0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – یک شنبه ۱۳ مهر ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

احیا، فعال سازی و توسعه ۵۸ معدن از ابتدای سال ۹۹ تاکنون
از ابتدای سال ۹۹ تا هشتم مهرماه ۵۸ معدن احیاء، فعال سازی و توسعه داده شده‌اند. در همین حال از ابتدای امسال تا ۸ مهرماه ۶۶۰ معدن در راستای طرح احیاء ، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس شناسایی و اولویت بندی شده است.

به گزارش ماین نیوز، در مدت مورد بررسی همچنین بر روی ۱۵۰ معدن اقدامات کلینیکی انجام شد و راه حل های مختلفی برای احیای آن ها ارائه شد. در این مدت اقدامات لازم برای احداث ۱۲ واحد فرآوری نیز به انجام رسید. از سوی دیگر پایش ۲۲ معدن از ۱۴۶ معدن احیا شده سال ۱۳۹۸ از دیگر اقدامات در این بازه زمانی بوده است.

در همین راستا بیش از ۵۲ جلسه کارگروه استانی از طریق ویدئو کنفرانس و یا حضور در استان برگزار شد و بیش از ۱۷ جلسه با حضور طرفین تفاهم نامه سرمایه گذاری نیز انجام شده است. برگزاری مناقصه برای انتخاب مشاور به منظور بررسی محدوده های اکتشافی ۱۶ استان و عقد قرارداد با سازمان نظام مهندسی ایران به منظور تکمیل ۳۰۰۰ فرم پرسشنامه مشکلات معدن از دیگر اقدامات بوده است.

در این مدت فراخوان عمومی سرمایه‌گذاری به منظور احداث واحد فرآوری گچ استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد و جلسات فعال سازی معادن مس کشور با کمک شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد.

ایمیدرو از سال گذشته طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک مقیاس را با همکاری تشکل ها برعهده گرفت و اجرای این طرح از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (زیرمجموعه ایمیدرو) انجام می شود.



واحد تولید شمش آلومینیوم تکاب به بهره‌برداری رسید
یک واحد صنعتی تولید شمش آلومینیوم با ظرفیت تولید روزانه ۲ تن در شهرک صنعتی تکاب با حضور جمعی از مسوولان محلی به بهره‌برداری رسید.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری تکاب در آیین افتتاح این واحد صنعتی به ایرنا گفت: این کارگاه ریخته‌گری و تولید شمش آلومینیوم در زمینی به مساحت ۲۰۰ مترمربع و به همت جمعی از کارآفرینان جوان راه‌اندازی و برای تکمیل و بهره‌برداری از آن ۲ میلیارد ریال در آن سرمایه‌گذاری شده است. حسن عباسی افزود: با راه‌اندازی این کارگاه تولیدی و صنعتی برای پنج نفر به‌صورت مستقیم زمینه اشتغال پایدار فراهم شده است که با فعالیت آن روزانه ۲۰۰ قطعه شمش ۱۰ کیلوگرمی آلومینیوم تولید و روانه بازار می‌شود.

وی بیان کرد: مواد اولیه این واحد صنعتی از ضایعات قطعات آلومینیومی خودروها و سایر تجهیزات اسقاطی تامین می‌شود و محصول تولیدی آن نیز به‌صورت شمش به کارخانه‌های تولید قطعات خودرو در تهران ارسال خواهد شد. معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار تکاب ادامه داد: ظرفیت تولید این واحد صنعتی قابلیت افزایش تا چهار تُن شمش آلومینیوم در روز را نیز دارد.


 

 


 

بهره‌برداری از طلای سقز به زودی آغاز می‌شود

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: پروانه بهره‌برداری طلای سقز هم صادر شده است منتها مخالفت‌های محیط زیست باعث شد به تعویق بیفتد اما عملیات اجرایی آن به زودی آغاز می‌شود.

محمد دره‌وزمی در دیدار کارکنان سازمان صمت کردستان با نماینده ولی فقیه در این استان اظهار کرد: حوزه سازمان صنعت معدن و تجارت حوزه بسیار گسترده‌ای است که بر تولید استان و همچنین عرضه در بخش اصناف و ارائه خدمات و کالا نظارت دارد. به گفته وی، کردستان استانی معدنی و دارای ظرفیت‌هایی چون طلا، سنگ آهن و سنگ‌های تزئینی و ۱۸ گونه ماده معدنی شناسایی شده است که در کشور حرف برای گفتن داریم.

وی اذعان کرد: کردستان بزرگترین تولیدکننده طلای کشور است به طوری که سال گذشته در معدن طلای زرکوه ۴ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم طلای خالص تولید کردیم که بیش از ۵۰ درصد طلای تولیدی کشور است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه سنگ‌آهن هم ذخایر خوبی داریم و اکتشافات خوبی داشته‌ایم، پروژه زنجیره فولاد کردستان شامل کارخانه کنسانتره عملیات فرآوری سنگ آهن( کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی و فولاد) تعریف شده و عملیات اجرایی پروژه‌ها آغاز شده است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: در حال حاضر یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن کنسانتره تولید می‌شود، از خام‌فروشی سنگ‌آهن جلوگیری می‌شود و عملیات اجرایی تولید گندله و آهن اسفنجی هم در دو کارخانه صبا نور و کیمیا معادن بیجار عملیات آغاز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی تولید آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در ۱۰ کیلومتری بیجار و عملیات اجرایی تولید یک میلیون تنی ورق گرم در قروه آغاز شده است.

به گفته دره‌وزمی، برای آهن اسفنجی سقز هم یک سرمایه‌گذار خارجی در شهر صاحب قرار شد فعالیت داشته باشد اما بعد از اعمال تحریم‌های ظالمانه کنار کشید و پروژه متوقف شد و از دیروز مجدد مقدمات اجرایی کار شروع شده است.

وی ادامه داد: در حوزه صنعت هم حدود ۸۶۰ واحد تولیدی در کردستان وجود دارد که تقریبا ۲۰ درصد آن راکد و بقیه از ۴۰ تا ۱۰۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند. دره‌وزمی یادآوری کرد: پتروشیمی سنندج از جمله واحدهای بزرگ استان با توجیه اقتصادی بالا و سودآوری زیاد است که در سال ۳۰۰ هزار تن پلی‌اتیلین سبک تولید می‌کند و حدود ۷۰۰ نفر اشتغال مستقیم دارد، روزانه ۵۰ کامیون محصول تولیدی این کارخانه به بنادر کشور و نقاط مصرف در داخل کشور صادر می‌شود.

وی کارخانه لاستیک بارز را هم یکی دیگر از واحدهای تولیدی بزرگ در کردستان عنوان کرد که روزانه ۱۸ هزار حلقه لاستیک خودرو تولید می‌کند و ۷۵۰ نفر اشتغال مستقیم دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان همچنین گفت: معدن طلای زرکوه هم با یک هزار و ۲۳۰ نفر اشتغال مستقیم فعالیت دارد که ۱۲۰ نفر آن خارجی و مابقی ایرانی هستند. وی، سیمان بیجار با حدود ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و تولید بیش از یک میلیون تن در سال سیمان خاکستری، واحدهای صبانور و کیمیا معادن سپاهان، تراکتورسازی سنندج، سقزسازی ون، کراخانه کاشی کسری را از دیگر واحدهای بزرگ تولید در کردستان برشمرد و گفت: تمام تلاش ما برطرف کردن مشکلات واحدهای تولیدی استان است و در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به مشکلات واحدها رسیدگی می‌شود.


 

معدن فسفات چرام، آماده فراخوان جذب سرمایه گذار احداث کارخانه 

 

رئیس هیات عامل ایمیدرو خبر داد: با صدور پروانه بهره برداری، معدن فسفات کوه لار (با ذخیره ۸۱ میلیون تن در منطقه چرام)، آماده فراخوان جذب سرمایه گذار احداث کارخانه اسید فسفریک شده است.

خداداد غریب پور در جلسه پایش فعالیت های اکتشافی استان کهگیلویه و بویر احمد با یادآوری اینکه، پیشتر اقدام خاصی برای توسعه معادن این استان صورت نگرفته بود، گفت: معدن فسفات کوه لار به رغم اکتشافات اولیه طی چند دهه گذشته، بستری برای توسعه در اختیار نداشت که خوشبختانه قفل تاریخی این معدن با تلاش ایمیدرو و مسئولان استانی باز شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: اکنون مقدمات فراخوان برای احداث کارخانه اسیدفسفریک در کنار دست این معدن انجام شده و تا نیمه نخست آبان برگزار می شود. وی با بیان اینکه همه زیرساخت های مورد نیاز کارخانه، تعیین تکلیف شده است، افزود: تاکنون ۲۰ میلیارد ریال برای تامین گاز پروژه کارخانه پرداخت شده است. 

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۴۸ درصدی واحد تولید آهک هیدراته در محدوده معدنی فسفات کوه لار، تصریح کرد: ظرفیت تولید سالانه این واحد، ۳۰ هزار تن خواهد بود که با بهره برداری از آن، حدود ۱۰۰ شغل ایجاد می شود.

وی ادامه داد: اکنون مقدمات احداث کارخانه های صنعتی گچ، بوکسیت و سلستین انجام و پس از ارزیابی های اولیه، طرح های امکان سنجی استخراج و فرآوری مواد معدنی مذکور تهیه شده و در مرحله مناقصه عمومی برای جذب سرمایه گذار است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به ثبت ۱۴ محدوده اکتشافی برای تأمین خوراک کارخانه های آهک هیدراته و اسید فسفریک ثبت شده است، گفت: موافقت های لازم از نهاد های ذیربط برای این محدوده ها دریافت شده است. وی ادامه داد: از این تعداد محدوده، تاکنون ۳ فقره پروانه اکتشاف صادر شده و ۱۱ محدوده دیگر در مرحله صدور پروانه اکتشاف است.


 

رتبه سوم مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی کشور؛ ارتقای دو پله ای جایگاه مرکز

 

جایگاه مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ایران، دو پله ارتقا یافت و به رتبه سوم رسید.

مجید وفایی فرد مدیر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با خبر فوق تصریح کرد: به دنبال ارایه نتایج ششمین دوره ارزیابی و رتبه بندی آزمایشگاه های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی توسط معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، این مرکز توانست رتبه سوم را در بین ۳۲۷ آزمایشگاه کشور به دست آورد. وی با بیان اینکه آزمایشگاه ها مربوط به دانشگاه ها، پژوهشگاه ها،‌ مراکز تحقیقاتی دولتی و شرکت های خصوصی سراسر کشور بوده است، اظهار داشت: عملکرد آزمایشگاه ها در سه شاخص “کارکرد ریالی”، “مشتری مداری و اندازه گیری و رضایت مشتریان” و “فعالیت ها و همکاری های شبکه ای” طی سال ۹۸ بوده است.

وفایی فرد با یادآوری حمایت ها و مساعدت های ایمیدرو از این مرکز، تاکید کرد:‌ طی ۱۵ سال گذشته هیچ مرکز دولتی نتوانسته ثبات و جایگاه مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی را کسب کند یا استمرار بخشد و این مرکز پیشتر نیز در جایگاه برتر آزمایشگاه های کشور قرار داشته است.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 


ارسال دیدگاه