0
02126246958

همه اطلاعاتی که نیاز است از الکترودهای ۷۰۱۸ بدانید

الکترود ۷۰۱۸ از پرکاربردترین انواع الکترودهای قلیایی و کم هیدروژن است که برای جوشکاری فولادهای کربنی، فولادهای کم آلیاژ، فولادهای پر کربن، فولادهای استحکام بالا و قطعات ضخیم در جوشکاری لوله ها، مخازن، قطعات تحت فشار و برخی کاربردهای صنعتی و ساختمانی به کار می رود.

 

 

 

 

ماده اصلی روکش آن، کربنات کلسیم و فلورید کلسیم است و به مقدار ۴۵-۲۵ درصد پودر آهن نیز به ترکیب آن اضافه می شود. علاوه بر آن ها، مواد دیگری چون دی اکسید تیتانیوم یا روتیل، سیلیکات های معدنی، منگنز یا ترکیبات آن و چسب سیلیکاتی هم به آن اضافه می شود. این الکترود از نوع کم هیدروژن پتاسیم و پودر آهن دار است. پودر آهن به مقدار ۴۰-۲۵ درصد وزنی در روکش آن ها اضافه می شود و باعث ضخیم شدن روکش، افزایش ظرفیت انتقال جریان و نرخ رسوب فلز جوش بیشتر می شود. حضور ترکیبات پتاسیمی در ترکیب آن هم اجازه می دهد تا این الکترودها با جریان متناوب (AC) استفاده شوند. در کنار جریان AC، می توان از جریان مستقیم (DC) با قطبیت مثبت (DCEP) هم برای جوشکاری این الکترود استفاده نمود.

 

فلز جوش حاصل از الکترود E7018 دارای حداقل استحکام کششی ksi 70 یا MPa 490 است. این الکترود دارای قوسی ملایم با نفوذ متوسط و پاشش کم است. سرباره یا گِل جوش ایجاد شده توسط آن ضخیم و ترد بوده و به راحتی تمیز می شود. استفاده از این الکترودها، به دلیل سرباره ضخیم آن ها چندان آسان نیست. این الکترود می تواند با سرعت جوشکاری زیادی استفاده شود. جوشکاری با قوس کوتاه جهت افزایش کیفیت فلز جوش و کاهش احتمال مک و تخلخل در این الکترودها ضروری است. جوش حاصل دارای خواص مکانیکی و متالورژیکی مطلوبی است. ظاهر جوش حاصل از این الکترود در وضعیت تخت و افقی جوش های گوشه کمی تحدب دارد. با استفاده از الکترودهای E7018 تا قطر ۴ میلی متر، جوشکاری در همه وضعیت ها امکان پذیر است. قطرهای بزرگ تر بیشتر برای وضعیت تخت و افقی در جوش گوشه و وضعیت تخت در جوش شیاری مناسب هستند.

 

 

 

 

فلز جوش حاصل از این الکترود دارای انرژی ضربه­ (مقاومت به ضربه) بالایی نسبت به سایر انواع الکترودها است (۲۷ ژول در ۳۰- درجه سانتیگراد). این موضوع باعث می شود تا جوش های با استحکام بالاتر انعطاف پذیری مناسبی هم داشته باشند و احتمال شکست ترد از ناحیه جوش به خصوص در دماهای پایین کمتر باشد. قطعات جوشکاری شده توسط این الکترود، مقاومت زیادی در مقابل ترک های سرد و گرم دارد. مقاومت به ترک گرم که حین انجماد رخ می دهد، از خلوص بالای متالورژیکی فلز جوش حاصل از این الکترودها ناشی می شود و احتمال کم ترک سرد ناشی از مقدار پایین هیدروژن در آن ها است.

 

علیرغم اینکه این الکترودها کم هیدروژن هستند و احتمال ورود هیدروژن به مذاب جوش از طریق آن پایین است ولی جذب رطوبت توسط این الکترودها می تواند منبع ورود هیدروژن به حوضچه مذاب در اثر یونیزاسیون آب در قوس الکتریکی باشد. بنابراین این الکترودها باید از رطوبت دور نگه داشته شده و محافظت کافی از آن ها به منظور عدم جذب رطوبت انجام بگیرد. حداکثر مقدار رطوبت مجاز جذب شده در این الکترودها، ۰٫۶ درصد وزنی الکترود است. برای این منظور در بسته بندی های مقاوم به نفوذ رطوبت نگه داری می شوند، قبل از جوشکاری به مدت یک الی دو ساعت در دمای ۲۶۰ تا ۴۲۵ درجه سانتیگراد در داخل خشک کن الکترود، آون یا کوره قرار می گیرند (بازپخت)، سپس به داخل خشک کن با دمای ۱۴۰-۳۰ درجه سانتیگراد بالای دمای محیط منتقل شده و تا لحظه­ ی مصرف در آن دما نگهداری می شود و تنها در آن هنگام از کوره بیرون آورده می شود. پس از خارج کردن این الکترودها از بسته بندی اولیه باید در خشک کن نگهداری شوند و بازپخت آن ها نیز تنها یک بار مجاز است. البته لازم به ذکر است که شرایط بازپخت و نگهداری آن ها باید از دستورالعمل سازنده تبعیت کند.

 

ترکیب شیمیایی الکترود E7018 بر حسب درصد وزنی عناصر در جدول زیر آمده است:

 

کربن منگنز سیلیسیم نیکل کروم مولیبدن وانادیم
۰٫۱۵ ۱ ۰٫۷۵ ۰٫۳ ۰٫۲ ۰٫۳ ۰٫۰۸

 

 

 

 

مطالب مرتبط:

 

 

 

ارسال دیدگاه