0
02126246958

جوشکاری مقاومتی نقطه ای – ویدیو

توضیحات:

 

جوشکاری مقاومتی از جمله فرایندهای جوشکاری غیر ذوبی است و اتصال دو سطح در اثر حرارت ناشی از اعمال جریان الکتریکی و فشار مکانیکی به صورت هم زمان انجام می شود. فلزات به دلیل دارا بودن مقاومت الکتریکی در اثر عبور جریان گرم می شوند و حتی به حالت ذوب هم می رسند. در این فرایند دو الکترود (فک) قطعات را در بر گرفته و تحت فشار قرار می دهد تا جایی که قطعات در تماس کامل با یکدیگر قرار گیرند. سپس جریان الکتریکی با آمپر زیاد از الکترودها به قطعات منتقل می شود. مقاومت الکتریکی زیاد در فصل مشترک قطعات، سبب ایجاد حرارت موضعی در ناحیه زیر دو الکترود و خمیری شدن یا ذوب منطقه کوچکی از دو سطح می شود. پس از قطع جریان و اعمال فشار معین، دو قطعه به یکدیگر متصل می شوند.

در این فرایند از مواد مصرفی مثل الکترود مصرف شدنی، سیم جوش، فلاکس و گاز محافظ استفاده نمی شود. سه فرایند اصلی جوشکاری مقاومتی که کاربرد زیادی هم در صنعت دارند عبارتند از: جوشکاری مقاومتی نقطه ای (Resistance Spot Welding: RSW)، جوشکاری مقاومتی غلطکی یا نواری (Resistance Seam Welding: RSEW) و جوشکاری مقاومتی پیش طرحی (Projection Welding: PW).

جوشکاری نقطه ای بیشتر برای جوشکاری ورق‌هایی با ضخامت ۰٫۵ تا ۳ میلی متر استفاده می شود. در این نوع جوشکاری از دو الکترود مشابه (معمولاً از جنس مس) برای متمرکز کردن جریان بر روی قطعه کار و همچنین وارد کردن فشار روی آن استفاده می‌شود. نتیجه کار، خال جوشی است که به سرعت تا نقطه ذوب آن گرم می‌شود و با قطع جریان در آن نقطه، دو قطعه کار به هم متصل می‌شوند. مقدار گرمای تولیدی به میزان و مدت زمان انتقال جریان بستگی دارد. شدت جریان و مدت زمان عبور جریان توسط عواملی نظیر جنس و ضخامت قطعه کار و همچنین نوع الکترودها، انتخاب می‌شود. اگر جریان برای مدت زیادی از قطعه کار عبور داده شود، موجب خراب شدن جوش شده و قطعه کار ذوب می‌شود. حتی ممکن است سوراخی در نقطه موردنظر ایجاد شود.

جوشکاری نقطه‌ای را به راحتی می‌توان برای انواع قطعاتی که از ورق ساخته می‌شوند به کار برد. آلیاژهای آلومینیم را نیز می‌توان با این روش جوش داد. متداول‌ترین کاربرد جوشکاری مقاومتی در صنعت خودرو است که در همه جا به منظور جوشکاری ورق‌های بدنه خودرو به کار می‌رود.

اگر علاقمندید اطلاعات بیشتری از فرایند جوشکاری نقطه ای کسب کنید، پیشنهاد می کنم نوشته زیر از عصر مواد را هم ببینید:



 


ویدیو:

 

نام ویدئو به فارسی:  جوشکاری مقاومتی نقطه ای

نام ویدئو به انگلیسی (در یوتیوب): Resistance Spot Welding

زمان ویدئو: ۱ دقیقه و ۴۹ ثانیه

فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۷۲۰

زبان: بدون کلام

زیرنویس:

مشاهده ویدیو:

 

 

 

لینک دانلود از آپارات:

حجم: ۱۱٫۶۱ مگابایت (کیفیت ۴۸۰) و ۱۶٫۱۶ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

لینک دانلود از یوتیوب:

حجم: ۱۶٫۱۱ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

 

 

 

 

نوشته های مرتبط:


 

ارسال دیدگاه