0
02126246958

شکل دهی و ساخت انتهای مخزن CNG به روش کشش عمیق ورق + ویدیو

در این ویدیو شما می توانید شکل دهی و ساخت انتهای مخزن CNG به روش کشش عمیق ورق در یک شرکت ایرانی را از وب سایت عصر مواد مشاهده بفرمایید. برای اطلاع از انواع مخازن CNG و روش های ساخت آن نیز، این نوشته از عصر مواد پیشنهاد می شود.

 

 

ویدیو:

 

نام ویدئو به فارسی: شکل دهی و ساخت انتهای مخزن CNG به روش کشش عمیق ورق

 

نام ویدئو به انگلیسی (در یوتیوب):

 

زمان ویدئو: ۳ دقیقه و ۴ ثانیه

 

فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۴۸۰ و ۷۲۰

 

زبان: بدون کلام

 

زیرنویس:

 

دوبله:

 

اختصاصی عصر مواد:  –

 

مشاهده ویدیو:

 

 

 

لینک دانلود از آپارات:

حجم:  ۹٫۶ مگابایت (کیفیت ۴۸۰) و ۲۰٫۵ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

 

 

 

 

 

 

 

توضیحات:

 

برای ساخت مخازن CNG فولادی بر اساس شکل مواد اولیه به کار رفته از فرایند اولیه متفاوتی استفاده می شود. بر این اساس، روش ساخت مخازن CNG را می توان به سه نوع زیر دسته بندی کرد:

 

  • ساخت مخزن از لوله بدون درز
  • ساخت مخزن از شمشال یا بیلت
  • ساخت مخزن از ورق

 

در این روش ها، از فرایندهایی چون شکل دهی چرخشی یا اسپینینگ داغ (Hot Spinning)، حدیده کاری غلتکی یا فلوفورمینگ (Flow Forming)، کشش عمیق (Deep Drawing) و سنبه کاری (Piercing) به طور جداگانه و یا تلفيقی برای ساخت مخازن تمام فولادی استفاده می شود. در ادامه این نوشته، توضیحاتی در خصوص روش های ساخت این نوع مخازن داده می شود.

 

مخزن CNG را می توان به لحاظ شکل ظاهری به سه قسمت مجزا از هم تقسیم کرد. قسمت اول مربوط به منطقه گلویی شکل است. قسمت استوانه ای که دو منطقه گلویی و انتهایی را به هم مربوط می سازد، جزء دوم را تشکیل می دهد. قسمت سوم که منطقه انتهایی را شامل می شود به لحاظ هندسی به شکل نیمکره یا عدسی است. براساس اینکه کدام جزء از اجزاء سه گانه مخزن ساخته می شود، فرایند ساخت و یا شکل دهی تغییر می کند. در حالت کلی فرایند ساخت شامل دو مرحله می باشد.

 

در مرحله اول قسمت انتهایی به همراه قسمت استوانه ای ساخته می شود (عمليات تحتانی یا Bottoming) و در مرحله دوم، قسمت گلویی شکل دهی می شود (عملیات گلویی کردن یا Necking).

 

 

  • مرحله اول ساخت مخزن فولادی از ورق، لوله و بیلت:

 

ساخت از ورق:

 

در روش ساخت کپسول از ورق، کویل های فولادی بعد از انجام آنیل و مسطح سازی (Flatting)، به منظور انجام عملیات کشش عمیق، بریده شده و تحت کشش عمیق قرار می گیرد.

 

 

 

 

ساخت از لوله بدون درز:

 

در تولید مخزن CNG از لوله های بدون درز، انتهای سیلندر به روش چرخشی شکل دهی می شود. در صورتی که بدنه استوانه ای شكل نیاز به کاهش ضخامت داشته باشد، محصول تحت عملیات فلوفورمینگ نیز قرار می گیرد. برای ساخت منطقه انتهایی مخزن، لوله بدون درز در فرآیند شکل دهی چرخشی یا اسپینینگ، توسط يك فشار موضعی فرم دهی می شود. در این روش بعد از حرارت دادن انتهای سیلندر در يك کوره القایی، سیلندر با يك حمال به داخل مرغك دستگاه CNC حمل شده و شروع به چرخیدن می کند. غلتك شكل دهنده به منظور ایجاد فشار موضعی و در نهایت ایجاد تغيير شكل، به طور مرتب در طول يك مسير از پیش طراحی شده حرکت کرده و پروفیلی از ضخامت را در انتهای لوله ایجاد می کند که نهایتاً در پاس آخر فرایند شکل دهی، انتهای لوله بسته می شود. با طراحی شكل و زاویه غلتك امكان شكل دهی انتهای لوله به صورت نیمکره یا پوسته عدسی شکل وجود دارد.

 

 

ساخت از شمشال:

 

برای ساخت قسمت انتهایی مخزن CNG از شمشال یا بیلت، فرایند سنبه کاری (Piercing) مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش شمشال های فولادی بعد از حرارت دادن تا دمای ۱۲۶۰ درجه سانتیگراد تحت عملیات سنبه کاری قرار می گیرند. بعد از شکل دهی قسمت انتهایی مخزن، محصول به دست آمده تحت فرایند اتوكاری (Ironing) قرار می گیرد. مكانيزم به کار رفته در این فرایند جهت کاهش ضخامت، بر سيلان فلز استوار است.

 

 

  • مرحله دوم ساخت مخزن فولادی از ورق، لوله و بیلت:

 

بعد از انجام مرحله اولیه ساخت مخزن نوع اول CNG که طی آن قسمت انتهایی همراه با قسمت بدنه مخزن به دست می آید، مرحله دوم فرایند ساخت، جهت شکل دهی قسمت گلویی شکل مخزن (Necking) آغاز می شود. این فرایند برای تمامی حالات ساخت کپسول ار سیلندر بدون درز، ورق و یا شمشال یکسان می باشد. برای شکل دهی منطقه گلویی لازم است انتهای دیگر کپسول توسط کوره القایی برای انجام کار گرم حرارت دهی گردد. بعد از ایجاد حرارت لازم، پروفیل گلویی در انتهای کپسول با دستگاه CNC و توسط فرایند اسپینینگ یا شکل دهی چرخشی ایجاد می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه