0
02126246958

فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – تراشکاری CNC

به طور کلی فرایندهای ساخت حالت جامد به دو دسته مجزا تقسیم می شود:

 

۱- فرایندهای تغییر شکل که از طریق تغییر شکل مومسانی که در آن ماده حرکت می کند و حجم آن ثابت می ماند، شکل لازم را با خواص مکانیکی مورد نیاز تولید می کند.

۲- فرایندهای ماشینکاری که شکل مورد نیاز را با برداشتن نواحی منتخب قطعه به وسیله فرایند ماشینکاری ایجاد می کند. معمولاً ماشینکاری برای تولید شکل هایی با تلرانس ابعادی دقیق، پرداخت سطحی خوب و اغلب با شکل هندسی پیچیده به کار می رود. ماشینکاری فرایندی ثانویه است، زیرا معمولاً روی قطعه ای که توسط فرایند اولیه ای از قبیل نورد گرم، آهنگری و یا ریخته گری تولید شده است انجام می شود.

 

متداول ترین عملیات ماشین کاری بر حرکت نسبی بین قطعه کار و یک ابزار برشی مبتنی است که به طور مکانیکی براده برداری می کند. این عملیات شامل فرایندهایی مثل تراشکاری، صفحه تراشی، صفحه تراشی دروازه ای، سوراخ کاری، فرزکاری و سنگ زنی می باشد. تراشکاری از قدیمی ترین روش های فرم دادن قطعات همراه با براده برداری است که امروزه به عنوان یکی از پر کاربرد ترین روش های تولید استفاده می شود. تراشکاری به این صورت است که قطعه دوران داده می شود و یک ابزار برنده (رنده) که جنس آن سخت تر از جنس قطعه کار است با حرکت خطی سطح قطعه کار را می تراشد. این اصل بنای کار دستگاه تراش است. بنابراین دستگاه تراش قادر است قطعاتی را که دارای حجم دوار (حجمی که از دوران یک شکل هندسی حول یک ضلعش به وجود می آید مانند مخروط و استوانه) است بتراشد.

 

عملیات های مختلفی را می توان با ماشین تراش انجام داد که به دو دسته کلی تقسیم می شود:

 

  • عملیات روتراشی شامل پیشانی تراشی، روتراشی، آج زنی، فرم تراشی، پله تراشی، برش، گاه گیری و غیره.

 

  • عملیات داخل تراشی شامل سوراخ کاری، داخل کاری، فرم تراشی داخلی، گاه گیری داخلی و غیره.

 

 

 

 

CNC مخفف عبارت Computer Numerical Control است. در ماشین های CNC حرکت محورها و کلیه عملیات ماشین کاری توسط یک سیستم کنترل همراه با رایانه انجام می گیرد. ماشین های CNC تکامل یافته ماشین های NC هستند. ماشین های NC با فناوری کنترل عددی یکی از پیشرفت های اساسی در صنعت با گذر از ماشین های دستی بود. کنترل عددی استفاده از کدهای رمزبندی شده اعداد، حروف و علایم است که قابل فهم برای واحد کنترل است. این کدها پس از رمزگشایی به پالس های الکتریکی تبدیل شده و از این پالس ها برای راه اندازی ماشین استفاده می شود. ماشین CNC همان ماشین NC یا کنترل عددی است که فرمان های لازم برای انجام کارهای مختلف روی قطعه کار را از طریق برنامه رایانه ای که توسط برنامه نویس نوشته شده است، دریافت کرده و اجرا می کند. 

 

 

 

در سلسله محتواهای منتشره در عصر مواد با عنوان “فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی” هدف آن است که فرایندها و روش های مختلف ماشینکاری به صورت ساده و کاربردی معرفی شود. در فایل پیوست، تراشکاری CNC، ماشین های CNC، اجزا، سیستم ها و مراحل انجام کار با آن ها، زبان برنامه نویسی CNC و فرمان های اجرایی آن به صورت ساده، مختصر و کاربردی توضیح داده شده است. محتوای این فایل شامل موارد زیر به زبان فارسی و تصاویر رنگی است:

 

  • ماشین های CNC

 

  • اجزا و سیستم های ماشین های CNC

 

  • مراحل انجام کار با ماشین های CNC

 

  • برنامه نویسی تراش CNC

 

 

ماشین CNC مدل TME 40 ساخت ماشین سازی تبریز با سیستم کنترل زیمنس

 

 

دریافت فایل PDF  “فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – تراشکاری CNC” از عصر مواد

 

فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – تراشکاری CNC

 

 

ویدیوی تراشکاری با ماشین CNC را از عصر مواد تماشا کنید:

 

تراشکاری با ماشین CNC

 

 

 

 

 

 

فکر  کنم مطالب زیر از عصر مواد هم به کارتان بیاید:

فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – تراشکاری و فرم های مختلف قطعه تراشی

فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی-فرزکاری، انواع ماشین فرز، اجزا و متعلقات آن

فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – ساخت پیچ و مهره به روش حدیده کاری و قلاویزکاری دستی و ماشینی

فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – سنگ زنی تخت

فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – پیچ تراشی

درباره تلرانس ها و انطباقات بیشتر بدانیم – قسمت اول

درباره تلرانس ها و انطباقات بیشتر بدانیم – قسمت دوم

 

 

ارسال دیدگاه