0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – شنبه ۱۲ مهر ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه فولاد پاسارگاد فارس

 

فرماندار اسفراین گفت: به دلیل وجود چندین واحد فولادی در اسفراین، راه‌اندازی واحد تولیدی آهن اسفنجی یکی از مهم‌ترین طی مراسمی و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، عملیات اجرایی فاز چهارم زنجیره تکمیل فولاد پاسارگاد آغاز شد.

صبح جمعه ۱۱ مهر، فاز چهارم طرح توسعه مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد در شهرستان کوار از توابع استان فارس، با ظرفیت تولید انواع نورد و کلاف فولادهای آلیاژی و کیفی به میزان یک میلیون تن با میزان سرمایه گذاری بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال مستقیم ۸۷۰ نفر آغاز شد.

رئیس سازمان صمت فارس در این آئین گفت: با بهره برداری از این طرح ضمن تامین مواد اولیه مورد نیاز و تکمیل زنجیره ارزش صنعت فولاد همچنین جهش تولید، توسعه بیش از پیش فعالیتهای اقتصادی و اشتغال پایدار در صنایع پایین دستی فولاد سازی، صنایع ساختمانی، الکترود، فنر سازی را نیز بدنبال خواهد داشت.

حمیدرضا ایزدی، به راهکارهای تحقق جهش تولید اشاره کرد و افزود: حمایت از تولیدات صادرات محور، برنامه ریزی و ایجاد شرایط برای افزایش ظرفیت و توسعه واحدهایی که محصولاتی با قابلیت رقابت پذیری داخلی و همچنین بازارهای صادراتی دارند و در حال حاضر به صورت نیمه فعال است.

او افزود: افزایش بهره وری واحدهای تولیدی از طریق بازسازی، نوسازی و بروز رسانی ماشین آلات و تجهیزات خط تولید، پیگیری برای تخصیص اعتبار و اعطای تسهیلات سرمایه در گردش با نرخ بهره کم توسط بانک‌ها و موسسات اعتباری با حداقل بروکراسی و استفاده حداکثری از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در راستای حل مشکلات واحدهای صنعتی از جمله این راهکارها است.

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت فارس با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی جامع و مدون توام با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا در واحدهای صنعتی و معدنی و تجاری استان، اضافه کرد: در مسیر توسعه فعالیت‌های اقتصادی، ضروری است تا اشتغال‌پایدار، رفع بیکاری و جهش‌تولید مدنظر قرار گیرد و برنامه‌ریزی‌های دقیق فعالین اقتصادی در راستای صادرات به کشورهای هدف باشد.



برنامه های توسعه ای ایمیدرو در فولاد نی ریز و شهرستان های مجاور

 

خداداد غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو، امروز از برنامه های توسعه ای فولاد نی ریز از سوی این سازمان، خبر داد. رییس هیات عامل ایمیدرو همچنین برنامه های توسعه ای ایمیدرو برای شهرستان های این منطقه را اعلام کرد.

غریب پور که امروز در جریان سفر رزم حسینی وزیر صنعت معدن و تجارت به استان فارس سفر کرده بود، همراه با فرماندار و نماینده مردم این منطقه در مجلس با حضور در کارخانه فولاد نی ریز، اعلام کرد: ال سی بخش فولادسازی فعال شده و به زودی عملیات اجرایی آن پروژه شروع خواهد شد.

به گفته غریب پور، ۱۰۰ میلیون یورو نیز برای طرح گندله سازی ۲٫۵ میلیون تنی نی ریز تامین شده و به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی این طرح خواهیم شد.

پروژه کارخانه آهک و کنسانتره آهن

وی با بیان اینکه فولاد نی ریز در سال جهش تولید علاوه بر کسب رکورد تولید، صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب، برق و گاز داشته است، اظهار داشت: مقرر شده در کنار دست کارخانه آهن اسفنجی، کارخانه ای نیز برای تامین آهک مورد نیاز احداث شود. غریب پور ادامه داد: علاوه بر طرح فوق، کارخانه ای نیز برای تامین کنسانتره بخش آهن اسفنجی پیش بینی شده است.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین به پتانسیل های معدنی شهرستان های این منطقه از جمله آباده-جازموریان اشاره کرد و گفت: عملیات اکتشاف در پهنه آباده-جازموریان در حال به نتیجه رسیدن است و بهرام گور هم در حال اجرا است.

وی به اهمیت زیرساخت های منطقه اشاره کرد و گفت: ۱۰۰ میلیارد تومان برای جاده خرامه- نی ریز در نظر گرفته می شود و ایمیدرو با جدیت توسعه زیربناهای شهرستان های این ناحیه را پیگیری می کند. رییس هیات عامل ایمیدرو افزود: خط انتقال آب ۴۸کیلومتری نیز برای این کارخانه پیش بینی شده که به زودی با اعتبار ۹۸ میلیارد تومانی وارد فاز اجرایی می شود.

غریب پور تصریح کرد: کمیته ای با هدف پیگیری توسعه معدن و صنایع معدنی شهرستان های این منطقه در ایمیدرو تشکیل می شود.


 

 


 

ساخت تصفیه‌خانه‌ای برای بازگشت آب مجتمع فولاد اردکان به چرخه تولید

 

مدیر مجتمع فولاد اردکان که اولین و بزرگترین طرح خصوصی کشور در زمینه تولید آهن اسفنجی است، از ساخت تصفیه‌خانه‌ای برای بازگشت آب به چرخه تولید در شهر کویری و خشک اردکان خبر داد.

«کاووس قاسمی» در جمع خبرنگاران استان از تولید ۱۲۰ تن آهن اسفنجی در این مجتمع فولادی خبر داد و افزود: هم اکنون در این کارخانه ۵۰۰ نیرو کار به طور مستقیم و ۲۵۰۰ نیرو کار به طور غیر مستقیم مشغول به کار هستند. وی ادامه داد: تولید کنونی این مجتمع ۹۶۰ هزار تن در سال است ولی ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن وجود دارد.

قاسمی گفت: بازار محصولات نهایی این مجتمع شامل مصرف‌کنندگان داخلی و خارجی (عمدتا کشورهای منطقه و آسیایی) هستند. وی آهن اسفنجی سرد که به صورت گندله احیا می‌شود و تمام آن در بخش داخلی فولادسازی مصرف خواهد شد را محصول این واحد خواند و گفت: مشکلات آب و زیست محیط را به عنوان دغدغه اصلی این مجتمع است که امیدواریم با برداشتن موانع پیش رو مرتفع شود.

این مسئول استفاده از بهترین دستگاه‌ها و الکتروفیلترها و غبارگیرها در بخش زیست محیطی را از اقدامات انجام شده این مجتمع فولادی عنوان کرد. قاسمی گفت: به منظور صرفه‌جویی در آب شهر کویری و خشک اردکان، ساخت تصفیه‌خانه‌ی مجهزی برای این مجتمع فولادی در حال انجام است تا بتوانیم برنامه‌ریزی مناسبی برای بازگشت آب به چرخه تولید داشته باشیم.


 

باشگاه متخصصان نمونه‌برداری معدنی در پارک فناوری پردیس افتتاح شد

 

تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین شرکت دانش‌بنیان «کانساران بینالود» و موسسه آموزشی و پژوهشی امضا و باشگاه متخصصان نمونه‌برداری معدنی با هدف ایجاد تحولی نو در پارک فناوری پردیس افتتاح شد.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان کانسالان بینالود اظهار داشت: فارغ‌التحصیلان رشته‌های زمین‌شناسی و معدن دوره‌های تخصصی مهارت‌پروری را در این باشگاه می‌گذرانند و پس از پایان دوره به عنوان مشاور متخصص به متقاضیان در حوزه معادن مشاوره می‌دهند. «علی دلیر» با بیان اینکه در حوزه نمونه‌برداری صحیح از معادن کمبودهایی داشتیم، اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ، کارشناسان خبره دارند اما در حوزه اشخاص حقوقی، شرکت‌های بازرگانی، مواد معدنی، تجار و خریداران مواد معدنی داخلی و خارجی با کمبود کارشناس و متخصص مواجه هستیم.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «کانسالان بینالود» افزود: به دلیل نداشتن علم و تخصص لازم شاهد هدر رفت سرمایه شرکت‌ها و بروز مشکلاتی برای رسیدن به هدف مورد نظر بودیم. «دلیر» با بیان اینکه این شرکت دانش‌بنیان بیش از دو دهه در حوزه معادن فعالیت دارد، اظهارداشت: به منظور رفع نقیصه هدر رفت سرمایه با هدف سازماندهی و ساماندهی امور تخصصی معادن، باشگاه متخصصان نمونه‌برداری معدنی را با همکاری یک شرکت آموزشی و پژوهشی در پارک فناوری پردیس افتتاح کردیم.

وی با اشاره به بروز مسائل حقوقی به دلیل عدم اجرای صحیح نمونه‌برداری، افزود: در کنار رسالت کاری خود در حوزه تحقیقات و آنالیز مواد معدنی و با همکاری یک موسسه صاحب صلاحیت پژوهشی، مهارت‌پروری فارغ‌التحصیلان رشته‌های زمین‌شناسی و معدنی را در دستور کار خود قرار دادیم تا با تشکیل یک گروه تخصصی در جامعه معدنی کشور فعالیت داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان «کانسالان بینالود» اضافه کرد: ایجاد پازلی موثر در حوزه تخصصی اکتشاف و معادن هدف اصلی ما در راه‌اندازی این باشگاه است و ارائه خدمات فنی و مهندسی در سطح ملی و شناسایی موارد موازی در سطح کشور پس از امضای تفاهم‌نامه اجرایی خواهد شد. «دلیر» با اشاره به محدویت برگزاری کلاس‌های تخصصی در دوران کرونا، اظهار داشت: کلاس‌های ما در دوره اول رایگان و آنلاین برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به زمان اعلام فراخوان ثبت‌نام باشگاه متخصصان نمونه‌برداری معدنی، افزود: متقاضیان از روز سه‌شنبه، ۱۵مهر ماه با مراجعه به سامانه binaloud.com/club و مطالعه کامل شیوه‌نامه ثبت‌نام کنند تا پس از بررسی اطلاعات آنها در کمیته تخصصی فرآیند ثبت‌نام آنها در باشگاه انجام شود.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «کانسالان بینالود» تصریح کرد: آزمایشگاه به عنوان بازوی تصمیم‌گیری در کنار مدیران معدنی قرار دارد و در این راستا از تمامی فعالان حوزه معدن درخواست و انتظار داریم تا با استفاده از خدمات تخصصی و استاندارد از هدر رفت سرمایه جلوگیری کنند و نتایج بهتری در حوزه نمونه‌برداری معدنی بگیرند.

مدیر موسسه آموزشی و پژوهشی امضاکننده تفاهم‌نامه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این تفاهم‌نامه بر اساس نیازسنجی در حوزه نمونه‌برداری معدنی با شرکت دانش‌بنیان امضا شد.

«امید اصغری» بیان کرد: نمونه‌برداری معدنی فرآیندی کلیدی در بحث معادن است و خطا در هر بخش نمونه‌برداری، آماده‌سازی و آنالیز هزینه‌های زیادی را به پروژه تحمل می‌کند و فرصت‌های سرمایه‌گذاری را به هدر می‌دهد.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران ادامه داد: متخصصان باشگاه با نمونه‌برداری، آماده‌سازی و آنالیز تخصصی نقش موثری در کاهش دعواهای حقوقی در حوزه کالاهای معدنی در داخل یا خارج از کشور و نیز جلب سرمایه‌گذاران برای ورود به عرصه معدن را دارند. وی افزود: مجموعه کاملی از ضوابط و دستورالعمل‌های کاربردی مرتبط با نمونه‌برداری به اعضای متخصص باشگاه آموزش داده خواهد شد و متخصصان این باشگاه بازوی تخصصی آزمایشگاه‌ها در سطح کشور خواهند بود.


 

جهش تولید دو میلیون تنی کنسانتره در شرکت مس

 

معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه نگاه توسعه‌محور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، منجر به تدوین سند چشم‌انداز توسعه شرکت شد، گفت:‌ در راستای برنامه جامع توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران، ظرف چند سال آینده با راه‌اندازی طرح‌های توسعه شرکت در حوزه فرآوری مواد معدنی، جهش تولیدی در حدود ۹۰۰ هزار تنی ظرفیت تولید کنسانتره مس ایجاد خواهد شد و ظرفیت تولید حدود ۱٫۲ میلیون تن فعلی که به تدریج طی حدود ۴ دهه ایجاد شده است، با جهش قابل‌توجه به حدود دو میلیون تن در سال خواهد رسید که در راستای منویات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید خواهد بود.

بهروز رحمتی با اشاره به تصویب سند چشم‌انداز توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران، اظهار داشت:‌ بر اساس این سند که در مجمع عمومی عادی اخیر شرکت به تصویب سهامداران محترم رسید و با هدف‌گذاری تولید ۵۵۰ هزار تنی مس کاتدی که در این سند در نظر گرفته شده، یک توسعه پایدار و متوازن برای اجرای طرح‌های توسعه شرکت باز تعریف شده است تا در چشم‌انداز ۱۴۱۰ به آن دست پیدا کنیم. با اجرای این طرح‌ها  هم در حوزه مس حاصل از کنسانتره (مس محتوی) و هم برای تولید مس کاتد افزایش ظرفیت قابل توجه رخ خواهد داد.

وی اضافه کرد: در پایان برنامه جامع مذکور ظرفیت تولید کنسانتره شرکت به حدود ۲٫۶ میلیون تن و با مس محتوی حدود ۶۲۵ هزار تن بالغ خواهد شد که حدود ۵۵۰ هزار تن آن به‌صورت کاتد مسی روانه بازارهای بین‌المللی خواهد شد.

رحمتی با اشاره به حاشیه سود ۶۰ درصدی تولید کنسانتره مس تصریح کرد:‌ در راستای چشم‌انداز بلندمدت و توسعه صنعت مس در کشور، اولویت اول شرکت برای توسعه و راه‌اندازی پروژه‌ها، حوزه معدن و فرآوری تا تولید کنسانتره مس خواهد بود که دارای بالاترین حاشیه سود (حدود ۶۰ درصد)  از کل سود قابل دسترسی در زنجیره کامل تولید از معدن تا پالایش است.

وی افزود:‌ در مرحله بعدی توسعه ذوب و پالایشگاه است که البته نسبت به کنسانتره حاشیه سود کمتری دارد (حدود ۲۰ درصد) و البته قطعا این حوزه نیز سودآور است و باعث ایجاد برکت کامل ۱۰۰ درصدی برای صنعت مس کشور خواهد شد که این نوع طرح‌ها  نیز با عنایت به لزوم توسعه پایدار و متوازن زنجیره کامل تولید، در اولویت بعدی توسعه قرار خواهند گرفت.

معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با بیان اینکه شرکت مس تمام توان خود را برای ارتقای جایگاه صنعت مس ایران در جهان به کار بسته است، عنوان کرد:‌ تمرکز بیشتر بر انجام طرح‌های توسعه در حوزه فرآوری مواد معدنی مانند فاز ۳ تغلیظ سونگون و فاز ۲ تغلیظ میدوک هرکدام به ظرفیت ۱۵۰ هزار تن در سال، فاز ۳ تغلیظ سرچشمه با ظرفیت ۱۹۰ هزار تن در سال، احداث واحدهای فرآوری سرباره‌ها در کارخانجات ذوب سرچشمه و خاتون‌آباد با استفاده از روش فلوتاسیون جهت تولید کنسانتره مس و همچنین تسریع در عملیات اجرایی دو کارخانه فرآوری معادن مس دره‌زار و دره‌آلو به ظرفیت‌های ۱۵۰ و ۱۰۰ هزار تن تولید کنسانتره مس در سال تنها بخشی از پروژه‌های توسعه شرکت در افزایش قابل‌توجه ظرفیت تولید و نهایتا افزایش صادرات و ارزآوری برای کشور و ارتقای جایگاه بین‌المللی شرکت است.

وی همچنین به اهمیت فوق‌العاده حوزه اکتشافات به‌عنوان اولین و مهم‌ترین زنجیره توسعه پایدار معادن و صنایع معدنی اشاره کرد و ادامه داد: برنامه‌ریزی در زمینه انجام اکتشافات و استفاده از روش‌های نوین اکتشافی جهت اکتشاف کانسارهای بزرگ و پنهان و ارتقای منابع اکتشافی و ذخایر زمین‌شناسی شرکت در سنوات اخیر به ‌ویژه در سال گذشته به بیش از ۷ میلیارد تن با عیار متوسط ۰٫۴۶ درصد مس صورت گرفته است.

به گفته معاون توسعه و اکتشافات شرکت ملی صنایع مس ایران جایگزینی تکنولوژی‌های قدیمی و فرسوده مانند تکنولوژی ذوب شعله‌ای در مجتمع مس سرچشمه با تکنولوژی نوین ذوب تشعشی در سال ۱۳۹۷، به‌روز کردن تکنولوژی نسل ۱۹۵۰ ذوب به‌کار گرفته شده در کارخانه ذوب مس خاتون‌آباد با تکنولوژی نوین ذوب تشعشی در سال ۱۳۹۸، افزایش ظرفیت تولید ذوب و پالایش از حدود ۲۴۰ هزار تن در سال ۱۳۹۴ به حدود ۴۵۰ هزار تن در سال ۱۳۹۸، به ظرفیت کامل رساندن دو پروژه تغلیظ فازهای ۲ مجتمع‌های مس سونگون و سرچشمه به ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن کنسانتره مس در سال‌های اخیر، راه‌اندازی دو پروژه عظیم زیست‌محیطی کارخانجات اسید سولفوریک سرچشمه و خاتون آباد به ظرفیت ۱٫۲ میلیون تن در سال و افزایش بهره‌وری در حوزه‌های مختلف از جمله مواردی بوده است که در راستای تولید و توسعه پایدار و ارتقای سودآوری شرکت طی چند سال اخیر انجام شده است.

خبر خوش توسعه‌ای شرکت مس

معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس با بیان اینکه امسال سهامداران محترم منتظر خبرهای خوش توسعه‌ای باشند، ابراز کرد:‌ راه‌اندازی بیش از ۳۰ پروژه اصلی، بازسازی و نوسازی و همچنین پروژه‌های زیرساختی به‌ویژه در حوزه‌های طرح جامع آب و تامین پایدار آب مصرفی واحدهای مختلف تولیدی و پروژه‌های فرآیندی و چندین پروژه بزرگ در حوزه طرح جامع برق شرکت در سال جاری ازجمله اخبار مسرت‌بخش برای سهامداران محترم است که در سال جاری در مجتمع‌های مس سرچشمه، سونگون و شهربابک افتتاح خواهد شد که ضمن افزایش سطح پایداری تولید فعلی شرکت، می‌تواند نقش مهمی در افزایش ظرفیت‌های آتی شرکت ایفا کند.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از پروژه عظیم و ملی شیرین‌سازی و انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان به ظرفیت ۱۸۰ میلیون مترمکعب در سال در فاز اول، راه‌اندازی پروژه استحصال نیکل از الکترولیت Bleed پالایشگاه مس سرچشمه، راه‌اندازی کارخانه تولید آهک با ظرفیت ۱۵۰ تن در روز در مجتمع مس سونگون، راه‌اندازی طرح انتقال اسید سولفوریک تولیدی مجتمع‌های مس سرچشمه و شهربابک به بندرعباس و ده‌ها پروژه دیگر از جمله طرح‌های توسعه شرکت هستند که در سال جاری مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

کسب رکورد توقف ۶ ثانیه‌ای در حمل سرباره کوره‌های قوس الکتریکی

 

با تلاش کارکنان بلندهمت واحد حمل و فرآوری سرباره شرکت فولاد مبارکه، زمان توقفات ناشی از حمل سرباره در کوره‌های قوس الکتریکی، با ثبت تعویض تعداد ۲۰ هزار و ۷۹۳ پاتیل سرباره کوره قوس الکتریکی و تعداد دو هزار و ۸۳۲ پاتیل سرباره واحد عملیات ثانویه به ۶ ثانیه به ازای هر ذوب کاهش یافت و برگ زرین دیگری به افتخارات شرکت افزوده شد.

به گزارش عصر مواد به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، رحیم خلقی، رئیس واحد حمل و فرآوری سرباره فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه کاهش حداکثری توقفات در همه بخش‌های خطوط تولید و پشتیبانی، به‌ویژه در واحد حمل سرباره، نقش موثری در کسب رکوردهای اخیر داشته است، اظهار داشت: با دستیابی به این رکورد ارزشمند در نیمه نخست سال جهش تولید، در مجموع ۲۰ هزار و ۵۱۰ ذوب محقق شد.

وی در ادامه از کمبود و مشکلات مربوط به تامین قطعات مصرفی و یدکی مکانیسم‌های پاتیل‌بر، چالش سوراخ شدن پاتیل سرباره که به توقف تولید منجر می‌شود، کمبود نیروی انسانی در فریندهای پشتیبانی و چالش سرریز پاتیل‌های سرباره به‌عنوان مهم‌ترین محدودیت‌های این حوزه نام برد.

رئیس واحد حمل و فرآوری سرباره فولاد مبارکه بیان کرد: از نتایج دستیابی به این رکورد می‌توان به رسیدن به تولید مطابق با اهداف تعریف‌شده و ثبت رکورد تولید روزانه و ماهانه در فولادسازی اشاره کرد؛ ضمن اینکه کسب این موفقیت ارزشمند موجب افزایش اعتماد به‌ نفس همکاران واحد سرباره شده و بستری مناسب برای دست‌یابی به اهداف سالانه ناحیه ایجاد کرده است.

رحیم خلقی مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در دستیابی به این موفقیت را ‌چنین برشمرد:

– حمایت‌های بی‌دریغ مدیریت شرکت در همه سطوح سازمان از این واحد و حضور مستمر و گرم ایشان در بین کارکنان که به ‌واقع روحیه همکاران را به‌شدت تحت تاثیر قرار داد؛

– تلاش بی‌وقفه کارکنان، کارشناسان و راهبری و تعمیرات واحد سرباره که در رسیدن به رکوردها در طول دوران فعالیت شرکت فولاد مبارکه بی‌سابقه بوده است؛

– انجام به ‌موقع تعمیرات برنامه‌ریزی‌شده و افزایش ۲۳ درصدی آماده‌به‌کاری مکانیسم‌های پاتیل‌بر و همچنین استفاده بهینه از تمام ظرفیت‌های موجود و تلاش در جهت بومی‌سازی و استفاده از پتانسیل‌های درون واحدی؛

– افزایش فضای همدلی و صمیمیت بین کارکنان واحد سرباره و کوره‌های قوس الکتریکی.

وی با اشاره به اینکه در فرایند کوره‌های قوس الکتریکی، خصوصا در فولاد مبارکه، بیشتر از آهن اسفنجی و کمتر از قراضه استفاده می‌شود، تصریح کرد: به همین دلیل میزان سرباره کوره‌ها از فولادسازی‌های مشابه بیشتر است و این موضوع قاعدتا باید در جمع‌آوری سرباره خلل ایجاد کند، اما با درایت کارکنان واحد سرباره و نگهداری و تعمیرات به‌موقع مکانیسم‌های پاتیل‌بر، نه‌تنها خللی در تولید ایجاد نکرده، بلکه باعث کسب رکوردهای روزانه و ماهانه تولید شده است.


 

فولاد خوزستان، پرچمدار توسعه نسل جدید کاتالیست‌ها

 

برای نخستین‌ بار در کشور، تولید کاتالیست‌های صنعتی با خواص ویژه با همکاری مشترک شرکت فولاد خوزستان، پژوهشکده نفت و جهاد دانشگاهی تهران آغاز شد. در صورت موفقیت این پروژه، فولاد خوزستان به ‌عنوان پرچمدار توسعه نسل جدید کاتالیست‌ها در کشور، معرفی خواهد شد.

به گزارش عصر مواد به نقل از روابط عمومی فولاد خوزستان، جلسه یادشده روز دوشنبه ۷ مهرماه ۱۳۹۹ با حضور گروهی متشکل از محققان پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران به ریاست زهرا شهیدیان به همراهی آقایان جمال کاکه‌مند و ابوالفضل حاجیلو و گروه فنی فولاد خوزستان به ریاست ابراهیم دادرس مدیر تحقیقات تکنولوژی و بهینه‌سازی با همراهی کبری محمدخانی، کامران طاهر، اسعد کیخسروی، کاظم بختیاری و محمد فغفوری در دفتر مدیر تحقیقات تکنولوژی و بهینه‌سازی برگزار شد.

ابراهیم دادرس مدیر تحقیقات، تکنولوژی و بهینه‌‌سازی فولاد خوزستان اظهار داشت: محققان پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی ایران و جهاد دانشگاهی تهران با کارشناسان صاحب نظر در شرکت فولاد خوزستان دیدار کردند و درباره‌ی بهبود راندمان کاتالیست‌های موجود، امکان تولید نسل جدید کاتالیست جاذب سولفور، مقاوم در برابر نشست هیدروکربن‌های سنگین و همچنین بررسی تولید سیلیکا ژل به بحث و تبادل نظر پرداختند.

وی افزود: در این جلسه مقرر شد محققان پژوهشکده یادشده، پیشنهادات خود را در قالب پروپوزال فنی به مدیریت تحقیقات، تکنولوژی و بهینه‌سازی جهت بررسی روش کار و شروع همکاری، منعکس نمایند.

گفتنی است، در صورت موفقیت این پروژه، فولاد خوزستان به ‌عنوان پرچمدار توسعه نسل جدید کاتالیست‌ها در کشور، معرفی خواهد شد.


 

حل چالش تامین سنگ‌آهن با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا

 

تامین سنگ‌آهن به صورت پایدار به یکی از دغدغه‌های صنایع پایین‌دستی صنعت فولاد تبدیل شده و هرچه واحدهای جدیدتری در حوزه ذوب و نورد افتتاح می‌شود، این کمبود بیش از گذشته نمود پیدا می‌کند. تولیدکنندگان سنگ‌آهن که با کاهش عیار و ذخیر سنگ‌آهن در معادن خود مواجه شده‌اند، از تولید عقب‌نشینی نکرده‌اند و با بهبود مستمر روش‌های فرآوری و استفاده از تکنولوژی‌های جدید توانسته‌اند از ذخایر دارای عیار هشت تا ۱۰ درصد نیز به عنوان خوراک استفاده کنند.

نکته قابل توجه این است که در کشور ما معادن سنگ‌آهن کم‌عیار فراوانی وجود دارد که به دلیل نبود تکنولوژی هیچ استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شود و غیر فعال باقی مانده‌اند. با استفاده از تکنولوژی‌های روز معدنی، علاوه بر اینکه می‌توان مواد اولیه صنعت فولاد را تامین کرد، می‌توان زمینه را برای اشتغال‌زایی در معادن کوچک و ثروت‌آفرینی نیز فراهم آورد.

شرکت سنگ پیرسام یکی از شرکت هایی است که تکنولوژی تولید کنسانتره سنگ‌آهن از خوراک با عیار پایین را در ایران توسعه داده است. محمدرضا پیربداقی، مدیرعامل شرکت سنگ پیرسام در پاسخ به سوال خبرنگار «فلزات آنلاین» در این خصوص تصریح کرد:

“پیش از سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری سنگ ‌آهن، تجارت این ماده معدنی را انجام می‌دادیم و چندین سفر به کشورهایی نظیر استرالیا، چین و برزیل که تولیدکنندگان بزرگ سنگ‌ آهن هستند، انجام دادیم. در این کشورها سیستم فرآوری پیشرفته سنگ ‌آهن را مشاهده کردیم که با استخراج از اعماق زمین حتی از کانسنگ‌هایی با عیار هشت تا ۱۰ درصد نیز استفاده می‌کنند و با فرآوری آن به کنسانتره، سال‌ها است که به چین و دیگر مصرف‌کنندگان عمده سنگ‌ آهن، محصول صادر می‌کنند. نکته قابل توجه این است که کشورهایی نظیر استرالیا و برزیل که بزرگ‌ترین منابع سنگ‌ آهن دنیا را در اختیار دارند و از منابع آب و سوخت‌های فسیلی نیز برخوردار هستند، در زمره برترین تولیدکنندگان فولاد دنیا نیستند حتی چین به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده سنگ ‌آهن و فولادساز دنیا ترجیح می‌دهد سنگ‌آهن با عیار بالای ۶۰ درصد و کنسانتره و گندله را خریداری کند.

طی دهه‌های گذشته، سنگ ‌آهن با عیارهای کمتر از ۲۰ درصد در کشور ما به عنوان باطله در معادن دپو شده است. بنابراین با کسب تجربه از فناوری‌های موجود در دنیا، با استفاده از مهندسی معکوس در استان اصفهان، کارخانه‌ای را طراحی کردیم که بتواند سنگ‌آهن با عیار کمتر از ۱۰ درصد را هم از طریق ثقلی و هم از طریق تر به عنوان خوراک استفاده و آن را تبدیل به کنسانتره ۶۶ درصد کند. در حال حاضر، بسیاری از شرکت‌ها به استفاده از سنگ‌آهن با عیار پایین و فناوری‌های نوین تولید کنسانتره تمایل پیدا کرده‌اند و با توجه به نیاز کشور به مواد اولیه صنعت فولاد، این ماده معدنی را فرآوری کرده و در اختیار صنایع پایین‌دستی قرار می‌دهند.”


 

ساخت موفقیت‌آمیز رولتانگ حمل غلتک در مجتمع فولاد سبا

 

یک کارشناس تولید نورد گرم گفت: با طراحی و ساخت تجهیز رولتانگ حمل غلتک در مجتمع فولاد سبا، از این پس عملیات حمل و جابه‌جایی غلتک در این واحد با ضریب ایمنی و دقت و سرعت بیشتر انجام خواهد شد. این طرح به ‌صورت جفتی ارائه و با حمایت مدیریت، توسط شرکت مهراوه ساخته و تحویل شد.

به گزارش عصر مواد به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه، عبدالله جهانگیری، کارشناس تولید نورد گرم مجتمع فولاد سبا، ضمن تایید این خبر اظهار داشت: با توجه به موقعیت قرارگیری کارگاه غلتک و نورد در مجتمع فولاد سبا و فاصله بین دو کارگاه و اختلاف سطح آنها یکی از فرایندهای زمانبر که همواره باعث بروز مشکلات کمی و کیفی در تولید و همچنین تحلیل قوای نیروی انسانی در این فرایند میشد، انتقال غلتک به نورد مجتمع فولاد سبا بود.

وی در همین خصوص تاکید کرد: برای رفع این مشکل و حذف فعالیتهای فاقد ارزش افزوده و کمک به ارتقای کمی و کیفی تولید این فرآیند باید اصلاح میشد. در این خصوص طرح ساخت و طراحی رولتانگ حمل غلتکهای کاری به صورت جفتی ارائه و با حمایت مدیریت، توسط شرکت مهراوه ساخته و تحویل شد.

کارشناس تولید نورد گرم مجتمع فولاد سبا ادامه داد: پس از تست موفقیتآمیز این تجهیز نتایج ذیل به دست آمد:

۱-کاهش درگیری کارکنان شاغل در این مجموعه با فرایند تعویض غلتک؛

۲-کاهش ریسک ایمنی این فرایند؛

۳-حذف فعالیتهای فاقد ارزشافزوده و دوبارهکاریها؛

۴-ارسال سریع غلتک و کمک به کیفیت محصول؛

۵-کاهش زمان آمادهسازیهای قبل از شاتدانها.


 


ارسال دیدگاه