عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
افزایش تولید کنسانتره شرکت مس با بهرهبرداری از طرح درهزار
“حمیدرضا فلاحی” مجری احداث کارخانه تغلیظ درهزار با اشاره به نگاه توسعهای “اردشیر سعدمحمدی”، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: پروژه احداث کارخانه تغلیظ مس درهزار در سال ۱۳۹۰ و با هدف افزایش تولید کنسانتره مس شرکت ملی صنایع مس ایران با ظرفیت تولید سالانه ۱۵۰هزار تن کنسانتره مس با عیار متوسط ۲۶ درصد تعریف شد.
وی ادامه داد: میزان خوراک ورودی به کارخانه ۱۰،۸ میلیون تن سنگ سولفوری مس با عیار متوسط ۰٫۳۸ درصد در سال است که این خوراک از معدن مس درهزار که در ۱۲ کیلومتری جنوب معدن سرچشمه واقع شده است، تامین میشود.
فلاحی با اشاره به مراحل اجرایی این پروژه گفت: در حال حاضر مرحله باطلهبرداری معدن درهزار در حال انجام است و پیمانکاران EPC جهت اجرای کارخانه در دو بخش مجزای خردایش و فلوتاسیون انتخاب شدهاند.
مجری احداث کارخانه تغلیظ درهزار با بیان اینکه عملیات اجرایی ساخت کارخانه از آبانماه ۱۳۹۷ آغاز شده است، ادامه داد: زمان اجرای پروژه طبق قرارداد ۳۶ ماه شامل ۳۳ ماه اجرا و ۳ ماه راهاندازی و پیشراهاندازی است.
به گفته فلاحی بخشهای اصلی پروژه تجهیز معدن و احداث کارخانه تغلیظ درهزار شامل احداث ۸٫۵ کیلومتر جاده ارتباطی بین معادن سرچشمه و درهزار، احداث سنگشکن اولیه در مجاورت معدن درهزار، احداث نوار نقاله به طول ۴٫۵ کیلومتر، استوک پایل، کارخانه آسیاکنی شامل ۳ عدد Ball Mill و یک عدد SAG Mill و در نهایت کارخانه فلوتاسیون مس درهزار است که در داخل مجتمع مس سرچشمه و در مجاورت انبارهای عمومی واقع شدهاند.
پیشخرید آهنآلات و ارز دو نرخی به عنوان دو منشا هیجان در بازار فولاد باعث رشد ۱۰۰ درصدی قیمت میلگرد شد. بهای میلگرد شاخص قیمتی بازار فولاد است که با اثر پروانهای بر بازار سایر مواد اولیه، نگرانی جدی از افزایش قیمت تمام شده محصولات نهایی و تشدید تورم در بخش هزینه تولید در گروههای مختلف صنعتی را به وجود میآورد.
افزایش نرخ بازار فولاد و اثر پروانهای آن بر سایر بازارهای مواد اولیه حکایت از آن دارد که باید در انتظار اولین تکانههای قدرتمند یک تورم در فاز قیمت تمام شده بسیاری از کالاها باشیم. آزادی عمل در بازار فولاد در کنار تاثیرپذیری این بازار از نوسان بهای ارز و نقدشوندگی بالای آن موجب شده تا بازار فولاد با محوریت میلگرد به یکی از شاخصهای قیمتی در بین بازارهای کالایی کشور آن هم در شرایطی که در رکورد تاریخی قیمت این بازار قرار داریم، بدل شود. به عبارت سادهتر میتوان گفت بازار مصنوعات فولادی یکی از بازارهای مهم پیشنگر در اقتصاد ایران است که این بازار ظرف ماههای اخیر رشد نرخ بزرگی را تجربه کرده است.
در این میان نقدشوندگی بالای فولاد درکنار نوسان نرخ آزادانه آن باعث شده تا بازار مصنوعات فولادی در کشور به بستری برای تبدیل نقدینگی به کالا تبدیل شود و درواقع نرخ فولاد به یک شاخص قیمتی برای بازار سایر مصنوعات فلزی یا حتی دیگر بازارهای کالایی باشد. در این میان بهای میلگرد نیز خود شاخصی برای نوسان نرخ بازار فولاد به شمار میرود، همچنین بهای میلگرد در بازار آزاد از قرابت بالایی با شاخص بورس اوراق بهادار برخوردار است.
بنابراین میتوان از روند قیمتی در بازار مصنوعات فولادی به عنوان سیگنال پیشنگر استفاده کرد که این سیگنال این روزها از ایجاد ابرتورمی در کشور خبر میدهد. در حالی که نرخ ارز نیمایی از هفته آخر فروردین تا هفته ابتدایی مهر رشد ۶۲ درصدی و نرخ ارز آزاد افزایشی در همین زمان افزایش ۷۹ درصدی داشته است، بهای هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد افزایشی ۱۰۰درصدی را تجربه کرده و از ۵۹۰۰ تومان به ۱۲۳۰۰ تومان رسیده است.
همچنین نرخ پایه هر کیلوگرم شمش فولاد نیز در همین زمان رشدی ۱۲۷ درصدی داشته و از ۳۶۰۰ تومان به ۸۲۰۰ تومان در معاملات روز اول مهر رسیده است. همچنین میانگین نرخ معامله هر کیلوگرم شمش فولاد در بورس کالا نیز از ۴ هزار تومان با افزایشی ۱۵۰ درصدی به ۱۰ هزار تومان در معاملات روز اول مهر ماه رسید.
جنوب شرق آسیا، بیشترین خریدار شمش فولاد ایران
حجم صادرات شمش فولادی ایران در پنج ماهه ابتدایی امسال به وزن دو میلیون و ۲۱۲ هزار تن و ارزش ۷۶۷ میلیون دلار رسید که بیش از ۸۶ درصد ارزش صادرات این دوره به مقصد کشورهای جنوب شرقی آسیا بوده است.
بر پایه آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، بیشترین میزان جذب شمش فولادی در دوره مورد بررسی مربوط به چین با رقم ۳۵۸ میلیون دلار ثبت شد.
آمارهای مورد بررسی نشان می دهد پنج ماهه نخست امسال بالغ بر پنج میلیون تن اقلام معدنی – فلزی به ارزش یک میلیارد و ۸۰۲ میلیون دلار صادر شد. ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در پنج ماهه نخست امسال به رقم دو میلیارد و ۱۷۶ میلیون دلار رسید که از این رقم بیش از ۵۰ درصد سهم زنجیره فولاد و تولیدات فولادی مرتبط است.
آمارهای مورد بررسی نشان می دهد در پنج ماهه امسال بیش از سه میلیون تن زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط به ارزش افزون بر یک میلیارد و ۱۱۸ میلیون دلار به بازارهای هدف، صادر شد.
افزایش تولید فولاد خام ایران در حالی تحقق یافت که تولید فولاد خام جهانی در این ماه ۰.۶ درصد افزایش داشت.
بررسی ها نشان می دهد از بین کشورهای عمده تولیدکننده فولاد، ایران، چین و ترکیه در بحران کرونا، در زمینه تولید فولاد خام در زمان مورد بررسی، صعودی بودند. ایران اکنون بین ۱۰ کشور شاخص تولید کننده فولاد جهان جای دارد و قرار است در افق ۱۴۰۴ به رتبه هفتم دنیا برسد.
رونمایی از ۳ طرح جامع فولاد، زغال سنگ و سرب و روی در نیمه دوم امسال
قائم مقام ایمیدرو از رونمایی ۳ طرح جامع فولاد (نسخه جدید و به روز شده)، زغال سنگ و سرب و روی در نیمه دوم امسال خبر داد. عباس نعیمی با بیان این مطلب در جلسه پایش طرح های جامع معدن و صنایع معدنی افزود: طرح جامع فولاد با یک نسخه جدید و به روز شده – که کلیات آن به تازگی با حضور معاون امور معادن و صنایع معدنی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو به تصویب رسیده بود-، تا پایان مهر امسال رونمایی می شود.
قائم مقام ایمیدرو با اشاره به طرح جامع سرب روی تصریح کرد: این طرح مراحل نهایی تایید را گذرانده و قرار است در همایش «چشمانداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوریهای وابسته با نگاهی به تولید و بازار» رونمایی شود.
وی ادامه داد: برای طرح جامع زغال سنگ نیز کل اطلاعات مربوط به این معادن آماده و در قالب طرح تدوین شده و به عنوان سند به ۴ استان دارای معادن زغال سنگ ابلاغ شده است. به گفته این عضو هیات عامل، برنامه رونمایی از این طرح پس از برگزاری جلسه و تایید نهایی مسئولان ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت، تا پایان مهر ماه انجام می شود.
نعیمی با اشاره به مراحل تدوین طرح جامع طلا گفت: مشاور تدوین این طرح انتخاب شده و در حال اجراست. طبق برنامه ریزی انجام شده، قرار است طرح جامع طلا ۱۶ ماهه و در مهر ۱۴۰۰ نهایی شود.
وی ادامه داد: طرح جامع آلومینیوم نیز با همکاری شرکت فولاد تکنیک و طی ۱۴ ماه تدوین خواهد شد. قرارداد تدوین طرح جامع مس نیز تا آبان امسال به مشاور طرح ابلاغ می شود.
بنا به این گزارش، مسئول طرح جامع فولاد، «شرکت ملی فولاد»، طرح جامع سرب و روی، «شرکت سرب و روی مهدی آباد»، طرح های جامع زغال سنگ، «شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران»، طرح جامع طلا «شرکت طلای موته» و طرح های جامع آلومینیوم و مس، مدیریت صنایع معدنی ایمیدرو است.
کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود. |
جذب نیروی انسانی در ذوب آهن اصفهان
شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود، بر اساس مصوبه ۵-۱۰ مورخ ۱۳۹۹/۴/۲۴ هیات مدیره شرکت، اقدام به جذب تعداد ۳۰۹ نفر از واجدین شرایط در مشاغل اپراتوری و کارشناسی می نماید. داوطلبان گرامی می توانند در صورت دارا بودن شرایط لازم براساس این اطلاعیه و دفترچه راهنما، نسبت به ثبت نام اقدام تا پس از برگزاری آزمون کتبی (علمی)، ارزیابی مهارتی و مصاحبه (برای مشاغل اپراتوری)، ارزیابی شایستگی و مصاحبه (برای مشاغل کارشناسی)، انجام معاینات طب صنعتی (جهت سنجش سلامت، توانایی جسمی و ویژگی های روانشناختی) و طی مراحل گزینش، نسبت به جذب نفرات برگزیده به صورت قرارداد موقت، براساس ضوابط قانون کار و تأمین اجتماعی اقدام گردد.
داوطلبان واجد شرایط می بایست از روز سه شنبه مورخ ۱۳۹۹/۷/۸ تا روز سه شنبه مورخ ۱۳۹۹/۷/۲۲ به سامانه ثبت نامی این آزمون مراجعه و اقدام به ثبتنام نمایند. اطلاعات بیشتر را اینجا بخوانید.
اولین هواپیمای تجاری مجهز به سوخت هیدروژنی به پرواز درآمد
رسانههای بریتانیایی چند روز پیش اعلام کردند نخستین پرواز یک هواپیمای تجاری هیدروژنی با موفقیت انجام شده است. این هواپیما که متعلق به ZeroAvia است، هواپیمایی ۶ سرنشین به حساب میآید که به جای سوختهای فسیلی سنتی، متکیبر پیلهای سوختی هیدروژنی است. آن طور که خبرگزاریها میگویند، هواپیمای هیدروژنی یادشده در آسمان کرنفیلد انگلستان پرواز کرده است؛ پرواز هواپیما شامل تیکاف، پرواز در مسیری مشخص و سپس فرود بدون بروز هیچگونه مشکل بود.
آزمایش پرواز هواپیمای هیدروژنی ZeroAvia که سهشنبهی گذشته انجام شد، به عنوان «دستاوردی بزرگ» در پروژهی HyFlyer شناخته میشود؛ HyFlyer پروژهای در حوزهی تحقیق و توسعهی پرواز است که مستقیماً توسط دولت بریتانیا حمایت میشود. HyFlyer در تلاش است شرکتهای مختلف را به تولید پیشرانههایی که هیچ گونه گاز مضری به هوا وارد نمیکنند، ترغیب کند. در واقع هدف نهایی HyFlyer، فراهمسازی بستر مناسب برای جایگزینی موتورهای پیستونی متکی بر سوخت فسیلی با موتورهای جدید است.
آزمایشی که در کرنفیلد انجام شد، نخستین گام برنامهای جاهطلبانه به حساب میآید. ZeroAvia در بیانیهی خود اعلام کرد قصد دارد تا پیش از پایان سال جاری میلادی، هواپیما را باری دیگر به پرواز دربیاورد؛ پروژهی دوم پرواز شامل پروازی ۲۵۰ مایلی (تقریبا ۴۰۲ کیلومتر) بر فراز اورکنی خواهد بود. ZeroAvia میگوید طول این مسیر تقریباً مشابه مسیرهای بزرگ و شلوغ نظیر لس آنجلس به سان فرانسیسکو یا لندن به ادینبرو است.
اگر پرواز دوم به شکلی امن و بدون مشکل به اتمام برسد، مزیتهای تجاری صنعت فناوری باری دیگر به اثبات خواهد رسید. در پی این اتفاق، قطعاً موج جدیدی از اشتیاق به این حوزه در بین سرمایهگذاران به راه خواهد افتاد. ZeroAvia میگوید پیشتر هواپیماهایی آزمایشی با استفاده از پیلهای سوختی هیدروژنی به عنوان منبع انرژی به پرواز درآمدهاند؛ با اینحال هواپیمای این شرکت ابعاد بسیار بزرگتری دارد و هواپیمایی در سطح تجاری است. مدیرعامل ZeroAvia میگوید امکان پرواز تجاری با این هواپیما خیلی زود فراهم خواهد شد. ZeroAvia اعلام کرده طبق برنامهی خود قصد دارد هواپیماهای هیدروژنی را در عرض سه سال وارد خطوط هوایی کند.
زیان انباشته صنعت خودرو به ۸۰ هزار میلیارد تومان رسید
دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان خودرو کشور گفت: جمع زیان انباشته کل مجموعه صنعت خودروسازی و قطعه سازی به دلیل قیمتگذاری دستوری خودرو به بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
«آرش محبی نژاد» امروز (دوشنبه) در نشست خبری در محل هتل ارم افزود: قیمت گذاری دستوری خودرو تبعات زیادی دارد که از آن جمله، خودروسازان تولیدات قطعهسازان را با قیمتهای درستی نمیخرند. به گفته این مقام صنفی، زیان انباشته یاد شده و در مقابل سود بالای ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکتهای بالادستی و تولیدکنندگان مواد اولیه، یک عدم توازن و تعادل را به وجود آورده است. وی بیان داشت: یکی از درخواستهای قطعهسازان، اصلاح قیمت قطعات با بالا یا پایین رفتن ۱۰ درصدی نرخ نهادههای تولید است.
محبی نژاد ادامه داد: با محاسبات این انجمن، اکنون قیمت قطعات خودرو باید به طور متوسط ۶۵ درصد افزایش یابد، اما قراردادهای بین خودروسازان و قطعه سازان به کندی در حال تعدیل است. وی اضافه کرد: قراردادهای قطعهسازان و خودروسازان ناعادلانه است و تاکنون در دوره حضور سه وزیر درخواست تعدیل قراردادها عنوان شده، اما ترتیب اثر داده نشده است.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان خودرو کشور خاطر نشان کرد: التهاب امروز بازار خودرو و شکاف شدید قیمتهای خودروساز و بازار، نتیجه تصمیمات غلط در حوزه قیمت است که سبب شده قطعهساز و خودروساز با زیان تولید کنند و عرضه خودرو نیز ناکافی باشد.
وی، ارائه مشوق های صادراتی برای صادرات به کشورهای همسایه و منطقه با جمعیت ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون نفری و حضور در این کشورها را خواستار شد و افزود: به این منظور رایزنی های سیاسی برای کمک به شکوفایی اقتصادی مورد نیاز است.
محبی نژاد تاکید کرد: همه این مشکلات به دلیل تفرقه در مجموعه حاکمیتی دولت، مجلس و قوه قضائیه است، در این راستا ایجاد کمیته ملی خودرو با عضویت همه ارگان های تصمیمگیر پیشنهاد می شود بهطوری که همه مصوبات این کمیته، فراقوهای و لازمالاجرا باشد.
وی تاکید کرد: نیاز سالیانه ارزی صنعت خودرو و قطعهسازی حدود چهار میلیارد دلار است و درخواست این انجمن برای اجازه یک میلیارد دلار واردات بدون انتقال ارز و بدون ذکر منشا، کمتر از دو درصد نیاز ارزی کشور است که نصف قاچاق دو میلیارد دلاری قطعات خودرو در سال گذشته است.
به گزارش ایرنا، اکنون از حدود یک هزار و ۲۰۰ قطعهساز رسمی فعال در ردههای ۱، ۲ و ۳ با جمعیت حدود ۵۵۰ هزار نفری، نزدیک به ۴۰۰ واحد تعطیل و ۳۰۰ واحد نیمه تعطیل نیمه تعطیل هستند. کل مطالبات زنجیره تامین داخلی از خودروسازان به بیش از ۳۴ هزار میلیارد تومان رسیده که بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان آن مطالبات معوق است.
رکورد تولید فولاد خوزستان شکسته شد
شرکت فولاد خوزستان توانست در ۶ ماه نخست سال ۱۳۹۹ حدود یک میلیون و ۹۷۶ هزار و ۷۳۳ تن بلوم، بیلت و اسلب تولید کند که رکورد جدیدی در تولید این شرکت بوده و گام بلندی در جهت تحقق «جهش تولید» محسوب میشود.
فولاد خوزستان در ۶ ماه نخست سال ۱۳۹۹ توانست یک میلیون و ۲۵۸ هزار ۶۴ تن بلوم و بیلت، ۷۱۸ هزار و ۶۶۹ تن اسلب و سه میلیون و ۱۳۶ هزار و ۱۴۷ تن گندله تولید کند. مجموع تولید محصولات فولادی این شرکت در ۶ ماه نخست سال جاری به یک میلیون و ۹۷۶ هزار و ۷۳۳ تن رسیده است. در حالی که سال گذشته، فولاد خوزستان توانسته بود یک میلیون و ۲۶۳ هزار و ۵۰۸ تن بلوم و بیلت، ۶۳۷ هزار و ۲۹۹ تن اسلب و سه میلیون و ۲۰۵ هزار و ۸۰۲ تن گندله تولید کند. مجموع تولید محصولات فولادی این شرکت در ۶ ماه نخست سال گذشته یک میلیون ۹۰۰ هزار و ۸۰۷ تن بود. به این ترتیب میزان تولید بلوم و بیلت فولاد خوزستان در ۶ ماه نخست سال ۱۳۹۹ در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۰٫۴ درصد کاهش، اسلب ۱۲ درصد افزایش و گندله ۲ درصد کاهش داشت. مجموع میزان تولید محصولات فولادی «فخوز» نیز با رشد ۴ درصدی مواجه شد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.