمایت شرکت مبارکه، راه اندازی مرکز هوشمندی و رصد خانه فناوری و نوآوری در دانشگاه صنعتی شریف، از مهم ترین اقداماتی به شمار می رود که در راستای پیوند دانشگاه ها با بخش معدن و صنایع معدنی انجام شده است.

 

رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: حس تعلق به دانش بومی در کشور تقویت شده است و بدیهی است در شرایط کنونی، سرنوشت مهتوم کشور، اتکا به توان داخلی است. وی عنوان کرد: دفتر بومی سازی ایمیدرو نیازهای فناورانه ایمیدرو را احصا و ارایه جامعی به دانشگاه ها خواهد کرد.


با راه‌اندازی طرح فولادسازی اکسین، چرخ لوله‌سازی اهواز و ماهشهر و شرکت‌های فولادی خوزستان بیشتر می‌چرخد

 

نشست هم‌اندیشی ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد اکسین و حسینی پویا، دادستان اهواز در سالن کنفرانس این شرکت برگزار شد. در این نشست مدیرعامل فولاد اکسین گفت: باید با راه‌اندازی پروژه فولادسازی اکسین صنعت تولید ورق و لوله‌های نفت را در خوزستان نگه داریم.

 

به عصر مواد و به نقل از روابط عمومی فولاد اکسین، امین ابراهیمی ضمن خوشامدگویی اظهار داشت: اقدامات مثبتی که از یک سال و نیم گذشته تا امروز رقم خورده همه عواملی که با ما همکاری کردند در آن سهیم هستند. وی افزود: خط تولید فولاد اکسین منحصر ترین خط تولید فولاد در کشور و مشابه آن در دنیا ۱۰ شرکت است، اما علی‌رغم این ظرفیت، بدهی سنگین مالیاتی از سنوات گذشته، مشکلاتی که از برخی سهامداران چند سال قبل گروه ملی مانده بود، مشکلی که در خصوص چک‌های برگشتی وجود داشت و هنوز هم پابرجاست، موانع دشورای سد راه اکسین بودند. بطوری که چک‌های برگشت خورده قدیمی حساب‌های بانکی اکسین را قفل کرده و به همین علت شرکت نمی‌تواند تسهیلات بانکی و کارت بازرگانی برای صادرات و واردات دریافت کند.

 

ابراهیمی بیان کرد: نقشه استراتژیک شرکت با در سال ۹۸ با همکاری فولاد خوزستان برای رسیدن به رسالت اصلی اکسین یعنی تولید محصولات با ارزش افزوده بالا با سود مناسب مانند ۵۱ درصدی ورق API همچنین ۳۷ درصد ساختمانی و ۱۱ درصد آلیاژی تهیه و تلاش کردیم ظرفیت تولید اسمی و اصلی شرکت را عملیاتی کنیم که در این مسیر سخت تا امروز موفق بوده‌ایم و حتی با رونق اکسین چرخ فولاد کاویان و لوله سازی اهواز و لوله‌سازی ماهشهر نیز چرخیده است و با راه‌اندازی طرح فولادسازی فولاد اکسین این حرکت دائمی خواهد بود.

 

وی ادامه داد: در خصوص تامین مواد اولیه آن‌چه در خوزستان وجود دارد را تهیه می‌کنیم اما مواد اولیه برای ورق‌های API و آلیاژی را جبرا از مبارکه و هرمزگان می‌خریم. مدیرعامل فولاد اکسین اشاره کرد: شاه بیت پروژه‌های بزرگ کشور خط انتقال نفت گوره به جاسک است که این مهم با همکاری مبارکه و اکسین لوله‌سازی محقق و افتخار دیگری را برای ایران به وجود آورده است. این پروژه نزدیک به دو میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشت.

 

وی توضیح داد: آزمایشگاه خوردگی اکسین تنها آزمایشگاه خوردگی در کشور است که به همت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی راه‌اندازی شد و امروز همه شرکت‌ها و وزارتخانه‌ها در صورتی می‌توانند محصولات شبیه به اکسین را وارد کنند که این شرکت نتواند آن را تولید نماید و حتما باید از ما استعلام بگیرند.

 

ابراهیمی گفت: سال گذشته با همکاری فولاد خوزستان صادرات خوبی داشتیم ولی امسال سیستم وزارت صمت و بخشنامه‌های آن مانع صادرات و ارزآوری فولاد اکسین شد در حالی که فولاد اکسین قراردادهایی را در کشورهای مختلف در اروپا بسته و پول آن را دریافت کرده اما به واسطه بخشنامه اول مرداد ۹۹ در حالی که محصول آماده و تولید شده قادر به صادرات آن نیستیم. فولاد خوزستان الان اسلب صادر می‌کند به جای آن باید ورق صادر کند تا با خام‌فروشی مقابله شود اما با این بخشنامه صادرات اکسین در دو ماه گذشته عملا به صفر رسید.

 

وی ادامه داد: با توجه به سودآوری ۵۱۳ میلیاردتومانی شرکت درسال ۹۸ در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی هم اقدامات بسیار خوبی در راستای کمک به سیل‌زدگان، کمک‌های معیشتی به مناطق محروم و روستاهای همجوار، آزادسازی زندانیان، کمک به آموزش و پرورش شده است.

 

مدیر عامل شرکت تاکید کرد: مهم‌ترین برنامه‌ای که امسال فولادسازی و راه‌اندازی آن است زیرا فولاد مبارکه خط نورد گرم ورق را به زودی راه‌اندازی می‌کند هرچند با ما در ۱۳ درصد بازار اشتراک دارد اما در بحث مواد اولیه ۱۰۰ درصد همپوشانی داریم و با راه‌اندازی آن در اصفهان فولاد اکسین با مشکل تامین مواد اولیه تولید ورق‌های نفتی روبه‌رو خواهد شد. اگر طرح فولادسازی اکسین راه بیفتد این مشکل رفع می‌شود در غیر این صورت صنعت تولید ورق و لوله‌های مرتبط با نفت و گاز از خوزستان خارج می‌شود. همچنین در این پروژه نزدیک ۲۳ هزار نفر در انتهای طرح فولادسازی بصورت مستقیم و غیر مستقیم و دو تا سه هزار نفر در ابتدا و راه‌اندازی این طرح به صورت پیمانکاری شغل ایجاد می‌شود، اکنون زیرساخت‌های این پروژه که نزدیک ۲۰ درصد پیشرفت دارد مجوزهای آن از مراکز و مراجع مختلف گرفته شده و در صورت راه‌اندازی و بهره‌برداری منحصربه‌فردترین طرح فولادی در کشور خواهد بود.


 

ثبت سه رکورد متوالی تولید تنها در یک هفته/ تحقق «جهش تولید» توسط بزرگ‌ترین شرکت عرضه‌کننده آهن اسفنجی کشور

 

مدیر کارخانجات احیاء شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر گفت: با وجود تحریم‌های ظالمانه و مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، در هفته اول آبان ماه سال جاری، رکورد تولید روزانه واحد کوثر سه بار شکسته شد.
حمزه ایزدی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین» اظهار داشت: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری «سال جهش تولید» نام‌گذاری شده، شرکت توسعه آهن فولاد گل‌گهر توانست در دوران شیوع پاندمی کرونا، با رعایت تمامی ضوابط و دستورالعمل‌های بهداشتی این رکوردهای ارزشمند را بر جای بگذارد.
مدیر کارخانجات احیای شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر با اشاره به اینکه ثبت این رکوردهای تولید با حمایت‌های بی‌نظیر مدیرعامل ساعی شرکت جناب مهندس محیاپور و اعضای محترم هیئت مدیره به ثبت رسیده است، گفت: این موفقیت را خدمت خانواده بزرگ شرکت معظم توسعه آهن و فولاد گل‌گهر، تبریک عرض نموده و موفقیت‌های روزافزون را برای این شرکت از درگاه خداوند بلندمرتبه مسئلت داریم.

 

دو راهبرد دوام صنایع کوچک و متوسط

 

ممانعت از توقف تولید در بنگاه‌های صنعتی و راه‌اندازی مجدد واحدهای صنعتی راکد دو راهبرد اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی است. سرپرست این سازمان با اشاره به رصد واحدهای صنعتی غیرفعال در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی، علت عمده غیرفعال شدن این بنگاه‌ها را در چهار گروه تا‌مین نقدینگی، تا‌مین مواد اولیه، تا‌مین ماشین‌آلات و فقدان بازار دسته‌بندی کرد.

 

اصغر مصاحب با اشاره به تکلیف دولت در خصوص راه‌اندازی مجدد ۲ هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط در شهرک‌های صنعتی اعلام کرد: «تا پایان مهر سال‌جاری ۸۱۹ واحد صنعتی مجددا راه‌اندازی شده‌اند که در نتیجه آن، برای ۱۴ هزار و ۴۵۸ نفر با میزان سرمایه‌گذاری ۲۶ هزار و ۷۴۳ میلیارد ریال شغل ایجاد شده است. با احتساب این ارقام، میزان سرانه اشتغال برای هر واحد صنعتی ۱۸ نفر و سرمایه‌گذاری لازم برای راه‌اندازی مجدد هر واحد صنعتی به‌طور میانگین حدود ۳۳ میلیارد ریال است”.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در ادامه خاطرنشان کرد: اقدامات بسیار گسترده‌ای در قالب توانمندسازی واحدهای صنعتی صورت پذیرفته است که از آن جمله می‌توان به خدمات ارائه شده در کلینیک‌های کسب‌و‌کار، تقویت شبکه‌سازی در کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط و پیوند آنها با صنایع بزرگ در قالب برنامه‌‌های توسعه خوشه‌های کسب‌و‌کار و نظام مبادلات پیمانکاری فرعی، ارتقای دانش و مهارت شاغلان واحدهای صنعتی، حمایت از حضور و پذیرش SME‌ها در فرابورس، حمایت از تولید محتوا برای بازاریابی در سامانه فروش محصولات، توسعه بازار در قالب حضور در نمایشگاه‌های مختلف و… اشاره کرد. به گفته عضو هیات‌مدیره صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، نتایج اجرای طرح‌های حمایتی از صنایع کوچک و متوسط را می‌توان در کاهش ۲/ ۵ درصدی روند غیرفعال شدن واحدهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی طی یک سال گذشته، کاهش ۷/ ۱ درصدی طی شش ماه و افزایش ۵۴ درصدی نرخ رشد واحدهای مجدد راه‌اندازی شده طی هفت ماهه سال‌جاری در مقایسه با هفت ماهه سال گذشته به وضوح مشاهده کرد.



چارچوب حمایت از کسب‌وکارها در صورت تداوم بحران کرونا

 

نتیجه مطالعات اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به همراه اتاق‌های تعاون و اصناف ایران بر ضرورت حمایت از کسب‌وکارها در صورت تداوم شرایط فعلی کرونا تاکید دارد. در گزارش مربوط به مطالعات اتاق‌های سه‌گانه، ضمن ارزیابی پیامدهای اقتصادی شیوع این بیماری در جهان و ایران، به‌طور خاص عملکرد بسته‌های حمایتی که تاکنون از سوی دولت به‌منظور کاهش تبعات اقتصادی شیوع این بیماری بر کسب‌وکارها اجرایی شده، مورد ارزیابی قرار گرفته است.
همچنین‌‌ در این گزارش سعی شده در راستای رونق‌بخشی به چرخ‌های اقتصاد کشور و زمینه‌سازی برای جهش‌آفرینی در تولید، با در نظر گرفتن فرض تداوم شرایط موجود برای شش‌ماهه دوم سال ۱۳۹۹ و بازخوانی اهم سیاست‌های حمایتی دولت‌های مختلف جهان در واکنش به پیامدهای مخرب اقتصادی این ویروس، مجموعه‌ای از راهکارهای عملیاتی به‌منظور مدیریت پیامدهای اقتصادی تداوم این بیماری بر کسب‌وکارها ارائه شود. یافته‌های مطالعاتی اتاق‌های سه‌گانه نشان می‌دهد شیوع ویروس کووید-۱۹ در کشور شرایط دشواری را برای فعالان اقتصادی که پیش ‌از این نیز از شرایط تحریمی اقتصاد، نوسانات گسترده نرخ ارز، سیر صعودی افزایش قیمت‌ها و سایر مشکلات موجود صدمه دیده‌اند، ایجاد کرده است.
همچنین پیش‌بینی‌ها از استمرار همزیستی کشور با ویروس کووید-۱۹ در فصول پاییز و زمستان و بروز موج‌های جدیدی از بیماری حداقل تا پایان سال ۱۳۹۹ حکایت می‌کند. بر این اساس، سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف ایران به‌عنوان نمایندگان بخش خصوصی و مشاور قوای سه‌گانه در راستای صیانت از کسب‌وکارها و ممانعت از تعدیل نیروی انسانی و با در‌نظر‌گرفتن محدودیت‌های مالی‌دولت، خواستار «تقویت رویکرد دولت برای ارائه انواع حمایت‌ها و تسهیلات، به ‌نحوی‌که سیاست‌ها بر حمایت از کسب‌وکارها و پیشگیری از بروز پدیده بیکاری متمرکز شوند» هستند.
در این گزارش، پیشنهادهای مشترک سه اتاق در قالب احکامی مشخص در حوزه‌های گوناگون شامل «مالیات»، «تامین اجتماعی»، «تامین مالی»، «هزینه‌ها و عوارض سربار کسب‌وکارها»، «حمایت‌های حقوقی و تسهیل قراردادها»، «توسعه ظرفیت‌های فناوری و تجارت الکترونیک» و «تسهیل دسترسی واحدهای اقتصادی به ملزومات بهداشتی»‌ ارائه شده است.
با عنایت به آنکه اقتصاد کشور از اسفندماه ۱۳۹۸ تاکنون درگیر تبعات پیش‌بینی نشده شیوع گسترده ویروس‌کرونا است و در سال‌های اخیر نیز به‌واسطه تحریم‌های اقتصادی و مشکلات ساختاری، اقتصاد کشور سطوح کم‌سابقه‌ای از رکود، تورم و کاهش رفاه اقتصادی را تجربه کرده است؛ از این‌رو آسیب وارده از ناحیه شیوع ویروس‌کرونا به فعالیت‌های اقتصادی و رفاه خانوار، به‌نوعی بر آسیب‌های پیشین افزوده است و از این منظر سیاست‌گذاری درخصوص مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس‌کرونا، از اهمیت بالایی برخوردار است و بر همین اساس، اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون ایران به‌عنوان نماینده بخش خصوصی و مشاور قوای سه‌گانه، در راستای صیانت از کسب‌وکارها و ممانعت از تعدیل نیروی انسانی، اقدام به تدوین گزارش «اقتصاد ایران گرفتار با ویروس‌کرونا؛ ضرورت حمایت از کسب‌وکارها» کرده‌اند.

 

ترخیص ۳ میلیون تن کالای مورد نیاز بخش تولید از گمرک تا پایان آبان‌ماه

 

 رییس ستاد تنظیم بازار گفت: حدود سه میلیون کالای اساسی و مورد نیاز بخش تولید که در گمرک رسوب شده تا پایان آبان‌ماه با سرعت بیشتری ترخیص می‌شود.

عباس قبادی در جلسه ستاد تنظیم بازار با اشاره به تصمیمات ستاد هماهنگی اقتصادی درخصوص ترخیص کالاهای اساسی، اظهار داشت: در این جلسه توافق شد تا حدود سه میلیون کالای اساسی و نیاز بخش تولید رسوب شده در گمرک تا پایان آبان ماه با سرعت بیشتری ترخیص شوند.


 

 


 

واردات و صادرات تهاتری کالا کلید خورد/ امکان ترخیص کالا با ارز متقاضی

 

وزیر صمت گفت: بر اساس مصوبه جدید دولت، صادرکنندگان می‌توانند برای رفع تعهدات خود با یک واردکننده یا یک تامین‌کننده کالا تهاتر، و از فردا برای واردات کالا اقدام کنند.

رزم‌حسینی پس از نشست هماهنگی با مسئولان بانک مرکزی و گمرک برای سرعت‌بخشی به روند ترخیص کالا‌های انباشت‌شده در گمرک ابراز کرد: امکان واردات کالا از محل ارز متقاضی نیز مهیا شد.وی با اعلام اینکه همه گمرکات کشور موظف شدند از فردا صبح (دوشنبه) به ترخیص کالا‌های وارداتی از محل ارز متقاضی یا ارز‌های صادراتی اقدام کنند گفت: به‌جز متقاضیان دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی، امکان ترخیص کالا از همه گمرک‌های کشور برای واردکنندگانی که خودشان می‌توانند ارز مورد نیازشان را تأمین کنند مهیا شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره پیگیری کالا‌های ترخیص‌شده و رسیدن آن‌ها به دست مصرف‌کننده نهایی نیز گفت: سامانه‌هایی همچون بازارگاه با این هدف راه‌اندازی شده‌اند و چنانچه مشکلی در این باره است باید مسئولان وزارت کشاورزی پاسخگو باشند و ما فقط تأمین‌کننده کالا هستیم.وی تأکید کرد: اجرای این مصوبه بسیاری از مشکلات فعلی، همچون انباشت کالا‌های اساسی مانند روغن و برنج در گمرکات کشور را رفع می‌کند و سرعت صادرات را افزایش می‌دهد.

رئیس‌کل گمرک ایران از انباشت ۴ میلیون تن کالای اساسی در گمرکات کشور خبر داد و گفت: حدود ۸۰۰ هزار تن نیز در لنگرگاه منتظر تخلیه هستند. آقای میراشرفی پس از نشست هماهنگی با مسئولان بانک مرکزی و گمرک ابراز کرد: با مصوبه اخیر دولت، کالا‌های انباشت‌شده در گمرک‌های کشور می‌تواند به ‌سرعت ترخیص و روانه بازار شود.

رئیس‌کل گمرک کشور با تأکید بر اینکه گمرکات کشور موظف شدند از فردا دوشنبه همه کالاها، به‌ خصوص کالا‌های اساسی و موارد اولیه تولید را از محل ارز متقاضی و واردات در مقابل صادرات بدون دریافت کد رهگیری ترخیص کنند گفت: فرق اصلی این مصوبه با مصوبه‌های قبلی در حذف الزام گمرک به دریافت کد رهگیری برای ترخیص کالاها است.

وی افزود: این موضوع می‌تواند به‌ شدت رسوب کالا در گمرک را کاهش و سرعت مبادلات تجاری کشور را افزایش دهد و اگر این مصوبه همچون برخی مصوبات قبلی در اجرا دچار تغییرات نشود، حجم بالایی از کالا‌های رسوب‌شده در گمرک، سریع ترخیص خواهند شد. آقای میراشرفی با اعلام اینکه مدت زمان ترخیص کالا از زمانی که مجوز‌های لازم به گمرک تحویل می‌شود کمتر از ۳ روز است، درباره فاسد شدن برخی کالا‌های خوراکی به‌علت ماندگاری در گمرکات کشور هم گفت: هیچ کالایی بدون اخذ مجوز‌های بهداشتی و استاندارد از گمرک ترخیص نخواهد شد. رئیس‌کل گمرک کشور همچنین گفت: مصوبه جدید دولت درباره آزاد شدن واردات از محل صادرات کمک می‌کند کالا‌های خوراکی و فاسدشدنی بتوانند قبل از انقضای مجوز‌های اخذشده از نهاد‌های مسئول همچون وزارت بهداشت و سازمان استاندارد، ترخیص شوند.


 

اجرای طرح اکتشاف معدن مس استان مرکزی

 

معاون عمرانی استاندار مرکزی با بیان اینکه طرح اکتشاف معدن مس در پهنه ۲۴۰ کیلومترمربعی در استان مرکزی اجرا می‌شود، گفت: مسائل زیست‌محیطی باید در اکتشافات معدنی استان مرکزی مورد توجه قرار گیرد.

مهدی زندیه‌ وکیلی بعدازظهر دیروز در حاشیه جلسه بررسی مشکلات اجرای طرح اکتشاف معدن مس در پهنه‌ای به وسعت ۲۴۰ کیلومترمربع در جمع خبرنگاران با اشاره به ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاری در استان مرکزی اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین تاکیدات استاندار مرکزی حمایت از سرمایه‌گذاران بوده که در این راستا اقدامات بسیاری برای ترغیب سرمایه‌گذاران جهت راه‌اندازی معدن مس و به تبع آن اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی در منطقه انجام گرفته است. وی افزود: البته در این راستا باید مشکل تعیین پهنه اکتشافی و گمانه‌زنی با وسعت ۲۴۰ کیلومتر مربع و تداخل طرح مزبور با برخی از طرح‌های منابع طبیعی و محیط زیست از طریق همکاری دستگاه‌های متولی برطرف شود.

معاون عمرانی استاندار مرکزی عنوان کرد: با توجه به اینکه تاکنون اکتشاف معدنی با این وسعت در سطح استان مرکزی نداشتیم، دغدغه‌هایی را برای برخی از مسئولین دستگاه‌ها ایجاد کرده که باید پیگیری لازم برای رفع این دغدغه و ملاحظات صورت بگیرد. زندیه‌وکیلی اضافه کرد: با این وجود اما اجرای طرح اکتشافی معدن مورد نظر با گمانه‌زنی با قطر کم در محدوده مورد نظر، موجب آسیب به منابع طبیعی و محیط زیست منطقه نمی‌شود و باید تدابیر لازم برای موارد زیست‌محیطی در زمان بهره‌برداری در نظر گرفته و از روش‌هایی مانند زدن تونل استفاده شود که آسیبی به منابع طبیعی و محیط زیست نرسد.

معاون عمرانی استاندار مرکزی بیان کرد: با گفت‌وگوهای صورت‌گرفته و هماهنگی‌های ایجادشده در این نشست مقرر شد که گروه صنعتی و معدنی متقاضی، در اسرع وقت نسبت به اخذ پروانه اکتشاف و آغاز عملیات گمانه‌زنی در محدوده مورد نظر اقدام و پس از اکتشاف، مجددا پروانه بهره‌برداری اخذ کند.


 

بعد از ۷ سال رکورد استخراج ماهیانه معدن میدوک شکسته شد

 

اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس گفت: در سال جهش تولید با تلاش و کوشش حداکثری پرسنل سخت‌کوش صنعت مس رکورد استخراج ماهیانه معدن میدوک با ۲/۲ درصد افزایش نسبت به رکورد قبلی در مهرماه ۹۳ شکسته شد. سعدمحمدی با اعلام این خبر گفت: معدن میدوک در مهرماه سال جاری موفق به ثبت رکورد جدیدی در استخراج ماهیانه شد؛ به‌طوری‌که مجموع ماده معدنی و و باطله استخراج شده در مهرماه امسال به رقم ۳ میلیون و ۹۳۷ هزار و ۱۰۲ تن رسید که نسبت به به رکورد قبل با ۳ میلیون ۸۵۲ هزار و ۶۸۴ تن ۲/۲ درصد افزایش داشته است. بر اساس این گزارش، امور پالایشگاه خاتون‌آباد در مجتمع مس شهربابک در اردیبهشت‌ماه سال جاری نیز موفق به ثبت رکورد تازه‌ای در تولید کاتد شد به طوری که این پالایشگاه در اردیبهشت‌ماه موفق به رشد بیش از ۱۲ درصدی تولید کاتد شد.


 

بومی‌سازی گهرزمین سیرجان ۹.۴ میلیون یورو صرفه جویی ارزی داشت

 

مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین سیرجان گفت: ماحصل اجرای پروژه‌های عملیاتی بومی‌سازی تاکنون موجب صرفه‌جویی ارزی سالانه به ارزش ۹.۴ میلیون یورو در این شرکت شده است. علی‌اکبر پوریانی روز یکشنبه در جمع رسانه ها افزود: در صورت استفاده از این محصولات در شرکت‌های معدنی همتراز، ظرفیت صرفه‌جویی ارزی به میزان سالیانه حدود ۵.۳۳ میلیون یورو را در سطح ملی خواهد داشت.

 

وی اظهار داشت: بهره‌برداری از پروژه‌های در دست اقدام بومی‌سازی علاوه بر افزایش قابل ملاحظه‌ی توان مهندسی کشور، صرفه‌جویی ارزی قابل ملاحظه‌ای را حداقل به میزان سالیانه حدود ۳.۶ میلیون یورو در سطح شرکت و سالیانه حدود ۲.۱۴ میلیون یورو در سطح ملی به همراه خواهد داشت. پوریانی اضافه کرد: شرکت سنگ آهن گهر زمین سیرجان با مدیریت جهادی و ریسک‌پذیر و استفاده از نیروهای جوان و انقلابی و ارزشمند که تاکنون نیز با اتکا به آن‌ها دستاوردهای کم‌نظیر و بی‌نظیری داشته‌ایم، به بزرگترین و موفق‌ترین شرکت در صنعت معدن و فولاد کشور تبدیل خواهد شد و به پنج شرکت بزرگ در بازار سرمایه کشور ملحق می‌شود.

 

سرمایه گذاری ۲۴۳ میلیارد ریالی گهرزمین در راستای مسئولیت های اجتماعی

 

مدیرعامل شرکت سنگ آهن گهرزمین سیرجان گفت: عملکرد این شرکت در حوزه‌ مسئولیت‌های اجتماعی هم با وجود سابقه‌ بسیار کوتاه آن در ایجاد سودآوری چهار سال به‌عنوان معین ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان منوجان با سرمایه‌گذاری قریب به ۲۴۳ میلیارد ریال در حوزه‌های گردشگری، فرهنگی و آموزشی، مددکاری، دام‌داری، جنگل‌کاری، صنایع‌دستی و غیره منجر به ایجاد اشتغال برای بخش قابل توجهی از محرومین منطقه‌ی مذکور شده است.

 

وی بیان داشت: این اقدامات که در راستای منویات مقام معظم رهبری و رویکرد ریاست جمهوری و در چارچوب اقتصاد مقاومتی، بمنظور فقرزدایی و ایجاد اشتغال پایدار در محروم‌ترین شهرستان استان کرمان انجام گرفته در نوع خود کم‌نظیر بوده و به‌عنوان یک الگوی موفق در سایر نقاط کشور نظیر خراسان رضوی نیز توسط مسئولان دلسوز و خدمتگزار در حال پیگیری و اجرا است.

 

پوریانی با تاکید به فعالیت‌های بومی‌سازی در این شرکت گفت: به‌صورت بنیادین و با راهکارهای بدیع، مبتنی بر همکاری و همیاری فنی بخش‌های مهندسی کارفرما با پیمانکار و با پذیرش ریسک‌های عدم موفقیت توسط کارفرما، توانسته است، منتج به ساخت قطعات و تجهیزات اساسی مورد نیاز شرکت با سطح کیفیتی قابل مقایسه و در مواردی، برتر از نمونه‌های غربی، برای نخستینبار در ایران شود.

 

معدن سنگ آهن گهر زمین در استان کرمان و ۵۵ کیلومتری جنوب غرب شهرستان سیرجان قرار دارد. ایران از لحاظ ذخایر معدنی جزو ۱۰ کشور نخست جهان و اولین کشور در غرب آسیاست. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی هفت درصد ذخایر معدنی جهان در ایران جای دارد. ذخایر عظیم‌معدنی کشورمان با ۷۰ نوع ماده معدنی شناخته شده، فرصت بی‌نظیری برای اقتصاد بدون نفت فراهم ساخته است. طبق تحقیقات و اکتشافات به عمل آمده، ایران علاوه بر معادن عظیم مس، روی و سرب جهان، روی کمربند آهن قرار دارد.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

برنامه معرفی فرصت‌ها و کاربردهای صنعتی فناوری نانو در شهرک‌های صنعتی

 

اولین برنامه نشست صنعتی معرفی فرصت‌ها و کاربردهای صنعتی فناوری نانو، روز چهارشنبه، چهاردهم آبان ماه ۱۳۹۹ در شهرک صنعتی مورچه خورت استان اصفهان برگزار می‌شود. با توجه به اهمیت شهرک‌های صنعتی در رشد اقتصادی کشور از یک سو، و توانمندی‌های صنعتی فناوران کشور در حوزه نانو از سوی دیگر، برنامه «هر هفته، یک شهرک صنعتی»، با همکاری بخش ترویج صنعتی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و فن بازار استان اصفهان، به اجرا گذاشته شده است.

 

بر این اساس، در فاز نخست این برنامه، نشست صنعتی معرفی فرصت‌ها و کاربردهای صنعتی فناوری نانو، روز چهارشنبه، چهاردهم آبان ماه ۱۳۹۹ در شهرک صنعتی مورچه خورت استان اصفهان برگزار می‌شود.

 

محورهای این نشست عبارتند از:

  • اطلاع‌رسانی پیرامون مزایای کاربردی و صنعتی فناوری نانو
  • معرفی فرصت‌های تجاری و اقتصادی بکارگیری نانو در صنایع
  • معرفی محصولات و توانمندی‌های صنعتی ایران در فناوری نانو
  • معرفی حمایت‌های ستاد از شرکت‌های صنعتی و نانویی
  • معرفی راه‌حل های فناوری نانو برای رفع نیاز و ارتقای صنایع

 

شناسائی واحدهای صنعتی مستعد دانش‌بنیان و حمایت برای دانش‌بنیان شدن این شرکت‌ها، دریافت تقاضاها و نیازهای صنعتی قابل حل با فناوری نانو در جهت کمک به ارتقای فناوری در واحدهای صنعتی، کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت محصولات تولیدی، از دیگر اهداف برگزاری اجرای این برنامه و برپایی نشست‌های صنعتی در شهرک‌های صنعتی است.

 

به‌ طور کلی شهرک‌های صنعتی، به‌ عنوان محل تمرکز صنایع مختلف، از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردارند. این شهرک‌ها، با فراهم سازی فعالیت توامان مجموعه ای از تولیدکنندگان اثرگذار و مرتبط در کنار یکدیگر، باعث ایجاد بسترهای مناسبی برای ایجاد خوشه‌های صنعتی و تولید ثروت در سیستم اقتصادی کشور می‌شوند. در این نوع از مجموعه‌های صنعتی، با کمترین هزینه، کوتاه‌ترین فاصله بین اجزای تولید و به بهترین شکل ممکن، می‌توان زنجیره تولید را ایجاد نمود. بدیهی است هم‌افزایی توانمندی‌های صنعتی فناوری نانو با بدنه صنعت، نقش بسزایی در توسعه صنعتی، تولید ثروت، کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت محصولات خواهد داشت و به رشد اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی جامعه کمک شایانی خواهد نمود. برنامه هر هفته، یک شهرک صنعتی، در راستای ترویج صنعتی فناوری نانو و با همکاری فن بازار استان اصفهان و در راستای اهداف یادشده، به اجرا گذاشته شده است.

 

شایان ذکر است حضور در این برنامه برای مدیران، نمایندگان شرکت‌ها و واحدهای صنعتی، رایگان بوده و ثبت‌نام  از طریق مراجعه به نشانی http://asiahitech.com/seminar/ امکان‌پذیر است. مدیران و فعالان صنعتی علاقمند به همکاری در این برنامه، می‌توانند ضمن مکاتبه با رایانامه IPS@nano.ir، و یا تماس با شماره‌های ۰۹۳۰۱۰۰۲۲۷۰ و ۰۹۳۰۱۰۰۲۲۸۰ و ۰۹۳۰۱۰۰۲۲۹۰، نسبت به چگونگی اجرای این برنامه در شهرک صنعتی خود کسب اطلاع و اقدام نمایند.

 


 

با تولید محصولی دانش‌بنیان؛ احداث نیروگاه‌های دیزلی شتاب گرفت

 

شرکتی دانش‌بنیان با توجه به قابلیت‌های فنی، مهندسی و بازرگانی خود در حوزه‌های تامین و احداث نیروگاه‌های دیزلی و تصفیه‌خانه‌های آب فعالیت می‌کند. تولید این تلاش محصول دانش‌بنیان چرخش چرخ صنایع مرتبط را روان‌تر کرده است. شرکت فن‌آوران صانع شرق  از سال ۸۵ با هدف تولید پست‌های سیار و مدولار و تابلوهای LV و MV و بانک خازنی کار خود را آغاز کرد. این شرکت با توجه به قابلیت‌های فنی و مهندسی و بازرگانی خود توانسته فعالیت‌های خود را در حوزه‌های تامین و احداث نیروگاه‌های دیزلی و اجرای پروژه‌های مرتبط با محیط‌زیست مانند احداث تصفیه‌خانه‌های آب گسترش دهد.

 

به گفته محسن شادمان مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، بانک خازنی، پست کمپکت، پست مدولار، پست‌های سیار، تابلوهای فشار ضعیف، تابلوهای فشار متوسط، فیدرخانه سیار و الکترونیک و اتوماسیون صنعتی از جمله محصولات شرکت در حوزه برق است. وی افزود: شرکت صانع شرق با بهره‌گیری از توان علمی کارشناسان در مجموعه در کنار ایجاد ارتباط مستقیم و موثر با معتبرترین شرکت‌های سازنده موتور ژنراتورهای دیزلی، گازسوز و کوپلرهای با سابقه جهانی اقدام به همکاری‌های مشترک با آنها در سطح کشور و خاورمیانه کرده است.

 

این فعال فناور ادامه داد: طراحی پروژه‌های نیروگاهی، تامین بدون واسطه موتور ژنراتورهای دیزلی و گازسوز اصلی از سازندگان معتبر جهانی، نصب، راه‌اندازی و اتصال به شبکه تجهیزات نیروگاهی و غیره از جمله خدمات ما در حوزه نیروگاهی است.

 

شادمان در ادامه با اشاره فعالیت‌های این شرکت در حوزه محیط‌زیست، بیان کرد: امروزه مساله آلودگی‌های محیط‌زیست یکی از مهم‌ترین مشکلات زندگی و تمدن بشری محسوب می‌شود. این آلودگی‌ها بر کیفیت و چرخه طبیعی اثرگذار است و باعث بروز خسارات زیان‌باری به حیات انسان، گیاهان، حیوانات و حتی بقای بناها و آثار تاریخی می‌شود.

 

به گفته وی، آلودگی‌های محیط‌زیست شامل انواع آلاینده‌های مخرب زیست‌محیطی از جمله آلودگی‌های آب و فاضلاب، آلودگی هوا، آلودگی خاک، مواد زائد جامد و غیره می‌شود. تولید محصولاتی در حوزه تصفیه آب، آب‌شیرین‌کن و تصفیه فاضلاب از جمله خدمات ما برای جبران خسارت‌های زیست‌محیطی است.


 

فناوران ایده‌های نوآورانه نفتی را ارائه کنند

 

کمتر حوزه‌ای در کشور مانند بخش نفت و گاز با حضور استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، شاهد چنین حجم قابل توجه‌ای از تحول بوده است. در راستای توسعه روزافزون نوآوری در این عرصه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی فراخوان پذیرش طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت نفت منتشر شده است. 

این رویداد که با همکاری شتاب دهنده آبان و پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می‌شود، حوزه‌های متنوعی در صنایع پایین‌دستی و بالادستی صنعت نفت را در برمی‌گیرد. توسعه فرایند و فناوری تجهیزات، از جمله محورهای تعیین شده برای این فراخوان هستند. مخازن و توسعه میادین، فناوری‌های پالایش نفت، فناوری اطلاعات بالادستی نفت، فناوری‌های فراوری نفت و انتقال گاز و توسعه نرم افزارهای بالادستی نفت، نیز از دیگر محورهای در نظر گرفته شده برای این رخداد هستند.

شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، صنایع نرم و خلاق، استارتاپ‌ها و تیم‌های نوآور دانشگاهی، می‌توانند برای حضور در این رویداد، طرح‌ها و ایده‌های خود را با محوریت اهداف در نظر گرفته شده برای داوری به دبیرخانه رویداد پذیرش طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه در حوزه صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت نفت ارسال کنند.

بنا بر اعلام دبیرخانه این رویداد، فعالان فناور این حوزه تا ۱۵ آبان ماه فرصت دارند تا طرح‌ها و ایده‌های خود را برای حضور در این فراخوان ارسال کنند. پس از اتمام پذیرش طرح‌ها، روند داوری ایده‌ها و پروژه‌های نوآورانه ارسال شده از ۲۰ آبان ماه ۱۳۹۹ آغاز می‌شود.

بر اساس برنامه‌ریزی های صورت گرفته ۸ آذر ۱۳۹۹ به عنوان تاریخ آغاز فرآیند استقرار و پیش شتابدهی، در نظر گرفته شده است. منتخبین این رویداد و برگزیدگان فرایند داوری در نهایت می‌توانند به فراخور امتیاز و جایگاه از مزایای مختلفی بهره‌مند شوند.

تامین سرمایه اولیه یکی از بسته‌های حمایتی در نظر گرفته شده است. همچنین تیم‌های منتخب از مشاوره، منتورینگ، مربیگری و آموزش تخصصی لازم نیز بهره‌مند می‌شوند.  برخورداری از شتابدهی حرفه‌ای برای تبدیل ایده به کسب وکار و امکان استقرار در فضای کاری و برخورداری از امکانات و زیرساخت‌های لازم نیز از دیگر مزیت‌های در نظر گرفته شده برای استارتاپ‌های منتخب است.

تسهیل ارتباط تیم‌های منتخب و محیط‌های علمی و دانشگاهی و امکان دسترسی به آزمایشگاه و خدمات کارگاهی کارخانه نوآوری آبان و پژوهشگاه نفت نیز از دیگر بسته‌های حمایتی در نظر گرفته شده است. علاقه‌مندان برای کسب اطلاع بیشتر و ثبت نام می‌توانند به سایت این رویداد مراجعه کنند.


 


ارسال دیدگاه