عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
برگزاری بخش نمایشگاهی iMat 2020 همزمان با ماینکس ۲۰۲۰
دبیر اجرایی نهمین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat 2020) گفت: امسال برای سومین سال پیاپی نمایشگاه بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی به صورت همزمان با نمایشگاه بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران (ماینکس ۲۰۲۰) از ۸ تا ۱۰ مهر ماه سال جاری در مصلی امام خمینی (ره) در تهران برگزار میشود.
حسین سراجیان در گفتوگو با خبرنگار ماین نیوز افزود: کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی از چهار سال پیش و از سال ۱۳۹۶ تاکنون با تصمیم روسای انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن علمی ریختهگری ایران جهت ارتباط هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه در خارج از محیط دانشگاهی برگزار میشود که اولین دوره آن در مهرماه سال ۱۳۹۶ در محل هتل المپیک تهران برگزار شد. سپس با هدف گسترش و ایجاد نمایشگاهی که تکمیل کنندهی زنجیرهی معدن تا متالورژی و ریختهگری باشد تصمیم گرفته شد که این رویداد همزمان با نمایشگاه بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران (ماینکس) برگزار شود.
وی گفت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا اجازه برگزاری حضوری کنفرانس توسط وزارت علوم داده نشد و با توجه به تعطیلی دانشگاهها و آزمایشگاههای دانشگاهی و به تعویق افتادن پروژههای دانشگاهی و همچنین درخواستهای بسیار دانشجویان و محققان که در این مدت از خدمات آزمایشگاهی بهرهمند نبودند و موفق به تکمیل پروژه ها و مقالات خود نشده بودند، تصمیم گرفته شد که کنفرانس بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat 2020) امسال با تاخیری در حدود یک ماه در روزهای ۲۰ و ۲۱ آبان ماه برگزار شود اما نمایشگاه جانبی این رویداد مانند دورههای قبل به صورت همزمان با ماینکس ۲۰۲۰ در روزهای ۸ تا ۱۰ مهر ماه برگزار خواهد شد.
سراجیان تاکید کرد: برای برگزاری آنلاین کنفرانس بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی بهترین زیرساختهای ممکن را در نظر گرفتهایم و هم ارسالکنندگان مقالات و هم داوران میتوانند به صورت مجازی و همزمان در این کنفرانس شرکت کرده و به ارائه مقالات و داوری مقالات بپردازند. همچنین در تلاشیم تا تعدادی از اساتید خارجی نیز در این کنفرانس شرکت کنند و تاکنون نیز تعدادی مقالات از برخی از کشورها برای حضور در این کنفرانس دریافت کردهایم.
جزئیات برگزاری ماینکس ۲۰۲۰
نهمین نمایشگاه بینالملللی فرصتهای سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی ایران (ماینکس ۲۰۲۰) و نهمین نمایشگاه بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat 2020) به طور همزمان از ۸ تا ۱۰ مهر ماه سال جاری در مصلی امام خمینی (ره) در تهران برگزار میشود.
محمدرضا مقدم مدیر اجرایی ماینکس ۲۰۲۰ در گفتوگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه این نمایشگاه با حمایت و مشارکت سازمان نظام مهندسی معدن ایران، انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران، انجمن صنفی صنعت ریختهگری، سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) برگزار میشود، افزود: نمایشگاه امسال با استقبال گسترده شرکتهای معدنی و صنایع معدنی داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
مقدم خاطرنشان کرد: نهمین کنفرانس بینالمللی مهندسی مواد و متالورژی (iMat 2020) به علت شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار خواهد شد. ضمناً به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی، هیچ کارگاه آموزشی یا نشستهای تخصصی در حاشیه ماینکس ۲۰۲۰ برگزار نخواهد شد.
کاهش صدور مجوزهای معدنی در مقایسه با سال گذشته
طبق جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، در چهارماهه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تعداد گواهی کشف و پروانه اکتشاف صادره در حوزه معدن کاهش داشته و تنها صدور پروانه بهرهبرداری آن هم تنها هفت درصد رشد کرده است.
به گزارش ماین نیوز، در چهار ماه اول سال ۱۳۹۸، معادل ۱۶۵ فقره گواهی کشف صادر شد که در مدت مشابه امسال (۱۳۹۹) این تعداد به ۱۴۰ فقره کاهش یافته و افت ۱۵.۲ درصدی را ثبت کرده است.
همچنین در مدت مذکور سال جاری تعداد پروانه اکتشاف صادر شده نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۳.۵ درصد کمتر شده است. در چهار ماهه ابتدایی سال جاری ۲۹۴ فقره پروانه اکتشاف صادر شده است؛ در حالی در مدت مشابه سال گذشته ۳۴۰ فقره صدور پروانه اکتشاف ایجاد شده بود.
براساس این آمار، تنها صدور پروانه بهرهبرداری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمی اوضاع بهتری داشته است. درچهار ماه نخست امسال ۲۰۴ فقره پروانه بهرهبرداری صادر شده است که افزایش ۷.۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است. در چهارماهه ابتدایی سال ۹۸ میزان صدور این مجوز معدنی تنها ۱۴ فقره کمتر (۱۹۰) بوده است.
همچنین در مدت ذکر شده سال جاری سرمایه مجوزهای صادره برای گواهی کشف معادن که معادل هزینه صرف شده برای عملیات اکتشاف بوده است، رشد ۳۰.۹ درصدی داشته است. در چهار ماهه اول امسال، بیش از ۳۲۸ میلیارد ریال صرف عملیات اکتشاف شده است در صورتی که در چهار ماه ابتدایی سال گذشته ۲۵۰ میلیارد ریال صرف شده است.
علاوهبر این میزان اشتغال به واسطه صدور پروانههای بهرهبرداری در این مدت نیز افت ۷.۷ درصدی داشته است. چهار ماهه ابتدایی سال گذشته ۱۸۴۰ نفر مشغول شدند اما در مدت مشتبه سال جاری، میزان اشتغال در این حوزه به ۱۶۹۸ نفر رسیده است.
هفتمین کنفرانس بینالمللی استیل پرایس برگزار میشود
هفتمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس با عنوان «نوآوری در تولید و فروش» که مقرر بود به میزبانی هتل بینالمللی پارسیان استقلال برگزار شود، به دلیل محدودیت های کرونایی با یک تغییر و جابجایی بیست و یکم مهر ماه امسال و با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی به میزبانی هتل المپیک تهران برگزار میشود.
هفتمین دوره این کنفرانس با نگاه ویژه به بازارهای مجازی فولاد، تولید فولادهای سبک و عصر آلیاژها خواهد بود. در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه جانبی نیز پیش بینی شده است.
علاقه مندان برای شرکت در این کنفرانس می توانند به سایت همایش به آدرس اینترنتی http://www.steelpriceevents.ir یا آدرس تهران، یوسف آباد، کوچه دوم، پلاک ۲۸، واحد ۱۴ و شماره تلفن های ۸۸۹۸۱۲۰۶ و ۱۲۰۷ مراجعه کرده یا تماس حاصل کنند.
ششمین همایش استیل پرایس، در تاریخ ۲۱ مهر ماه سال ۹۸ در سالن دریای نور هتل استقلال با حضور بزرگان صنعت فولاد ایران برگزار شد که با موضوع «نوآوری در زنجیره فولاد» و با حضور بازیگران اصلی این صنعت برگزار شد.
ششمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس سال گذشته با سخنرانی سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت معدن و تجارت و خداداد غریب پور، رئیس هیات عامل ایمیدرو گشایش یافت و همچنین مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان، مدیر عامل شرکت آهن آنلاین و مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان از جمله سخنرانان کلیدی آن بودند.
خودکفایی در ساخت و تعمیر قطعات حمل مکانیزه مواد معدنی
برای نخستین بار ساخت و تعمیر قطعات دستگاههای تخلیه و بارگیری مکانیزه مواد معدنی در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با موفقیت انجام شد.
مدیرکل منطقه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی گفت: متخصصان هرمزگانی موفق شدند حدود ۵۰ درصد نوار نقاله منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس را طراحی، بازسازی و تعمیر کنند. حسن خلج تهرانی افزود: در ساخت برخی از قطعات که پیش از این از کشور آلمان وارد میشد به خودکفایی رسیده ایم.
رشد تولید ۹ قلم کالای معدن و صنایع معدنی
بررسی روند تولید ۹ قلم کالای بخش معدن و صنایع معدنی در مرداد ماه امسال نسبت به تیر و در مقایسه با ماه مشابه در سال گذشته وضعیت افزایش را نشان میدهد که از سطح یک تا ۷۷ درصد رشد را نشان میدهد.
بر پایه جداول آماری سازمان ایمیدرو حاکی است، بیشترین رشد در مرداد ماه مربوط به شمش آلومینیوم نسبت به ماه قبل ۷۷ درصد است که این میزان در مقایسه با ماه مشابه در سال گذشته هم افزایش ۶۹ درصدی را نشان میدهد.
همچنین تولید آند و کاتد مس در مرداد ماه نسبت به تیر به ترتیب ۲۴ و ۲۳ درصد افزایش را ثبت کرد.
علاوه بر این، تولید گندله در مرداد ماه افزایش ۲۲ درصدی داشت، ضمن اینکه در همین ماه تولید کنسانتره سنگ آهن رشد ۱۳ درصدی داشت.
تولید کنسانتره مس، تولیدات فولادی، شمش فولاد و پودر آلومینا نیز در مرداد ماه به ترتیب چهار، چهار، دو و دو درصد رشد داشتند.
تولیدات حوزه معدن و صنایع معدنی در پنج ماهه هم نسبت به مدت مشابه پارسال هم صعودی بود، بعد از آلومینیوم که بالاترین رقم به میزان ۶۹ درصد را داشت، آند مس و گندله هر یک ۶ درصد افزایش عملکرد داشتند.
شمش فولادی نیز رشد هفت درصدی و کاتد مس هم افزایش پنج درصدی را ثبت کرد. تولید پودر آلومینا، کنسانتره سنگ آهن و تولیدات فولادی نیز در پنج ماهه امسال در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۳۹۸ به ترتیب چهار، سه و دو درصد افزایش داشتند.
ضمن اینکه در این بررسی تولید کنسانتره مس هم در پنج ماهه امسال یک درصد افزایش در مقایسه با دوره مشابه پارسال داشت. میزان تولید شمش آلومینیوم در مرداد ماه ۹۹ برابر با ۳۶ هزار و ۱۳۲ تن و در پنج ماهه به ۱۷۴ هزار و ۹۱۳ تن رسید.
همچنین کاتد مس تولیدی در مرداد ماه به رقم ۲۴ هزار و ۶۲۱ تن بالغ گشت و پنج ماهه امسال نیز ۱۱۵ هزار و ۷۰۱ تن را ثبت کرد. شمش فولادی تولیدی نیز در مرداد ماه یک میلیون و ۷۵۶ هزار و ۶۷۶ تن بود و پنج ماهه امسال برابر با ۹ میلیون و ۲۳۸ هزار و ۵۰۳ تن گزارش شد.
تولیدات فولادی نیز مرداد امسال رقم یک میلیون و ۲۰۷ هزار و ۸۱ تن را نشان داد و در پنج ماهه ۹۹ بالغ بر ۶ میلیون و سه هزار و ۹۸۰ تن بود.
کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود. |
راهاندازی کمپرسور تثبیت فشار سیستم پوستهزدای خط تولید
متخصصان فولاد اکسین در واحد نت مکانیک ناحیه نورد با تکمیل دانش فنی و پیگیریهای تیم فنی موفق به تعمیر اساسی و راهاندازی کمپرسور تثبیت فشار سیستم پوستهزدا شدند.
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از روابط عمومی فولاد اکسین خوزستان، سیستم تثبیت فشار مجموعه دی اسکیلینگ یکی از استراتژیکترین تجهیزات خط تولید نورد است که به دلایل فنی و کمبود قطعات طی دو سال گذشته از سرویس خارج بوده و البته پیشتر نیز تعمیر آن توسط پیمانکاران برونسازمانی انجام میشد که این امر باعث افزایش هزینه تعمیر و نگهداری و احتمال توقفات اضطراری و کاهش آماده به کاری عملیاتی این بخش میشد.
در این رابطه، همت و تلاش پرسنل واحد نت مکانیک ناحیه نورد جهت قطع وابستگی، ایجاد خودکفایی و کاهش هزینههای تمام شده، با ارتقا سطح دانش فنی مناسب، تهیه، خرید و بازسازی برخی قطعات مورد نیاز، اینک تمامی مراحل سرویس، تعمیر، نصب، راهاندازی و نگهداری و تعمیرات کمپرسورها توسط پرسنل تلاشگر و زحمتکش واحد نت مکانیک ناحیه نورد انجام شد و پس از نصب و تستهای اولیه در شهریور ماه سال جاری با موفقت راهاندازی و در مدار تولید قرار گرفت.
فروش ۲۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی فولاد مبارکه در ۵ ماه نخست امسال
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ توانست ۲۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال درآمد کسب کند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، شرکت فولاد مبارکه سال به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد و محصولات فولادی در کشور با توجه به شرایط خاص کشور در تولید ورق، تمامی توجه خود را معطوف به تامین نیازهای بازار داخلی، بهرهبرداری از پروژهها و افزایش کیفیت محصولات خود کرده است.
شرکت فولاد مبارکه در پنج ماه نخست سال جاری یک میلیون و ۹۸۰ هزار تن محصولات گرم، ۶۱۵ هزار تن محصولات سرد، ۱۲۰ هزار تن محصولات پوشش داده شده و ۶۰۲ هزار تن سایر محصولات را تولید کرد. بنابراین فولاد مبارکه در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ موفق به تولید سه میلیون و ۳۱۷ هزار تن محصول شد.
این در حالی است که مبارکه در پنج ماه ابتدایی سال ۱۳۹۸ توانست بود دو میلیون و ۶۷ هزار تن محصولات گرم، ۶۲۹ هزار تن محصولات سرد، ۱۲۰ هزار تن محصولات پوشش داده شده و ۵۷۹ هزار تن سایر محصولات تولید کند. جمع تولیدات مبارکه در پنج ماه ابتدایی سال گذشته به سه میلیون و ۳۹۵ هزار تن رسید. به این ترتیب مبارکه نسبت به پنج ماه نخست سال گذشته در تولید محصولات گرم ۴ درصد کاهش، محصولات سرد ۲ درصد کاهش و سایر محصولات ۳ درصد رشد داشته است. میزان تولید محصولات پوشش داده شده در این پنج ماه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تغییری نداشت اما مجموع میزان تولید فولاد مبارکه ۲ درصد کاهش داشت.
رشد یک درصدی میزان فروش محصولات فولاد
فولاد مبارکه در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ توانست یک میلیون و ۹۴۶ هزار تن محصولات گرم، ۶۲۶ هزار تن محصولات سرد، ۱۲۹ هزار تن محصولات پوشش داده شده و ۵۲۳ هزار تن سایر محصولات را در بازارهای داخلی و صادراتی به فروش برساند. به این ترتیب جمع فروش داخلی فولاد مبارکه در پنج ماه ابتدایی سال جاری به سه میلیون و ۲۲۴ هزار تن رسید البته در سال گذشته این شرکت توانسته بود دو میلیون و ۱۷ هزار تن محصولات گرم، ۶۱۵ هزار تن محصولات سرد، ۱۱۲ هزار تن محصولات پوشش داده شده و ۴۳۶ هزار تن سایر محصولات را به فروش رساند. در پنج ماه نخست سال قبل مجموع فروش فولاد مبارکه سه میلیون و ۱۸۰ هزار تن بود. در نتیجه این شرکت در فروش محصولات گرم ۳ درصد کاهش، محصولات سرد یک درصد افزایش، محصولات پوشش داده شده ۱۵ درصد رشد و سایر محصولات ۱۹ درصد رشد را تجربه کرد. جمع فروش محصولات فولاد مبارکه در پنج ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹ در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل یک درصد رشد را نشان میدهد.
رشد ۲۶ درصدی درآمد فولاد مبارکه
شرکت فولاد مبارکه فولاد مبارکه موفق شد در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۹ از محل فروش محصولات گرم ۱۲۰ هزار و ۱۳۱ میلیارد و ۱۲۱ میلیون ریال، محصولات سرد ۵۱ هزار و ۶۵۵ میلیارد و ۵۰۴ میلیون ریال، محصولات پوشش داده شده ۱۴ هزار و ۹۶۵ میلیارد و ۴۸۹ میلیون ریال و سایر محصولات ۳۱ هزار و ۶۸۰ میلیارد و ۹۹۵ ریال درآمد کسب کند. جمع درآمد فولاد مبارکه در پنج ماه ابتدایی سال جاری به ۲۱۸ هزار و ۴۴۳ میلیارد و ۱۰۹ میلیون ریال رسید. این در حالی است که مبارکه در پنج ماه ابتدایی سال گذشته موفق شده بود در محصولات گرم ۱۰۱ هزار و ۲۱ میلیارد و ۲۲۶ میلیون ریال، محصولات سرد ۳۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال، محصولات پوشش داده ۱۱ هزار و ۶۳۶ میلیارد ۲۰۸ میلیون ریال و سایر محصولات ۱۷ هزار و ۷۳۱ میلیارد ۶۴۸ میلیون ریال فروش داشته باشد. بنابراین فروش کلی شرکت فولاد مبارکه در پنج ماه ابتدایی سال گذشته ۱۶۳ هزار و ۸۸۹ میلیارد و ۵۳۲ میلیون ریال بود. به این ترتیب، فولاد مبارکه در مقایسه پنج ماه نخست سال جاری با مدت مشابه سال قبل توانست در محصولات گرم با ۱۸ درصد، محصولات سرد ۵۴ درصد، محصولات پوشش داده شده ۲۸ درصد و سایر محصولات ۷۸ درصد رشد فروش داشته باشد. جمع درآمد شرکت مبارکه نیز طی پنج ماه نخست سال جاری در مقایسه با سال قبل رشد ۲۶ درصدی دارد.
فولاد مبارکه علاوه بر پروژههای بزرگی مانند نورد گرم شماره ۲، فولاد سنگان و فولاد هرمزگان که به انجام رسانده است، بهبود مداوم در تولید محصولات نورد گرم، سرد و ورقهای پوشش داده شده را به صورت دائمی در دستور کار قرار داده است تا علاوه بر ایجاد ارزش افزوده و تولید محصولات کیفی، بتواند پاسخگوی نیاز مشتریان و مصرفکنندگان به ورق باشد. ازجمله این پروژهها تولید ورق گرم نازکتر از ۱٫۵ میلیمتر و نیز تولید ورقهای رنگی خاص و ورقهای خودرویی است.
شرکت فولاد خوزستان به عنوان شرکت تولیدی برتر استان خوزستان انتخاب شد
با حضور غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان از شرکت فولاد خوزستان به عنوان شرکت تولیدی برتر استان تقدیر شد. به مناسبت گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن جلسه تقدیر از واحدهای تولیدی نمونه استان در سال ۱۳۹۹ با حضور غلامرضا شریعتی استاندار، امیرحسین نظری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان و جمعی از مسئولان استانی، ۲۳ شهریور ماه ۱۳۹۹ در سالن کنفرانس استانداری خوزستان برگزار شد.
این گزارش حاکی است، مهران عباس زاده معاون منابع انسانی و امور اجتماعی، به نیابت از مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان، لوح تقدیر و تندیس تولیدکننده برتر را دریافت نمود.
گفتنی است، شرکت فولاد خوزستان از میان ۲۵ شرکت معدنی و تولیدی به عنوان شرکت برتر استان خوزستان مورد تقدیر قرار گرفت.
آلومینیوم سبز یا سیاه؟
آلومینیوم به دلیل وزن کم و استحکام آن، یکی از مواد انتخابی در خودروی الکتریکی به شمار میرود که مزیت بهرهگیری از آن میزان به دلیل افزایش مسافت پیموده شده و ایمنی آن است. اهمیت استفاده از آلومینیوم نه تنها در حمل و نقل بلکه در تامین مواد اولیه در منابع انرژی تجدید پذیر نظیر ساخت صفحات خورشیدی در انقلاب سبز موثر خواهد بود.
یکی از مسائل مهم در تولید آلومینوم، میزان کربن تولیدی آن است که این بخش تقریباً ۳ درصد از انتشار کربن در فضا را به خود اختصاص داده است.
درحالحاضر رقابت برای تولید آلومینیوم با هدف کاهش کربن در شرایطی است که تولیدکنندگان به دنبال تمایز در تولید محصولات خود در فضایی رقابتی و به نفع مصرفکنندگان هستند.
ایجاد شکاف بین تولید آلومینیوم سبز و سیاه سبب میشود تا مدل قیمتگذاری فعلی در بازار شکسته شود. همچنین حرکت به سمت تولید آلومینوم سبز از چیزی که فعالان صنعتی به آن فکر میکنند نیز سریع تر اتفاق خواهد افتاد.
اهمیت ذوب آلومینیوم و کربن تولیدی
ذوب آلومینیوم فرایندی انرژیبر است که تولید کربن آن در درجه اول به منبع انرژی که در ساخت آن استفاده میشود باز میگردد. در تولید آلومینیوم بهرهگیری از انرژی هیدروپاور کمترین و استفاده از انرژی زغالسنگ بیشترین میزان کربن را به خود اختصاص میدهد و در این میان گاز میانه این طیف را شامل میشود.
Antti Koulumies معاون رئیس خط تولید تجهیزات آلومینیوم Metso Outotec گفت: برای هر یک تن آلومینیوم تولیدی حدود ۱۰ تن کربن تولید میشود اما دامنه جهانی آن میتواند ۴ تا ۱۸ تن باشد.
کولومیس میگوید: بهرهوری در تولید آلومینیوم در قرن اخیر به دلیل اینکه تولیدات آن به چین مهاجرت کرده است بدتر شده است، چرا که منبع اصلی این کشور برای تولید آلومینیوم زغال سنگ است.
سانجیو گوپتا سرمایهدار و تاجر انگلیسی کامودیتیها و آلومینیوم میگوید: شرکت Alvance به دنبال خرید کارخانه ذوب آلومینیومی با بهرهگیری از انرژی هیدروپاور در لاخابر اسکاتلند و انرژی اتمی در دونکرک فرانسه است.
بنابر گفته Satish Pai مدیرعامل شرکت هندالکو (شرکت هندی تولیدکننده آلومینیوم) نگاه تولید آلومینوم با بهرهگیری از زغال سنگ ضررهای بسیاری دارد، از این رو این شرکت به منظور مکملی برای تامین انرژی مورد نیاز خود در حال ساخت نیروگاه خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز به میزان ۱۰۰ مگاوات هدفگذاری کرده است که در مارس ۲۰۲۱ به بهرهبرداری خواهد رسید که این، یک روش نسبتاً کم هزینه برای کاستن از میزان کربن تولیدی در هر تن فلز است.
Hongqiao که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلومینیوم در جهان به شمار میرود قرار است تا واحد ۲ میلیون تنی تولید آلومینیوم در استان شاندونگ که انرژی مورد نیاز خود را با استفاده از ذغال سنگ تامین میکند را تعطیل کند و یک واحد ذوب آلومینیوم سبز را در استان یون نان چین که قطب انرژی هیدروپاور به شمار میرود را احداث کند.
آلومینیوم سبز و کربن صفر تا ۲۰۵۰
هدف نهایی برای تولید آلومینیوم سبز حرکت به سمت کربن صفر تا سال ۲۰۵۰ است. هدفی که ممکن است برای انجام آن نیاز به تعریف مجددی در فرایند ذوب هال-هرولت داشته باشیم.
Tolga Egrilmezer رئیس بخش بازاریابی آلومینیوم ریو تینتو میگوید: شرکتهای ریو تینتو و آلکوا پیش از این با استفاده از فرایندهایی درصدد آن بودند که مانع انتشار مستقیم گازهای گلخانهای در کارخانههای ذوب آلومینیوم شوند که درحالحاضر نیز شرکت ELYSI(تامینکننده آلومینیوم در مونترآل، کانادا) نیز به این جمع پیوسته است.
در این راستا بسیاری از تولیدکنندگان آلومینیوم به ویژه چینیها مسیری طولانی و دشوار را در حرکت به سمت کربن صفر را در پیش خواهند داشت.
با وجود اینکه تولیدکنندگان آلومینیوم (عمدتاً هیدروپاور) به دنبال تمایز در تولید محصولات خود هستند اما همچنان امتیاز ویژهای به این تولیدکنندگان داده نشده است.
امضا تفاهم نامه همکاری ایمیدرو با دانشگاه علم و صنعت
رئیس هیات عامل ایمیدرو، در آیین امضا تفاهم نامه با دانشگاه علم و صنعت، از دانشگاهها و مراکز علمی خواست که پایان نامه هایی که در بخش معدن و صنایع معدنی خلاقانه و نوآورانه هستند را به ایمیدرو معرفی کنند.
به گزارش عصر مواد به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریب پور روز یکشنبه ۲۳ شهریور پیش از امضا و تبادل تفاهم نامه همکاری ایمیدرو با دانشگاه علم و صنعت که با حضور مدیران عامل شرکتهای فولاد و آلومینیوم برگزار شد، تصریح کرد: با چنین همکاری، این سازمان بودجه و محل اجرا را اختصاص میدهد تا فضایی برای عملیاتی شدن پایان نامهها فراهم آید.
وی در عین حال تاکید کرد: شرکتهای معدنی و صنایع معدنی نیز از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و جوانانی که در این مراکز فعالیت میکنند، استفاده کنند. غریب پور در ادامه اظهارکرد: مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی (IMINO) که به تازگی راهاندازی شده، خود به صورت مجزا نیز وارد همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی شود.
از واگرایی به همگرایی صنعت و دانشگاه
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه امروزه وضعیت واگرایانه علم و صنعت به همبستگی و همگرایی تبدیل شده، گفت: برطرف شدن نیازهای فناورانه توسط مراکز علمی و دانشگاهی، گامی به جلو برای برطرف شدن وابستگی کشور به دانش است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو، یاداور شد: سازماندهی دو طرفه در حال انجام است و مشارکت جو (ایمیدرو و شرکت ها) و مشارکت پذیر (دانشگاهها و مراکز علمی) در حال همکاری هستند.
غریب پور تاکید کرد: شرکتها و مراکز علمی، مدلهای متنوعی برای توسعه همکاری و استفاده روزافزون از ظرفیتهای بخش معدن و صنایع معدنی برای تولید دانش و فناوری ارائه دهند.
وی افزود: سالها به سبب اینکه سیستم کشور واردات محور بوده، تنها به واردات ماشینآلات، تجهیزات و حتی فناوری پرداخته شده و تولید آن مغفول مانده بود. غریب پور ادامه داد: در صنعت فولاد، ۳۰ هزار تجهیز برای بومیسازی شناسایی شده که امسال برنامه ۵ هزار تجهیز در برنامه قرار دارد.
غیرب پور درباره صنعت مس نیز اظهار کرد: در این بخش نیز بیش از ۲۰ هزار تجهیز شناسایی شده که بومیسازی شدهاند.
وی در سخنانش خواهان تعیین تکلیف قراردادهای منعقد شده با دانشگاهها و مراکز علمی شد.
رشد پروژههای تحقیقاتی تقاضامحور
جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت نیز در این مراسم، ضمن ابراز خرسندی از تداوم و توسعه همکاریهای ایمیدرو با دانشگاه ها، اعلام کرد: این افزایش همکاریهای دو طرف، امروزه سبب رشد پروژههای تحقیقاتی تقاضامحور منتهی شده است.
وی ادامه داد: بخشی از فعالیتهای دانشگاه علم و صنعت از سیستم آموزش محور به پژوهش محور تغییر مسیر داده است.
به گفته ذاکری، ۴۰درصد از رسالههای دکترا این دانشگاه، به سمت پروژههای کاربردی هدایت شده که بخشی از آنها نیز مربوط به حوزه معدن است.
جهاد دانشگاهی و ارائه ضمانت به شرکت ها
در این برنامه که حمید رضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی نیز حضور داشت، گفت: از شرکتهای بخش معدن و صنایع معدنی توقع همکاریهای بزرگ داریم و در این مسیر جهادد انشگاهی، ضمانت نامههای لازم را هم به طرفهای همکاری ارائه خواهد داد. طیبی با اعلام اینکه در حال حاضر طراحی کارخانه نیز جزو فعالیتهای جهاد دانشگاهی است، یادآور شد: طی ۴۰ سال فعالیت، جهاد دانشگاهی، صاحب دانش فنی پیشرفته در حوزههای مختلف شده است.
در پایان این مراسم، تفاهمنامه همکاری بین ایمیدرو و دانشگاه علم و صنعت بین غریب پور و ذاکری به امضا رسید و مبادله شد. طبق این سند، موضوعات همکاری شامل مواردی از جمله توسعه پروژههای کاربردی، استارت آپ ها، رساله دکترا و بهره گیری از مراکز علمی و همچنین آزمایشگاههای دو طرف، است.
ساخت نمونه اولیه از باتری حاوی نانوالماس که ۲۸ هزار سال دوام خواهد داشت
نیما گلشریفی مدیرعامل شرکت NDB خبر ساخت نمونه اولیه باتری نانویی را اعلام کرد که دوامی در حد ۲۸ هزار سال دارد. برای درک بهتر این زمان، به یاد آورید که از آخرین عصر یخبندان ۱۱ هزار سال میگذرد!
استارتاپ اندیبی (NDB) اعلام کرده که باتری مبتنی بر نانوالماس ساخته که خودشارژ شونده بوده و میتواند برای هزاران سال شارژ را تامین کند. این پروژه با هدایت مایکل پروپر فیزیکدان دانشگاه کمبریج انجام شده است که در آن از نانوالماس برای ساخت باتری استفاده شده است. ساز و کار این باتری به گونهای است که در آن بار الکتریکی از الماس استخراج میشود و به باتری اجازه میدهد که از این بار استفاده کند.
نیما گلشریفی، بنیانگذار استارتاپ NDB میگوید: “تیم ما رهبرانی در زمینه فناوری نانو، علوم هستهای و در حوزه الماس هستند که تجربه فعالیت دانشگاهی و تحقیقاتی را به گرد هم آورده تا از ترکیب این تخصصها بتوانیم رهیافت جدیدی برای تغییر زندگی ارائه کنیم. ما به شدت نگران رفاه در این کره خاکی هستیم و روی کاهش تغییرات آب و هوایی تمرکز داریم تا کره زمین را برای نسلهای بعدی محافظت کنیم. با استفاده از باتری NDB ما به موفقیت بزرگ و پیشگامانهای در بخش باتری دست پیدا کردهایم که بدون انتشار گازهای گلخانهای هزاران سال دوام داشته باشد. این باتری برای کار تنها به هوای طبیعی نیاز دارد.”
گلشریفی میگوید که این باتری تقریباً ۲۸ هزار سال عمر خواهد داشت که برای تلفنهای همراه، هواپیماها و وسایل نقلیه قابل استفاده است.
به گفته مدیر اجرایی این شرکت، NDB در حال حاضر دو مشتری بتا را برای این فناوری تضمین کرده است که یکی از مشتریان در حوزه چرخه سوخت هستهای و دیگری یک شرکت پیشرو در زمینه تولید محصولات هوافضا است.
گلشریفی میگوید که در حال حاضر اولین نمونه تجاری این باتری در حال ساخت بوده که تا پیش از پایان سال جاری میلادی در دسترس خواهد بود.
این باتری از ترکیبات نیمههادی، فلز و سرامیک ساخته میشود که در آن از رادیو ایزوتوپها استفاده شده است. انرژی این باتری از ایزوتوپهای رادیواکتیو مورد استفاده در راکتورهای هستهای تامین شده، در حالی که پرتو افشانی آنها کمتر از پرتو افشانی طبیعی بدن انسان است؛ بنابراین استفاده از آنها ایمن بوده و خطری نخواهد داشت.
صنعت هوایی نقش مهمی در گسترش بازار گرافن دارد
براساس پیشبینیهای انجامشده توسط موسسه Fortune Business Insights، بازار جهانی گرافن تا سال ۲۰۲۷ به رقم ۲۸۶۴ میلیون دلار خواهد رسید که این به معنای رشد سالانه ترکیبی ۳۹ درصد بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۷ خواهد بود. این امر ناشی از افزایش تقاضا برای رهیافتهای پایدار و افزایش بخشهای هوایی در سراسر جهان است.
در گزارش این شرکت آمده است که بازار گرافن در سال ۲۰۱۹ معادل ۲۲۵٫۱ میلیون دلار بوده که پیشبینی شده این رقم در سالهای آینده افزایش قابل توجهی پیدا کند.
با شیوع ویروس کرونا، پذیرش محصولات مبتنی بر گرافن افزایش یافته که این موضوع به رشد بازار گرافن کمک میکند. شیوع این بیماری موجب اختلال در اقتصاد جهانی شده اما در عین حال تقاضا برای نانوپلاکتهای گرافنی متصل به آنتیبادی را افزایش داده است، نانوورقهایی که برای شناسایی دقیق ویروس استفاده میشود و با آن میتوان غربالگری جمعیتی انجام داد. بنابراین، این موارد نیز موجب رشد بازار گرافن طی سالهای آتی میشود.
با افزایش جمعیت جهان و همچنین رشد درآمدها، تقاضا برای سفرهای هوایی افزایش مییابد. افزایش اوقات فراغت نیز روی تقاضای سفر از طریق جتهای خصوصی و هواپیما و همچنین هلیکوپتر را افزایش میدهد. گرافن بهدلیل توانایی خود در بهبود کامپوزیتها و پوششهای مورد استفاده در هواپیماها، بهشدت مورد تقاضا بوده و همین امر موجب تحریک تقاضا در بازار گرافن میشود.
علاوهبر این، نگرانیهای روزافزون پیرامون انتشار گازهای گلخانهای تولیدکنندگان را به سمت استفاده از محصولات گرافنی سوق میدهد تا با کاهش وزن هواپیماها در مصرف سوخت صرفهجویی کرده و انتشار گازهای گلخانهای را کم کنند.
بهعنوان مثال، دولت بریتانیا یک راهبرد بلندمدت برای صنعت هوایی دارد که هدف از آن، دستیابی به یک بخش هواپیمای امن و پایدار است. بنابراین، تمرکز فزآینده برای ارائه راهحلهای پایدار در بخش هواپیمایی است که در این میان استفاده از گرافن نیز نقش موثری در پیشبرد این راهبرد دارد.
بخش هوافضا و دفاعی سهم نزدیک به ۲۳ درصدی از بازار گرافن را در سال ۲۰۱۹ داشته است که انتظار میرود این رقم رشد قابل توجهی داشته باشد.
تولید کاشی و سرامیک نانو برای استفاده در بیمارستانهای کشور
شرکت تانیاسرام گاریزات برای برخی بیمارستانها در شهرهای اهواز، شیراز و همدان کاشی و سرامیک آنتیباکتریال تولید کرده است. این کاشیها و سرامیکها به دلیل بهرهمندی از نانومواد، دارای خواص آنتیباکتریال هستند. در ضمن این محصولات به کشور عراق نیز صادر شده است.
سیامک سلیمی، مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت تابان اندیش برجیس که با شرکت تانیاسرام گاریزات برای توسعه و تولید این فناوری همکاری داشته میگوید: “شرکت تانیاسرام گاریزات بنابر سفارش مشتریان اقدام به تولید کاشی و سرامیک نانو میکند که تاکنون چندین بیمارستان از این کاشیهای آنتیباکتریال استفاده کردهاند.”
به گفته مهندس سلیمی در این کاشی و سرامیکها از اکسید روی برای ایجاد خواص آنتیباکتریال استفاده شده است. نانوذرات اکسید روی دارای خواص آنتیباکتریال فوقالعادهای بوده و قادر هستند انواع زیادی از باکتریها را از بین ببرند. نانوذرات اکسید روی به دیواره باکتریها و میکروارگانیسمها نفوذ کرده و آنها را به لحاظ عملکرد، رشد و بازتولید، غیرفعال میکنند. این نانوذرات میتوانند با لعاب سرامیک بهعنوان افزودنی مخلوط شوند و خاصیت آنتیباکتریال را بر روی آن ایجاد کنند.
از این کاشی و سرامیکها میتوان در بیمارستانها و درمانگاهها، سرویسهای بهداشتی و حمام، مراکز و ساختمانهای عمومی، استخرها و مراکز ورزشی استفاده کرد.
به گفته مهندس سلیمی هر چند قیمت این کاشی و سرامیکهای آنتی باکتریال نسبت به محصولات رایج اندکی بیشتر است اما مزایای زیادی برای بخشهای بیمارستانی به ارمغان میآورد که میتواند در دراز مدت مقرون بهصرفه باشد.
در حال حاضر تقریباً ۱۵ درصد از ظرفیت تولید شرکت تانیاسرام گاریزات به تولید کاشی و سرامیک آنتیباکتریال تعلق دارد و در یکسال گذشت تانیاسرام گاریزات در حدود ۵۰۰ کیلوگرم اکسید روی برای تولید این کاشی و سرامیکها استفاده کرده است که این اکسید روی توسط شرکت تابان اندیش برجیس تولید و در اختیار تانیاسرام گاریزات قرار داده شده است.
مردم ۸۵۵ هزار درخواست مجوز کسب و کار ثبت کردند
رئیس مرکز مطالعات پایش و بهبود فضای کسب و کار کشور گفت: مردم در سامانه صدور مجوزهای کشور بیش از ۸۵۵ هزار درخواست مجوز کسب و کار ثبت کردند که برای ۵۱ درصد مجوز آن ها صادر شده است.
علی فیروزی با اشاره به سامانه صدور مجوزهای کشور اظهار داشت: سامانه سام به عنوان بخشی از پنجره واحد کسب و کار کشور در حوزه صدور مجوزهای کسب و کار یک سیستم اطلاعاتی تحت وب و قابل دسترسی در هر زمان و مکان است که به عنوان عامل توانمند ساز در گرفته شده است.
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد افزود: دبیرخانه هیئت مقرراتزدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از طریق این سامانه وظایف قانونی خود در زمینه نظارت بر زمان بندی و وضعیت فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار توسط دستگاههای اجرایی انجام می دهد.
رئیس مرکز مطالعات پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی با اشاره به کارکرد این سامانه گفت: ضمن اطلاع رسانی به متقاضیان دریافت مجوزها، در صورت بروز مشکل در فرآیند صدور مجوز در مدت زمان تعیین شده توسط قانون اقدامات لازم برای رفع مشکلات موجود بر سر راه صدور مجوزهای کسب و کار انجام میشود .
فیروزی در مورد وظیفه سامانه صدور مجوزها گفت: این سامانه درخواست مجوز را از مردم گرفته و به دستگاههای اجرایی تحویل میدهد و استعلامات اولیه مرتبط با مجوزهای بین دستگاههای اجرایی تبادل و نهایتاً مجوز صادر شده، به درخواست کننده مجوز می رسد.
به گفته وی، این سامانه به دنبال این است که متقاضیان مجوز بدون سردرگمی، مجوزهای خود و استعلامات مربوط به آن را از نقطه قابل پایش عمومی از حاکمیت درخواست کنند. با شناسایی گلوگاه ها و موانع موجود در شبکه مجوزدهی کشور که با شاخصهای کمی نظیر مدت زمان صدور مجوز، هزینه صدور مدارک دریافتی از متقاضیان و تعداد استعلامات مرتبط برای مجوزها ضمن ایجاد وحدت رویه در صدور، عملکرد دستگاههای اجرایی سنجیده می شود.
رئیس مرکز مطالعات پایش و بهبود فضای کسب و کار وزارت امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در حال حاضر بالغ بر ۸۵۵ هزار درخواست مجوز ثبت شده که از این تعداد مجوز ۵۱ درصد آنها صادر شد. همچنین از این تعداد بالغ بر ۸۴۸ هزار درخواست مجوز صنفی ثبت شده که به ۶۳ درصد آن یعنی ۵۳۸ هزار و ۹۲۹ درخواست پاسخ داده شد. از این تعداد نیز بالغ بر ۴۴۳ هزار و ۷۸۴ درخواست صادر شده است.
وی تاکید کرد: تعداد استعلامات اخذ شده در راستای گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم بالغ بر ۴۲۳ هزار و ۷۸۳ مورد بوده که ۹۸ درصد آن در میانگین ۳.۴ روز پاسخ داده شده که مربوط به مرداد ۹۷ تاکنون است.
گواهینامه استاندارد ملی، مهم ترین تضمین برای کیفیت ریل ذوب آهن اصفهان
به گزارش عصر مواد و به نقل از روابط عمومی ذوب آهن اصفهان، مهدی نصر معاون برنامه ریزی و توسعه ذوب آهن اصفهان گفت: با توجه به این که کیفیت انواع ریل تولیدی در این شرکت اعم از ۴۶E2 ،۴۹E1 و ۶۰E1 که طی سه سال گذشته در زمان های متفاوت در نورد ۶۵۰ تولید شده اند، توسط بازرسین کنترل کیفیت ذوب آهن اصفهان و بازرسین ثالث از شرکت های معتبر بازرسی مانند B.V فرانسه، S.G.S و I.E.I مطابق با استاندارد اروپایی EN 13674-1 به صورت کاملاً دقیق مورد بررسی و بازرسی قرار گرفته و در نتیجه کیفیت آن تائید شده و جهت استفاده مشتریان به همراه گواهینامه فنی و ضمانت نامه ارسال شده اند.
وی افزود: بنابراین ذوب آهن اصفهان به این نتیجه رسید که برای ریل های تولیدی از سازمان ملی استاندارد ایران گواهی استاندارد ریل تقاضا کند. در این رابطه از اواخر سال ۱۳۹۸ فرآیند اخذ آن آغاز گردید، در ابتدا با توجه به این که تنها تولیدکننده ریل در ایران، ذوب آهن اصفهان بوده و این کار برای اولین بار صورت می پذیرفت، لذا در سامانه سینا مربوط به اداره استاندارد ثبت نگردیده بود. پس از درخواست ذوب آهن این محصول در سامانه سینا وارده شده و از اوایل سال ۱۳۹۹ با حضور نماینده اداره استاندارد نمونه های لازم از ذوب های مختلف جهت انجام آزمون های کیفی و پذیرش مطابق با استاندارد EN 13674-1 انتخاب شده و با همکاری آزمایشگاه مرکزی ذوب آهن به آزمایشگاه ثالث جهت انجام این آزمایشات ارسال گردید.
معاون برنامه ریزی و توسعه ذوب آهن اظهار داشت: با توجه به این که آزمایشگاه آزمونه فولاد تنها آزمایشگاهی است که گواهی ایزو ۱۷۰۲۵ ریل را دارا می باشد، از طرف اداره استاندارد برای انجام این آزمون به خصوص آزمون های کیفی انتخاب گردید. حدوداً به مدت سه ماه انجام دقیق این آزمون ها در آزمایشگاه آزمونه فولاد زمان برد. در تمام طول انجام آزمایشات مربوطه نماینده اداره استاندارد در آزمایشگاه ثالث حضور داشته است. در نهایت نمونه های ریل ارسالی ذوب آهن اصفهان توانست با موفقیت کامل این آزمون ها را پاس کرده و بدین ترتیب سازمان ملی استاندارد ایران پس از بررسی نهایی و تائید کیفیت ریل تولیدی ذوب آهن اصفهان، موافقت خود را در جهت صدور گواهی استاندارد انواع ریل مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره ۱-۲۲۶۶۹ اعلام نموده و بر اساس آن شرکت ذوب آهن اصفهان مجاز به استفاده از علامت استاندارد ایران برای محصول ریل های ویگنول راه آهن با وزن واحد طول ۴۶ کیلوگرم بر متر و بیشتر گردید.
مهدی نصر با اشاره به این که سازمان ملی استاندارد ایران مرجع بسیار معتبری در مورد تائید کیفیت محصولات می باشد، گفت: سازمان ملی استاندارد ایران کیفیت محصول ریل ذوب آهن را تائید نموده است، لذا پیشنهاد می گردد مشتریان ریل های ذوب آهن مانند سایر محصولات، درخواست سفارش خود را در سازمان بورس کالا اعلام نموده و از طریق بورس سفارش خرید ریل داده شود.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.