0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – دوشنبه ۵ آبان ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

مصوبه تصمیم‌های دومین نشست کارگروه رفع موانع جهش تولید ابلاغ شد

 

معاون اول رئیس‌جمهوری، مصوبه مربوط به تصمیم‌های دومین نشست کارگروه رفع موانع جهش تولید را ابلاغ کرد. به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر هیئت دولت، در نشست ۲۷ مهرماه هیئت وزیران، اعضای دولت به بررسی و تصویب تصمیم‌های دومین نشست کارگروه رفع موانع جهش تولید پرداختند.

 

بر اساس تصمیم‌های یادشده، مراجع صدور مجوز به منظور یکپارچگی و انسجام نظام مجوز دهی کشور مکلف شدند حداکثر ظرف شش ماه ترتیبی فراهم کنند که کلیه مجوزهایی که پس از ابلاغ این مصوبه صادر، تمدید یا اصلاح می‌شوند، بر ‌روی درگاه ملی مجوزهای کشور ثبت و شناسه یکتای مجوز دریافت کنند.

 

هر مجوزی که بعد از زمان راه‌اندازی این سیستم صادر شده و فاقد شناسه یکتای مجوز باشد، از درجه اعتبار ساقط خواهد بود. مراجع صدور مجوز همچنین مکلفند با اتصال الکترونیکی سامانه‌های صدور مجوز خود به درگاه فوق و ارائه داده‌های خواسته شده، این شناسه را دریافت و روی مجوزهای صادره ثبت کنند.

 

همه دستگاه‌هایی که مرجع قانونی استعلام جرائم و زیرساخت‌ها هستند، مکلف شدند ظرف مدت چهارماه از ابلاغ این مصوبه، پس از تهیه لایه‌های اطلاعات مکانی عارضه‌های خود، نسبت به پاسخ استعلامات مذکور به صورت الکترونیکی، هوشمند و بدون نیاز به دخالت کاربر اقدام کنند.

 

مراجع صادرکننده استعلام مرتبط با حریم‌ها و زیرساخت‌ها از جمله خطوط انتقال گاز و نفت، منابع آب و خطوط انتقال، دکل فشار قوی، میراث فرهنگی، شهر، حریم‌های زیست محیطی، منابع طبیعی و مراتع، صنایع دامپزشکی، امنیتی، فرودگاه‌ها، راه‌آهن، جاده و تأسیسات اتمی نیز مکلف شدند درخواست‌های واصله از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور را دریافت و حداکثر ظرف زمان پنج روز کاری به آن پاسخ واضح، غیر مشروط و غیرقابل تفسیر بدهند.

 

دولت همچنین مراجع صدور مجوز را موظف کرد درباره طرح­‌های ایجاد کسب و کار که از منابع طبیعی یا ملی استفاده کرده‌اند، در صورت اجرا نشدن، تأخیر در اجرا یا نبود پیشرفت قابل توجه مطابق با طرح توجیهی مصوب یا تعطیلی بیش از یکسال، منابع طبیعی یا ملی دارای محدودیت را تخصیص و آن منبع را برای دیگر متقاضیان آزاد کنند.

 

همچنین با تصویب دولت، کارگروه استانی تسهیل سرمایه‌گذاری و مقررات‌زدایی به ریاست استاندار و دبیری مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان به‌منظور تسریع در آغاز و توسعه کسب و کارها، تسهیل در سرمایه‌گذاری و شناسایی و انعکاس مقررات مخل و پیشنهاد آن به هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار برای رفع آنها با برگزاری حداقل یک نشست در ماه تشکیل می‌شود.


افزایش ۸ درصدی تولید محصولات پتروشیمی در ۷ ماه سال ۹۹

 

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از افزایش ۸ درصدی تولید محصولات پتروشیمی در ۷ ماه سال ۹۹ خبر داد. سیدجلال میرهاشمی پیرامون ظرفیت واحد‌های پتروشیمی، اظهار داشت: واحد‌های پتروشیمی با ظرفیت مطلوبی در حال تولید هستند. با وجود برخی مشکلات موجود، روند تولید و فروش محصولات مختلف پتروشیمی در شرایط قابل قبولی قرار دارد که با تلاش صنعت‌گران پتروشیمی کشورمان پیش‌بینی می‌شود جهش تولید سال ۹۹ در صنعت پتروشیمی محقق شود.

 

صنعت پتروشیمی ایران به ‌عنوان یکی از صنایع مادر از مهم‌ترین ارکان توسعه و موتور محرک بخش‌های گوناگون اقتصاد کشور است. رویکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی تکمیل زنجیره تولید، ایجاد تنوع در محصولات، تأمین خوراک صنایع داخلی و همچنین ارتقای ارزش سبد محصولات تولیدی این صنعت است.

 

مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پایان با اشاره به توسعه زیرساخت‌ها، بیان کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود و اقدام‌های در حال انجام، شرایط و زیرساخت‌ها برای تحقق جهش تولید در صنعت پتروشیمی فراهم شده است. در این مسیر افزون بر راه‌اندازی و بهره‌برداری از طرح‌های جدید، با اقدام‌های انجام ‌شده بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت تولید مجتمع‌های پتروشیمی موجود در دستور کار قرار دارد.


 

۱۰ شرکت سهامی عام پروژه راه‌اندازی می‌شود/ توسعه تامین مالی تولید از طریق بازار سرمایه

 

معاون طرح و برنامه وزیر صنعت با بیان اینکه توسعه تامین مالی تولید از طریق بازار سرمایه در دستور کار قرار دارد از راه‌اندازی ۱۰ شرکت سهامی عام پروژه خبر داد. سعید زرندی در خصوص نحوه توسعه تأمین مالی تولید، اظهار داشت: برای توسعه تامین مالی تولید یکی از راهکارها استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه است، زیرا هدف از این اقدام متنوع‌سازی ابزارهای تامین مالی، هدایت منابع موجود در جامعه و بازار سرمایه به سمت تولید و ایجاد ارزش افزوده بوده که در نهایت به اشتغال‌زایی بیشتر در بخش صنعت نیز منجر می‌شود.

 

معاون طرح و برنامه وزیر صنعت در ادامه، افزود: در همین راستا تاکنون سه اقدام عملی شامل پذیرش شرکت‌ها در بازار سرمایه، محصولات در بورس کالا و انتشار اوراق بدهی، راه ‌اندازی هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سهامی عام پروژه و آزادسازی معادن در حبس از طریق واگذاری مجوزهای معدنی در بورس را در دستور کار قرار داده‌ایم.

 

زرندی درباره پذیرش شرکت‌ها در بازار سرمایه، محصولات در بورس کالا و انتشار اوراق بدهی، تصریح کرد: اگر به صورت تفکیکی بیان کنیم، در مورد سیاست نخست یعنی پذیرش شرکت‌ها در بازار سرمایه، محصولات در بورس کالا و انتشار اوراق بدهی تاکنون ۶ برنامه اتخاذ شده است که شناسایی حدود ۵۰۰ شرکت صنعتی و معدنی برای استفاده از ظرفیت بازار سرمایه، نخستین برنامه ما بود.

 

وی در ادامه، افزود: از این ۵۰۰ شرکت، ۲۷۵ شرکت به منظور استفاده از ظرفیت بازار سرمایه و پایش مستمر و مرحله به مرحله آنها برای راهنمایی، هماهنگی، تسهیل و تسریع در پذیرش و عرضه سهام و یا انتشار اوراق بدهی اعلام آمادگی کرده‌اند. همچنین از ۲۷۵ شرکت یادشده تاکنون تعداد ۱۲۲ شرکت نسبت به عقد قرارداد با نهاد مالی و یا کارگزار مربوط برای انجام فرآیند پذیرش و یا انتشار اوراق اقدام کرده‌اند. به بیان معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، از ابتدای سال تاکنون نیز ۴۲ شرکت به مرحله پذیرش در بازار سرمایه رسیده‌اند.

 

وی با اشاره به برنامه‌های عملی شده در حوزه انتشار اوراق بدهی، بیان کرد: طی ۵ ماه نخست سال جاری، ۳۹ هزار میلیارد ریال اوراق بدهی توسط بنگاههای تولیدی شامل پتروشیمی جم، فولاد مبارکه، بستنی دومینو و کرمان خودرو منتشر شده است، در حالی که این رقم در کل ۱۲ ماه سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.

 

زرندی با اشاره به پذیرش محصولات در بورس کالا، اظهار داشت: همچنین ۶ محصول جدید شامل ریل آهن، تولوئن در بازار اصلی و شمش زاماک، چیپس چوب، کائوچوی طبیعی و نرمال پارافین در بازار فرعی بورس کالا در سال جاری پذیرش شد.

 

راه‌اندازی ۱۰ شرکت سهامی عام‌ پروژه

معاون طرح و برنامه وزیر صنعت وی در خصوص در مورد سیاست دوم یعنی راه‌اندازی هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سهامی عام پروژه، خاطرنشان کرد: برای راه‌اندازی ۱۰ شرکت سهامی عام‌ پروژه برای طرح‌های منتخب و مهم برنامه‌ریزی و اقدامات مربوطه را پیگیری و هماهنگ کردیم. به این صورت که مقرر شد با با مشارکت تشکل‌ها و واحدهای تولیدی موفق در زمینه‌های پوشاک، صنایع غذایی، سیلیکون و پنل خورشیدی، ورق‌های فولادی، معادن طلا و … این ۱۰ شرکت راه‌اندازی شود.

 

آزادسازی معادن در حبس

معاون طرح و برنامه وزیر صنعت در پایان پیرامون اجرای سیاست سوم یعنی آزادسازی معادن در حبس از طریق واگذاری مجوزهای معدنی در بورس، اظهار کرد: برای عرضه پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه بهره‌برداری معادن در تابلوی بورس و یا جلب مشارکت و سرمایه‌گذاری (جایگزین آگهی مزایده) با خانه معدن، اتاق ایران، بورس کالای ایران، ایمیدرو، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و سازمان زمین-شناسی و اکتشافات معدنی هماهنگی‌های لازم را انجام داده‌ایم.

همچنین شناسایی معادن سلب صلاحیت شده و واگذاری در قالب تاسیس شرکت سهامی عام در دستور کار قرار گرفته است.


 

ساخت یاتاقان های آبگرد غلتک به روش ریخته گری در ماسه در فولاد مبارکه

 

پروژه تغییر طرح ساخت یاتاقان های آبگرد غلتک ها به روش ریخته گری در ماسه با محوریت دفتر فنی تعمیرات ریخته گری مداوم و با همکاری واحدهای کنترل کیفیت قطعات یدکی و بومی سازی فولاد مبارکه و شرکت های سازنده داخلی طرف قرارداد با موفقیت انجام شد.

 

مسئول دفتر فنی تعمیرات در این خصوص افزود: از آنجا که خرید قطعات یدکی با کیفیت بالا و با کمترین هزینه در مدت‌ زمان مناسب از اهداف فولاد مبارکه و مورد تاکید مدیریت عالی سازمان است، از اوایل سال گذشته پروژه تغییر طرح ساخت یاتاقان‌های آبگرد مورد مطالعه قرار گرفت.

 

سید مجتبی غیوری در ادامه از آبگردها به ‌عنوان قطعات بسیار پرمصرف ناحیه یاد و اضافه کرد: یاتاقان‌های آبگرد به‌ منظور نگهداری غلتک‌ها در خطوط ریخته‌گری استفاده می‌شود و عمل گردش آب و خنک‌کاری غلتک‌ها را نیز به عهده دارد.

وی با تأکید بر اینکه در روش قبلی برای ساخت این قطعات، پلیت های St 52 موجود در بازار خریداری می‌شد و به‌ وسیله فرایندهای متعدد برشکاری، ماشین‌کاری و جوش، قطعه مونتاژ می‌گردید، گفت: در این روش زمان زیادی صرف می‌شد؛ ضمن اینکه دورریز مواد و هزینه تمام‌ شده آن نیز زیاد بود. اما در فرایند ساخت جدید، آبگردها به روش ریخته‌گری در ماسه تولید می‌شوند که علاوه بر کاهش زمان ساخت، کاهش متریال مصرفی و تسریع در فرایند ساخت را در پی داشته است.

 

مسئول دفتر فنی تعمیرات تصریح کرد: با اجرای این طرح، وزن متریال استفاده‌ شده برای هر قطعه به‌ طور میانگین از ۱۱۵ کیلوگرم به حدود ۵۰ کیلوگرم کاهش یافته و برای هر آبگرد با توجه به قیمت‌های سال ۹۹ حدود یک میلیون تومان کمتر هزینه متریال و ساخت پرداخت می‌شود. با این حساب، با توجه به مصرف سالانه حدود ۳۵۰۰ عدد یاتاقان آبگرد با متریال کدهای مختلف در واحد ریخته‌گری مداوم، این کار سالانه به‌طور تقریبی ۳٫۵ میلیارد تومان صرفه‌جویی اقتصادی به همراه داشته است.

 

وی از امکان به ‌کارگیری این روش در شرکت‌های فولاد مبارکه و هرمزگان و مجتمع فولاد سبا خبر داد و اظهار داشت: همان‌گونه که اشاره شد، این روش باعث کاهش هزینۀ چشمگیری در خرید قطعات می‌گردد.



سنگ‌شکن بار برگشتی کارخانه تغلیظ میدوک به دست مهندسین مجتمع مس شهربابک راه اندازی شد

 

حسین ابراهیمی‌‌نسب مدیر مجتمع مس شهربابک با اشاره به تاکیدات سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس مبنی بر استفاده حداکثری از ظرفیت های ساخت داخل و بومی سازی قطعات، گفت: با تکیه بر دانش فنی متخصصین داخلی، پروژه خردایش بار برگشتی کارخانه تغلیظ میدوک به روش مهندسی معکوس برنامه نویسی و طراحی شد که با تلاش شبانه روزی ۵ ماهه به نتیجه رسید و در ماه گذشته سال جاری پس از رفع نواقص و رسیدن به دانه بندی مطلوب آماده بهره برداری گردید.

 

به گزارش ماین نیوز، مدار فرآوری کارخانه تغلیظ میدوک برای فرآوری ۶۲۵ تن خاک در ساعت طراحی شده است و با انجام تغییرات در کلیه مراحل زنجیره تولید این ظرفیت به حدود ۹۰۰ تن در ساعت افزایش یافته و انتظار می رود نصب سنگ شکن XL400 در مسیر بار برگشتی نیز بتواند فرآیند گریندینگ را از منظر نرخ بار ورودی و دانه بندی مواد و انرژی مصرفی بهینه کند.

 

مدیر مجتمع مس شهربابک در این خصوص اظهار داشت: با توجه به شرایط تحریم در کشور عزیزمان و عدم همکاری تامین کننده خارجی و منحصر به فرد بودن تجهیز و نواقص موجود، راه اندازی این پروژه با دانش فنی داخلی شرکت ملی صنایع مس ایران گام بزرگی جهت رسیدن به افزایش تولید و خودکفایی بود که این موفقیت را به همه عوامل موثر در این پروژه تبریک عرض می کنم.

 

ابراهیمی نسب افزود: پروژه اجرای خردایش بار برگشتی کارخانه تغلیظ میدوک در سال ۱۳۹۶ با هدف افزایش ظرفیت کارخانه تغلیظ به واحد اصلاحات میدوک ابلاغ شد و در مدار گریندینگ کارخانه تغلیظ میدوک از یک آسیای نیمه خود شکن SAG MILL با قطر ۱۰ متر استفاده شده است که معمولا هر کجا از این نوع آسیا استفاده شود یک سنگ شکن مناسب نیز در مسیر بار برگشتی این آسیا استفاده می شود ولی در مجتمع مس شهربابک از همان ابتدا در طراحی مدار گریندینگ این سنگ شکن دیده نشده است.

 

وی ادامه داد: با بررسی های انجام شده توسط کارشناسان امور تغلیظ برای نصب یک عدد سنگ شکن از نوع CONE CRUSHER مدل XL400 در دستور کار قرار گرفت که هم بتواند برای افزایش ظرفیت کارخانه موثر باشد و هم انرژی مورد نیاز برای خردایش را بهینه کند. در راستای استفاده از تجهیزات به جا مانده از طرح های توسعه متوقف شده شرکت ملی صنایع مس ایران، استفاده از سنگ شکن XL400 پروژه تفت یزد در دستور کار قرار گرفت که پس از بررسی های فرآیندی و فنی توسط امور تغلیظ استفاده از تجهیز فوق تائید شد.

 

ابراهیمی نسب با اشاره به این مطلب که تجربه نصب این مدل سنگ شکن ها در کشور برای اولین بار در میدوک انجام شد است گفت: با توجه به اینکه نظارت بر نصب، راه اندازی، تنظیمات، برنامه نویسی و آموزش در حوزه کاری تامین کننده تجهیز بوده است، به علت اتمام تاریخ قرارداد و همچنین شرایط تحریمی کشور تامین کننده اروپایی هیچگونه همکاری در جهت تبادل اطلاعات و مدارک فنی با پروژه اصلاحات میدوک نداشت.

 

وی اضافه کرد: پس از این اتفاق به تولید کننده های داخلی رجوع گردید که به علت خاص بودن سنگ شکن مدل XL400 و نواقص موجود از قبل و عدم وجود مدارک فنی و نقشه ها سیستم ابزار دقیق، کنترل و هیدرولیک ، عدم وجود تابلو های کنترلی، عدم همخوانی بعضی از تجهیزات کنترلی با شرایط واقعی عملکرد سنگ شکن کمکی در جهت راه اندازی از ایشان دریافت نکردیم.

 

وی ادامه داد: با اعلام قطعی عدم همکاری تامین کننده های خارجی و داخلی با تکیه بر دانش فنی همکاران در پروژه اصلاحات آقایان مهندس پور امینی و مهندس قاسمی و پیمانکار پروژه خردایش بار برگشتی شرکت حامی فرآور الوند و آقای مهندس سعیدی از دانشگاه کرمان نسبت به برنامه نویسی، طراحی و ساخت تابلوهای کنترلی ، رفع عیب از سیستم هیدرولیک و تهیه و ساخت نواقص موجود به روش مهندسی معکوس اقدام گردید که تلاش شبانه روزی عزیزان بعد از ۵ ماه به نتیجه رسید و در تاریخ تیرماه ۹۹ پس از رفع نواقص و رسیدن به دانه بندی مطلوب آماده بهره برداری گردید.

 

مدیر مجتمع مس شهربابک عنوان کرد: این مجتمع با تجربه مفید کسب شده برای طراحی و ساخت و نصب تجهیزات مورد نیاز برای بار برگشتی به جز خود سنگ شکن، آمادگی کامل برای همکاری با دیگر پروژه ها و طرح های شرکت ملی صنایع مس ایران دارد.

 

گفتنی است، سنگ شکن های سری XL400 از نوع ژیراتوری CONE CRUSHER و ساخت شرکت FLSMIDTH می باشد که بر خلاف سنگ شکن های ژیراتوری موجود در کشور، منتل MANTEL ثابت و کانکیو جهت تنظیم دانه بندی خروجی متحرک می باشد.


 

تولید فولاد ایران تا پایان سپتامبر از ۲۰.۸ میلیون تن فراتر رفت

 

کارنامه ۹ ماه تولید فولاد در جهان؛ ایران رشد بیش از ۹ درصدی و جهان کاهش ۳٫۲ درصدی را ثبت کرد. گزارش انجمن جهانی فولاد نشان می دهد تولید فولاد در ایران در ۹ ماه ابتدای سال ۲۰۲۰ با رشد بیش از ۹ درصدی، از ۲۰٫۸ میلیون تن فراتر رفت. در این مدت متوسط رشد تولید فولاد در دنیا با افت ۳٫۲ درصدی همراه شد.

 

گزارش های اولیه انجمن جهانی فولاد از وضعیت تولید در ۶۴ کشور عضو حاکی است که ایران توانسته از ابتدای ژانویه تا پایان ماه سپتامبر سال جاری، ۲۰ میلیون و ۸۲۲ هزار تن فولاد خام تولید کند که این رقم در برابر تولید ۱۹ میلیون تن مدت مشابه سال گذشته، رشد ۹٫۳ درصدی پیدا کرده است. در این مدت تولید فولاد در دنیا به یک میلیارد و ۳۴۷ میلیون تن رسید که ۳٫۲ درصد کمتر از مدت مشابه سال گذشته بوده است.

 

طی ۹ ماه نخست سال جاری میلادی، کاهش تولید فولاد در اتحادیه اروپا ۱۷٫۹ درصد، کشورهای مستقل مشترک المنافع ۲٫۵ درصد، امریکای شمالی ۱۸٫۲ درصد، امریکای جنوبی ۱۳٫۹ درصد، افریقا ۱۶٫۱ درصد، خاور میانه ۱٫۹ درصد و اقیانوسیه ۲٫۹ درصد بوده است.

 

از سوی دیگر در این گزارش برآورد شده که تولید فولاد خام ایران در ماه سپتامبر امسال به ۲ میلیون و ۲۶۰ هزار تن رسید که ۲٫۲ درصد کمتر از ماه مشابه سال گذشته بوده است. طی این ماه، اکثر نقاط جهان افت تولید را ثبت کرده اند به طوری که اتحادیه اروپا ۱۴٫۱درصد، کشورهای مستقل مشترک المنافع ۰٫۳ درصد،‌ امریکای شمالی ۱۷٫۴ درصد،‌ افریقا ۱۴ درصد، خاورمیانه ۱۱ درصد کاهش تولید را داشته اند. در این مدت اما تولید فولاد در آسیا ۷٫۴ درصد افزایش داشت. در یک نمای کلی، متوسط رشد کشورهای عضو انجمن تولید کنندگان فولاد طی ماه مورد اشاره ۲٫۹ درصد رشد یافته است.


 

 


 

برنامه ها و اقدامات ایمیدرو در حوزه بومی سازی؛ از راه اندازی سامانه جامع بومی سازی تا ساخت ماشین آلات معدنی/ اعطای یارانه ۴ درصدی به خریداران

 

مشاور رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: فعال کردن سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد، همکاری با انجمن های تخصصی برای ساخت ماشین آلات و قطعات، برنامه ریزی برای دستیابی به دانش فنی و تولید ورق های فولادی کرایوژنیک از مهم ترین اقدامات بومی سازی ایمیدرو در حوزه بومی سازی است.

حسن یونسیان درباره چشم انداز و هدف گذاری بومی سازی، اظهار داشت: برخورداری کشور از دانش و فناوری کامل طراحی و ساخت قطعات، تجهیزات، مواد و فرآیندهای زنجیره ارزش بخش معدن و صنایع معدنی با هدف پایداری تولید تا سال ۱۴۰۴ چشم انداز بومی سازی ایمیدرو است.

وی افزود: تلاش می کنیم که با نگاه ویژه و اهمیت بخشی مضاعف به مقوله بومی سازی در بخش معدن و صنایع معدنی، شاهد کاهش ارزبری، خودکفایی در زمینه طراحی و ساخت خطوط تولید، تامین پایدار نیازمندی های این بخش،بهره مندی از ظرفیت ها و توانمندی های داخلی، افزایش بهره وری و همچنین رونق اشتغال باشیم.

مشاور رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: با توجه به نبود ساختاری واحد برای بومی سازی در بخش معدن و صنایع معدنی، ساختار بومی سازی و ساخت داخل در ایمیدرو تشکیل شده و در جهت یکپارچه سازی سیاست گذاری بومی سازی، تلاش می کند.

وی عنوان کرد: با هدف ایجاد بانک اطلاعاتی جامع درخصوص نیازمندی ها و توانمندی های این بخش و برقراری ارتباط موثر بین سازندگان و مصرف کنندگان، سامانه بومی سازی زنجیره آهن و فولاد ایران ایجاد شده است.

یونسیان ادامه داد: تاکنون اطلاعات حدود ۱۹ هزار قلم بومی سازی شده توسط شرکت های معدنی و توانمندی های بومی سازی شده توسط سازندگان داخلی در سامانه بارگذاری شده و در حال تکمیل است.

وی یادآور شد: اطلاعات فوق در سامانه http://lrm.steeliran.org درج شده است.

وی با اشاره به حمایت های این سازمان از انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات راهسازی و معدنی، گفت: از جمله این اقدامات می توان به مواردی همچون؛ تأمین بخشی از نیاز ارزی شرکت ها از محل صادرات شرکت های تابعه ایمیدرو و کمک به تأمین ورق مورد نیاز تولیدکنندگان از طریق شرکت های فولادی اشاره کرد.

مشاور رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: همچنین صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی در راستای حمایت از سازندگان داخلی ماشین آلات، به خریداران یارانه ۴ درصدی اعطا خواهد کرد.

یونسیان گفت: موافقت نامه بومی سازی فناوری، دستیابی به دانش فنی و تولید ورق از جنس فولادهای کرایوژنیک مورد استفاده در صنایع نفت،گاز و پتروشیمی بین ایمیدرو، جهاد دانشگاهی، فولاد مبارکه، فولاد اکسین خوزستان، مجتمع فولاد اسفراین و شرکت مهندسی و توسعه نفت امضا شده است.

وی افزود: در این زمینه کارگروه فنی پروژه نیز تشکیل شده که وزیر نفت نیز با خرید تضمینی محصول موافقت کرده است.


 

تولید محصولات با ارزش از ضایعات فولادی ذوب آهن

 

به همت صنعتگران اصفهانی، ضایعات فولادی کارخانه ذوب آهن اصفهان به محصولات با ارزش تبدیل می‌شود.

مدیرعامل شرکت تارابگین گفت: این شرکت از سرباره‌های فولادی، پشم سنگ معدنی عایق حرارتی و صوتی تولید و برای نخستین بار با برند خود به کشور‌های همسایه صادر کرد.

علیرضا بختیاری افزود: در این شرکت با شناسایی ظرفیت‌ها و کارگاه‌های تعطیل کارخانه ذوب آهن اصفهان برای نخستین بار حفاظ‌های بتنی ۶ متری جاده‌ها و آزاد راه‌های کشور مطابق با آخرین استاندارد‌های مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی تولید و برای ۲۰ نفر به طور مستقیم و ۵۰ نفر هم غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرد.

وی با اشاره به استحصال ضایعات فلزی سرباره‌های کنورتور‌های کارخانه ذوب آهن و بازگشت به چرخه تولید گفت: این بازیابی مواد علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار در حفظ محیط زیست هم موثر است.

شرکت تارابگین زیر پوشش شرکت ذوب آهن اصفهان با هدف بازیافت سرباره حاصل از کوره بلند ذوب آهن در زمینه تولید و تامین انواع عایق‌های صوتی و حرارتی مورد نیاز ذوب آهن فعال است.


 

تدوین ۳ طرح جامع فولاد، زغال سنگ و سرب و روی نهایی شد

 

قائم مقام ایمیدرو از نهایی شدن تدوین ۳ طرح جامع فولاد، زغال سنگ و سرب و روی خبر داد. عباس نعیمی در جلسه پایش طرح های جامع معدن و صنایع معدنی با بیان این مطلب گفت: اکنون تدوین ۳ طرح جامع فولاد، زغال سنگ و سرب و روی به اتمام رسیده و آماده ارائه به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

وی افزود: این طرح ها پس از تایید نهایی وزارت صنعت، معدن و تجارت، رونمایی شده و برای اقدام به سازمان های صنعت، معدن و تجارت ابلاغ می شود.

 

آغاز تدوین طرح های طلا و آلومینیوم

قائم مقام ایمیدرو با اشاره به وضعیت مراحل تدوین طرح های جامع طلا و آلومینیوم تصریح کرد: انتخاب مشاور طرح های مذکور انجام شده و مطالعات این طرح ها آغاز شده است.

وی ادامه داد: تدوین طرح جامع مس نیز در مرحله انتخاب مشاور و سپس ابلاغ قرارداد است.


 

چهارمین میز تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت پتروشیمی برگزار می شود

 

رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت از برگزاری چهارمین میز تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت پتروشیمی خبر داد.

به گزارش شاتا، سید محمد مهدی هادوی گفت: در میز چهارم تجهیزات صنعت پتروشیمی قراردادی به اعتبار ۶۰٫۸ میلیون یورو فی مابین سیراف انرژی و پتروفناوران فاتح منعقد می شود.

وی افزود: پیش از این و با برگزاری ۳ میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت پتروشیمی شرایط برای صرفه جویی ارزی بالغ بر ۱۶۰ میلیون یورو و جلوگیری از واردات تجهیزات مشابه خارجی در این صنعت فرآهم آمده است.

رئیس مرکز ساخت داخل، ماشین سازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در میز اول ساخت داخل صنعت پتروشیمی، شرکت های ماشین سازی اراک و شرکت آذرآب به عنوان سازنده طرف قرارداد برای داخلی‌سازی تجهیزات سنگین پتروشیمی دهلران با ارزش ۴۳ میلیون یورو اقدام نمودند.

هادوی گفت: در میز دوم صنعت پتروشیمی که قرارداد بین سیراف انرژی (کارفرما) و شرکت ماشین سازی اراک به عنوان پیمانکار منعقد شد، داخلی سازی تجهیزات مورد نیاز به مبلغ ۶۴ میلیون یورو در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در میز سوم صنعت پتروشیمی نیز داخلی‌سازی تجهیزات مورد نیاز پتروشیمی سلمان فارسی، توسط ماشین سازی اراک به همراه ۱۲ شرکت دیگر به عنوان پیمانکار جمعا به ارزش ۵۲ میلیون یورو در دستور کار قرار گرفت.

رئیس مرکز ساخت داخل وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تاکنون ۱۱ میز تخصصی در راستای تعمیق ساخت داخل در صنایع راهبردی خودرو، مخابرات، تجهیزات صنعت پتروشیمی و صنایع معدنی با هدف بهم رسانی نیازها و توانمندی های صنعتی کشور برگزار شده است که در مجموع کاهش ارزبری بیش از یک میلیون یورو را برای صنعت کشور به همراه داشته است.

هادوی تاکید کرد: برگزاری میزهای تخصصی تعمیق ساخت داخل پیرو فرمان مقام معظم رهبری برای بسترسازی لازم جهت استقلال صنعتی کشور و تکیه بر توان داخلی در دستور کار قرار دارد .


 

سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران منصوب شد

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در حکمی اصغر مصاحب را به عنوان سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران منصوب کرد.

اصغر مصاحب که از سال ۱۳۹۷ تا کنون، عضو هیات مدیره و معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران است، متولد سال ۱۳۵۴ در نایین و دانش آموخته DBA و MBA مدیریت عالی کسب و کار با گرایش استراتژیک، کارشناسی ارشد علوم اجتماعی ـ جامعه شناسی و کارشناسی مهندسی برق ـ الکترونیک است.


 

تعمیر اساسی موتور ۱۶ سیلندر کامینز برای اولین بار در شمال‌ غرب کشور

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از مس پرس، مدیرعامل شرکت نوآوران مس غلامرضا هاشمی اظهار داشت: از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در شرکت نوآوران در ۶ ماهه نخست سال جاری تعمیر اساسی موتور ۱۶ سیلندر کامینز برای اولین بار در شمال‌ غرب کشور با اتکا به توان داخلی است. همچنین تولید و ساخت قطعاتی از قبیل فلنج دامپتراک‌های ۱۳۵ تنی بلاز، ساخت باکت بیل‌های مکانیکی سایز بزرگ، تعمیرات شاسی دامپتراک‌ها و … از دیگر دستاوردهای ارزشمند این شرکت در سال جاری است.

هاشمی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری در راستای غلبه بر محدودیت‌های بوجود آمده و تبدیل تهدیدها به فرصت، سرمایه‌گذاری و تمرکز بر بومی‌سازی دانش ساخت قطعات، تعمیرات و اورهال ماشین‌آلات سنگین معدنی در سرلوحه کار این شرکت قرار گرفت.

به گفته وی در حوزه معدن و عملیات معدنی این شرکت در ۶ ماهه نخست سال ۹۹، موفق به اتمام احجام قراردادی پروژه معدن مس انجرد علی‌رغم ابلاغ افزایش ۲۵ درصدی حجم قرارداد اولیه شد که فاز دوم عملیات باطله‌برداری و استخراج ماده معدنی از معدن مس انجرد با افزایش چند برابری حجم قرارداد نسبت به قرارداد اولیه در مرحله رایزنی و آماده سازی مقدمات شروع عملیات از جانب این شرکت است.
هاشمی ادامه داد: همچنین با توجه به نزدیک بودن به زمان افتتاح کارخانه آهک هیدراته اهر، پروژه استخراج از معدن سنگ آهک گوره درق به مجموعه پروژه‌های در دست اقدام شرکت نوآوران مس افزوده شده و افزایش ظرفیت تولید معدن مذکور جزء برنامه-های آتی شرکت است.


 

پیشرفت ۷۶ درصدی پروژه خط لوله گوره به جاسک

 

قائم‌مقام طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک از پیشرفت ۷۶ درصدی این پروژه خبر داد. علی جعفرزاده در شرکت متن درباره آخرین وضع پیشرفت این طرح، اظهار داشت: هم‌اکنون پیشرفت فاز نخست طرح به ۷۶.۵ درصد رسیده است و تمام امکانات و نیروها بسیج شده‌اند تا فاز نخست این طرح راهبردی تا پایان سال به بهره‌برداری برسد و انتقال بیش از ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام از گوره به جاسک امکان‌پذیر شود.

وی احداث خط لوله، تلمبه‌خانه‌های ۲ و ۴، دو ایستگاه توپکرانی و برق‌رسانی را از جمله اهداف فاز نخست طرح ملی گوره-جاسک عنوان کرد و گفت: تا پایان سال، ۲ میلیون بشکه از ظرفیت مخازن جاسک نیز به مدار خواهد آمد.

قائم‌مقام طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک با بیان اینکه هم‌اکنون پیشرفت بخش احداث خط لوله طرح به بیش از ۶۲ درصد رسیده است، ادامه داد: تاکنون نزدیک به ۷۰۰ کیلومتر خط لوله به سایت تحویل و بیش از ۳۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری انجام شده است که بر اساس برنامه پیش‌رو، تمام گستره خط لوله که حدود هزار کیلومتر است تا پایان سال ۹۹ تست، نصب و عملیاتی خواهد شد.

جعفرزاده با اشاره به استفاده حداکثری از کالاها و تجهیزات ساخت داخل در این طرح ملی، به ورق ترش، لوله‌ها، شیرآلات ۴۲ اینچی، شیرهای دستی و کنترلی، سیستم کنترل و … به ‌عنوان مصادیق اصلی ساخت داخل در طرح اشاره و عنوان کرد: حدود ۹۵ درصد کالاهای طرح از محل تولیدات داخل تامین شده و به واسطه اجرای این طرح برای حدود ۸ هزار نفر به‌ صورت مستقیم و ۱۵ هزار نفر به ‌صورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی صورت گرفته است.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

استفاده از مواد ضدخوردگی جدید در چاه‌های خانگیران

 

شرکت‌های تولیدکننده معتبر و دانش‌بنیان تولید مواد ضدخوردگی برای نخستین بار سه نوع ماده ضدخوردگی جدید تزریق منقطع (درون‌چاهی) و دو نوع ماده ضدخوردگی جدید تزریق پیوسته به ‌منظور تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تولید کردند و این مواد در چاه‌های شرکت بهره‌بردای نفت و گاز شرق استفاده شده است.

به گزارش وب سیات عصر مواد به نقل از شانا، مهدی قاسمی، رئیس خوردگی فلزات شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق در رابطه با اهمیت دستاورد حمایت از شرکت‌های داخلی گفت: این دستاورد مهم، به‌عنوان یک موفقیت بزرگ در تهیه مواد ضدخوردگی از دیدگاه مدیریت تغییر به شمار می‌آید، زیرا با شناسایی و توانمندسازی شرکت‌های تولیدکننده معتبر و دانش‌بنیان جدید در حوزه مواد ضدخوردگی، سبب ایجاد فضای رقابتی مطلوب و مؤثر در میان تولیدکنندگان از حیث ارتقای کیفیت محصولات تولیدی آنها همراه با کاهش قیمت خرید در مناقصات بزرگ خواهد شد.

وی افزود: متخصصان بخش حفاظت از خوردگی فلزات منطقه عملیاتی خانگیران با همکاری اداره خرید اقدام به شناسایی چند شرکت تولیدکننده مواد ضدخوردگی کرده و پس از دریافت مشخصات فنی نمونه محصولات آنها و انجام همه تست‌های آزمایشگاهی بر اساس روزآمدترین استانداردهای بین‌المللی معتبر در حوزه نفت و گاز، اصلاحات لازم در فرمولاسیون مواد ضدخوردگی انجام شد.

رئیس خوردگی فلزات شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق با اشاره به لزوم حفظ توان تولید پایدار و ایمن در چاه‌های گاز تصریح کرد: به‌منظور حفظ توان تولید پایدار و ایمن در چاه‌های گاز، تزریق بازدارنده‌های خوردگی به درون سیستم، ضروری  محسوب می‌شود.

قاسمی یکی از مشکلات عمده صنایع نفت و گاز را خوردگی تجهیزات و قطعات فلزی دانست و افزود: این مسئله می‌تواند سبب وقفه در تولید شود و سالانه مبالغ هنگفتی را به صنعت نفت و گاز تحمیل کند و به نوعی زیان قابل توجهی از نظر تولید گاز و هزینه تعمیرات در پی دارد، از این رو سلامت تجهیزات در طول عمر مفید آنها مسئله‌ای اساسی است.

بازدارنده‌های خوردگی به‌عنوان یکی از روش‌های کارآمد کنترل خوردگی در صنایع نفت و گاز استفاده می‌شود. این مواد به مقدار کم به سیستم افزوده می‌شود تا با تشکیل فیلم محافظ یا تغییر ماهیت شیمیایی محیط خورنده، واکنش‌های خوردگی را کُند یا متوقف کند.


 

حفر ۷۲ حلقه چاه‌ نفت و گاز در ۷ ماه نخست امسال

 

۷۲ حلقه چاه نفت و گاز با تلاش متخصصان شرکت ملی حفاری ایران در هفت ماه نخست امسال در مناطق نفت‌خیز خشکی و دریایی کشور حفر شد.

به گزارش عصر مواد به نقل از شانا، سعید اکبری، سرپرست معاونت عملیات حفاری این شرکت از حفر و تکمیل ۷۲ حلقه چاه نفت و گاز خبر داد و گفت: از این تعداد چاه، ۲۲ حلقه توسعه‌ای توصیفی، ۴۸ حلقه تعمیری و دو حلقه اکتشافی بوده است.

وی افزود: ۵۶ حلقه از این تعداد چاه در حوزه عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، هفت حلقه در شرکت نفت فلات قاره، پنج حلقه در شرکت مهندسی و توسعه نفت، یک حلقه در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، یک حلقه در قالب پروژه و دو حلقه در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران حفاری، تکمیل و تحویل شرکت‌های متقاضی شده است.

سرپرست معاونت عملیات حفاری شرکت ملی حفاری اظهار کرد: از ابتدای فروردین‌ماه تا پایان مهرماه امسال در نتیجه هم‌افزایی و همکاری مؤثر میان متخصصان شرکت ملی حفاری ایران و شرکت‌های کارفرما، عملیات حفاری و تکمیل ۱۳ حلقه چاه ۲۳۳ روز زودتر از برنامه به پایان رسید که ارزش اقتصادی بالایی دارد.

به گفته اکبری، هم‌اکنون کار جابه‌جایی ۱۷ دستگاه حفاری سبک و سنگین در گستره عملیاتی استان‌های نفت‌خیز در حال انجام است. در ضمن در هفت ماه گذشته در مجموع، متراژ حفاری چاه‌ها به ۴۱ هزار و ۷۹۳ متر رسیده است.


 

کاهش ارزبری ۱۳۸ میلیون یورویی تولید در گروه صنعتی ایران خودرو

 

گروه صنعتی ایران خودرو در راستای اجرای راهبرد اقتصاد مقاومتی، موفق شده از سال گذشته تاکنون ۱۳۸ میلیون یورو کاهش ارزبری ناشی از پروژه های ساخت داخل را محقق کند.

به گزارش خبرگزاری صنایع، با تشکیل ستاد ساخت داخل در گروه صنعتی ایران خودرو در سال گذشته، تعمیق ساخت داخل مواد اولیه، قطعات و مجموعه‌های خودرویی در دستور کار قرار گرفته و تا پایان سال ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری شده است.

این خودروساز پروژه‌های متعدد داخلی سازی را با سازندگان، تامین‌کنندگان مواد اولیه،‌ صنایع دفاع و هوا فضای سپاه و همچنین مراکز علمی و شرکت های دانش بنیان به اجرا گذاشته است.

 

بخشی از اهداف خودکفایی از طریق پروژه‌های داخلی سازی نیز از سوی وزارت صمت در قالب میزهای یک تا چهار خودکفایی تعریف و دنبال شده که در این بخش تاکنون کاهش ارزبری ۵۳ میلیون یورویی محقق شده است.

پروژه های بهینه سازی طراحی نیز کاهش ارزبری ۵۸ میلیون یورویی را به همراه داشته است.

پروژه های داخلی سازی قطعات و مواد اولیه خارج از میزهای وزارت صمت نیز تاکنون کاهش‌ارزبری ۲۷ میلیون یورویی را به دنبال داشته است.

 

این صرفه جویی ارزی، تبدیل به پروژه‌های توسعه محصول شده و در بخش های مختلف از جمله توسعه قوای محرکه، طراحی پلتفرم و توسعه محصولات جاری در مجموع در قالب ۲۱ پروژه توسعه محصول در گروه صنعتی ایران خودرو سرمایه گذاری شده است.

ایران خودرو کاهش ۱۵۳ میلیون یورویی ارزبری تولید در سال جاری را هدف‌گذاری کرده و با همکاری مجموعه سازندگان، شرکت های دانش بنیان و نهادهای توانمند دیگر به دنبال تحقق آن است


 

اجرای پیگرانی هوشمند بیش از هزار کیلومتر خط لوله دریایی پارس جنوبی

 

رئیس بازرسی فنی معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس از اجرای عملیات پیگرانی هوشمند بیش از هزار کیلومتر خط لوله سکوهای گازی پارس جنوبی خبر داد و گفت: پروژه پیگرانی هوشمند خطوط لوله دریایی انتقال گاز پارس جنوبی تا پایان امسال ادامه می‌یابد.

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از شانا، سیدمحمد موسوی با اشاره به قابلیت‌های پیگرانی هوشمند خطوط لوله در شناسایی عیب‌های داخلی از جمله شکل‌های مختلف خوردگی، تَرک‌ها و همچنین عیب‌های مکانیکی در طول مسیر خط، اظهار کرد: پروژه پیگرانی هوشمند خطوط لوله دریایی پارس جنوبی از اوایل پارسال و به‌ منظور تداوم تولید ایمن و پایدار گاز به پالایشگاه‌های خشکی آغاز شد و تا پایان امسال با عملیات پیگیرانی پنج خط لوله ۳۲ اینچ سکوهای گازی ادامه می‌یابد.

وی درباره روند انعقاد و اجرایی شدن این پروژه، گفت: شرح کار پروژه پیگرانی هوشمند به‌ منظور بررسی وضع داخلی خطوط ۳۲ اینچ عملیاتی میان سکوهای دریایی و پالایشگاه‌های خشکی، به همراه مبحث ارزیابی ریسک، پس از دو سال رایزنی، مطالعات گسترده و مشاوره با شرکت‌های بین‌المللی، متناسب با شرایط مورد نیاز عملیاتی تدوین و در سال ۱۳۹۷ به یک شرکت ایرانی با مشارکت پیمانکار خارجی واگذار شد.

رئیس بازرسی فنی معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس، شرایط عملیاتی ‌و برنامه زمان‌بندی تعمیرات اساسی سکوها و پالایشگاه‌های گازی را در اجرای این پروژه مؤثر دانست و افزود: با توجه به شرایط حاکم بر پروژه پیگرانی و نیاز به انجام به‌موقع امور پشتیبانی هوایی و دریایی در شرایط جوی متفاوت و همچنین وجود محدودیت زمانی تلاقی با فصول سرد سال، پس از دریافت مجوزهای لازم، ۱۱ رشته خط لوله به طول تقریبی ۱۲۱۰ کیلومتر، مورد پیگرانی هوشمند از نوع MFL-TFI قرار گرفتند.

موسوی به تکمیل پروژه پیگرانی هوشمند خط لوله سکوهای SPD1،SPD11،SPD12B ،SPD15 ،SPD12C و SPD20 تا پایان سال گذشته اشاره کرد و گفت: پس از انجام چند مرحله راستی‌آزمایی، نتایج اصلاح و نهایی شد و مبحث ارزیابی ریسک به‌منظور تعیین میزان عمر باقی‌مانده هر خط با توجه به عیوب موجود و همچنین اولویت‌های تعمیراتی مطابق با شرح کار پیمان، مشخص شدند.

وی تصریح کرد: پس از نهایی شدن گزارش‌های فنی، کارشناسان بخش‌های بازرسی و حفاظت فنی، وضع سلامت خطوط لوله و سازوکارهای مکانیکی و خوردگی مؤثر بر تشکیل خسارت‌ها و عیوب موجود در طول هر یک از این خطوط را بر اساس شرایط بهره‌برداری و فرأیندی موجود بررسی کردند و با توجه به ارزیابی‌های صورت‌گرفته، پیشنهاد انجام تعمیرات ۱۳ مورد عیب ارائه شد.

رئیس بازرسی فنی معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به محدودیت‌های موجود از جمله شیوع ویروس کرونا و تأخیرهای ناخواسته در اجرای پروژه پیگرانی هوشمند، از ادامه این عملیات در خطوط لوله دریایی سکوهای SPD7، SPD3، SPD17A ،SPD6 و SPD16 در سال جاری خبر داد و گفت: روند تولید ایمن و پایدار گاز از پارس جنوبی و بازرسی از تأسیسات بدون وقفه ادامه دارد و مطابق برنامه‌ریزی، عملیات پیگرانی هوشمند با اولویت سکوهای SPD7 و SPD3 در حال انجام است.


 


ارسال دیدگاه