در این نوشته، کاربران محترم می توانند ویدیویی از کارخانه ساخت هواپیمای جنگنده F-35 صاعقه ۲ در شرکت Lockheed Martin آمریکا را از وب سایت عصر مواد مشاهده بفرمایند.
ویدیو:
نام ویدئو به فارسی: کارخانه ساخت هواپیمای جنگنده F-35 صاعقه ۲ در آمریکا
نام ویدئو به انگلیسی (در یوتیوب): –
زمان ویدئو: ۵ دقیقه و ۷ ثانیه
فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۴۸۰ و ۷۲۰
زبان: بدون کلام
زیرنویس: –
دوبله: –
اختصاصی عصر مواد: –
مشاهده ویدیو:
توضیحات:
هواپیمای اف-۳۵ ساخت شرکت Lockheed Martin با همکاری شرکتهای بزرگ دیگر همچون نورثروپ گرومن در آمریکا است. F-35 یک جنگنده تک سرنشین، پنهان کار و تک موتوره محسوب میشود که در وهله اول برای ماموریتهای هجومی هوا به سطح طراحی شده اما توانایی انجام ماموریتهای شناسایی و دفاع هوایی را نیز دارد. از ویژگیهای این هواپیما میتوان به صورت کلی به مافوق صوت بودن، رادارگریز بودن، چندمنظوره بودن (برتری هوایی، فرماندهی نیروها، حملات هوا به زمین، حملات هوا به دریا، جنگ الکترونیک)، عمودپرواز بودن (در برخی از مدلها)، دارای کابینه مجهز به آخرین سامانههای جنگی و چند بعدی، چابکی بسیار زیاد، توانایی پرواز و فرود بر روی باندهای کوتاه (ویژه استفاده در ناوهای هواپیمابر) اشاره کرد. در کل به ادعای شرکت Lockheed Martin شرکت سازنده اف-۳۵ این جنگنده تنها هواپیمای نسل پنجم چندمنظوره جهان محسوب میشود.
از نظر ابعادی این جنگنده دارای ۱۵٫۶ متر طول و ۴٫۳۶ متر ارتفاع و فاصله بین دو بال ۱۰٫۷ متر و مساحت سطح بال ۴۲٫۷ مترمربع و طول دم افقی ۶٫۶۵ متر و وزن خالی ۳۲۳۰۰ پوند و ظرفیت حمل ۱۳۱۰۰ پوند سوخت و توانایی حمل ۶۸۰۰ کیلوگرم مهمات است.
از ویژگیهای این هواپیمای جنگنده بیشینه سرعت ۱٫۶ ماخ در حالت بارگذاری حداکثری سلاح است؛ البته از این نظر سریعترین در جهان محسوب نمیشود زیرا هواپیماهای دیگر نیز وجود دارند که از اف-۳۵ سریعتر هستند. برای مثال جنگنده اف-۱۴ که در اختیار نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران نیز است ( اف-۱۴ در سال ۲۰۰۶ از نیروی دریایی آمریکا بازنشسته شد و جای خود را به اف-۱۸ داد) دارای بیشینه سرعت ۲٫۲ ماخ است و یا اینکه هواپیمای میگ-۲۵ روسیه نیز که البته آن هم در اختیار ارتش ایران است دارای بیشینه سرعت ۳٫۲ ماخ است. البته سرعت بیشینه برای جنگهای هوایی فاکتوری مهم محسوب میشود ولی عامل تعیینکننده و برگ برنده محسوب نمیشود زیرا رادار و سلاحهای بهتر در جنگهای هوایی عوامل به مراتب مهمتری هستند. بنابراین شرکت Lockheed Martin تصمیم گرفت تا از صرف هزینههای اضافه برای افزایش سرعت این جنگنده جلوگیری کند ولی در عوض بر روی دیگر ویژگیهای تعیینکننده آن سرمایهگذاری کند.
اف-۳۵ دارای شعاع عملیاتی تقریبی ۸۳۳ کیلومتر است که از این نظر نیز جزو بیشترینها محسوب نمیشود زیرا برای مثال اف-۱۴ دارای شعاع عملیاتی تقریبی ۱۰۰۰ کیلومتر است. ولی بهینهسازیهای مهندسی ایجاب میکرد که شعاع عملیاتی این جنگنده در این حد باقی بماند؛ البته نبایستی فراموش کرد که این کلاس جنگندهها توانایی سوختگیری هوایی را دارند بنابراین با سوختگیری هوایی شعاع عملیاتی این نوع هواپیماها بینهایت میشود.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.