0
02126246958

ویژگی، مشخصات و کاربرد الکترودهای سلولزی جوشکاری

سلولز یک نوع پلی ساکاریدِ تشکیل یافته از هزاران مولکول گلوکز، جزء اصلی تشکیل دهنده بدنه و دیواره سلولی گیاهان است. دستمال‌کاغذی، پوشک بچه، نوار بهداشتی و دستمال حوله از جمله محصولات سلولزی پرکاربرد هستند. روکش های سلولزی از موادی تشکیل یافته اند که بیشترین درصد وزنی آن، فرم های مختلفی از سلولزهای لطیف و سبک مثل خمیر چوب، خاک اره، کتان و غیره است. سلولز ماده ای احتراق پذیر و فرار است که سریع می سوزد و تولید گازهای مختلفی چون هیدروژن، منوکسید کربن و دی اکسید کربن می کند. گازهای حاصل حوضچه مذاب را از نفوذ گازهای مخرب موجود در اتمسفر محافظت می نمايد. ورود مولکول هیدروژن در قوس، تجزیه آن به اتم هیدروژن و قدرت یونیزاسیون بالای آن، باعث افزایش ولتاژ قوس، افزایش حرارت حوضچه جوش و در نتیجه نفوذ بسيار خوب مذاب جوش در داخل ساختار فلز پايه می شود. به همین دلایل، استفاده از الکترودهای سلولزی مثل E6010 درجوشکاری پاس ريشه خطوط لوله انتقال نفت وگاز و ساير قطعات و تجهیزاتی که در فضای باز انجام می شود، عمومیت یافته است.

 

 

 

 

به دلیل حضور مواد احتراق پذیر و فرار سلولزی در ترکیب روکش، سرباره و گِل جوش اين الکترودها سبک، نازک، غير چسبنده و سریع جدا شونده بوده و به آسانی از سطح جوش برداشته می شود. از دیگر مشخصات الکترودهای سلولزی می‌توان به امکان استفاده از آن ها در وضعیت‌های مختلف به خصوص قائم و سقفی، دود زیاد، قوس بسیار قوی، نفوذی و پایدار‌، پاشش نسبتاً زیاد جرقه‌های جوش به اطراف جوش، انجماد مناسب و یک دست فلز جوش، و عاری بودن فلز جوش از تخلخل و حباب و سطح ناهموار و خشن جوش با مهره جوش‌ های فاصله ‌دار اشاره نمود. دانه بندی فلز جوشی که از این نوع الکترود حاصل می شود بسیار ظریف و تقریباً عاری از اکسیژن است. به کارگیری این الکترودها در پاس های میانی اتصال مطلوب نیست زیرا امکان حل شدن هیدروژن در مذاب زیاد بوده و باعث تردی هیدروژنی می شود.

 

این الکترودها نیاز به مقدار معینی رطوبت (۳ تا ۷ درصد) برای عملکرد مناسب دارد، در غیر این صورت عملکرد آن با اختلال مواجه شده و جوش نامرغوبی تولید می کند. البته رطوبت زیاد نیز بر ماده سلولز اثر کرده و باعث فاسد شدن آن می شود، لذا باید در نگهداری آن دقت شود تا رطوبت زیادی جذب نکند. در این الکترودها، خشک کردن الکترود با اعمال حرارت توصیه نمی شود زیرا حرارت باعث سوختن روکش می شود. نگهداری این الکترود در درجه حرارت محیط کافی است ولی بایستی از باران، آب، روغن و سایر آلودگی ها حفظ شود.

 

مهم ترین انواع الکترودهای سلولزی عبارتند از الکترودهای E7010 ،E6011 ،E6010 و E8010.

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط:

 

 

 

ارسال دیدگاه