0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – سه شنبه ۸ مهر ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

 

علیرضا رزم حسینی با کسب ۱۷۵ رای موافق توانست از مجلس یازدهم رای اعتماد بگیرد و به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت انتخاب شود. بر این اساس از ۲۶۴ نماینده حاضر در جلسه علنی امروز ۱۷۵ رای موافق، ۸۰ رای مخالف به رزم حسینی داده شد و ۹ نفر رای ممتنع دادند.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در یک نگاه:

 

علیرضا رزم حسینی متولد ۱۳۴۰ در کرمان است؛ وی تحصیل کرده کارشناسی علوم اقتصادی و بازرگانی از دانشگاه شهید باهنر کرمان است. وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت دی ماه ۱۳۹۷ با حکم وزیر کشور در مشهد به عنوان استاندار خراسان رضوی منصوب شد و همچنین استاندار استان کرمان در دولت یازدهم و سال ابتدایی دولت دوازدهم بوده ‌است.

 

وی طی سال‌های جنگ ایران و عراق در عملیات‌های مختلفی حضور داشته، از بنیان ‌گذاران مهندسی مخابرات عملیات جنگ در جبهه‌های جنوب و از هم‌رزمان سرداران احمد کاظمی، حسین خرازی، احمد متوسلیان و هم‌رزم و دوست حسن باقری بوده ‌است. رزم‌حسینی قائم‌ مقام فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان (سردار شهید قاسم سلیمانی) و جانشین عملیات قرارگاه خاتم‌الانبیا در دوران جنگ بود و در عملیات خیبر جانباز شد و نشان فتح از سوی مقام معظم رهبری دریافت نموده است؛ وی همچنین پس از جنگ، اقدام به پایه‌ گذاری بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس کرد.

 

از سوابق اجرایی رزم‌ حسینی در بخش خصوصی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • هیئت مدیره شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه استان کرمان
  • مدیر عامل و ریاست هیئت مدیره مجتمع صنعتی کرمان
  • مدیر عامل شرکت ماشین‌آلات راه‌سازی کرمان
  • مشاور بازرگانی بنیاد مستضعفان و جانبازان
  • ریاست هیئت مدیره شرکت صنایع فلزی آلیاژ کاران دوهزار
  • مدیر عامل شرکت تکنوپروم (ویرجین ایلند)
  • مدیر عامل شرکت تکنوپروم جنرال تریدینگ
  • مدیر عامل شرکت ماشین‌آلات راه‌سازی کاترپیلار
  • نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین‌آلات ساختمانی و معدنی کشور
  • ریاست مجمع شرکت آستانه ریل
  • رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت همیار ماشین


ابلاغ اولویت های ۳۵ گانه وزارت صنعت، معدن و تجارت توسط رییس جمهور

 

رئیس جمهور در پیوست حکم انتصاب علیرضا رزم حسینی به عنوان وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت، ۳۵ اولویت عمومی و اختصاصی این وزارتخانه را به وی ابلاغ کرد.

به گزارش عصر مواد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر حسن روحانی در این پیوست و در تعیین اولویت های تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت در آخرین سال فعالیت دولت دوازدهم، برنامه‌ریزی برای توسعه اشتغال مولد در بخش‌های تولیدی و خدماتی، توانمندسازی بخش خصوصی و ارتقاء فضای رقابتی و امنیت سرمایه‌گذاری در محیط کسب و کار و مقررات‌زدایی به منظور تسهیل شروع و فعالیت کسب و کارهای خصوصی را از جمله اولویت های اصلی این وزارتخانه تعیین کرد.

رئیس جمهور همچنین تنظیم قاعده‌مند و پیش‌بینی‌پذیر بازار محصولات اساسی، توانمندسازی شرکت‌های تجاری، دگرگونی اساسی در نظام خرده‌‌فروشی و واسطه‌گری با بهره‌گیری از فعالیت‌های دانش‌بنیان، تلاش برای تحقق رشد بیش از ۱۵ درصد در صادرات غیرنفتی طی ماه‌های باقیمانده از دولت دوازدهم، ارتقاء سهم و نقش فعالیت‌های معدنی در تولید ناخالص داخلی را از دیگر اولویت های مهم این وزارت خانه برشمرد.

دکتر روحانی وزیر جدید صمت را مکلف کرد، توسعه فناوری و نوآوری در سطح بنگاه‌های اقتصادی و افزایش رقابت‌پذیری از طریق ارتقاء همکاری‌های بین‌المللی میان شرکت‌های داخلی با شرکت‌های پیشروی خارجی، هماهنگی‌های لازم با وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین مواد غذایی مورد نیاز در بازار و توجه ویژه به معیشت و کاهش تورم بر مردم، برنامه‌ریزی و اقدام جدی در جهت کاهش قاچاق کالا با همکاری دستگاه‌های ذیربط به ویژه گمرک جمهوری اسلامی ایران و جلوگیری از واردات محصولات و کالاهایی که امکان تولید آن در داخل فراهم است را نیز در اولویت های اصلی خود در این وزارت خانه قرار دهد.


 

افتتاح آزمایشی خط انتقال آب خلیج فارس به گل‌گهر سیرجان

 

با حضور استاندار کرمان طرح انتقال آب خلیج فارس به شرکت گل‌گهر سیرجان افتتاح شد. به گزارش خبرگزاری فارس از سیرجان، محمدجواد فدائی در حاشیه افتتاح طرح انتقال آب به شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر سیرجان اظهار داشت: یکی از مهم ترین پروژه‌هایی است که دو پیام و تذکر دارد؛ یکی اینکه علی‌رغم تحریم‌ها و محدودیت‌ها هم می‌توان پروژه‌های بزرگ را انجام داد و دیگر اینکه یک الگوی موفق خواهد بود که می‌توانیم طرح‌های بزرگ را اجرا و با توان خودمان به پایان برسانیم.

استاندار کرمان ادامه داد: امروز دارای موفقیت بزرگی در استان و منطقه هستیم که شاهد انتقال آب شیرین از خلیج فارس به استان کرمان و در ادامه به استان یزد با احداث ۳۰۵ کیلومتر خواهیم بود.

وی افزود: در هر ثانیه ۴٫۴ مترمکعب از این طرح انتقال آب بهره‌مند هستیم و در مخزن ۴۵ هزار مترمکبی ذخیره و در ادامه مسیر ۱۵ کیلومتر تا تاسیسات مجتمع صنعتی و معدنی سنگ آهن گل‌گهر می‌رسد که این خط به بهره‌برداری رسید.

استاندارگفت: برای اجرای این طرح بزرگ ملی بیش از ۲۵۰ میلیون یورو و ۸ هزار میلیارد تومان از اعتبارات معدنی و صنعتی استان و کشور هزینه شده است که در فاز دوم و سوم این طرح نیز به مس سرچشمه و سنگ آهن چادرملو در استان یزد خواهد رسید.

فدایی عنوان کرد: این طرح ۲۴ مهرماه به دست رئیس جمهور به بهره‌برداری خواهد رسید و از تلاش‌ها و فعالیت‌های شبانه‌روزی مهندسان و دست‌اندرکاران تشکر می‌کنیم و می‌دانیم تامین آب چالشی بر سر راه توسعه‌ صنایع این استان محسوب می‌شود و با برطرف شدن آن، زمینه‌ جهش و رونق تولید را در حوزه‌ صنعتی و معدنی فراهم خواهد شد.


 

روند رو به رشد صادرات مواد و محصولات معدنی فلزی

 

رئیس گروه معدن و صنایع معدنی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بر اساس آمار رسمی گمرک ایران طی ۵ ماهه سال جاری، حدود ۵ میلیون تن اقلام معدنی فلزی کشورمان به ارزش ۱۸۰۲ میلیون دلار صادر شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، الهه مکری، اظهار کرد: کاتد مس به ‌عنوان با ارزش‌ترین محصول صادراتی طی دوره مذکور با متوسط قیمت ۶۴۱۵ دلار هر تن و پس از آن شمش روی با متوسط قیمت ۱۹۷۳ دلار هر تن، شمش سرب با متوسط قیمت ۱۶۶۷ دلار هر تن و شمش آلومینیوم با متوسط قیمت ۱۵۴۶ دلار هر تن صادر شده است. وی افزود: بیشترین کاهش متوسط قیمت صادرات مربوط به شمش روی (۵۳۵ دلار هر تن)، شمش آلومینیوم (۲۶۷ دلار هر تن) شمش سرب (۲۵۰ دلار هر تن) و سنگ و کنسانتره مس (۲۰۳ دلار هر تن) است.

مکری گفت: مهم‌ترین مواد و محصولات معدنی فلزی صادرشده طی این دوره عبارتند از: شمش فولادی در جایگاه نخست با ۷۶۷میلیون دلار به وزن ۲۲۱۲ هزارتن و پس از آن کاتد مس به ارزش ۲۶۳ میلیون دلار، محصولات طویل فولادی به ارزش ۲۳۸ میلیون دلار، شمش روی به ارزش ۷۳ میلیون دلار، محصولات تخت نورد شده فولادی به ارزش ۵۶ میلیون دلار، سنگ و کنسانتره مس و سنگ و کنسانتره آهن نیز به ترتیب به ارزش ۵۱ میلیون دلار و ۵۰ میلیون دلار به ترتیب از بالاترین ارزش صادرات برخوردار بوده‌اند. وی اضافه کرد: هشت محصول صادراتی مذکور در مجموع به ارزش ۳۷۱۰ میلیون دلار نزدیک به ۸۳ درصد صادرات کل محصولات معدنی فلزی ۵ ماهه ۹۹ را به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس گروه معدن و صنایع معدنی گفت: ۱۰ بازار نخست هدف صادراتی اقلام معدنی فلزی طی دوره مذکور عبارتند از چین با رقم ۶۹۲ میلیون دلار، عراق با رقم ۲۰۱ میلیون دلار، اندونزی با رقم ۱۷۹ میلیون دلار، ترکیه با رقم ۱۵۸ میلیون دلار، تایلند ۱۲۸ میلیون دلار، افغانستان ۱۰۲ میلیون دلار، امارات متحده عربی ۵۵ میلیون دلار، عمان ۴۶ میلیون دلار، هند با رقم ۴۳ میلیون دلار، غنا ۴۳ میلیون دلار و پاکستان با رقم ۱۷ میلیون دلار بوده‌اند که در مجموع ۸۹ درصد از کل صادرات بخش معدنی فلزی را به خود اختصاص داده‌اند.

مکری بیان کرد: در بین اقلام معدنی فلزی صادرشده طی همین دوره بیشترین سهم کالا- بازار به ترتیب متعلق به بازارهای چین با ۲۰۲ میلیون دلار کاتد مس و ۳۵۸ میلیون دلار شمش فولادی از ایران، اندونزی با واردات ۱۷۸ میلیون دلار شمش فولاد، افغانستان با واردات ۵۹ میلیون دلار محصولات طویل فولادی و ۱۷ میلیون دلار محصولات تخت فولادی، عراق با واردات ۱۰۶ میلیون دلار محصولات طویل فولادی و ۱۵ میلیون دلار محصولات تخت فولادی، ترکیه با ۴۲ میلیون دلار شمش روی، ۳۸ میلیون دلار کاتد مس، ۸ میلیون دلار فروآلیاژ و ۲۸ میلیون دلار شمش آلومینیوم، تایلند با واردات ۱۲۵ میلیون دلار شمش فولاد، میانمار با واردات ۲۷ میلیون دلار محصولات طویل فولادی و هند با واردات ۲۳ میلیون دلار کاتد مس از کشورمان بیشترین سهم را داشته‌اند.


 

با امضای تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه؛ راه ورود فناوری به حوزه معدن هموار شد

 

تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه میان طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان نظام مهندسی معدن ایران با حضور با حضور کامبیز مهدی‌زاده، داریوش اسماعیلی و تقی نبئی به امضا رسید تا راه برای توسعه فناوری‌های معدنی و رونق زیست‌بوم نوآور‌ی‌های این حوزه گسترده شود.

کامبیز مهدی‌زاده در آیین امضای این تفاهم‌نامه سه‌جانبه، با بیان این‌که با همت ۳ نهاد فعال در حوزه فناوری‌های زمین‌شناسی و معدن، قرار است راهی تازه فراروی توسعه فعالان دانش‌بنیان و فناور این حوزه هموار ‌شود، افزود: مثلث تعامل و تفاهم فناوری‌های معدنی با این تفاهم‌نامه شکل می‌گیرد و امیدوارم با اجرایی شدن بندهای آن، شاهد برکات و ثمرات ارزشمندی برای این حوزه باشیم.

وی با تأکید بر این‌که پیشرفت کشور در گروی توجه به فناوری و نوآوری است، ادامه داد: توجه و اهتمام به پیشرفت فناوری‌های حوزه معدن و زمین‌شناسی، یکی از رئوس حرکت کشور به سوی پیشرفت و جهش تولید فناورانه خواهد بود. امروز کشور ما تحت شدیدترین و ظالمانه‌ترین تحریم‌ها قرار گرفته و تنها فناوری و نوآوری است که می‌تواند ناجی و گذردهنده کشور از این گردنه دشوار باشد.

مدیر طرح توسعه نوآوری‌ها و فناوری‌های حوزه معدن و صنایع معدنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به حمایت از فناوری‌های نو در حوزه معدنی و زمین‌شناسی گفت: در حوزه نفت، فناوری به جلوگیری هدررفت گازهای فلر کمک کرد، در حوزه معدنی نیز فناوری و نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند در استفاده بهینه از باطله‌های معدنی اثرمند باشد که این موضوع مستلزم نقش‌آفرینی و عزم فعالان زیست‌بوم نوآوری است.

مهدی‌زاده به ضرورت گذار از روش‌های سنتی و کم‌بازده در حوزه معدن و توجه به فناوری‌های نوین این حوزه به مثابه یکی از راهبردهای اصلی فناور و ارزش‌آفرین شدن این صنعت اشاره کرد و گفت: امید داریم با گذار از روش‌های سنتی معدنی به سوی فناوری‌های پیشرفته مانند اکتشاف در عمق یا استحصال عناصر نادر خاکی، گامی مهم در مسیر توسعه و ارزش‌آفرین شدن صنعت معدن برداریم.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، امضای تفاهم‌نامه یادشده را گامی در همین راستا دانست و گفت: نباید از ظرفیت‌های نهفته کشورمان در حوزه زمین‌شناسی و معدن غافل شویم. توانایی این حوزه به قدری است که امروز حتی چرخ صنعت نفت ما به مدد صنعت معدن حرکت می‌کند؛ به طور مثال اگر عناصر ارزشمندی مانند باریت و بنتونیت نداشتیم حتی حرکت اقتصاد نفتی که در تلاش برای گذار از آن هستیم، با مشکل جدی مواجه می‌شد. بنابراین، امروز بخش قابل توجهی از اقتصاد کشور متکی به حوزه معدن و صنایع معدنی است و باید با گشودن درها، فناوری دانش‌بنیان‌ها راه خود را به این حوزه پیدا کند.

داریوش اسماعیلی معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت در این مراسم با بیان این‌که تفاهم‌نامه سه‌جانبه نشان دهنده عزم جدی برای ورود دانش‌بنیان‌ها به حوزه معدنی است، ادامه داد: با اجرای هدف‌گذاری‌های صورت گرفته در این تفاهم‌نامه سه‌جانبه، پایه علمی و دانش‌بنیان حوزه معدنی مستحکم خواهد شد.

وی ادامه داد: این سه نهاد به عنوان پل ارتباطی میان فعالان فناور بخش خصوصی و صنایع معدنی، عزم خود را برای توسعه فناورانه هرچه بیش‌تر این حوزه جزم کرده‌اند.

در بخش دیگری از این مراسم، تقی نبئی رییس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت صمت برای توسعه حوزه معدن گفت و ادامه داد: خوشبختانه با اهتمامی که در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، وزارت صمت و سازمان نظام مهندسی معدن وجود دارد حرکت در توسعه فناوری‌های معدنی آغاز شده است و با تحقق بندهای این تفاهم‌نامه، فصل تازه‌ای در توسعه فناوری‌های معدن و صنایع معدنی رقم خواهد خورد.

از محورهای این تفاهم‌نامه می‌توان به همکاری در زمینه توسعه سرمایه گذاری و بهره گیری از فناوریهای نوین در حوزه های زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی – همکاری در زمینه شناسایی و اولویت بندی نیازهای پژوهشی حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی در کشور اشاره کرد.

همچنین همکاری در دستیابی به دانش فنی و تجاری سازی محصولات و خدمات مورد نیاز بخش زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی، ارتقای کمی و کیفی ارائه خدمات مهندسی که به موجب قراردادهای جداگانه و به فراخور منعقد خواهد شد از محورهای همکاری بر مبنای این تفاهم‌نامه سه‌جانبه است.

نقش‌آفرینان برای تقویت زیست بوم نوآوری و فناوری در حوزه های زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی با برگزاری دوره‌های آموزشی حرفه‌ای برای افزایش توان و ظرفیت استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده‌ها تفاهم کردند.

همچنین شناسایی و برطرف کردن چالش‌های فنی موجود در حوزه زمین شناسی، معادن و صنایع معدنی با استفاده از ظرفیت و توانمندی شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های فعال در این حوزه‌ها، شناسایی و رفع چالش های قانونی موجود در ارتباط با توسعه فناوری‌های مرتبط با فعالیت های اکتشافی و استخراجی معادن و صنایع معدنی از طریق رایزنی با نهادهای مسئول و  فراهم کردن زمینه حمایت و توسعه ظرفیت و توانمندی های شرکت های دانش بنیان و بازار محصولات دانش بنیان از دیگر محورهای تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه میان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان نظام مهندسی معدن ایران است.


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

آغاز عملیات اجرایی ۲ کارخانه در مجتمع جهان فولاد سیرجان

 

عملیات اجرایی کارخانه احیای مجتمع جهان فولاد سیرجان و کارخانه ذوب و ریخته‌گری شماره یک این مجتمع با حضور استاندار کرمان آغاز شد. محمد جواد فدایی، استاندار کرمان در حاشیه بازدید از مجتمع جهان فولاد سیرجان گفت: عملیات اجرایی پروژه احیای مستقیم با ظرفیت تولید ۱.۷ میلیون تن آهن اسفنجی در سال و کارخانه ذوب و ریخته‌گری شماره یک با ظرفیت ۱.۲ میلیون تن در مجتمع جهان فولاد سیرجان آغاز شد که با بهره‌برداری از آن‌ها، امکان تکمیل چرخه تولید در مجتمع جهان فولاد سیرجان فراهم می‌شود.

او حجم سرمایه گذاری در این دو پروژه را ۲ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: شروع به کار این پروژه‌ها، می‌تواند نقش حائز اهمیتی در توسعه و ایجاد اشتغالزایی پایدار داشته باشد.


 

شکستن رکورد ۵ ساله میزان حفاری‌های اکتشافی شرکت مس در نیمه نخست امسال

 

«اردشیر سعدمحمدی» مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان این‌که اکتشافات اولین حلقه از زنجیره توسعه پایدار است، گفت: با انجام ۴۴ هزار متر حفاری اکتشافی در نیمه نخست امسال، رکورد ۵ ساله میزان حفاری‌های اکتشافی شرکت ملی صنایع مس ایران شکسته شد. این میزان حفاری اکتشافی رشد ۱۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.

مدیرعامل شرکت مس ادامه داد: همچنین در روز پنجم مهرماه امسال ۴۸۲ متر حفاری اکتشافی انجام شده است که بیشترین میزان اکتشاف انجام‌شده در یک روز در ۵ سال اخیر است و شرکت مس با انجام این میزان اکتشاف رکوردی تازه در زمینه اکتشافات از خود بر جای گذاشت.

سعدمحمدی با اشاره به تلاش‌های پرسنل سخت‌کوش شرکت مس در ثبت این رکوردها گفت: ثبت این رکوردها در حالی اتفاق افتاده است که در نیمه نخست امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا در کل جهان بسیاری از فعالیت‌های معدنی با وقفه مواجه یا کند شده‌اند.

به گفته مدیرعامل شرکت مس حفاری‌های انجام شده در منطقه درآلو، سونگون، کرور، سرچشمه، سریدون، میدوک، ماهور، دره زار، باب شمیل، کهنگ و گوره درق بوده است.


 

آگهی مناقصه خرید و تحویل ۶۰ تن کربن فعال توسط طلای زرشوران

 

شرکت طلای زرشوران مناقصه عمومی یک مرحله‌ای “خرید و تحویل ۶۰ (شصت) تن کربن فعال (مشخصاً برای فرآیند CIL) را به فراخوان گذاشت.

متقاضیان جهت دریافت اسناد مربوطه، تا ۱۳ مهرماه سال جاری فرصت دارند تا با ارایه مدارک لازم، به آدرس استان آذربایجان غربی، شهرستان تکاب، کیلومتر ۳۸ جاده سلیمان، روستای زرشوران شرکت طلای زرشوارن و همچنین تهران، میدان ولیعصر، خیابان شقایق، پلاک ۵ و ۷ مراجعه کنند.

متقاضیان پیشنهادهای خود را حداکثر تا پایان وقت اداری ۲۳ مهرماه به دبیرخانه کمیسیون معاملات واقع در آدرس های اعلام شده تحویل دهند. زمان بازگشایی پاکت ها ۲۷ مهر امسال ساعت ۱۶ اعلام شده است.


 

انهدام باند بزرگ محتکران تولیدات صنعتی فلزی کشور

 

سازمان اطلاعات سپاه استان هرمزگان موفق به کشف و توقیف چهار هزار و سی تن شمش روی و سرب احتکار شده به ارزش تقریبی بیش از دو هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال شد. در اطلاعیه روابط عمومی سپاه امام سجاد(ع) هرمزگان آمده است: پس از هماهنگی با قضات تعزیرات حکومتی استان، کالاهای مکشوفه توقیف، انبار مورد نظر پلمپ و پرونده برای سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قانونی شد.

همچنین با نظر و دستور اداره کل تعزیرات حکومتی استان، اقلام توقیفی مذکور به نفع دولت مصادره و اقدامات لازم جهت عرضه این فلزات پایه، به بازار و تولید کنندگان عزیز در حال پیگیری است.

 



 

نصب موفقیت‌آمیز دومین سکوی ۱۰۰۰ تنی میدان هندیجان

 

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: دومین سکوی سرچاهی یک هزار تنی میدان هندیجان دوشنبه هفتم مهر با موفقیت در آب‌های خلیج‌فارس نصب شد.

علیرضا سلمان‌زاده اظهار داشت: سکوی شماره ۷ میدان هندیجان شامگاه دوشنبه هفتم مهر با موفقیت در محل مورد نظر نصب شد. وی با بیان اینکه عملیات نصب این سکو به دلیل عمق کم آب از حساسیت و پیچیدگی به مراتب بالاتری از نظر لنگراندازی، ایستادن شناور و … نسبت به سکوی شماره ۸ برخوردار بود، افزود: بیشترین عمق در جریان مد آب به ۴٫۴ متر و کمترین عمق آن به سه متر می‌رسید و به همین دلیل این سکو برای نصب، ۹۰ درجه چرخانده شد.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران ادامه داد: در اجرای این عملیات نیروهای تیم پیمانکار و کارفرما پای کار بودند و با دقت و ظرافت مثال‌زدنی پس از ۶٫۵ ساعت کار طاقت‌فرسا موفق به نصب این سکو بر روی جاکت‌های مربوطه و ۱۰ چاه میدان هندیجان شدند.

سلمان‌زاده بیان کرد: این پروژه به طور کامل توسط کارشناسان و متخصصان توانمند داخلی و پیمانکاران حوزه فراساحل کشور به انجام رسیده است و با بهره‌برداری از این دو سکو ظرفیت تولید در میدان هندیجان ۲۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: عملیات نصب این سکو با رعایت همه نکات ایمنی و استانداردهای رایج بین‌المللی در بخش فراساحل انجام شده و پیمانکاران مربوطه نیز با رعایت کامل شیوه‌نامه‌های بهداشتی و ایمنی نسبت به انجام آن اقدام کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با اعلام اینکه سکوی شماره ۸ میدان هندیجان نیز هفته گذشته در موقعیت مورد نظر نصب شده است، تصریح کرد: با نصب این سکوها در آینده، فرازآوری چاه‌ها برای تولید مصنوعی با تزریق آب، گازرانی یا پمپی کردن چاه‌ها اجرایی شده و با توجه به اینکه در این سکوها برق و امکانات ایمنی لازم وجود دارد، با استفاده از روش‌های ثانویه، میزان تولید نفت نیز افزایش می‌یابد.

بر اساس گزارشی از ایلنا، این میادین از معدود میادینی هستند که عملیات شیرین‌سازی نفت‌خام در بدو تولید و در سکوی تولید میدان بهرگانسر انجام می‌شود. با نصب این سکوها، دسترسی به چاه‌ها بیشتر می‌شود و با توجه به وجود تاسیسات سرچاهی نصب شده از جمله پنل کنترل و ایمنی سرچاهی، سیستم‌های اعلام حریق، سیستم‌های کنترل چاه‌ها و سیستم‌های برق و ابزاردقیق از سطح کیفی و ایمنی بالاتری برخوردار خواهد بود.


 

به دنبال کاهش عرضه فولاد در بورس؛ نوردکاران رو در رو با تولیدکنندگان شمش‌

 

نوردکاران به ‌عنوان تولیدکنندگان بخش پایین‌دستی زنجیره فولاد با چالش تامین مواد اولیه (شمش) روبه‌رو هستند. این چالش به ‌دلیل کاهش عرضه فولاد در رینگ معاملاتی بورس کالا ایجاد شده است. در چنین شرایطی و با توجه به رقابت گسترده‌ای که برای خرید شمش فولاد وجود دارد، این محصول با قیمت‌های به مراتب بالاتر در اختیار تولیدکنندگان حلقه‌های بعدی این زنجیره قرار می‌گیرد. از این‌رو نوردکاران در موقعیت فعلی با شرایط بسیار سختی روبه‌رو هستند که تولید آنها را با مشکل مواجه کرده است. در همین حال، کمبود عرضه موجب‌شده بسیاری از واحدها فقط با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت خود فعالیت کنند. 

گفتنی است عرضه نشدن کافی شمش در بورس کالای و توزیع آن خارج از شبکه، سود قابل‌توجهی را از آن واسطه‌ها و دلالان می‌کند. توجه به این نکته ضروری به‌نظر می‌رسد که چالش‌های یادشده جدید نیستند و از مدت‌ها پیش مطرح بودند و شاید به همین دلیل انجمن نوردکاران فولادی ایران در راستای تامین خواسته‌های نوردکاران تاسیس شده است. گویی فعالان این حلقه به‌دنبال راهکاری برای ابراز نظرات و شنیده‌شدن صدای‌شان بوده‌اند.

 

نگاهی به مشکلات واحدهای نوردی

سیدعلی محمد ابویی‌مهریزی، مدیرعامل شرکت نورد و لوله یاران و نایب رئیس انجمن نوردکاران، چالش اصلی نوردکاران را تبعیض در تامین مواد اولیه مورد نیاز آنها با تامین نهاده‌های تولید شمش‌سازان دانست و افزود: مواد اولیه‌ای که در اختیار تولیدکنندگان شمش قرار می‌گیرد در قالب ریال تامین می‌شود، اما محصول این تولیدکنندگان براساس نرخ ارز نیمایی و قیمت‌های بین‌المللی در کشور به فروش می‌رسد.

وی تاکید کرد: میزان تولید شمش فولاد در کشور ما حدود ۱.۹ برابر نیاز کل کشور است؛ بنابراین با توجه به شرایط موجود می‌توانیم این طور نتیجه بگیریم که عرضه این محصول قطره‌چکانی انجام می‌شود و بدین‌ترتیب شاهد کمبود در بازار خرید و فروش شمش هستیم. این کمبود به قدری جدی است که قیمت نهایی شمش در بورس کالا حدود ۱۶ تا ۳۲ درصد از قیمت پایه افزایش می‌یابد.

نایب رئیس انجمن نوردکاران در ادامه گفت: عدم‌تامین مواد اولیه مورد نیاز نوردکاران، بزرگ‌ترین چالشی است که روند فعالیت این تولیدکنندگان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. درحال‌حاضر واحدهای نوردی کشور با ۳۰ تا ۳۵ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند. در چنین شرایطی حتی برخی واحدها ناچار به تعدیل نیروی انسانی خود می‌شوند. وی در تشریح دلایل کمبود شمش گفت: به اعتقاد ما فولادسازان حتی با وجود قیمت بالای فروش در بازار داخلی ترجیح می‌دهند، شمش تولیدی خود را صادر کنند تا از یک‌سو معافیت مالیاتی داشته باشند و از سوی دیگر، درآمد حاصل از فروش را به ارز دریافت کنند. درواقع تامین نیاز ملی در اولویت قرار ندارد. 

ممنوعیت فروش شمش خارج از بورس 

این عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولاد، عملکرد مافیای فولاد را از دیگر دلایل اصلی گرانی در بازار این فلز دانست و افزود: البته جدیدا فروش شمش خارج از شبکه بورس کالا ممنوع اعلام شده است. یعنی فولادسازان موظفند ۶۰ درصد تولیدات خود را در بورس کالا به فروش برسانند. امید داریم با تداوم این روند از رقابت روی خرید شمش کاسته شود. عبدالهى در پاسخ به سوالی مبنی بر دلایل جدا شدن نوردکاران از انجمن فولاد گفت: در موارد متعددی منافع واحدهای نوردی با منافع تولیدکنندگان شمش، متضاد بود. درنتیجه به اعتقاد ما تصمیمات نهایی انجمن تولیدکنندگان فولاد براساس منافع تولیدکنندگان شمش اخذ می‌شد. بر همین اساس نیز تصمیم به جدایی گرفتیم. خوشبختانه بعد از جدایی توانستیم نظرات خود را به گوش متولیان امر در وزارت صنعت، معدن و تجارت، قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی برسانیم و دیدگاه‌های خود را منعکس کنیم تا درنهایت تفاوت میان فولاد و محصول نهایی مشخص شود. 

وی افزود: چنانچه مواد اولیه مورد نیاز تولید نوردکاران فراهم شود، این واحدها با هم رقابت می‌کنند و درنتیجه قیمت فروش محصول نهایی کاهش خواهد یافت. این عضو هیات مدیره انجمن نوردکاران فولاد خاطرنشان کرد: توجه به این نکته ضرروی به‌نظر می‌رسد که واحدهای تولیدکننده شمش، سنگ‌آهن و سایر تجهیزات مورد نیاز خود برای تولید را از داخل کشور تامین می‌کنند. منابع ارزان برق و گاز بسیار ارزان در اختیار این واحدها قرار می‌گیرد. قیمت منابع انسانی در ایران به مراتب پایین‌تر از نرخ‌های جهانی است. با وجود این شرایط چرا باید نرخ شمش فولاد براساس دلار باشد که در چنین شرایطی شاهد چنین رشدی باشیم؟ 


 


ارسال دیدگاه