عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
۲۴۲ قطعه کاربردی در صنعت حفاری بومیسازی شد
مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران گفت: در نتیجه همافزایی میان متخصصان این شرکت و سازندگان ایرانی، در نیمه نخست امسال ۲۴۲ قطعه کاربردی در صنعت حفاری بومیسازی شد.
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی حفاری ایران، مهدی عرشیان با بیان این مطلب افزود: بومیسازی این قطعات، بیش از ۲۵ میلیارد ریال صرفهجویی اقتصادی به دنبال داشته است.
وی اظهار کرد: از جمله این قطعات میتوان به سنسور mud weight نمودارگیری، سیستم جکینگ الک لرزان، پولیهای دکل، پلاک ولو، سمنت هد، باتریهای mwd ،shoe core catcher ،oil cooler کمپرسورها و باکس برقی uni poro اشاره کرد.
عرشیان با بیان اینکه در این مدت در بخش پروژههای پژوهشی، ۶ قرارداد به ارزش ۸۵ میلیارد ریال میان این شرکت با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان اجرایی و پروژه پژوهشی «مستندسازی و به اشتراکگذاری تجارب سازمان» با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: این پروژه با توسعه نرمافزار و نصب آن بر روی سرورهای شرکت ملی حفاری ایران تاکنون وارد فاز عملیاتی شده و با مشارکت مدیریت خدمات ویژه حفاری (به عنوان پایلوت طرح) در حال آموزش نیروها با هدف نگهداشت دانش کسب شده در بخشهای مختلف شرکت است.
وی افزود: در این مدت مراحل ساخت موتور درونچاهی دستگاه لوله مغزی سیار با همکاری اداره لوله مغزی سیار و از سوی جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف به پایان رسیده و هماکنون انجام مراحل تست کارگاهی و میدانی این ابزار پیشرفته در حال اجراست.
مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران درباره پروژه پژوهشی «مجموعه اصول جامع طراحی/ مهندسی حفاری ساخت چاه در ایران» که مدیریت امور مهندسی متقاضی آن بوده است، نیز توضیح داد: این پروژه با مشارکت علمی دانشگاه صنعت نفت در دست اجرا است و از مجموع ۲۰ ماژول نرمافزار در این پروژه، تاکنون ۹ ماژول در چارچوبهای نرمافزاری طراحی و ساخته شده و با مشارکت همکاران در بخشهای عملیاتی و فنی شرکت در حال پیگیری است.
عرشیان ثبت مالکیت فکری سامانه جامع نگهداری و تعمیر با عنوان «سام نت» به نام شرکت ملی حفاری ایران را از دیگر فعالیتهای پژوهشی شاخص این شرکت برشمرد و گفت: این موضوع با همکاری امور حقوقی شرکت انجام شده است.
وی حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی با وجود شرایط دانشگاهها ناشی از شیوع ویروس کرونا و بررسی ۶ طرح نوآورانه ارائه شده از سوی کارکنان شرکت را از دیگر فعالیتهای این مدیریت در نیمه نخست سال عنوان کرد.
توافق تازه ایران و روسیه برای ساخت نیروگاه سیریک
مجری طرحهای نیروگاهی بخار شرکت تولید نیروی برق حرارتی با اشاره به توافق این شرکت با پیمانکار جدید روسی برای ساخت نیروگاه سیریک هرمزگان، گفت: عملیات اجرایی این پروژه به زودی با استفاده از وام دولتی فدراسیون روسیه آغاز خواهد شد.
بهنام خائفینژاد با اعلام این خبر افزود: با توجه به معرفی پیمانکار جدید از سوی وزارت انرژی روسیه برای ساخت نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی سیریک استان هرمزگان، مذاکرات قراردادی با این شرکت از ابتدای سال آغاز شد که پس از برگزاری ۹۰ جلسه نهایتا توافق لازم با شرکت روسی انجام و قرارداد به امضای طرفین رسید.
مجری طرحهای نیروگاهی بخار شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی ادامه داد: پس از نهایی شدن این قرارداد با حضور نمایندگان کارفرما، مشاور و نمایندگان وزارت انرژی روسیه و ایران، زمین ساختگاه پروژه به مساحت تقریبی ۲۰۰ هکتار در اختیار پیمانکار جدید قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر فاز اول مطالعات تکمیل و شروع فاز دوم مطالعات در دستور کار است، گفت: مطابق با برنامهریزی انجام شده پس از اخذ تایید نهایی وزارت دارایی روسیه و متعاقبا گشایش ال سی پروژه، در آینده نزدیک عملیات اجرایی نیروگاه آغاز خواهد شد.
خائفینژاد افزود: اعتبار مورد نیاز برای اجرای این پروژه بالغ بر ۱.۴ میلیارد یورو است که از محل وام اعطایی دولت فدراسیون روسیه به دولت جمهوری اسلامی ایران تامین خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد: با توافقات انجام شده، بخش اجرایی این پروژه به طور کامل توسط پیمانکاران ایرانی انجام خواهد پذیرفت و در بخش تامین تجهیزات نیز از توان سازندگان داخلی استفاده میشود.
ظرفیت ۴۰ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران
نمایندگان بخش خصوصی در صنعت ساخت و احداث با حضور در اتاق بازرگانی تهران در نشستی به بررسی راههای توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی پرداختند، حوزهای که به گفته این فعالان توان صادرات ۴۰ میلیارد دلاری را دارد، به شرطی که دولت پای خود را از این حوزه ارزآور بیرون بکشد و دستگاههای دولتی جای پیمانکاران بخش خصوصی را اشغال نکنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، در این جلسه، رئیس کمیسیون صدور خدمات فنی و مهندسی انجمن انبوهسازان مسکن و ساختمان استان تهران، گزارش کوتاهی از برنامههای این کمیسیون برای شناسایی بازار احداث در کشورهای هدف صادراتی ایران ارائه داد و تصریح کرد که در این رابطه، جلساتی نیز با سفرا و رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای هدف برگزار شده است. به گفته داود آدینه، ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران ۴۰ میلیارد دلار است که تحقق و دستیابی به آن، نیاز به مشارکت جمعی و یکپارچگی تشکلهای این بخش دارد.
دبیرکل اتاق تهران نیز در این نشست، با اشاره به ظرفیت بالای فنی و انسانی در صنعت ساخت و احداث کشور افزود: توان صادراتی این بخش میتواند به میزان قابلتوجهی گسترش یابد.
بهمن عشقی یادآور شد: برای رشد صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور، باید مثلث کارآمدی میان اتاق بازرگانی تهران، انجمن انبوهسازان استان تهران و وزارت امور خارجه شکل گیرد تا با تقویت دیپلماسی اقتصادی، بازار احداث دیگر کشورها را به روی شرکتها و مهندسان ایرانی باز کرد.
همچنین احمد خرم، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور نیز در این نشست، در سخنانی تلاش برای حرکت در راستای منافع عمومی و مردم را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران بر ریل رونق قرار گیرد، شاهد جهش اشتغال فزاینده در کشور خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰ هزار مهندس ساختمان عضو سازمان نظام مهندسی هستند و حدود ۲۵۰ هزار مهندس نیز خارج از این سازمان، مشغول فعالیت هستند، افزود: صنعت ساختمان ایران بیش از دو برابر ایالات متحده آمریکا مهندس دارد اما در طول چهار دهه گذشته نتوانستهایم از ظرفیت بالای این بخش در توسعه کشور استفاده کنیم. خرم با انتقاد از اینکه در صنعت ساخت و احداث، دستگاههای دولتی جای مشاوران و پیمانکاران را اشغال کردهاند، گفت: بخش خصوصی در صنعت احداث این توانایی را دارد که به یکی از ارزآورترین بخشهای کشور تبدیل شود به شرط آنکه دولت پای خود را از مداخله در این بخش بیرون بکشد.
در ادامه این نشست، اعضای شورای سیاستگذاری و هماهنگی صدور خدمات فنی و مهندسی و صنعت احداث کشور به بحث و گفتوگو پیرامون دستور جلسه مدون خود در اتاق بازرگانی تهران پرداختند.
عبور از مرز تولید ۴.۵ میلیون تن محصولات فولادی پوششدار در فولاد مبارکه
بهزاد بهادرانی، مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه از تولید بیش از ۴٫۵ میلیون تن محصولات پوششدار در این شرکت خبر داد. وی با اعلام این خبر افزود: محصولات پوششدار شرکت فولاد مبارکه شامل ورق قلع اندود، ورق گالوانیزه و ورق رنگی است که فرایند پوششدهی هر محصول مخصوص به خود آن است.
بهادرانی خاطرنشان کرد: روش پوششدهی گالوانیزه به صورت غوطهوری و خط رنگی که در امتداد خط گالوانیزه واقع گردیده به صورت خط پوششدهی غلتکی طراحی شده و پوششدهی محصول قلعاندود هم به صورت الکترولیتی است.
مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه افزود: امروزه استفاده از محصولات پوششدار به دلیل وجود لایۀ محافظ پوششی جهت ممانعت از خوردگی و اکسیداسیون و همچنین زیبایی بیشتر این محصولات در صنعت بسیار افزایش یافته و قطعا در آینده نیز درخواست سفارش مشتریان از این نوع محصولات بیشتر خواهد شد.
بهادرانی یکی از استراتژیهای مهم شرکت فولاد مبارکه و ناحیه نورد سرد را توسعه این واحدهای تولیدی و به دنبال آن افزایش تولید و کیفیت محصولات پوششدار برشمرد.
وی گفت: ناحیه نورد سرد در سال ۱۳۷۱ راهاندازی شد تا پاسخگوی نیازهای مشتریانی باشد که به استحکام بیشتر و دقت ابعادی بهتری نسبت به محصولات گرم نیاز دارند. مشتریان عمدۀ محصولات سرد، خودروسازان، تولیدکنندگان لوازم خانگی، پروفیلسازان و … هستند. از سال ۱۳۸۲ با راهاندازی خطوط پوششدار قلعاندود، گالوانیزه و رنگی قابلیت های جدیدی به ناحیۀ نورد سرد اضافه گردید تا پاسخگوی طیف بیشتری از مشتریان باشد. محصولات پوششدار هم از نظر طول عمر و هم از نظر زیبایی مزایای منحصربهفردی دارد.
وی با اشاره به بهرهبرداری خط تولید محصول گالوانیزه در سال ۱۳۸۲ از بیشترین مصرف این محصول در صنایع ساختمانی خبر داد و گفت: تا پایان مهرماه ۱۳۹۹ به میزان ۳ میلیون و ۲۲۶ هزار تن محصول گالوانیزه در شرکت فولاد مبارکه تولید شده است. تقریبا نیمی از محصول گالوانیزه مستقیما به فروش میرسد و نیمی دیگر از آن به خط بعدی یعنی خط ورق رنگی وارد شده و تبدیل به محصول ورق رنگی میشود که بیشترین مصرف آن در صنایع ساختمانی است. اخیرا با افزایش کیفیت، این محصول در صنایع لوازمخانگی نیز کاربرد دارد.
مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه در ادامه به محصول قلعاندود بهعنوان یکی دیگر از محصولات پوششدار حساس که در صنایع بستهبندی و مواد غذایی کاربرد دارد اشاره کرد و گفت: خط تولید قلعاندود نیز در سال ۱۳۸۲ به بهرهبرداری و تولید رسید و تا به امروز بیش از یک میلیون و ۴۷۵ هزار تن محصول در این واحد تولید شده که درمجموع باعث دستیابی به افتخار عبور از مرز تولید بیش از ۴٫۵ میلیون تن محصول پوششدار در مجتمع فولاد مبارکه در سال جهش تولید شده است.
بهزاد بهادرانی در پایان از دیگر مدیران مرتبط با تولید و توسعۀ ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه که در راهاندازی و تولید این خطوط ایفای نقش کردهاند و همچنین کارکنان کوشای ناحیۀ نورد سرد به جهت همکاری ایشان تشکر کرد و کسب این موفقیت را به همگی کارکنان شرکت تبریک گفت و خاطرنشان کرد: در راستای توسعۀ خط و افزایش کیفیت محصولات پوششدار، پروژههایی بهمنظور تداوم کمیت و کیفیت تولید محصولات اجرا شده و یا در حال اجرا است.
پیشرفت فیزیکی فاز نخست طرح الکترود گرافیتی به بیش از ۹۵ درصد رسید
قائم مقام ایمیدرو از پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۵ درصدی فاز نخست طرح الکترود گرافیتی اردکان تا پایان مهرماه امسال خبر داد. عباس نعیمی در جلسه “پایش طرح الکترود گرافیتی اردکان” افزود: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده مبنی بر فازبندی اجرای طرح فوق، بخش نخست فاز اول، همچون راه اندازی سالن های ماشین کاری و انبار محصول نهایی، طراحی و اجرا شده است.
وی افزود: در حال حاضر با وجود تحریم های بین المللی و یک جانبه آمریکا، پیش بینی شده تا بخش اول تا آذرماه سال جاری به بهره برداری برسد. عضو هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد: با انجام عملیات ماشین کاری نهایی در داخل کارخانه، محصول نهایی به بازار عرضه خواهد شد.
قائم مقام ایمیدرو گفت: تجهیزات ماشین تراش خط الکترود تا پایان آذر امسال به صورت کامل نصب می شوند. وی افزود: نصب بخشی از تجهیزات خط، توسط کارشناسان داخلی صورت گرفته است و سایر تجهیزات، به زودی از گمرک ترخیص می شود.
نعیمی با اشاره به اقدامات انجام شده در این طرح، افزود: ادامه نصب غبارگیرهای خط الکترود و نیپل، راه اندازی خط ماشین کاری نیپل، راه اندازی جرثقیل های سالن های ماشین کاری، ادامه عملیات اجرای جاده موقت به سالن ماشین کاری و انبار محصول و… از جمله اقداماتی به شمار می رود که در حال انجام است. این عضو هیات عامل ایمیدرو گفت: مقرر شده تولید تجاری محصول، مطابق با استانداردهای مشتریان آغاز شود.
در این جلسه محمد آقاجانلو معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی، ابوالقاسم مختاری مجری طرح الکترود گرافیتی حضور داشتند.
انجام ۵۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف ذخایر معدنی
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال در ۶ ماهه نخست ۵۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف ذخایر معدنی (شناسایی، پی جویی، اکتشاف عمومی و تفصیلی) انجام شد که این رقم تاپایان سال به ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع خواهد رسید.
علیرضا شهیدی، تصریح کرد: براساس برنامه دستیابی به هدف ۱۱۵ هزار کیلومتر مربع اکتشاف ذخایر معدنی برای امسال پیشبینی شده که با مشارکت بخش خصوصی و منابع عمومی دولت تا قبل از پایان دولت دوازدهم محقق خواهد شد. وی تصریح کرد: شیوع بیماری کرونا در سطح کشور در نیمه نخست امسال کندیها و کاستیهایی را بدنبال داشته و با تلاش کارشناسان سازمان این مرحله سخت را پشت سر گذاشته و اختلالی در ماموریتهای فنی در حوزه کشف ذخایر معدنی و مطالعات زمینشناسی وارد نشد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تهیه نقشه زمین شناسی کاربردی در مقیاس های مختلف ( خشکی و دریا) در ۶ ماهه ابتدایی ۹۹ بالغ بر ۳۰ ورقه نقشه – گزارش بود که نزدیک به ۶۴ درصد هدف کمی برنامه که ۴۷ ورقه نقشه – گزارش پیش بینی شده، تحقق یافت.
وی پیرامون شیوه جدید اجرای اکتشافات ژئوفیزیک هوایی با تأمین منابع مالی ازسوی بخش خصوصی در قالب تفاهمنامههای چندجانبه در استانهای معدنی به عنوان دیگر برنامههای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور تا قبل از پایان دولت دوازدهم نام برد.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: این سازمان با استفاده از فناوریهای روز دنیا و تجربه بومیسازی شده، تحول فزایندهای را از لحاظ نرخ اکتشاف و شناسایی ذخایر جدید معدنی و رسیدن به رکورد جدید در دولت دوازدهم پیشبینی کرده است.
وی پیرامون عملکرد سازمان یاد شده در زمینه تهیه نقشه های مهندسی و مخاطرات زمین شناختی و زیست محیطی ( زلزله، ریزگرد، سیل، فرونشست، تغییرات اقلیم و ..) خاطرنشان کرد: هدف کمی پیش بینی شده برای امسال دستیابی به ۳۰ گزارش – ورقه نقشه است، در ۶ ماهه ابتدایی ۹۹ بالغ بر ۲۲ گزارش – ورقه نقشه به میزان نزدیک به ۷۵ درصد هدف برنامه محقق شد.
به گفته شهیدی، پارسال، در حوزه تهیه نقشههای مهندسی و مخاطرات زمینشناسی مانند زلزله، ریزگرد، سیل، فرونشست، تغییرات اقلیم و دریایی نیز ۳۵ ورقه نقشه تهیه شد که تعداد نقشههای زمینشناسی کاربردی تهیه شده بالغ بر ۴۷ ورقه نقشه میشود که هدف تعیین شده را محقق ساخت.
رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ضمن یادآوری میزان برداشتهای ژئوفیزیک هوایی که برای سال گذشته هدف گذاری شده بود به میزان ۳۰ هزار کیلومتر خطی، گفت: با انجام ۳۵ هزار کیلومتر خطی از برنامه هدفگذاری شده نیز فراتر اجرا شد. وی اضافه کرد: امسال اکتشاف به روش ژئوفیزیک هوایی (برداشت، پردازش، تعبیر و تفسیر، مدلسازی و معرفی مناطق امید بخش) هدف ۳۵ هزار کیلومتر خطی تعریف شده که در نیمه نخست امسال نزدیک به ۶۳ درصد و به میزان ۲۲ هزار کیلومتر خطی تحقق یافت.
شهیدی با اعلام خبر اجرای پروژههای نوسازی و تجهیز آزمایشگاههای علوم زمین کشور بهعنوان یکی از زیربناهای مهم در سرعت بخشی به پروژههای اکتشافی گفت: از جمله نکات قابل ذکر، افزایش بازدهی در حوزه آنالیز مواد معدنی و آزمایشگاههای علومزمین است که با نوسازی و تجهیز این آزمایشگاهها از ابتدای سال ۹۹ تا پایان شهریور، آنالیز موادمعدنی با رشد بیش از ۷۰ درصدی روبرو شده که این تحول، سرعت اکتشاف را در مرحله شناسایی و پیجویی تا حد قابل قبولی بالا برده است. وی یادآور شد: نمونه های آنالیز شده زمین شناسی و اکتشافی برای امسال رقم ۲۸ هزار نمونه آنالیز تعریف شده که در نیمه نخست ۲۰ هزار نمونه آنالیز شد.
سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی مسوول انجام بررسیهای زمینشناسی و معدنی در سراسر کشور، جمعآوری نتایج فعالیت های انجام شده در این زمینه، ایجاد هماهنگ، تهیه، تکمیل و انتشار نقشههای زمین شناسی ایران است.
اکنون وظایف اکتشافی درسطح کشور بر عهده سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران است و این سازمان مسوول مطالعات زمینشناسی کشور، و ارزیابی اکتشافی منابع معدنی بجز هیدروکربورها است. گروههای مختلف سازمان مانند، چینهشناسی، سنگشناسی، رسوبشناسی، زمین شناسی دریایی، فسیلشناسی، زمینساخت، لرزه زمینساخت، اکتشاف، ژئوفیزیک، ژئوشیمی، ژئومتیکس و آزمایشگاههای مختلف را به انجام میرسانند.
رشد ۱۰ درصدی تولید آند، ۷ درصدی کاتد و ۵ درصدی کنسانتره مس
اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: تا پایان مهرماه سال ۱۳۹۹، شرکت مس ۲۰۵ هزار و ۱۰۹ تن آند تولید کرده است که با این میزان تولید برنامه ۱۸۶ هزار و ۱۴۶ تنی ۷ ماهه امسال را با ١٠ درصد رشد محقق کرده است. سعدمحمدی با اعلام این خبر گفت: همچنین طی این بازه زمانی شرکت مس ۱۶۲ هزار ۷۳۱ تن کاتد مس تولید کرده است که نسبت به برنامه هفتماهه امسال از رشد ۷ درصدی برخوردار شده است.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه با این میزان تولید آند و کاتد، رکورد تولید هفتماهه این محصولات از ابتدای راهاندازی شرکت ملی صنایع مس ایران تاکنون ثبت شده است، اظهار داشت: همچنین طی این بازه زمانی رکورد تولید هفتماهه تولید کنسانتره مس ثبت شد بهطوریکه مجموع کارخانجات تغلیظ شرکت مس با ۵ درصد رشد نسبت به برنامه موفق به تولید ۷۰۶ هزار و ۷۸۹ تن کنسانتره مس شدند.
وی با بیان اینکه بررسی آمار تولید شرکت مس نشان میدهد که از ابتدای سال جاری تاکنون در مهرماه موفق به ثبت بالاترین میزان تولید کنسانتره مس شدهایم، افزود: تولید کنسانتره مس در مهرماه با رشد ۹ درصدی به رقم ۱۰۷ هزار و ۱۹۱ تن کنسانتره مس رسید که بالاترین میزان تولید کنسانتره در هفتماهه گذشته امسال بوده است.
مدیرعامل شرکت مس در ادامه به میزان تولید مس محتوی معدنی اشاره کرد و گفت: در ۷ ماهۀ ابتدایی امسال این شرکت درمجموع ۱۷۱ هزار و ۴۶۶ تن مس محتوی معدنی تولید کرده است که در مقایسه با برنامه ۱۶۷ هزار و ۴۸۴ تنی، رشد ۲ درصدی داشته است. به گفته سعدمحمدی همچنین طی ۷ ماهۀ ابتدایی سال جاری در مجموع ۱۰۲ میلیون و ۹۱۶ هزار تن سنگ معدن استخراج شده است که نسبت به برنامه امسال رشد ۳ درصدی رشد داشته است. وی افزود: همچنین شرکت مس در ۷ ماهۀ سال ۹۹، ۳۱ میلیون و ۳۱۰ هزار تن سنگ سولفور برداشت کرده است که ۲ درصد از برنامه در نظر گرفته شده برای برداشت سنگ سولفور جلوتر است.
طراحی و ساخت رول تانگ حملكنندۀ غلتكهای پشتیبان اسكین و تمپر نورد سرد
تجهیز حمل غلتکهای پشتیبان (Roll tong) خطوط اسکین و تمپر نورد سرد فولاد مبارکه با همکاری مدیریتهای مهندسی کارخانه، نورد سرد و شرکت سازندۀ داخلی با یکسوم قیمت مشابه خارجی و توانمندیهای مشابه نمونۀ وارداتی طراحی شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
عبدالرحیم صادقی رئیس خطوط اسکین پاس و تمپرمیل ناحیۀ نورد سرد در این خصوص گفت: در خطوط اسکین و تمپر برای تعویض غلتکهای پشتیبان از شاهین حمل غلتک استفاده میشد که بهدلیل نیاز به فعالیت در منطقۀ روبهروی قفسه، خطر سقوط در چاهک را به همراه داشت و این موضوع همواره بهعنوان یکی از ریسکهای شدید واحد مطرح بوده است. این در حالی است که استفاده از شاهین حمل غلتک علاوه بر طولانی شدن زمان تعویض، نیاز به انجام فعالیتهای دستی غیر ارگونومی و همینطور استفاده از وسایل ناپایداری نظیر نردبان داشت.
وی هدف اصلی اجرای این پروژه را ارتقای ایمنی و سهولت بیشتر در جابهجایی غلتکها دانست و گفت: پروژۀ طراحی و ساخت رولتانگ جابهجایی غلتکهای پشتیبان از طریق مهندسی کارخانه و توسط شرکت مهراوه آغاز شد و با انجام بازدیدها و جلسات متعدد، مراحل طراحی و ساخت، انجام گرفت و در نهایت در تابستان ۹۹ تجهیز مذکور آمادۀ بهرهبرداری گردید.
رئیس خطوط اسکینپاس و تمپرمیل ناحیۀ نورد سرد در تشریح جزئیات این تجهیز اظهار کرد: رولتانگ مذکور دارای چهار فک است که در راستای طولی و عرضی قابلیت جابهجایی دارد و توسط ریموت کنترل و بدون دخالت دست، فکها بهصورت اتوماتیک وارد سوراخهای جانبی چوکها میشوند و پس از اتمام فعالیت جابهجایی غلتک نیز بهصورت اتوماتیک خارج میشوند. رولتانگ قادر به جابهجایی غلتک با وزن حداکثر ۶۳ تن و امکان چرخش ۱۸۰ درجهای بدون تماس فکها به بدنۀ غلتک است.
وی با بیان اینکه این رولتانگ، برای اولین بار در کشور ساخته شده و مشابه نمونه خارجی است و قابلیت جابجایی غلتکهای پشتیبان خطوط اسکین و تمپر را دارد، گفت: ساخت رولتانگ داخلی مزایای زیر را ایجاد کرده است:
۱-خارج شدن ریسک عملیات جابهجایی غلتک از حالت شدید؛
۲-حذف فعالیت دستی که به دلیل شرایط سخت ارگونومی و در نتیجه تهدید سلامتی کارکنان؛
۳-کاهش زمان تعویض غلتک پشتیبان خصوصا در زمان راهاندازی پس از شاتدان؛
۴-قابلیت استفاده برای خطوط اسکین و خط تمپرمیل برای غلتکهای با ابعاد مختلف؛
۵-صرفهجویی اقتصادی نسبت به تأمین از خارج.
صادقی در همین خصوص از حمایت صمیمانۀ مدیریتهای ناحیۀ نورد سرد و مهندسی کارخانه، همکاری گروه فنی تعمیرات، تولید، ایمنی فنی ناحیه، تعمیرات تخصصی قسمت جرثقیلهای نورد سرد و همچنین از همکاران کارگاه غلتک و دیگر واحدهای درگیر قدردانی کرد.
احمدرضا شیرزادی، کارشناس طراحی مکانیک مهندسی کارخانه فولاد مبارکه نیز تصریح کرد: ساخت تجهیز حمل غلتکهای پشتیبان با یکسوم قیمت مشابه خارجی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه مکانیسم حمل غلتکهای پشتیبان که به مکانیسم Roll tong معروف است در اختیار شرکتهای معتبر خارجی نظیر BERTOLOTTI و SLINGOFER است و با سه برابر قیمت تمامشدۀ نمونۀ ساختهشده در کشور در شرایط غیرتحریم عرضه میشود، گفت: مشکلات مربوط به تحریم و هزینههای بالای خرید این تجهیز سبب شد این پروژه با تکیه بر توان مهندسی داخلی آغاز شود و با یاری خداوند متعال سرانجام این مکانیسم با هدایت مهندسی کارخانه و با همکاری مدیریت و کارکنان نورد سرد در واحد اسکینپاس توسط سازندۀ داخلی ساخته شود و تمامی تستهای بدون بار و زیر بار را با موفقیت پشت سر گذارد.
به گفتۀ شیرزادی بهجای این تجهیز بومیسازیشده که هماکنون در اختیار خط تولید واحد اسکینپاس نورد سرد قرارگرفته، در گذشته جابهجایی این غلتکها با استفاده از سیم بکسل و در شرایطی ناایمن انجام میشد و استفاده از تجهیز یادشده این فرایند را مکانیزه، اصولی و ایمن ساخته و از آسیبهای احتمالی به تجهیزات و کارکنان واحد موردنظر پیشگیری میکند.
افزایش ۵۰ درصدی تولید گندله در فولاد سنگان
در نیمۀ نخست سال جهش تولید کارکنان بلندهمت فولاد سنگان توانستند در تولید گندله و کسب سود برای ذینفعان به عملکرد درخشانی دست یابند. علی امــرایی مدیـــرعامل فــولاد سنـگان در تشــریح دستاوردهای این شرکت گفت: بر اساس آمار بهدستآمده عملکرد مدیران و کارکنان تلاشگر فولاد سنگان در ششماهۀ نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بیش ا ز ۵۰ درصد رشد داشته است. وی در ادامه تصریح کرد: در پی افزایش تولید در این شرکت میزان فروش نیز در بازۀ زمانی مذکور نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ به میزان ۸۰ درصد افزایش یافته است.
مدیرعامل فولاد سنگان با اشاره به حاشیۀ سود ناشی از تولید در سال جهش تولید گفت: فروش ریالی فولاد سنگان نیز ۲۲۳ درصد و حاشیۀ سود شرکت با مدیریت هزینهها بیش از ۴٫۲ درصد رشد داشته است. امرایی گفت: کسب رکوردهای مؤثر در تولید گندله، برنامهریزی هوشمندانه در تأمین کنسانتره علیرغم کمبود مواد اولیه در کشور، ظرفیت و توان مضاعف کارکنان جوان و متخصص و همچنین استفاده از ظرفیتهای چندگانۀ شرکت فولاد مبارکه از کلیدواژههای تولید در راستای لبیک به ندای رهبر انقلاب در طرح جایگزینی معدن بهجای نفت در مسیر گام دوم انقلاب است.
وی در ادامه به تشریح دستاوردهای این شرکت در حوزۀ بومیسازی پرداخت و خاطرنشان کرد: توجه به بومیسازی و ساخت داخل یکی از مؤلفههای محرک در بخش تولید است و فولاد سنگان در حوزۀ بومیسازی برنامههای اثربخشی در دست اقدام دارد و امیدواریم با اجرایی شدن برنامههای مذکور، در ششماهۀ پایانی سال، شاهد کاهش هزینهها و حفظ ارزش ارز در این حوزه باشیم.
مدیرعامل فولاد سنگان در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه افزایش تولید، فروش و سودآوری فولاد سنگان گویای این است که این یک بنگاه اقتصادی بهدرستی در مسیر راهبری و تحقق استراتژیهای سازمان و در جهت تحقق اهداف خود گام برداشته است، اظهار کرد: دستاوردهای فولاد سنگان در حالی به دست آمده است که صنعت فولاد از بخشهای پیشران اقتصاد ایران به شمار میآید و نقش مهمی در تحقق اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی و همچنین شعار امسال یعنی جهش تولید دارد.
به ویژه اینکه تولید و مصرف فولاد، امروزه یکی از شاخصهای اصلی توسعهیافتگی کشورها و جوامع است و حضور صنعت فولاد در یک منطقه بر فرایند توسعه، فرهنگ، سطح دانش، اشتغالزایی، پژوهش، آموزش و تجارت آن منطقه تأثیر بسزایی دارد. این موضوع در خصوص شرکت فولاد سنگان در شهرستان خواف و در گامی آیندهمحور، در استان خراسان رضوی بهوضوح مشهود است و موجب تحولات قابلتوجهی خواهد شد.
ماشین ریختهگری شمارۀ ۵ فولاد مبارکه تنها خط ریختهگری فولادهای محیط نفت و گاز ترش كشور
غلامرضا سلیمی، مدیـر ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد مبارکه، به مناسبت گرامیداشت ۱۳ آبان سالروز افتتاح ماشین ریختهگری شمارۀ ۵ این شرکت گفت: این ماشین با قابلیت تولید ضخامتهای ۲۰۰، ۲۲۰ و ۲۵۰ میلیمتر نقش مؤثری در تولید سفارشهای صادراتی و خاص داشته و افتخار تولید گرید فولادی گازترش را نیز در کارنامۀ خود دارد، بهطوریکه در حال حاضر امکان تولید این گرید در کشور فقط با این ماشین وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه این ماشین در ۱۳ آبان ۱۳۹۵ راهاندازی شد و پس از چند ماه توانست با موفقیت دورۀ learning curve را پشت سر بگذارد، ادامه داد: سال ۱۳۹۶ بهواسطۀ وجود این ماشین در ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم، جهش تولید به میزان بیش از ۸۰۰ هزار تن نسبت به سالهای قبل از آن محقق شد. این میزان افزایش تولید امروزه در کشور ما معادل یک کارخانۀ فولادسازی مستقل است؛ بهطوریکه فولاد هرمزگان و مجتمع فولاد سبا با ظرفیتی نزدیک به این عدد راهاندازی شدند و سپس توسعه یافتند.
سلیمی تأکید کرد: ناحیۀ فولادسازی و ریختهگری مداوم همچنان سعی بر بهروز نگهداشتن تجهیزات و کارگاههای خود دارد و این ماشین را نیز به مجهزترین و آخرین امکانات و قابلیتهای روز دنیا مجهز خواهد کرد. وی از بهروزرسانی سایر ماشینهای ریختهگری فولاد مبارکه در آینده خبر داد و گفت: با تجربهای که بهواسطه نصب و بهرهبرداری از این ماشین حاصل شد، مقرر است سایر ماشینهای ریختهگری خصوصا ماشین شمارۀ ۱ در راستای ابر پروژۀ نورد گرم شمارۀ ۲ توسعه یابد و تجهیز شود تا همچنان در تأمین نیاز بازار داخل کشور و صادرات سهم بیشتری داشته باشیم.
تولید اسلب گازترش از ۲ میلیون تن گذشت
از زمان راهاندازی واحد RH در فولاد مبارکه تا پایان مهرماه ۹۹ به میزان ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار تن فولاد مذاب در این واحد تولید شده است.
مدیر متالورژی ثانویۀ فولاد مبارکه گفت: در سال ۱۳۸۶ شرکت فولاد مبارکه با هدف ایجاد امکان تولید فولادهای LC و ULC عمدتا موردنیاز صنایع خودروسازی و همچنین فولادهای هیدروژن پایین عمدتا موردنیاز صنایع نفت و گاز، قرارداد ساخت و نصب یک کارگاه گاززدایی RH-OB با ظرفیت تولید یکمیلیون تن فولاد کیفی در سال را منعقد کرد.
مسیب فتاحالمنان با بیان اینکه مراحل طراحی و نصب سازه و اسکلت فلزی تا پایان سال ۸۷ و مراحل حمل تجهیزات و نصب آنها از اوایل سال ۱۳۸۸ تا اواسط سال ۹۲ به طول انجامید، اظهار کرد: این کارگاه به شکل دوقلو طراحی گردید، ولی با توجه به نیاز بازار، در مرحلۀ نخست فقط فاز اول نصب شد و پیشبینیهای لازم برای نصب فاز دوم آن در آینده در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: پس از اتمام نصب تجهیزات در اواخر سال ۹۲، تست سرد و گرم تجهیزات با موفقیت انجام گردید و اولین ذوب موفقِ کربنزدایی در فروردین ۹۳ در این کارگاه تولید و به ریختهگری ارسال شد. ساخت کارگاه RH در شرکت فولاد مبارکه در شرایط خاصی که محل احداث ۱۶۷۰ متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع داشت، با همۀ RH هایی که قبل از آن در جهان ساخته شده بود متفاوت و در نوع خودش کمنظیر بود.
مدیر متالورژی ثانویه با تأکید بر اینکه در سالهای اول با توجه به نیاز کشور و شرایط بازار، سفارشهای تولید فولادهای مخصوص با سیکل RH کم بود و ظرفیت کارگاه را پر نمیکرد، تصریح کرد: در چند سال اخیر نیاز کشور به تأمین این ورقهای خاص از داخل افزایش پیدا کرده و در داخل کشور فقط شرکت فولاد مبارکه واحد گاززدایی RH-OB با تکنولوژی تولید گریدهای API و ULC را داراست.
فتاحالمنان با اشاره به دستاوردهای این واحد گفت: از زمان راهاندازی واحد RH تا پایان مهر ۹۹ به میزان ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار تن فولاد مذاب در این واحد تولید گردیده که منجر به تولید ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن تختال و تحویل بیش از ۲ میلیون تن ورق موردنیاز صنایع خودرو و صنایع نفت و گاز و جلوگیری از خروج منابع ارزی هنگفت از کشور برای تأمین این قبیل محصولات از خارج از کشور شده است.
وی خاطرنشان کرد: رکورد ماهانۀ تولید RH به میزان ۷۷ هزار تن و تولید گرید مخصوص انتقال نفت و گاز محیط ترش از دیگر اقدامات این واحد است.
فهرست کالاهای اولویتدار برای واردات در مقابل صادرات مشخص شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در کمیته پایش تراز تجاری گفت: فهرست کالاهای اولویتدار مشخص شده است و صادرکنندگان میتوانند با واردات این کالاها رفع تعهدات ارزی کنند.
علیرضا رزم حسینی در جلسه کمیته پایش تراز تجاری اظهار داشت: صادرکنندگانی که از سال ۱۳۹۸ به بعد تعهد ارزی داشتهاند، میتوانند مجوز واردات از محل تعهدات صادراتی خود بگیرند و کالاهای با اولویت وزارت صمت را واردات کنند.
وی با اعلام اینکه کالاهای اولویتدار و ضروری مورد نیاز مردم و مواد اولیه کارخانجات در اولویت ثبت سفارش قرار دارند، افزود: ثبت سفارش ارز متقاضی از هفته جاری آغاز میشود و واردات کالا توسط کسانی که ارز در خارج از کشور دارند، مجاز خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در خصوص تعیین تکلیف کالاهای رسوب شده در بنادر و تخصیص ارز برای ترخیص آنها نیز منتظر همکاری بانک مرکزی هستیم.
عرضه نانوافزودنی ویژه قیر برای مقاوم شدن سطح آسفالت
شرکت اکسیر شرق مشهد افزودنی نانویی به نام زایکوترم را برای افزایش مقاومت سطح آسفالت تولید و به بازار عرضه میکند. این افزودنی حاوی نانوذرات به قیر اضافه شده تا آسفالت با دوام بالا و مقاوم در برابر عریان شدگی بهدست آید.
جدا شدن قیر از مصالح آسفالت یا به اصطلاح عریان شدگی، همواره از مشکلات اساسی موجود در صنعت راهسازی بوده است. علت بروز این پدیده چسبندگی ضعیف قیر به مصالح بوده به طوریکه به تدریج و با عبور خودروها از روی آسفالت و نیز بارش باران قیر از مصالح جدا شده و آسفالت از بین می رود یا به عبارتی عریان شدگی اتفاق میافتد. محصول زایکوترم میتواند با بهبود چسبندگی بین قیر و مصالح سنگی آسفالت و ایجاد پیوندهای شیمیایی قوی مانع عریانشدگی شود و عمر آسفالت را بهطور چشمگیری افزایش داده و آسفالت در شرایط جوی مختلف پایدارتر خواهد بود.
زایکوترم یک افزودنی اورگانوسیلان به قیر بوده که باعث مقاوم شدن سطح آسفالت در برابر صدمات مختلف میشود. صدماتی نظیر عریانشدگی؛ بهدلیل ایجاد پیوند شیمایی قوی بین قیر و مصالح سنگی، اکسیداسیون (پیرشدگی)؛ بهدلیل پوششدهی کامل قیر روی مصالح سنگی و همچین خستگی؛ بهدلیل ایجاد تراکم یکدست و منسجم در آسفالت طی عملیات روسازی از جمله آسیبهایی است که این نانوافزودنی میتواند از آنها جلوگیری کند.
علاوه بر این زایکوترم محصولی دوستدار محیط زیست است که امکان تولید آسفالت در دمای پایین تر (۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد) و نیز تراکم آسفالت در دمای کمتر (۳۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد) را فراهم مینماید. زایکوترم سطح مصالح سنگی را در ابعاد نانومتری اصلاح میکند و آنها را از حالت آبدوستی به قیردوستی تغییر میدهد. پیوند دائمی ایجاد شده بین قیر و مصالح سنگی منجر به کارایی بالای آسفالت در برابر پدیده عریانشدگی میشود.
استفاده از این محصول از جدا شدن قیر از مصالح سنگی و دانه دانه شدن آسفالت جلوگیری میکند. همچنین این افزودنی نانویی باعث افزایش کیفیت آسفالت و در نتیجه ممانعت از تشکیل چاله روی آن میشود.
صادرات رادیاتورهای ایرانی به عراق، آذربایجان و افغانستان
گروه تولیدی صنعتی تاش رادیاتور موفق به صادرات رادیاتور به کشورهای عراق، آذربایجان و افغانستان شده است. بهدلیل کارایی بالای این رادیاتورها در انتقال انرژی و به حداقل رساندن اتلاف انرژی، این محصولات در کشورهای همسایه جذابیت زیادی پیدا کرده است.
گروه تولیدی صنعتی تاش رادیاتور از نانو پوشش زیرکونیومی برای تولید رایاتورهای خود استفاده میکند. محمدرضا مهرابی، مدیر کنترل کیفی و مهندسی شرکت تاش میگوید: «بهدلیل استفاده از این نانوپوشش امکان استفاده از رنگهای لایه نازک روی رادیاتورها فراهم میشود و از اینرو انتقال حرارتی در رادیاتورهای گروه تولیدی صنعتی تاش رادیاتور با کارایی بالا صورت میگیرد. این موضوع برای کشورهایی که قیمت انرژی در آنها بالا است اهمیت بسیار زیادی دارد. در افغانستان که از ذغالسنگ برای تولید انرژی استفاده میشود و موضوع کاهش مصرف انرژی خیلی حیاتی است، این رادیاتورها بازار بسیار خوبی پیدا کرده است. همچنین گروه تولیدی صنعتی تاش رادیاتور صادرات به کشور آذربایجان را نیز از آذر ماه سال گذشته آغاز کرده است.
وی میافزاید: «از این رادیاتورها در یکی از شهرکهای تازه تاسیس در اربیل عراق نیز استفاده شده است. گروه تولیدی صنعتی تاش رادیاتور در مناقصه مربوط به پروژه این شهرک سازی شرکت کرده و در حالی رقبایی از کشورهای مختلف نظیر ترکیه در این مناقصه حضور داشتند، تاش رادیاتور برنده این پروژه شد.»
مهندس مهرابی میافزاید: «در حال حاضر روزانه ۲۵۰۰ متر رادیاتور تولید میکنیم که نسبت به سال گذشته افزایش ظرفیت دادهایم. از آذر ماه سال گذشته نیز نرخ فروش شرکت افزایش پیدا کرده و این رادیاتورها از اقبال بیشتری در بازار برخوردار شده است.»
لازم به ذکر است تا سال ۱۳۹۷ از پوششهای یک شرکت آلمانی در تولید رادیاتورها استفاده می شد اما بهدلیل ناکارامدی این پوششها برای شرایط اقلیمی ایران، گروه تولیدی صنعتی تاش رادیاتور با همکاری شرکت شیلر فرآیند پارس اقدام به رفع این مشکل کرد و نانوپوشش زیرکونیومی توسعه یافته در شیلر فرآیند در خط تولید تاش رادیاتور به کار گرفته شد.
این پوشش ضخامت کمتری نسبت به رقیب آلمانی خود دارد و به همین دلیل انتقال حرارات در رادیاتور با کارایی بالاتری انجام میشود. رنگهای مورد استفاده در رادیاتورها در پایه اپوکسی بوده که خود نوعی عایق بهشمار میرود. بنابراین کاهش ضخامت رنگ و زیرلایه میتواند به افزایش ضریب انتقال حرارت کمک کند و کارایی رادیاتور را افزایش دهد. در حال حاضر تاش رادیاتور از تین کوت (thin coat) برای پوششدهی سطح رادیاتورها استفاده میکند.
پیش از استفاده از این نانوپوشش زیرکونیوم تولید داخل، رادیاتورهای تولید شده توسط شرکت تاش از نظر اتلاف انرژی در رده C دستهبندی میشد، اما با استفاده از این فناوری ایرانی و با کاهش ضخامت پوشش و رنگ روی رادیاتور، محصولات این شرک موفق به دریافت رتبه B در اتلاف انرژی شد که یک دستاورد بزرگ در حوزهی ساخت رادیاتور است.
کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود. |
۴۰ هکتار از شهرک کاوش به شرکتهای دانشبنیان برگزیده اختصاص مییابد
رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در بازدید از شهرک تحقیقاتی کاوش از آماده شدن زیرساختهای موردنیاز برای استقرار شرکتهای دانش بنیان برگزیده در فاز پیشرو این شهرک تحقیقاتی در قالب ۱۴ واحد مستقل تکمیل شده خبر داد.
نشستی میان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد. توسعه تجاری سازی ایدههای فناورانه و حمایت از شرکتهای دانشبنیان با همکاری دو مرکز از محورهای این نشست بود. پس از این نشست محسن صالحینیا رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در بازدید از شهرک تحقیقاتی ۱۰۰ هکتاری ایدرو در استان البرز بازدید و به نقش ایدرو در بهم رسانی بخش تولید با شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: ۴۰ هکتار از این شهرک تحقیقاتی طبق برنامه کلی برای استفاده چرخشی و استقرار شرکتهای دانشبنیان برگزیده که در سطوح بلوغ فناورانه رتبه های ۷ تا ۹ را دارا باشند از سوی این سازمان در نظر گرفته شده است.
صالحی نیا اولویت سازمان های توسعه ای را پشتیبانی از شرکتهای دانشبنیان دارای سطح بلوغ فناوری بالا بیان کرد و افزود: ایدرو با این شرکت ها که مراحل تحقیقات فناورانه و ایده تا نمونه سازی محصول را با موفقیت گذرانده اند، برای مراحل تجاری سازی محصولات و تولید انبوه صنعتی از طریق مشارکت و الگوهای حمایتی در بستر شهرک تحقیقاتی کاووش همکاری می کند. وی نقطه عطف رسوخ و توسعه محصولات فناورانه در محیط تولید و صنعت را موفقیت در مرحله توسعه و تجاری سازی و تطابق مزیت های نمونه های فناورانه (Scale Up) دانست و بیان کرد: اگر فرایند صنعتی سازی و تولید انبوه این نمونه ها هم از بعد توجیه اقتصادی و هم تطابق با محیط تولید مهیا شود شاهد رسوخ دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در پیکره صنعت خواهیم بود.
تولید واحد گندلهسازی فولاد مباركه از مرز ۱۵۰ میلیون تن گذشت
داریوش رشیدی، مدیر ناحیۀ آهنسازی، ضمن اعلام این خبر گفت: باعث افتخار است که به نمایندگی از همۀ مدیران، رؤسا و کارکنان زحمتکش در ابتدای بهرهبرداری از واحد گندلهسازی شرکت تا امروز، خبر عبور از مرز ۱۵۰ میلیون تن تولید از ابتدای سال ۱۳۷۱ تا ۳۰ مهر ۹۹ را به عرض برسانم.
وی با اشاره به اینکه واحد گندلهسازی پس از انجام عملیات نصب و انجام تستهای سرد و گرم در سال ۱۳۷۱ به بهرهبرداری رسیده است گفت: در اولین سال بهرهبرداری از این واحد، بهسختی ۱۰۰ هزار تن گندله تولید شد و در نهایت با افزایش بهرهوری نیروی انسانی و بهکارگیری بهتر تجهیزات و همچنین با درایت مدیران متعهد و متخصص و مدیریت نظاممند و سیستمی شرکت در سال ۱۳۸۱ به ظرفیت اسمی رسید و در ادامه و در سال ۱۳۹۴ به رکورد غرورآفرین ۷ میلیون و ۴۶۹ هزار و ۵۷۴ تن دست یافت و تا پایان مهرماه سال جاری نیز از ۱۵۰ میلیون تن فراتر رفت.
مدیر ناحیه آهنسازی فولادمبارکه ضمن قدردانی از تلاشهای صورتگرفته، عوامل ذیل را در کسب این موفقیتهای مستمر مؤثر دانست:
جذب نیروهای متعهد و متخصص؛ انجام آموزشهای مفید و مؤثر از طریق برگزاری دورههای داخلی و خارجی و استفاده از اساتید مجرب؛ افزایش دانش فنی و تجربه تخصص با سختکوشی و بازدید از کارخانههای مشابه داخلی و خارجی؛ انجام پروژههای خودجوش بهبود و تحولی در قالب نظامهای مشارکتی و استفاده از متخصصان دانشگاهی برای انجام پروژههای تحقیقاتی؛ بررسی گلوگاههای تولید و تعریف و اجرای پروژههای سرمایهگذاری؛ بهبود فرایندها و بهروزرسانی دستورالعملهای تولید واحد گندلهسازی و ناحیۀ آهنسازی و بهبود کمیت و کیفیت با در نظر گرفتن کارکرد بهینۀ تجهیزات؛ بهبود فرایندهای تعمیرات با تدوین و بهروزرسانی دستورالعملها بهمنظور کاهش زمان توقفات برنامهریزی و به حداقل رساندن توقفات اضطراری و افزایش زمان آمادهبهکاری واحد از ۳۲۰ روز طراحی تا ۳۴۵ روز در سال؛ بهرهبرداری حداکثری از دانش و تخصص سازندگان تجهیزات و قطعات داخلی و بومیسازی بسیاری از تجهیزات.
طرحهای اولویتدار برای سرمایهگذاری در دو بخش صنعت و معدن مشخص شد
فهرست اولویتهای سرمایهگذاری صنعتی و معدنی به تفکیک ۳۱ استان اعلام شد. طبق مکاتبه وزارت صمت با بانک مرکزی، خطوط کلی توسعه صنعتی در ماههای پیشرو مشخص شده است. در چارچوب مدنظر سیاستگذار، تمرکز روی توسعه و تکمیل حلقههای بالاتر در صنایع نفت، پتروشیمی، خودرو، غذا و پزشکی مورد تاکید قرار گرفته است. در عین حال با توجه به نیازهای رو به رشد صنایع کشور به مواد اولیه و محصولات معدنی، توجه ویژهای به اکتشاف، فرآوری و تولید فلزات اساسی و مواد خام شده است. مروری بر چارچوب کلی حاکم بر طرحهای اولویتدار وزارت صمت جهت سرمایهگذاری نشان میدهد سیاستگذار عزمی جدی برای بهبود توازن منطقهای در حوزه تولیدات صنعتی دارد. در واقع در نقشهای که سیاستگذار برای فرود سرمایه طراحی کرده تقسیم صنعت در جغرافیای ایران وضعیت بهتری پیدا کرده است.
این را میتوان در نامه معاون طرح و برنامه وزارت صمت به قائم مقام بانک مرکزی که در آن از طرحهای اولویتدار برای سرمایهگذاری صنعتی و معدنی رونمایی شده به وضوح دید. سعید زرندی در این نامه به اکبر کمیجانی اعلام کرده که با توجه به اهمیت صرفه بهینه منابع برای سرمایهگذاریهای جدید، اولویتهای سرمایهگذاری شامل طرحهای جدید صنعتی و معدنی، طرحهای نیمهتمام آماده مشارکت یا واگذاری، فرصت سرمایهگذاری یا رویکرد جایگزینی واردات و… شناسایی شده و از طریق زبانه «فرصتهای سرمایهگذاری» در سامانه بهینیاب برای عموم ذینفعان قابل دسترسی است. به گفته زرندی این آمار مرتبا به روزرسانی خواهد شد.
همچنین سیاستگذار صمت در این نامه توجه قائم مقام بانک مرکزی را به چند نکته جلب کرده است. اینکه به موجب سیاستهای توسعه سرمایهگذاری در بخش صنعت، معدن و تجارت، در سالهای اخیر ظرفیتهای تولیدی و خدماتی زیادی در کشور ایجاد شده که بهرغم تلاش این وزارتخانه در هدایت سرمایهگذاران، در برخی از رشته فعالیتها، ظرفیتهای ایجاد شده از نیاز کشور بیشتر است و بعضا موجب شده برخی واحدهای تولیدی فعال در این رشته فعالیتها، امکان فعالیت با حداکثر ظرفیت را نداشته باشند. همچنین در این مکاتبه معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه توسعه صادرات میتواند رافع این مشکل باشد، اما نوع محصولات و نداشتن صرفه و پتانسیل صادراتی، کیفیت تولیدات و… را از موانع عملیاتی شدن این مهم برشمرده است. این موضوع بهعنوان هدف سیاستگذاران صمت در جهت انتشار فهرست فعالیتهای اشباع که ایجاد ظرفیت جدید در آنها توصیه نمیشود، معرفی شده است. این لیست تحت عنوان «صنایع اشباع و دارای ریسک سرمایهگذاری بالا» در دسترس عموم قرار گرفته است.
از سوی دیگر زرندی خطاب به کمیجانی، پرداخت تسهیلات به طرحهای نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی مناسب که قبلا در ارکان اعتباری عامل مصوب شده و پرونده تسهیلاتی آنها در دست اقدام است و همچنین طرح توسعه واحدهای فعالی که از متوسط تولید و صادرات مطلوبی برخوردار بودهاند را درخواست کرده است. «دنیای اقتصاد» با استفاده از دادهها و جداول ارائه شده از سوی وزارت صمت، لیست فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای صنعت، معدن و تجارت به تفکیک ۳۱ استان را مورد بررسی قرار داده است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.