0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – یک شنبه ۲۰ مهر ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

استفاده از الکترودهای جوش نانو در صنعت خودروسازی کشور

 

مدیرعامل شرکت آرتاش کامپوزیت از فروش ۳۰۰ هزار الکترود جوش نانو به شرکت‌های خودروسازی از ابتدای سال تاکنون خبر داد. سره الکترود نقطه جوش (نانو کامپوزیت مس – آلومینا) در مونتاژ بدنه خودرو (رباتیک و دستی)، لوازم خانگی و صنعت جوشکاری کاربرد وسیعی دارد.

آرش کمان‌کش مدیرعامل شرکت آرتاش کامپوزیت در این باره می‌گوید: “این الکترودهای جوش که برای استفاده در صنعت خودروسازی بسیار مناسب هستند، توسط شرکت‌های خودروساز داخلی استفاده می‌شوند. ایران‌خودرو و شرکت‌های تابعه این خودروساز از جمله مصرف‌کنندگان اصلی این الکترودهای نانو هستند. از آن‌جایی که شرکت ایران‌خودرو به جوش‌ با مقاومت ویژه‌ای نیاز دارد، از الکترودهای نانو استفاده می‌کند”.

سره جوش مقاومتی پرمصرف‌ترین قطعه در صنعت تولید خودرو و لوازم‌خانگی است. بیش از ۹۵ درصد قطعات بدنه‌ی خودرو، با این نوع جوش ساخته می‌شوند. این دستگاه مجهز به یک فک است که دو سره (الکترود) جوش روی آن قرار می‌گیرد که شرکت آرتاش کامپوزیت بخش مهمی از نیاز سالانه‌ی صنعت خودرو کشور را تأمین می‌کند.

در این محصول از نانوذرات برای افزایش عمر قطعات استفاده شده که با این کار عمر قطعات ۲ تا ۳ برابر افزایش می‌یابد.

آرترود، نانوکامپوزیتی از جنس مس و نانو ذرات آلومینا است که در ساخت سره‌های الکترود جوش مقاومتی به‌کار رفته است. این محصول، مقاومت مکانیکی و هدایت الکتریکی و حرارتی بالایی دارد؛ این ویژگی‌ها جزء جدایی ناپذیر الکترودهای جوشکاری مقاومتی است.

در مدت ۵۰ ساله‌ی تولید خودرو در ایران، کشور ما همواره در زمینه‌ی قطعات سره الکترود وابسته به کشورهای خارجی بوده است. لذا به واسطه‌ی ورود این قطعات، میزان زیادی ارز از کشور خارج شده و صنعت مونتاژ خودرو همواره صنعتی وابسته بوده است. شرکت آرتاش کامپوزیت با تلاش متخصصان خود موفق به ایجاد دانش فنی و بومی سازی فناوری تولید قطعات سره الکترود جوش مقاومتی، شامل کلاهک‌های جوش نقطه‌ای و نازل‌های جوش زیر پودری، شده است. با انجام این مهم، کاهش خروج ارز از کشور و وابستگی صنعت خودروسازی محقق شده است.



افزایش ۴ درصدی تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ/ رشد ۶ درصدی تولید کنسانتره در شهریور

 

میزان تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ در ۶ ماهه نخست امسال، ۴ درصد افزایش یافت و از ۲۴٫۶ میلیون تن عبور کرد.

به گزارش عصر مواد به نقل از ایمیدرو، ۹ شرکت بزرگ تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۲۴ میلیون و ۶۲۱ هزار و ۶۹۰ تن تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۲۳ میلیون و ۷۴۴ هزار و ۱۰۲ تن بود.

از این میزان، شرکت های «گل گهر» ۸ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۹۷۷ تن، «چادرملو» ۵ میلیون و ۵۴۱ هزار و ۱۶۹ تن، «توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» ۳ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۷۹۶ تن، «گهر زمین» ۲ میلیون و ۲۰۹ هزار و ۳۲۸ تن، «مرکزی» ۲ میلیون و ۶۷ هزار و ۱۲۲ تن، «توسعه فراگیر سناباد» یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۲۳ تن، «اپال پارسیان سنگان» یک میلیون و ۱۳۱ هزار و ۲۸۴ تن، «صبانور» ۷۱۰ هزار و ۹۲۱ تن و «جلال آباد» ۲۱۳ هزار و ۶۷۰ تن کنسانتره تولید کردند.

افزایش ۶ درصدی تولید کنسانتره در شهریور

میزان تولیدکنسانتره در شهریور، ۴ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۳۷۲ تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (۴ میلیون و ۱۴ هزار و ۶۲۹ تن)، ۶ درصد افزایش یافت.

طی ۶ ماهه نخست امسال، شرکت های بزرگ ۸ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۹۸۳ تن کنسانتره به شرکت ها ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (۱۰ میلیون و ۶۰ هزار و ۵۸۰ تن)، ۱۲ درصد کاهش نشان می دهد.

میزان ارسال کنسانتره در شهریور نیز یک میلیون و ۵۴۲ هزار و ۴۱۹ تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۶۲۲ هزار و ۹۸۲ تن)، حاکی از کاهش ۵ درصدی است.

شرکت های بزرگ، طی ۶ ماهه نخست امسال، ۶۴۰ هزار و ۹۲۸ تن سنگ آهن دانه بندی تولید کردند که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۲۵۶ هزار و ۹۱۷ تن)، ۴۹ درصد کاهش نشان می دهد.


 

با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت؛ قائم مقام رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور منصوب شد

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در حکمی، “بابک دین پرست” را به عنوان قائم مقام رئیس ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور منصوب کرد. 

به گزارش عصر مواد به نقل از وب سایت وزارت صمت، در حکم ابلاغی علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت آمده است:

انتظار می‌رود در راستای نامگذاری شعار سال ۱۳۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال “جهش تولید” و دستور رئیس محترم جمهوری در اجرای وظایف مندرج ماده ۶۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و آیین نامه اجرایی آن با همکاری کلیه حوزه های ستادی وزارت متبوع و با بهره مندی از ظرفیت دستگاه های عضو و کارگروه های متناظر استانی ستاد در سراسر کشور اقدامات زیر صورت پذیرد:

 

۱_ تلاش در جهت حل و فصل مشکلات واحدهای تولیدی به ویژه در موارد مربوط به تکمیل و راه اندازی طرح های نیمه تمام، تامین مالی، تعیین تکلیف بدهی های معوق و همچنین رفع مشکلات مرتبط با محیط زیست، منابع طبیعی معادن و رفع موانع صادراتی به منظور بهره مندی حداکثری از ظرفیت تولید و اشتغال آنها.

 

۲_ ارائه پیشنهادهای لازم در راستای اصلاح قوانین مقررات و ضوابط و رویه‌های مانع و مزاحم روند تولید و ایجاد اشتغال.

 

۳_ ارائه پیشنهاد برنامه سالانه جهت تامین منابع مالی مورد نیاز واحدهای تولیدی اعم از (سرمایه در گردش و سرمایه ثابت) و همچنین تکمیل طرح های نیمه تمام.

 

۴_ پیگیری و بررسی لازم برای تعیین تکلیف در صورت امکان احیا و استمرار فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی راکد تملک شده توسط شبکه بانکی، دارای پرونده قضایی، ورشکسته موضوع ماده ۱۴۱ قانون تجارت و در اختیار اداره کل تصفیه و امور ورشکستگی قوه قضاییه و سایر دستگاههای اجرایی.

 

۵_ تعامل با دستگاه قضایی در جهت ارتقاء ضمانت اجرای مصوبات ستاد و کارگروه‌های استانی آن و اجتناب از صدور احکام منجر به توقف روند تولید و تعطیلی واحدهای تولیدی.

 

۶_ نظارت مستمر بر عملکرد کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید در استان‌های سراسر کشور.

 

۷_ در اسرع وقت نسبت به راه‌اندازی مرکز شبانه روزی فوریت های بررسی مشکلات واحدهای تولیدی و طرح‌های سرمایه‌گذاری پیرو دستور رئیس محترم جمهوری مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۱۳ به شماره ۶۵۳۱۷ اقدام گردد.
(رهبر معظم انقلاب در ارتباط تصویری اعضای محترم هیئت دولت در تاریخ دوم شهریور ماه ۱۳۹۹ در فرازی از بیانات خود فرمودند من البته قبلا پیشنهاد کردم که برای شناسایی موانع تولید و برطرف کردن موانع تولید، یک کارگروهی تشکیل بشود از طرف روسای سه قوه، چون مربوط به سه قوه است و روسای محترم اعلام پذیرش کردند و گفتند که “بله”، این کار خوبی است من نمی دانم تا حالا تشکیل شده یا تشکیل نشده اگر نشده، خیلی خوب است که این کارگروه تشکیل بشود و به صورت شبانه روزی کار بکند و انشاالله بتوانند موانع تولید را برطرف کند چون تولید در بخش اقتصاد از همه چیز مهمتر است).

 

۸_ ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور حداقل هفته‌ای دو مرتبه تشکیل جلسه دهد و در صورت امکان جلسات این ستاد با حضور استانداران برگزار شود”.


 

 


 

در شش ماهه اول سال ۹۹، تولید شمش فولادی به بیش از ۱۱.۲ میلیون تن رسید

 

تولید شمش فولادی در نیمه نخست ۹۹ با رشد هفت درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال به رقم ۱۱ میلیون و ۲۴۲ هزار و ۹۲۱ تن رسید.

بر پایه آمار عملکرد فولاد مبارکه، خوزستان، ذوب آهن، فولاد آلیاژی ایران، میدکو، گروه ملی، کاوه جنوب، خراسان، چادرملو، فولاد ارفع، فولاد بناب و سیرجان در شهریورماه تولید این فلز راهبردی به رقم دو میلیون و چهار هزار و ۴۱۸ تن رسید که نسبت به ماه مشابه پارسال ۱۱ درصد افزایش بازدهی را نشان می دهد.

بررسی عملکرد واحد های مزبور در دوره ۶ ماهه نخست امسال گویای آن است که گروه ملی صنعتی فولاد ایران در زمینه بیلت رشد ۱۷۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت کرد که بالاترین بازدهی است.

همچنین در شهریورماه فولاد سیرجان نیز با رقم ۳۴۶ درصد رشد عملکرد نسبت به ماه مشابه در سال ۹۸ در بین واحد های مورد بررسی بهترین بازدهی را نشان داد.

بالاترین تولید شمش فولادی در دوره ۶ ماهه ابتدایی امسال مربوط به فولاد مبارکه با رقم چهار میلیون و ۹۷۳ هزار و ۶۰۹ تن ثبت شد، ضمن اینکه آمار واحدهای تولیدی مورد بررسی در شهریورماه ۹۹ نیز حاکی است فولاد مبارکه با رقم ۸۸۳ هزار و ۷۱۹ تن بیشترین تولید را به خود اختصاص داد.

 

تولیدات فولادی ۷.۲ میلیون تن

تولیدات فولادی واحد های مورد بررسی در ۶ ماهه امسال به رقم هفت میلیون و ۲۶۵ هزار و ۹۱۶ تن رسید که نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش سه درصدی را ثبت کرد. علاوه بر این در شهریور ماه تولیدات فولادی واحد های مزبور به رقم یک میلیون و ۲۵۱ هزار و ۹۱۶ تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه در سال ۹۸ رشد ۹ درصدی را نشان می دهد.

بالاترین رشد تولیدات فولادی در ۶ ماهه امسال مربوط به گروه ملی صنعتی فولاد ایران با رقم ۲۴۴ درصد ثبت شد، ضمن اینکه در شهریورماه نیز رشد تولید ۱۴۰ درصدی نورد لوله اهواز نسبت به ماه مشابه سال گذشته ثبت شد.

داریوش اسماعیلی معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت به تازگی اعلام کرد: سال ۹۸ بالغ بر ۲۷.۲ میلیون تن شمش فولاد تولید شد. وی یادآور شد: براساس سند چشم انداز ۱۴۰۴ پیش بینی شده ظرفیت تولید شمش فولاد به رقم ۵۵ میلیون تن برسد.


 

بانک ملت در طرح‌های توسعه چادرملو مشارکت می‌کند

 

مدیرعامل بانک ملت به همراه مدیران و کارشناسان این بانک پس از بازدید از واحدهای فولادی در مجتمع صنعتی چادرملو در نشست با مدیرعامل چادرملو و آگاهی یافتن از طرح‌های توسعه این شرکت، آمادگی کامل بانک ملت برای مشارکت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های توسعه بخش چادرملو را اعلام کرد.

محمد بیگدلی مدیرعامل بانک ملت با اظهار خرسندی از وجود چنین شرکت‌های موفق در امر تولید و توسعه کشور گفت: رشد و توسعه اقتصادی نیازمند برنامه‌ریزی، همت و سرمایه‌گذاری شجاعانه است که خوشبختانه در مدیریت چادرملو بطور چشمگیری مشاهده می‌شود، به همین دلیل بانک ملت نیز با تمام توان تمایل خود را برای مشارکت در سرمایه‌گذاری در طرح‌های آتی چادرملو اعلام می‌کند.

ناصر تقی‌زاده مدیرعامل چادرملو نیز با بیان نقش و جایگاه چادرملو در توسعه اقتصادی کشور با ایجاد واحدهای تولیدی، اشتغال‌زایی و ارزآوری افزود: ما افتخار می‌کنیم که گام‌های عملی در جهت رونق تولید و امیدآفرینی در جامعه برمی‌داریم و از هرگونه حمایت سرمایه‌گذاران به ویژه بانک‌ها استقبال می‌کنیم.


 

افزایش ۷ برابری بودجه تحقیقات فولاد مبارکه

 

معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو گفت: مجتمع فولاد مبارکه در بخش تحقیق و پژوهش، پیشقدم بوده است. امیر خرمی شاد در جلسه کنترل مدیریت گروه فولاد مبارکه اظهار داشت: بودجه تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه از ۷٫۲ میلیارد تومان در سال ۹۸ به ۴۸ میلیارد تومان در سال ۹۹ رسیده که حدود ۷ برابر افزایش نشان می دهد.

وی افزود: این شرکت تاکنون ۱۲۲۰ پروژه تحقیقاتی از طریق ارتباط با ۲۰ دانشگاه و مراکز پژوهشی کشور در حال اجرا دارد.

معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو با اشاره به اقدامات مطلوب شرکت فولاد مبارکه در زمینه بومی سازی در شرایط تحریمی گفت: طی ۶ ماهه نخست امسال، ۸۲۰ قطعه و تجهیز استراتژیک برای نخستین بار در این شرکت بومی سازی شده است. سال گذشته نیز در ۶ ماهه اول ۵۲۰ قطعه و تجهیز استراتژیک در شرکت مذکور بومی سازی شده بود.

وی ادامه داد: میزان صرفه جویی ناشی از قطعات و تجهیزات بومی سازی شده در نیمه نخست سال ۹۸ حدود ۵۶٫۵ میلیارد تومان بوده که این رقم در نیمه نخست سال ۹۹ به ۱۷۸٫۸ میلیارد تومان افزایش یافت. همچنین میزان صرفه جویی ناشی از خرید داخلی قطعات و تجهیزات طی ۶ ماهه نخست امسال، ۱۵۰۰ میلیارد تومان بود.

 

نتایج بومی سازی ها

خرمی شاد از اقدامات انجام شده در زمینه بومی سازی در سایر شرکت های گروه فولاد مبارکه ابراز خرسندی کرد و گفت: این اقدامات از یکسو، ایجاد باور و اهمیت دادن به توان مهندسان کشورمان است که با امکانات موجود، گام های ارزنده ای در برابر شرایط تحریمی انجام می دهند.

وی ادامه داد: بومی سازی قطعات و تجهیزات صنایع در داخل، سبب ایجاد کسب و کارهای جدید شده و درنهایت، از خروج ارز از کشور جلوگیری می کند. البته اقدامات بومی سازی توسط شرکت ها باید در یک شبکه واحد قرار گیرد تا از دوباره کاری ها ممانعت شود.

 

طرح های توسعه ای فولاد مبارکه

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره طرح های در حال اجرای این شرکت گفت: این شرکت در سال جاری ۹ طرح به ارزش ۹۲۱٫۵ میلیون یورو و ۱۸۵۰۰ میلیارد تومان در حال اجرا دارد که برای ۶۵۴۰ نفر اشتغال مستقیم و برای ۴۱ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد می کند. این طرح ها، طی سال های ۹۹ تا ۱۴۰۲ تکمیل خواهند شد.

حمیدرضا عظیمیان ادامه داد: طرح ۵ میلیون تنی کنسانتره سنگان در خرداد امسال توسط رئیس جمهور افتتاح رسمی شد. فاز نخست طرح الکترود گرافیتی اردکان نیز با ۳۳۰ میلیون یورو امسال افتتاح می شود. وی خاطرنشان کرد: مشارکت در اجرای طرح های ۱۰ میلیون تنی فولاد در منطقه آزاد چابهار و منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، از دیگر برنامه های این شرکت است.


 

توسعه از طریق شرکت های بزرگ جزو سیاست های ایمیدرو است/ زنجیره فولاد با ایجاد ۲۵۰ هزار شغل از افتخارات کشور است

 

 رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: توسعه از طریق شرکت های بزرگ از سیاست های ایمیدرو در راستای اهداف کلان دولت و وزارت صنعت معدن و تجارت است. وی در این برنامه که فریدون حسنوند نماینده مردم اندیمشک در مجلس، مدیر عامل شرکت ملی فولاد و مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان حضور داشتند، به جایگاه شرکت های بزرگ اشاره کرد و گفت: این شرکت ها قادرند در برطرف کردن مشکلات اشتغال و درآمد در کشورمان مشارکت کنند.

وی اعلام کرد: شرکت های بزرگ پروژه عظیم انتقال آب از خلیج فارس را به مرحله بهره برداری نزدیک کرده‌اند و قرار است استان های هرمزگان، کرمان و یزد از این طرح منتفع شوند.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه چهار شرکت فولاد مبارکه فولاد خوزستان، معدنی و صنعتی گل گهر و چادرملو سرمایه گذاران طرح فولاد زاگرس اندیمشک هستند، اظهار داشت: خوشبختانه با هماهنگی که در شهرستان اندیمشک بین مقامات مسوول، نمایندگان مجلس و سهامداران وجود دارد، مجوزهای اب، برق، گاز و همچنین محیط زیست این طرح اخذ شده است.

وی گفت: طبق طرح اولیه قرار است این طرح با هدف ایجاد ۴۵۰ هزار تن آهن اسفنجی طی ۳۶ ماه ساخته شود که البته با همت سرمایه گذاران آن این مدت قابل کاهش به ۳۲ ماه است.

 

صنعت فولاد افتخار جمهوری اسلامی

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، همچنین صنعت فولاد را افتخار نظام جمهوری اسلامی ذکر کرد و افزود: امسال تولید فولاد به بیش از ۳۲ میلیون تن می رسد و ظرفیت های تولید در کنسانتره و گندله سنگ آهن به ترتیب به ۷۰ میلیون و ۶۵ میلیون تن خواهد رسید.

 

اشتغال ۲۵۰ هزار نفری زنجیره فولاد

وی ادامه داد: از ابتدای انقلاب تاکنون ۲۵۰ هزار شغل به طور مستقیم در زنجیره فولاد ایجاد شده است. غریب پور گفت: اگرچه پیش بینی شده ذخایر سنگ آهن ایران تا ۲۵ سال بعد ۱۴۰۴ ادامه خواهد یافت اما با توجه به پتانسیل های معدنی کشور، ذخایر بیش از رقم فوق خواهیم داشت.

غریب پور تصریح کرد: کار بر روی معادن عمیق و استخراج از عمق ۲ هزار و سه هزار متر ذخایر سنگ آهن کشور را به بیش از ۳.۲ میلیارد تن خواهد رساند. وی همچنین به مقایسه تناژ و ارزش کالاهای صادراتی و وارداتی پرداخت و تاکید کرد: در حالی که کشور ۱۳۰ میلیون تن صادرات دارد، تناژ وارداتی به ۴۰ میلیون تن می رسد که ارزش آن بسیار بیش از اقلام صادراتی است.

غریب پور تصریح کرد: یکی از اهداف ایمیدرو این است که زمینه تعریف و اجرای پروژه های با ارزش افزوده بالا را فراهم سازد تا شاهد تولید کالا با ارزش افزوده بالاتر و ارز آوری بیشتر برای کشور شویم. وی ادامه داد: تولید فولاد های آلیاژی و ورق های خاص در دستور کار ایمیدرو قرار دارد.

در این برنامه گزارشی از وضعیت اجرای طرح فولاد زاگرس اندیمشک از سوی مدیر عامل آن شرکت ارایه شد. طبق این گزارش، عملیات اجرایی پروژه از آبان ماه امسال شروع می شود. در انتهای برنامه، غریب پور به همراه حسنوند نماینده مردم اندیمشک در مجلس، نادری مدیر عامل شرکت ملی فولاد و محمدی مدیر عامل فولاد خوزستان از سایت احداث کارخانه دیدن کرد.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

افزایش ۴ درصدی تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ در ۶ ماهه نخست سال ۹۹

 

میزان تولید کنسانتره آهن شرکت های بزرگ در ۶ ماهه نخست امسال، ۴ درصد افزایش یافت و از ۲۴٫۶ میلیون تن عبور کرد.

۹ شرکت بزرگ تولیدکننده کنسانتره سنگ آهن از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۲۴ میلیون و ۶۲۱ هزار و ۶۹۰ تن تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۲۳ میلیون و ۷۴۴ هزار و ۱۰۲ تن بود. از این میزان، شرکت های «گل گهر» ۸ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۹۷۷ تن، «چادرملو» ۵ میلیون و ۵۴۱ هزار و ۱۶۹ تن، «توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» ۳ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۷۹۶ تن، «گهر زمین» ۲ میلیون و ۲۰۹ هزار و ۳۲۸ تن، «مرکزی» ۲ میلیون و ۶۷ هزار و ۱۲۲ تن، «توسعه فراگیر سناباد» یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۴۲۳ تن، «اپال پارسیان سنگان» یک میلیون و ۱۳۱ هزار و ۲۸۴ تن، «صبانور» ۷۱۰ هزار و ۹۲۱ تن و «جلال آباد» ۲۱۳ هزار و ۶۷۰ تن کنسانتره تولید کردند.

 

افزایش ۶ درصدی تولید کنسانتره در شهریور

میزان تولیدکنسانتره در شهریور، ۴ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۳۷۲ تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (۴ میلیون و ۱۴ هزار و ۶۲۹ تن)، ۶ درصد افزایش یافت. طی ۶ ماهه نخست امسال، شرکت های بزرگ ۸ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۹۸۳ تن کنسانتره به شرکت ها ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (۱۰ میلیون و ۶۰ هزار و ۵۸۰ تن)، ۱۲ درصد کاهش نشان می دهد. میزان ارسال کنسانتره در شهریور نیز یک میلیون و ۵۴۲ هزار و ۴۱۹ تن بود که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۶۲۲ هزار و ۹۸۲ تن)، حاکی از کاهش ۵ درصدی است.

 

کاهش ۴۹ درصدی تولید دانه بندی

شرکت های بزرگ، طی ۶ ماهه نخست امسال، ۶۴۰ هزار و ۹۲۸ تن سنگ آهن دانه بندی تولید کردند که نسبت به رقم مدت مشابه سال گذشته (یک میلیون و ۲۵۶ هزار و ۹۱۷ تن)، ۴۹ درصد کاهش نشان می دهد.


 

لیست اولویت همکاری‌های معدنی ایران و استرالیا

 

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: خواهان همکاری با طرف‌های استرالیایی در زمینه‌های آموزش، اکتشاف، استخراج و تکنولوژی هستیم. به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، خداداد غریب‌پور در دیدار با لیندال ساکس، سفیر استرالیا در تهران، با اشاره به اینکه این حوزه‌ها به‌عنوان اولویت همکاری دو طرف مطرح است، گفت: اکتشاف و استخراج در عمق، جزو نیازهای اصلی ما برای توسعه بخش معدن است و تمایل داریم از تحقیق و توسعه و همچنین دانش فنی شرکت‌های استرالیایی بهره ببریم.

وی با اشاره به اینکه استرالیا یکی از بزرگ‌ترین کشورهای معدنی و صاحب دانش فنی است، افزود: شرکت‌های کوچک معدنی نیز در زمینه‌های آموزش، تکنولوژی،‌ اکتشاف و استخراج خواهان همکاری هستند. غریب‌پور تصریح کرد: نیاز است که مقامات دو کشور از توسعه و تقویت همکاری‌های بخش خصوصی طرفین، حمایت و پشتیبانی کنند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو در عین حال جایگاه ایران در تولید فولاد را مورد تاکید قرار داد و افزود: در نیمه نخست سال جاری میلادی به رغم اینکه تولیدکنندگان بزرگ دنیا، کاهش تولید را پشت سرگذاشتند، ایران توانست رشد ۱۰درصدی داشته باشد. وی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال ایران بیش از ۳۰ میلیون تن شمش فولاد تولید کند که نزدیک به نیمی از آن صادر شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان برنامه افزایش ظرفیت تولید فولاد در سواحل جنوبی ایران گفت: در حال حاضر دو طرح ۱۰ میلیون تنی تولید فولاد در جنوب ایران پیش‌رو داریم که واردات سنگ آهن از استرالیا جزو گزینه‌های مناسب این طرح‌ها هستند. به گفته غریب‌پور، هر یک از این طرح‌ها سالانه به ۳۰ میلیون تن سنگ آهن نیاز دارند. وی تاکید کرد: همکاری در تامین سنگ آهن یکی از مسیرهای دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی است. از سوی دیگر لیندال ساکس، سفیر استرالیا گفت: شرکت‌های استرالیایی به رغم محدودیت‌هایی که وجود دارد، همواره تعاملاتی در حوزه‌های معدن و همچنین صنایع غذایی با طرف‌های ایرانی داشته‌اند. وی همچنین از انعقاد تفاهم‌نامه استقبال کرد و خواستار بررسی موضوعات همکاری برای انعقاد این تفاهم‌نامه شد. ساکس همچنین به برنامه برگزاری کنفرانس معدنی آی مارک (IMARC) استرالیا اشاره کرد و گفت: دوره فعلی (۲۷ اکتبر ۲۰۲۰) به‌صورت مجازی برگزار می‌شود اما برای سال آینده می‌توان، برای سخنرانی ایمیدرو برنامه‌ریزی کرد.


 

وجود ۴ هزار معدن غیرفعال در کشور

 

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه از ۱۰ هزار معدن موجود در کشور ۴ هزار معدن غیرفعال است، گفت: برخی افراد معادن را به نام خود ثبت کرده‌اند، اما اقدامی برای استفاده از آن انجام نداده‌اند.

 به گزارش عصر مواد به نقل از صدا و سیما، حجت‌اله فیروزی درباره وضعیت معادن حبس شده در کشور، تصریح کرد: برخی افراد علیرغم اینکه پروانه بهره‌برداری از معادن دریافت کردند اقدامی برای استفاده از آن انجام ندادند و تنها اوراق مربوط به بهره برداری از معادن در بازار توسط دلالان معامله می‌شود.

نماینده مردم فسا افزود: از آنجا که درآمد معادن می‌تواند جایگزین درآمد‌های نفتی شود، وزارت صنعت، معدن و تجارت در تلاش است افرادی را که معادن را حبس کرده و از آن استفاده نمی‌کنند ملزم کند، ظرف مدت مشخصی معادن را فعال یا به دیگری واگذار کنند.

به گفته سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، معادن باید به افراد اهل واگذار شود تا بتوان از این نعمت خدادادی برای ارزآوری، تامین مواد اولیه موردنیاز کشور و آزاد شدن سرمایه‌های ملی استفاده کرد.

وی با انتقاد از بی‌توجهی به اکتشاف در حوزه معادن، اضافه کرد: برنامه‌ریزی برای اکتشاف در حوزه معدن باید یکی از اولویت‌های وزارت صمت باشد چراکه گسترش دایره مطالعات و اکتشافات می‌تواند به استفاده بهتر از پتانسیل معادن کمک کند.

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای آن‌ها را یکی دیگر از راهکار‌های استفاده بهتر از معادن دانست و در تشریح وضعیت معادن استان فارس گفت: به دلیل اکتشافات و مطالعات محدود در استان فارس بسیاری از معادن ناشناخته مانده است بنابراین کارخانجات ناچارند مواد اولیه موردنیاز خود را علیرغم اینکه در استان موجود است، از سایر شهر‌ها وارد کنند.


 

برای نخستین بار در کشور، پروژه هوادهی هیپ‌های امور لیچینگ و بیولیچینگ در مجتمع مس سرچشمه اجرا شد

 

مدیر لیچینگ و بیولیچینگ مجتمع مس سرچشمه گفت: پروژه هوادهی هیپ‌ها برای نخستین ‌بار در کشور در امور لیچینگ و بیولیچینگ مجتمع مس سرچشمه اجرا شد.

به گزارش عصر مواد به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، حمید نادری‌نسب اظهار داشت: خاک‌های سولفوری در لیچینگ پس از پاشش در یک بازه یک ‌ساله در بهترین حالت، انحلالی در حدود ۱۰درصد دارند.

وی افزود: پروژه‌ای که اجرای آن از سال گذشته آغاز شده، پروژه هوادهی پداگ‌ها در هیپ شماره ۶ امور لیچینگ و بیولیچینگ است که با انجام محاسبات فنی و بررسی اقتصادی و با حمایت معاونت محترم تولید و مدیریت محترم ارشد مجتمع، مقرر شد که پروژه هوادهی را روی هیپ شماره ۶ اجرا کنیم.

مدیر لیچینگ و بیولیچینگ مجتمع مس سرچشمه با اشاره به اینکه روال این پروژه طی و پروژه اجرا شده است، خاطرنشان کرد: اکنون بعد از گذشت یک‌ سال، نتایج مینرالوژی قبل و بعد از پاشش خاک‌های مذکور از آزمایشگاه دریافت شده که انحلالی در حدود ۴۰ درصد را نشان می‌دهد؛ این بدان معنی است که انحلال مس موجود در خاک حدود ۳۰۰ درصد افزایش داشته است. این پروژه برای نخستین ‌بار در کشور اجرا شده و اولین ‌بار است که با این راندمان، از خاک سولفوری به روش هیدرومتالورژی مس گرفته می‌شود.


 


ارسال دیدگاه