عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و پالایش مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعتی و پژوهشی فناوری نانو، آن ها را در قالب یک بسته ویژه نانویی تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید. این بسته ها بسته به حجم اخبار و رویدادها در بازه زمانی سه روز تا یک هفته منتشر خواهد شد.
عرضه باتری نانویی با چگالی انرژی بالا و زمان شارژ کوتاه
شرکت گرافن (Graphene Corporation) که در حوزه کسبوکار نانویی در لندن فعالیت دارد، اعلام کرد که باتری لیتیمی با استفاده از گرافن تولید کرده است که میتواند انقلابی در باتریها ایجاد کند، به طوری که طول عمر و ظرفیت باتریها را افزایش دهد.
این باتری که ۱۸ ماه تحقیق و توسعه روی آن انجام شده، از ظرفیت انرژی بالایی برخوردار بوده و زمان شارژ آن بسیار کوتاه است. استفاده از این فناوری در باتریهای تلفنهای همراه، موجب افزایش ۴۵ درصدی چگالی انرژی و کاهش ۶۰ درصدی زمان شارژ میشود. این فناوری کاربردهای مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به خودروهای برقی، ادوات ذخیره انرژی و تلفنهای هوشمند اشاره کرد.
شرکت گرافن که صاحب این فناوری است در لندن مستقر بوده و به دنبال توسعه محصولات نوآورانه با استفاده از نانومواد پیشرفته است. این شرکت انواع گرافن را تولید کرده و برای هر نوع کاربرد آن را اصلاح میکند.
خلاص شدن از شوره سر با نانومواد ایرانی
شرکت آرمان جستجوگران انرژی نور، طیفی از نانومواد را برای استفاده صنایع مختلف تولید و به بازار عرضه میکند. افزودنیهای شامپوی ضدشوره و افزودنیهایی با قابلیت ایجاد خواص خودتمیزشوندگی از جمله محصولات این شرکت هستند. این شرکت با هدف تامین نیاز صنایع به نانومواد، اقدام به تولید نانومواد مختلفی نظیر نانوذرات سلنیم، اکسیدروی و کلوئید نقره کرده است. این محصولات بسته به نیاز بازار و متناسب با تقاضای صنایع تولید و عرضه میشوند.
محبوبه دولتیاری اسلامی؛ مدیرفنی شرکت آرمان جستجوگران انرژی نور میگوید: «در حال حاضر برای توسعه فناورینانو در صنایع مختلف نیاز به نانومواد مختلفی است که تامین بخشی از نیاز بازار، هدف اصلی شرکت ماست. ما از سال ۱۳۹۳ اقدام به تولید چند نوع نانومواد کردهایم و در حال حاضر مشتریانی از صنایع مختلف نظیر نساجی، آرایشی و بهداشتی و پلاستیک داریم. در واقع بیشتر مشتریان ما شرکتهای نانویی هستند که از این نانومواد برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر در محصولات خود استفاده میکنند.»
دکتر دولتیاری ظرفیت تولید اکسیدروی را ۲ تن در ماه و کلوئید نقره را ۱۰۰ تن در ماه اعلام کرد و گفت: «اخیراً گواهی نانومقیاس برای نانوذرات سلنیم دریافت کردهایم که این تاییدیه برای توسعه تجاری این محصول بسیار ضروری است. شرکت آرمان جستجوگران انرژی نور نانوذرات سلنیم دیسولفات برای استفاده در صنعت شامپو تولید کرده است که به صورت کلوئید بوده در حالی که سلنیوم دیسولفاتی که در کارخانههای شامپوسازی استفاده میشود معمولاً به صورت پودر است. کلوئیدی بودن و داشتن ابعاد نانومتری باعث شده تا اثربخشی محلول سلنیوم دیسولفات این شرکت افزایش بیشتری نسبت به پودرهای موجود در بازار داشته بهطوری که میزان مصرف آن در خط تولید به یک پنجم کاهش یابد. این نانوذرات موجب بروز خاصیت ضدشوره و ضد خارش میشود.»
عضو هیئت مدیره شرکت آرمان جستجوگران انرژی نور میافزاید: «نانوذرات پودری اکسیدروی که ما تولید می کنیم اخیراً مورد توجه یک شرکت در ترکیه قرار گرفته است. از آنجایی که این شرکت به دنبال نانوذرات اکسیدروی تقویت شده با سلنیم است، ما این محصول را برای آنها تولید کرده و نمونه اولیهای برای تست به این شرکت ترکیهای دادهایم که نتایج تستها موفقیتآمیز بوده است و قرار است به زودی نشستی برای انعقاد قرارداد فروش با این شرکت برگزار شود. البته ما شرکتی در ترکیه ثبت کردهایم که قرار است فناوری تولید این نانوذرات اکسیدروی به این شرکت جدید ما در ترکیه منتقل شود و تولید در آنجا انجام شده و در نهایت محصول آن به شرکت ترکیهای فروخته شود. این نانوذرات دارای خواص اپتیکی ویژهای هستند که قرار است این خاصیت نانوذرات توسط شرکت ترکیهای مورد استفاده قرار گیرد.»
دکتر دولتیاری از محصولات در دست توسعه این شرکت نظیر نانوذرات دیاکسید تیتانیم برای ایجاد خواص خودتمیزشوندگی خبر داد.
ترکیب فناورینانو و زیستچاپگر برای استفاده در پزشکی
شرکت آتر (Aether) یکی از شرکتهای فعال در حوزه زیستچاپگر سهبعدی است. این شرکت با همکاری محققانی از دانشگاه کالج لندن و دانشگاه لوفبور اقدام به توسعه فناوری جدیدی برای چاپ سهبعدی کردند که در آن از فناورینانو استفاده شده است.
این گروه روی تولید جوهرهای حاوی نانوذرات کار میکنند تا بتوانند از این نانوجوهرها برای طراحی استفاده کنند. همچنین این نانومواد را میتوان برای رهایش دارو و تولید سیستمهای فعال زیستی استفاده کرد.
این جوهرهای نانویی میتوانند بهعنوان بستری برای چاپ سهبعدی مواد زیستی و داربستها استفاده شوند. از این رو این مواد میتوانند برای طراحی و ساخت محصولات مختلفی به کار گرفته شوند. این شرکت مدعی است که نانوذرات تولید شده برای جوهر به طولموج مشخصی پاسخ میدهند. بنابراین این ویژگی به محققان اجازه میدهد تا از آنها بهعنوان حامل استفاده کنند و در صورت رسیدن به نقطهای از پیش تعیین شده با استفاده از طولموج موردنظر اقدام به منفجر کردن ساختار و رهایش مواد دارویی داخل آن کرد.
ریان فرانکس، مدیرعامل و بنیانگذار این شرکت میگوید: «ترکیب چاپ سهبعدی و فناورینانو سرآغاز نسل جدیدی از تحقیقات پزشکی است. مشکل این است که استارتآپهای محدودی که در این زمینه وجود دارند بسیار حریص هستند. آنها اهمیت نمیدهند که این ابزار در مقابله با سرطان چقدر قوی است، آنها اجازه نمیدهند کسی به این فناوریها نزدیک شوند مگر این که میلیونها دلار به آنها پول دهد. ما از این گروگانگیری فناوری رضایت نداریم و به دنبال استفاده عمومی از آن هستیم.»
در این پروژه، شرکت آتر موفق به ساخت زیستچاپگر سهبعدی شد که برای کار در طول موج خاصی برنامهریزی شده است. این شرکت اعلام کرده که در این فناوری از قابلیتهای یادگیری ماشینی برای بهبود سرعت و تسهیل فرآیند استفاده کرده است.
این شرکت اعلام کرده که نانومواد فعال شده با لیزر میتواند برای حوزههای مختلف زیستی استفاده شود و از آن برای از بین بردن سلولهای سرطانی، شناسایی سرطان و رهایش دارو استفاده کرد.
صادرات لباسهای تبنمای نانویی ایرانی
شرکت کاسپین جوراب اقدام به صادرات لباس تبنمای نوزاد حاوی نانوذرات با خاصیت آنتیباکتریال به کشورهای عراق، کویت و عمان کرده است. این شرکت اخیراً گواهینانومقیاس را نیز برای این محصول دریافت کرده است.
رحیم حجتی؛ مدیرعامل شرکت کاسپین جوراب میگوید: «سال جاری ۱۰۰ هزار یورو از این لباسهای تبنما به کویت و ۳۰ هزار یورو نیز به عمان صادر کردهایم. تعداد محدودی نیز در حد ۱۵ هزار دلار به عراق صادر شده است. البته این تازه اول کار است ما هنوز ظرفیت تولید محدودی داریم به طوری که روزانه ۶۰۰ دست از این لباسها تولید میشود. به دنبال افزایش ظرفیت تولید این لباسها هستیم تا بتوانیم بازار صادرات با توانمندی بالاتری توسعه دهیم.»
مهندس حجتی درباره این محصول میگوید: «تب در کودکان بسیار خطرناک بوده و در صورت کنترل نشدن میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به کودک وارد کند. از زمانی که کودک بیمار شده و دمای بدن او بالا میرود تشخیص زودهنگام تب ضروری است. ما اقدام به تولید پیراهن، کلاه و جوراب نانویی کردیم که تبنما است به این معنا که در صورت افزایش دمای بدن از ۳۷ درجه به بالا، شروع به تغییر رنگ میکند. در لباسهای پسرانه رنگ لباس از آبی به سفید و در لباسهای دخترانه از رنگ صورتی به سفید تغییر رنگ ایجاد میشود. با این کار والدین به سرعت متوجه بروز تب در فرزند میشوند و اقدامات پزشکی لازم برای کنترل تب صورت میگیرد. به دلیل وجود ترکیبات کیتوسان و سیلیکا، خواص آنتیباکتریال در این لباسها ایجاد شده است.»
تولیدکننده MOF به دنبال معرفی این محصول به صنایع داخلی
یکتا جاذب طوس تولیدکننده چارچوبهای آلیفلزی (MOF) ، درصدد معرفی این محصول به بازار داخل کشور است. مهدی نیکنام، مدیرعامل این شرکت میگوید: «چارچوبهای آلی فلزی موادی با تخلخل بالا هستند که میتوانند در صنعت کاربردهای متعددی داشته باشند. یکی از مهمترین کاربردهای این مواد، استفاده از آنها به عنوان جاذب است. به دلیل حفرهها و تخلخل بالا این چارچوبها قابلیت جذب مواد و ترکیبات مختلف را دارا هستند. همچنین از چارچوبهای آلی فلزی میتوان به عنوان کاتالیست در صنایع مختلف استفاده کرد.»
دکتر نیکنام درباره مزیتهای چارچوبهای آلی فلزی نسبت به جاذبهای رایج در صنعت نظیر کربن فعال، میگوید: «این چارچوبهای آلی فلزی تخلخل بالاتری نسبت به جاذبهای موجود در صنعت دارند. از سوی دیگر این چارچوبها قابل مهندسی بوده و میتوان ابعاد حفرهها را متناسب با ماده جذب شونده مهندسی کرد، بنابراین به سادگی میتوان چارچوبهای آلی فلزی تولید کرد که برای جذب یک ماده خاص مهندسی شدهاند این در حالی است که در جاذبهای رایج این ویژگی وجود ندارد.»
مدیرعامل شرکت یکتا جاذب طوس از چالشهای فعلی این نانومحصول در بازار میگوید: «چارچوبهای آلی فلزی موادی ناشناخته در صنعت هستند و بسیاری از شرکتها اطلاعی از پتانسیلهای این ماده ندارند، بنابراین برای ما اولین اولویت معرفی و ترویج پتانسیلهای این چارچوبها در صنعت است. از این رو با شرکتها و سازمانهای مختلفی نظیر آب و فاضلاب وارد مذاکره شدهایم. امیدواریم پتانسیلهای این محصول در صنعت بهتر شناخته شود تا بتوان از آن برای رفع چالشهایی نظیر آلودگی هوا و تصفیه پساب استفاده کرد.»
لازم به ذکر است چارچوبهای آلی فلزی تولیدی شرکت یکتا جاذب طوس دارای هستهای از جنس روی (Zn) است که توسط گروههای دومتیل ایمیدازول محاط شده است. این شرکت تا کنون برای تامین نیاز بخش تحقیقات دانشگاهی، چارچوب آلی فلزی تولید و به محققان عرضه کرده است.
ارائه روشهای تجاری برای مشخصهیابی نانوحفرهها
دپارتمان آزمایش ذرات شرکت میکرومریتیکس اینسترومنت (Micromeritics Instrument) به دنبال افزایش توانمندی در مطالعه و تجزیه و تحلیل حفرهها و منافذ است. این شرکت اعلام کرد تلاشهای آنها منجر به ارائه روش تخلخلسنجی جریان ستونی (CFP) و تخلخلسنجی جابهجایی مایع مایع (LLDP) شده است. با استفاده از CFP، خواص حفرهها را میتوان محاسبه و اندازهگیری کرد که این کار با سنجش جریان سیال هنگام عبور یک گاز فشرده بیاثر انجام میشود. این گاز بیاثر بهصورت فشرده به شبکه متخلخلی تزریق میشود که حفرههایی در حد ۰٫۰۵ تا ۵۰۰ میکرون دارد. با این روش میتوان پارامترهایی نظیر اولین نقطه حباب (مربوط به بزرگترین منافذ موجود) را با دقت و تکرارپذیری مطابق با استاندارد ASTM F-316 را اندازهگیری کرد.
LLDP میتواند نانوحفره ها را بین ۲ تا ۱۰۰۰ نانومتر اندازهگیری کند که این کار در فشار کم انجام میشود. برای این کار سیال با یک مایع غیرقابل پاشش در حین افزایش فشار به سیستم تزریق میشود. این روش مانع از خطاهایی میشود که در اثر فروپاشی یا آسیب مکانیکی ناشی از فشار بالا بهوجود میآید. معمولا در آزمایش الیاف توخالی این مشکلات رایج هستند.
با استفاده از این روشها، این شرکت میتواند موادی از قبیل پارچه (بافته یا غیربافته)، کاغذ، پلیمر، فلزات، سرامیک و سنگهای متخلخل را تجزیه و تحلیل کند تا دریابد که چگونه میتوان به خروجی بالا در این مواد رسید.
در حال حاضر، تخلخل و اندازه منافذ را با استفاده از روشهای جذب گاز و تخلخلسنجی جیوه اندازهگیری میکنند. بنابراین تخلخلسنج جریان ستونی و تخلخلسنجی جابهجایی مایع مایع به مشتریان کمک میکند تا مشخصهیابی مواد را انجام داده و مشکلات را برطرف کند. این شرکت در صنعت ذخیرهسازی انرژی، خدمات آنالیزی مختلفی را برای مشتریان انجام میدهد و به آنها اجازه میدهد تا مشخصهیابی جامعی برای جداکنندههای باتری انجام دهند.
تولید گرافن ۸ اینچی توسط استارتآپ بریتانیایی
یک استارتآپ نانویی در دانشگاه کمبریج موفق به تولید گرافن به ابعاد ۸ اینچ شده که برای استفاده در صنعت الکترونیک مناسب است. این استارتآپ برای تجاریسازی این فناوری سرمایه ۲٫۹ میلیون پوندی دریافت کرد و طی ماههای آتی اولین محصول این شرکت عرضه خواهد شد.
شرکت پاراگراف (Paragraf) در حال تولید قطعات الکترونیکی مبتنی بر گرافن است که میتواند در ترانزیستورها استفاده شود، جایی که تراشههای مبتنی بر گرافن میتوانند بیش از ده برابر سریعتر از تراشههای سیلیکونی کار کنند. در حسگرهای شیمیایی و الکتریکی، گرافن میتواند حساسیت دستگاه را ۳۰ برابر افزایش دهد. اولین محصول این شرکت طی ماههای آینده به بازار عرضه میشود.
گرافن مادهای تکلایه از جنس کربن بوده که ساختار لانه کبوتری دارد. این ماده از فولاد مستحکمتر، از مس رساناتر و بسیار انعطافپذیر است؛ بنابراین، برای استفاده در حوزههای مختلف ایدهآل است. با این حال دامنه استفاده از این ماده به دلیل مشکلات ناشی از تولید آن در کیفیت و حجم بالا با محدودیتهایی روبهرو است. روش معمول برای ساخت گرافن با مساحت بسیار بزرگ، استفاده از کاتالیستهایی نظیر مس است که موجب آلودگی گرافن میشود و این آلودگی مانع از استفاده از گرافن در صنعت الکترونیک میشود.
سرکالین همفریس از مرکز گالیم نیترید در گروه مواد و متالوژی دانشگاه کمبریج به همراه سایمون توماس و ایور گوینی، در سال ۲۰۱۵ روشی برای ساخت گرافن ارائه کردند که به این نیاز صنعت پاسخ میداد. در این روش، محققان توانستند ویفرهای گرافنی با کیفیت بالا و قطر ۸ اینچ تولید کنند که نه تنها گروههای تحقیقاتی مختلف در جهان را بلکه شرکتهایی نظیر اینتل، سامسونگ و آیبیام را غافلگیر کرد. این سه محقق در سال ۲۰۱۸ اقدام به تاسیس شرکت پاراگراف کردند. در حال حاضر توماس، مدیرعامل این شرکت بوده و گینه مدیر ارشد فناوری آن است.
پاراگراف برای حمایت از توسعه اولین محصول تجاری خود، بودجه ۲٫۹ میلیون پوندی دریافت کرده است. در حال حاضر ۱۶ نفر در این شرکت مشغول به فعالیت بوده و هشت پتنت نیز توسط این استارتآپ به ثبت رسیده است.
ثبت پتنت مربوط به نانوافزودنی استخراج نفت
شرکت نیسان کمیکال (Nissan Chemical) اولین پتنت خود را در آمریکا با عنوان Hydrocarbon Formation Treatment Micellar Solutions به ثبت رساند. این پتنت مربوط به نوعی افزودنی نانویی موسوم به nanoActiv است.
nanoActiv یک افزودنی مایسلی محلول است که در آن از نانوذرات استفاده شده است. در این محصول از ترکیب نانوذرات دیاکسید تیتانیوم، یک حلال آلی و چند سورفاکتانت استفاده شده است. این فناوری بهطور موثر برای غلبه بر مشکلات ناشی از افزایش اشباع آب و کاهش تحرک هیدروکربنها در چاههای نفت و گاز استفاده میشود.
جان سوثول از مدیران شرکت نیسان میگوید: «این محصول با استفاده از فناورینانو ساخته شده است و برای این که عملکرد مناسبی داشته باشد باید ابعاد نانوذرات یکنواخت و یکسان باشند، در طول فرآیند از هم جدا قرار گیرند و به هم نچسبند. البته این کار در حضور آب نمک چالشبرانگیز است، ما برای حل این مسئله از ذرات نانواکتیو مقاوم در برابر آب نمک استفاده کردیم که سطح آن اصلاح شده است. بنابراین، میتوان ذرات را در شرایط بسیار سخت چاه و مخازن از هم دور نگه داشت.
nanoActiv موجب میشود تا بتوان به حفرههای بسیار کوچک در عمق زمین دست پیدا کرد و با این کار نفت و هیدروکربنهایی که در این منافذ باقی ماندهاند به بیرون رانده میشوند. با استفاده از این فناوری، کارایی فرآیند در مدت زمان بسیار کوتاهی به شدت افزایش مییابد. بنابراین، ترکیب نانواکتیو موجب افزایش تولید نفت میشود؛ به ویژه در نواحی که شبکههایی از منافذ زیرزمینی در اعماق زمین وجود دارد، موجب کاهش بهره استخراج میشوند.
کاهش پدیده وارونگی هوا در فصل سرما، با نانوکاتالیست ایرانی
با نزدیک شدن پاییز، بازگشایی مدارس و افزایش حجم ترافیک، به زودی وارونگی هوا و افزایش آلودگی هوا میهمان ناخوانده شهرها خواهد بود و لازم است پیش از شروع این فصل تدابیر لازم برای کاهش آلودگی هوا اتخاذ شود. استفاده از کاتالیستهای موجود در اگزوز خودرو یکی از روشهای مقابله با آلودگی هوا بوده به طوری که در حال حاضر استفاده از این کاتالیستها در خودروها اجباری است.
شرکت ایران دلکو، مبدل کاتالیستی خودرو حاوی نانوذارت فلزات گرانبها جهت کاهش آلایندههای گاز خروجی از اگزوز تولید میکند که نقش مهمی در کاهش آلودگی هوا میتواند داشته باشد.
لادن کمالزاده؛ مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت ایران دلکو درباره کاتالیستهای نانویی این شرکت میگوید: «این کاتالیست به دلیل بهرهمندی از نانوذرات میتواند اثربخشی بالایی داشته باشد به این شکل که کاهش ابعاد ذرات موجب افزایش مساحت سطحی شده و در نهایت باعث بهبود کارایی کاتالیست میشود. بنابراین میتوان گفت اصلیترین تفاوت میان این نانوکاتالیستها با کاتالیستهای رایج، در سطح فعال بالای نانوکاتالیستها به دلیل کاهش ابعاد ذرات است. این در حالی است که تاثیر کاهش ابعاد فقط محدود به عملکرد کاتالیست نشده و قیمت آن را نیز کاهش میدهد. در واقع زمانی که از ذرات درشت استفاده میشود میزان مصرف مواد اولیه ( فلزات گرانبها) افزایش مییابد و این روی قیمت نهایی تاثیرگذار است و در عین حال به دلیل بزرگ بودن ابعاد، مساحت سطح افزایش نمییابد.»
وی میافزاید: «در این کاتالیستها از نانوذرات فلزات گرانبهایی نظیر پلاتین و پالادیم استفاده شده است که میتواند تا ۹۰ درصد میزان آلودگی را کاهش دهد. این کاتالیست، گازهای خروجی را به مواد بیضرر یا کمضرر تبدیل میکند. بنابراین استفاده از نانوکاتالیستها میتواند تاثیر بهسزایی در بهبود کیفیت هوا داشته باشد.»
تولید آزمایشی چکمههای نانویی با استحکام و عملکرد بالا
شرکت استیل بلو (Steel Blue) نمونه اولیه چکمههای نانویی خود را تولید کرد، چکمههایی که در آن از گرافن شرکت فرستگرافن استفاده شده است. استیل بلو با ترکیب PureGRAPH® و فوم پلیاورتان اقدام به تولید این چکمهها کرده است. این چکمههای نانویی برای بررسی و انجام آزمون میدانی در اختیار آزمایشگاه قرار داده شده تا عملکرد آنها بررسی شود. انتظار میرود افزودن گرافن موجب بهبود عملکرد و دوام چکمهها شود. قرار است تستهای استاندارد برای بررسی این محصول استفاده شود و پیشبینی میشود که این تستها تقریبا ۶ ماه زمان ببرند.
چکمههای ساخته شده از مستربچهای پلیاورتان معمولاً مقاومت در برابر سایش بالایی داشته و از استحکام کششی قابل توجهی برخوردار هستند. بنابراین، افزوده شدن گرافن نیز میتواند به این ویژگیها کمک کند تا محصولی با استحکام مکانیکی بالا بهدست آید. همچنین انتقال حرارت، مقاومت شیمیایی و نفوذپذیری در این چکمهها نیز بهبود خواهد یافت.
پیش از این، شرکت فرستگرافن با افزودن گرافن به پلیمر، نانوکامپوزیتی ساخته بود که از آن میتوان بهمنظور افزایش عمر تجهیزات معدن استفاده کرد. فرستگرافن از این نانوکامپوزیت برای تولید سطلهای معدن استفاده کرده و آنها را در اختیار شرکت نیوژن قرار داد. فرستگرافن در گزارش خود اعلام کرد که با استفاده از این محصول میتوان عمر تجهیزات مورد استفاده در صنعت معدن را افزایش داد که برای این کار، گرافن تولید شده توسط فرستگرافن وارد پلیمر شده و از این پلیمر برای ساخت تجهیزات معدن استفاده میشود. این شرکت با استفاده از این پلیمر تقویت شده سطلهایی تولید کرده که عمر بالاتری نسبت به سطلهای رایج دارند. در این گزارش آمده است که پیورگرافن به راحتی در رزین پلیمر حل و موجب افزایش استحکام محصول نهایی شده است. آزمونهای اولیه توسط گروه نیوژن (newGen) با هدف تولید لایههای پلیاورتان بهمنظور استفاده در تجهیزات معدن، انجام شده است.
تجهیزات مورد استفاده در معادن به دلیل شرایط سخت شغلی به سرعت دچار فرسایش میشوند؛ به همین دلیل معمولاً روی سطح این تجهیزات را با لایههای محافظ میپوشانند تا از گزند خوردگی مصون بمانند، اما این لایههای محافظ نیز باید بهصورت منظم تعویض شوند.
آغاز تولید انبوه لباسهای نانویی آنتیباکتریال
شرکت نیکو تنپوش، با سابقه بیش از دو دهه فعالیت در صنعت پوشاک، تولید انبوه لباس راحتی آنتیباکتریال نانویی خود را آغاز کرده است. علی مهرابی قراملکی مدیرعامل شرکت نیکو تنپوش درباره این لباسهای نانویی میگوید: «با آغاز تولید انبوه لباسهای آنتیباکتریال نانویی، دو تُن از این محصولات تولید شده و آماده عرضه به بازار است. دراین لباسها از نانوساختارهای اکسید روی برای ایجاد خاصیت آنتیباکتریال استفاده شده است. اکسیدروی نسبت به دیگر مواد و ترکیبات رایج برای ایجاد خواص آنتیباکتریال از مزیتهایی برخوردار است. برای مثال این ماده نسبت به نقره که رنگی است، کاملاً سفید بوده و برای تولید لباسهای سفید مشکلی ایجاد نمیکند. از سوی دیگر ایمنی نانوساختارهای اکسید روی نسبت به مواد حاوی نقره بیشتر است.»
وی میافزاید: «به دلیل وجود استانداردهای سختگیرانه در اروپا، ما که نگاه صادراتی به این محصولات داریم به دنبال فناوری بودیم که بتوانیم ملزومات صادرات به اروپا را بهدست آوریم. در یکی از استانداردهای مهم اتحادیه اروپا برای ایجاد خواص آنتیباکتریال از اکسیدروی نام برده شده است از این رو ما از ابتدا به دنبال استفاده از این نانوساختار بودیم.»
توسعه بازار نانوجوهر برای صنعت الکترونیک چاپی
شرکت پیوی نانوسل (PV Nano Cell) تولیدکننده و ارائه دهنده محصولات مبتنی بر جوهرهای نانویی رسانا قصد دارد در نمایشگاه IDTechEx شرکت کند. این نمایشگاه فرصت مناسبی برای شرکتهای فعال در حوزه الکترونیک چاپی است که ۲۰-۲۱ نوامبر ۲۰۱۹ در کالیفرنیا برگزار میشود.
این شرکت قصد دارد تا رهیافتهای خود در صنعت الکترونیک چاپی را در این نمایشگاه عرضه کند تا علاقهمندان بتوانند از فناوریهای این شرکت برای چاپ دیجیتال سریع استفاده کنند. پیوی نانوسل در حاشیه نمایشگاه درباره محصول جدید خود مطالبی ارائه خواهد کرد.
یکی از جوهرهای این شرکت Sicry نام دارد که حاوی نانوذرات نقره است. اولین کاربرد صنعتی و تولید انبوه این جوهر در خودروسازی بوده که از آن برای ساخت مدارهای الکترونیکی موجود در شیشه جلو خودرو استفاده شده است.
شرکت پیوی نانوسل که توسعه دهنده جوهرهای دیجیتالی پیشرفته تکبلوری و رسانا به همراه فناوری پراکنش آنها در محلول است، قابلیت تولید قطعات الکترونیکی بسیار کارا را دارد. محصولات ساخته شده با این فناوری از رسانایی و ویژگیهای الکتریکی بهتر و اتلاف انرژی کمتری نسبت به قطعات الکترونیکی ساخته شده به روشهای سنتی برخوردارند. این شرکت اخیراً جوهر رسانای جدید خود را که از مس ساخته شده، به بازار معرفی کرده است. این جوهر، اولین محلول نانومتری مس به شمار میرود. این سری جوهرهای مقرونبهصرفه و پایدار، جهش بزرگی در زمینه تولید محصولاتی همچون آنتن گوشیهای همراه و بردهای مدار چاپی ایجاد خواهند کرد. این مواد جدید امکان تولید گوشیهای هوشمند و دیگر ابزارهای اینترنت اشیا را با اندازه کوچکتر و ضخامت کمتر ایجاد خواهند کرد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.