عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
آغاز راه اندازی سرد احیای مستقیم فولاد قائنات توسط مهندسان داخلی
قائم مقام ایمیدرو از آغاز راه اندازی (تست) سرد طرح احیای مستقیم فولاد قائنات توسط مهندسان داخلی از ابتدای مهر خبر داد. عباس نعیمی در جلسه پایش طرح های فولادی استانی با اعلام این خبر گفت: واحد احیای مستقیم طرح فولاد قائنات، ۸۴٫۷۱ درصد پیشرفت دارد. راه اندازی مشعل این واحد پس از اتمام مرحله راه اندازی تست سرد طی ۳ ماه، از نیمه نخست ماه دی آغاز و طبق برنامه ریزی، در بهمن امسال، به صورت رسمی راه اندازی می شود.
وی ادامه داد: واحد فولادسازی قائنات نیز اکنون ۵۹٫۱۶ درصد پیشرفت دارد و در نیمه دوم ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد.
قائم مقام ایمیدرو با بیان اینکه هر جا در کشور به جوانان اعتماد کردیم و کار را به آنها سپردیم، موفق بودیم، تصریح کرد: در طرح فولاد قائنات، پیمانکار خارجی حضور نیافت و در نتیجه، به مهندسان جوان داخلی تکیه شد. آن ها توانستند علاوه بر احداث کارخانه، در بومی سازی تجهیزات و قطعات نیز گام های مهمی بردارند.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر همزمان با ورود اولین پمپاژ آب خلیج فارس به مخزن ۴۵ هزار مترمکعبی گلگهر پیام تبریکی صادر کرد.
به گزارش عصر مواد به نقل از روابط عمومی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، در متن پیام جمشید ملارحمان آمده است:
همانطور که مردم عزیز کشورمان واقف هستند، دیار کریمان بهشت معادن ایران لقب گرفته و صنایع زیادی همچون فولاد، زغالسنگ، مس، کرومیت و غیره در این استان فعالیت دارند که تامین آب آنها چالشی بر سر راه توسعه صنایع این استان محسوب میشود و حل آن زمینه جهش و رونق تولید را در حوزه صنعتی و معدنی فراهم میسازد.
طرح انتقال آب خلیجفارس به صنایع جنوب شرق کشور از پروژههای بزرگ آبرسانی کشور محسوب میشود که از سال ۹۵ در سه قطعه در مرحله اجرا قرار گرفته و آب گلگهر در سیرجان، مس در سرچشمه رفسنجان و چادرملو در یزد را تامین میکند و با اجرای این طرح، شیرین سازی آب دریا در کنار خلیجفارس انجام میشود و آب برای مصرف صنایع استانهای یزد و کرمان تأمین میشود که اجرایی شدن تامین آب از دریاهای آزاد توسط شرکتهای معدنی و صنایع معدنی، گامی نو و عملی برای استقلال آبی بخش معدن از منابع زیرزمینی و حفظ محیط زیست است.
ابرپروژه انتقال آب خلیجفارس به نواحی مرکزی ایران و به ویژه منطقه عظیم معدنی و صنعتی گل گهر، آرزویی چند ساله بود که در دولت تدبیر و امید به همت مسئولان و همراهی بخش خصوصی اجرایی شد و به یاری خداوند سرانجام در سال جهش تولید و همزمان با هفته دفاع مقدس شاهد ورود اولین پمپاژ آب خلیج فارس به مخزن ۴۵ هزار مترمکعبی گلگهر به عنوان مقصد نخست پروژه انتقال آب هستیم.
بنده برخود لازم میدانم این موفقیت بزرگ را به تمامی مردم عزیز استان کرمان و شهرستان سیرجان و تمامی پرسنل شاغل در منطقه گلگهر تبریک عرض نمایم و به طور ویژه از تلاشها و فعالیتهای شبانه روزی مهندسین و متخصصین و کارگران عزیزی که در این چند سال در اجرای این پروژه مشارکت داشتهاند تقدیر و تشکر نمایم. انشاالله ظرف یک ماه آینده شاهد آیین افتتاح رسمی این پروژه با حضور مقامات عالی رتبه دولتی در منطقه گلگهر خواهیم بود.
آغاز عملیات اجرایی ۱.۷ میلیارد دلار طرح جدید بخش معدن و صنایع معدنی طی امسال
مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو اعلام کرد: عملیات اجرایی ۱.۷ میلیارد دلار طرح جدید در بخش معدن و صنایع معدنی طی امسال شروع می شود. سمیه خلوصی در مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام (سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۸) با بیان این مطلب گفت:طی امسال، طرح های جدیدی شامل تولید ۱٫۶ آهن اسفنجی در بیجار و یک میلیون تن فولاد در قروه، بلوک ۳ زغال سنگ پروده ۴ شهرستان طبس، نفلین سینیت سراب و خط نورد ۲ فولاد مبارکه و نیز تعدادی پروژه کوچک شروع شده یا در مرحله شروع است.
وی ادامه داد: همچنین تا پایان امسال، امسال ۳۲ طرح در زنجیره فولاد، مس، طلا، زیرساختی و غیره به ارزش ۲٫۲ میلیارد دلار در بخش معدن و صنایع معدنی افتتاح می شود.
مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو خاطرنشان کرد: میزان اشتغال مستقیم این طرح ها ۴۱۰۰ نفر و غیر مستقیم ۱۵ هزار و ۹۸۰ نفر است.
خلوصی با بیان اینکه این سازمان از سال تاسیس تا پایان سال ۹۸، حدود ۲۰ میلیارد دلار در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری کرده است، گفت: از ابتدای سال ۹۲ تا پایان ۹۸، برای ۲۱ هزار و ۶۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شد. وی ادامه داد: در سال گذشته، حدود ۳٫۲ میلیارد دلار طرح در این بخش افتتاح شد.
مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو با اشاره به نقش بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد گفت: توسعه این بخش به استقلال صنعتی، کاهش وابستگی به نفت و توسعه متوازن کشور (محرومیت زدایی مناطق غیر برخوردار مستعد معدنی) کمک می کند. وی ادامه داد: قابلیت ارزآوری و توسعه صادرات غیر نفتی، از دیگر مزایای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی است. طی سال ۹۸، صادرات این بخش به ۸٫۵ میلیارد دلار رسید.
مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو با اشاره به افزایش ارزش افزوده صنعتی و کاهش وابستگی درآمدهای کشور به نفت و ایجاد ثروت با توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، به عنوان یکی دیگر از مزایای بخش معدن و صنایع معدنی گفت: ارزش محصولات معدنی و صنایع معدنی، حدود ۲۶ میلیارد دلار در سال بوده و در صورت تحقق اهداف چشم انداز، به بیش از ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
خلوصی با اشاره به چشم انداز این سازمان در سال ۱۴۱۴ تصریح کرد: ایمیدرو طی ۱۵ سال آینده، رهبر زنجیره ارزش در حوزه های فلزات آهنی، مس، سرب و روی، پیشتاز زنجیره تامین در حوزه فلزات غیرآهنی و نیز پیشتاز دانش و فناوری و نوآوری در اکتشاف، استخراج، فرآوری و متالورژی در غرب آسیا و آسیای مرکزی خواهد بود.
وی افزود: اقتصاد معادن و صنایع معدنی بعد از نفت و گاز، به جایگاه دوم تولیدکننده ناخالص ملی (GNP) خواهد رسید و این بخش بستر ساز ثروت افزایی ملی است.
خلوصی با اشاره به پورتفوی طرح های ایمیدرو در سال ۹۸ بیان داشت: از میزان هزینه های توسعه ای انجام شده، حدود ۴۰٫۷ درصد برای بازپرداخت فاینانس، ۱۹٫۶ درصد در بخش آلومینیوم و ۱۶ درصد در بخش فولاد بوده است.
وی افزود: همچنین، از هزینه های توسعه ای انجام شده طی سال گذشته، ۱۱ درصد در بخش زیربنا و مناطق ویژه، ۸ درصد صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و بقیه بخش ها کمتر از ۲ درصد سهم داشته اند.
هرمزگان قطب دوم فولاد کشور خواهد شد
مدیرعامل فولاد هرمزگان در جلسه اقتصاد مقاومتی استان که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و همتی استاندار استان هرمزگان برگزار شد تاکید کرد با توسعه های انجام شده و در دست انجام ، استان هرمزگان به قطب دوم فولاد کشور تبدیل خواهد شد.
فرزاد ارزانی عصر امروز در جلسه اقتصاد مقاومتی استان ضمن تشکر از حضور معاون اول رئیس جمهور در جمع صنایع استان و قدردانی از کمک و همکاری های استاندار هرمزگان، با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا گفت: بیشترین حجم این تحریم ها بعد از صنایع نفت و گاز، شرکت های فولادی از جمله فولاد میارکه، هرمزگان و … را هدف قرار داد ولی با وجود تمام این محدودیت ها ایران با افزایش تولید در رده دهم کشورهای تولید کننده فولاد جهان قرار گرفت.
ارزانی در ادامه گفت: با توجه به برنامه توسعه فولاد کشور و تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴، با وجود زیرساخت های مطمئن، مجاورت با آب های نیلگون خلیج فارس و عدم وجود مشکل آب در استان هرمزگان، می توان در منطقه ویژه اقتصادی و صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس حداقل ۱۰ میلیون تن فولاد تولید نمود. مهندس ارزانی با اشاره به تاثیر این رویداد بر توسعه پایدار منطقه گفت: در حال حاضر ۴ میلیون تن فولاد در منطقه ویژه تولید می شود و برای تحقق تولید ۱۰ میلیون تن فولاد، نیاز است بین ۶ الی ۷ میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد در استان اضافه شود و به این ترتیب استان هرمزگان به دومین قطب صنعت فولاد کشور تبدیل خواهد شد.
ارزانی با اشاره به این موضوع که در کشور بیش از ۳۰ میلیون تن فولاد تولید می شود و حدود ۱۵ میلیون تن آن مصرف در داخل کشور دارد گفت: نیمی از تولید فولاد کشور بایستی صادر گردد و صادرات انتخاب نیست بلکه اجبار است، در غیر اینصورت واحدهای فولادی دچار کاهش تولید خواهند شد. ولی متأسفانه در پنج ماهه اول سال ۹۹ نسبت به ۹۸ با افت حدود ۴۰ درصدی صادرات مواجه هستیم. وی ایجاد مشوق های اقتصادی از جمله تسهیلات کم بهره و غیره را بخشی از راه حل جهت افزایش صادرات و ارز آوری عنوان کرد.
رکوردهای جدید تولید در گل گهر
در سال جهش تولید با همت و تلاش شبانه روزی همکاران مدیریت گندله سازی و مدیریت فرآوری و با پشتیبانی مدیریت امور معدن و پیمانکاران مربوطه، رکورد تولید در گل گهر سیرجان به شرح ذیل حاصل گردید:
🔹️رکورد تولید ماهیانه گندله سازی شماره یک به میزان ۵۶۲۳۰۰ تن
🔹️رکورد تولید ماهیانه گندله سازی شماره دو به میزان ۵۳۸۲۱۲ تن و ارتقا رکورد مجموع به میزان ۱۱۰۰۵۱۲ تن
🔹️رکورد تولید ماهیانه کارخانه کنسانتره خط چهارم (پلیکام) به میزان ۲۵۷۵۲۶ تن
کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود. |
امضای تفاهمنامه کمک به طرحهای معدنی میان وزارت صمت، سازمان برنامه و بودجه کشور و صندوق بیمه معادن
در راستای اجرای طرح اعطای کمکهای فنی و اعتباری به طرحهای معدنی و غیردولتی و صنایع وابسته، توافقنامهای سهجانبه میان وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، منعقد شد که به موجب این توافقنامه، کمکهای فنی و اعتباری با تضمین بیمهنامههای اعتباری صادره از سوی صندوق بیمه به متقاضیان طرحهای معدنی غیردولتی معرفی شده از سوی واگذارنده اعتبار و دارای پروانه اکتشاف یا بهرهبرداری، اعطا میشود.
همچنین مقرر شد پیش از اجرای این توافقنامه، تفاهمنامهای جداگانه میان بانک صنعت و معدن و صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی منعقد شود. این تفاهمنامه پیش از این به شکلی دیگر با بانک صنعت و معدن منعقد شده که در جهت تسهیل دسترسی معدنکاران به منابع بانکی، اکنون تقویت شده است.
طبق اعلام صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، این صندوق یکی از ارکان اصلی این طرح بوده و این توافق نامهها جزو الزامات پیشبرد اهداف در بخش تامین منابع مالی خواهد بود.
نخستین قرارداد هپکو با بخش معدن امضا شد
شرکت هپکو در روزهای اخیر قراردادی برای تامین ۱۰ دامپتراک با یکی از شرکت های معدنی داخلی به امضا رسانده است. این سازنده ماشین آلات معدنی و راهسازی، قرار است طی این قرارداد اقدام به تامین تجهیزات و تولید دامپتراک های ۶۰ تنی کند.
هپکو در همین حال برنامه امضای قراردادهای دیگری را نیز پیش رو دارد. غریب پور رییس هیات عامل ایمیدرو در نیمه شهریور طی نشستی با سهامداران و مدیران ارشد شرکت هپکو و خانه معدن اعلام کرده بود با توجه به شرایطی که برای تسهیل فعالیت های هپکو ایجاد شده، این شرکت در آستانه امضای قرارداد با شرکت های متقاضی داخلی است.
محمد رفیعی مدیر عامل هپکو نیز گفته بود بار این شرکت، ۱۳ سال است که بر روی زمین مانده بود.
پیش از آن نیز ایمیدرو در راستای راهبری توسعه و توانمندسازی بخش معدن کشور، اقدام به زمینه سازی برای امضای ۵ تفاهم نامه هپکو با بزرگان معدن و صنایع معدنی کشور کرده بود. به گفته غریب پور، امضای تفاهم نامه های مربوطه با برگزاری هفت جلسه پیگیری احیای این تولیدکننده قدیمی ماشین آلات معدنی و راهسازی، عملی شده است.
ایمیدرو برای عملی شدن قرادادها، صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی (زیرمجموعه ایمیدرو) را به عنوان پشتیبان و حامی عملی شدن قرادادها، مامور کرده بود.
باتریسازان به بازیافت سرب از باتری فرسوده روی آوردهاند/ کمبود تولید معدنی سرب در کشور
مدیرعامل شرکت نیرو گستر تابان گفت: اگر سرمایهگذاریهای جدیدی در معادن سرب صورت بگیرد و از صادرات خاک معدنی نیز جلوگیری شود، بیتردید هیچ شرکتی، اعم از تولیدکننده شمش سرب یا باتری، به سمت بازیافت سرب از باتری فرسوده نخواهد رفت و این امر میتواند به حفظ محیط زیست هم کمک کند.
عبدالهی عنوان کرد: سالانه بالغ بر یک هزار تن شمش سرب نیاز داریم که غالباً توسط تولیدکنندگانی که عمدتاً در شهر زنجان مستقر هستند، تامین میشود. مدیرعامل شرکت نیرو گستر تابان اظهار کرد: کمبود مواد اولیه ازجمله چالشهای عمده این صنعت به شمار میآید که ضرورت توجه به واردات شمش سرب را برای تامین مواد اولیه واحدهای تولید باتری در کشور به وجود میآورد. از طرفی تا مدتها نیاز به واردات باتری وجود داشت اما از سال گذشته به این طرف، با افزایش میزان تولید باتری در شرکتهای داخلی، واردات باتری از شرکتهای خارجی ممنوع اعلام شد البته با وجود افزایش میزان تولید باتری در کشور، همچنان مسئله کمبود مواد اولیه به قوت خود باقی است و باید در این زمینه دولت به عنوان متولی، تمهیدات بیشتری را اتخاذ نماید.
مدیرعامل شرکت نیرو گستر تابان اذعان داشت: میزان سرب موجود در هر باتری به نسبت تکنولوژی تولید و میزان آمپر متفاوت است. در واقع باتری ۵۵ آمپری حاوی هشت کیلوگرم سرب است که این رقم در باتری ۶۰ آمپری به ۹ کیلوگرم میرسد. به هر نسبتی که آمپر افزایش پیدا کند، حدود یک کیلوگرم بر وزن سرب موجود در باتری افزوده میشود. باتریهای ایرانی سرب بیشتری نسبت به باتریهای خارجی دارند و علت آن، تفاوت تکنولوژی تولید است. باتریهای خارجی از تکنولوژی پیشرفتهتری برخوردار هستند و در راستای رعایت اصول زیستمحیطی از سرب کمتری در تولید آنها استفاده میشود.
عبدالهی اضافه کرد: یکی از روشهای تامین سرب مورد نیاز برای تولید باتری خودرو، بازیافت باتریهای فرسوده است که البته چالشهای مهمی پیرامون آن وجود دارد. از عمده چالشهای این فرآیند میتوان به مخاطرات زیستمحیطی اشاره کرد که میتواند برای محیط پیرامون مضر باشد. با این حال، شرکت ما به منظور رعایت کامل استانداردها برای جلوگیری از آسیب به زیستبوم منطقه، تمهیدات ویژهای را اتخاذ کرده است.
وی تاکید کرد: باید توجه داشته باشید که بهره گرفتن از شمش سرب موجود در باتری فرسوده دارای هزینههایی علاوه بر هزینه خرید باتری فرسوده است. این فرآیند شامل مراحل آنالیز آن برای عملیات جداسازی و ذوب باتری در کورههای شرکت میشود.
مدیرعامل شرکت نیرو گستر تابان تصریح کرد: به طور میانگین سالانه حدود یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰ تن باتری فرسوده خریداری میکنیم که برای جداسازی سرب از بدنه باتری، با واحدهای همکار که در استان آذربایجان غربی شهرستان چایپاره مستقر هستند، همکاری لازم را به عمل میآوریم. نحوه همکاری و قرارداد ما با این واحدها به گونهای تهیه و تنظیم شده است که این واحدها موظف هستند در ازای تحویل یک تن باتری فرسوده، ۶۷ درصد سرب محتوی به ما تحویل بدهند.
عبدالهی تصریح کرد: باید بپذیریم که علیرغم وجود همه کاستیها و فقدانهای بسیار در زمینه تامین مواد اولیه، راهی جز امید به آینده صنعت سرب و باتریسازی کشور نداریم. اینکه با ناامیدی به فرآیند تولیدی در کشور نگاه کنیم، به نظر میرسد ما را دچار یاس و ناامیدی خواهد کرد. با این حال، باید توجه داشته باشیم که غالب شرکتهای تولید باتری در داخل کشور، میلی برای رفتن به سمت بازیافت باتری فرسوده ندارند زیرا هزینههای خرید باتری فرسوده و بازیافت آن زیاد بوده و مهمتر از آن، مخاطرات زیستمحیطی این فرآیند نیز مطرح است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانی که خاک معدنی سرب به وفور در کشور وجود داشته باشد، مطمئنا واحدهای تولیدکننده شمش سرب یا باتریسازان به سمت بازیافت باتری نخواهند رفت. درخواست ما از مسئولین امر این است که جلوی هرگونه خامفروشی گرفته و سرمایهگذاریهای مناسبی نیز جذب معادن سرب و روی شود.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.