در این ویدیو، شما می توانید تولید لوله بدون درز به روش نورد پیلگر را از عصر مواد مشاهده بفرمایید:
ویدیو:
نام ویدئو به فارسی: تولید لوله بدون درز به روش نورد پیلگر
نام ویدئو به انگلیسی (در یوتیوب): –
زمان ویدئو: ۱۳ دقیقه و ۸ ثانیه
فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۴۸۰ و ۷۲۰
زبان: بدون کلام
زیرنویس: –
دوبله: –
اختصاصی عصر مواد: –
مشاهده ویدیو:
توضیحات:
پیشینه تاریخی تولید لوله فولادی بدون درز با روش نورد پیلگر به سال ۱۸۸۰ می رسد. در این سال هنگامی که برادران مانیسمان در کارخانه خانوادگی خود مشغول تولید سوهان از بیلت های استوانه ای بودند، متوجه شدند که اگر غلتک های سوهان کاری نسبت به یکدیگر زاویه بگیرند، هسته بیلت ها سست می شود و در نتیجه می توان مرکز بیلت را به راحتی سوراخ نمود. این دو برادر با الهام از کشف خود و با استفاده از دو غلتک نورد و ماندرل سوراخ کاری، توانستند بیلت های استوانه ای را به پوسته های توخالی استوانه ای تبدیل کنند. در نهایت، در سال ۱۸۹۰ آقای ماکس مانیسمان با تبدیل این پوسته های توخالی به لوله، روش نورد پیلگر (Pilger Mill) را به عنوان یک روش مستقل برای تولید لوله بدون درز معرفی کرد. سوراخ کاری بیلت و تبدیل آن به پوسته توخالی ضخیم در دستگاه پیرسینگ غلتکی (cross roll piercing mill) و تبدیل این پوسته ضخیم به لوله ی نهایی بدون درز در دستگاه نورد پیلگر اساس تولید لوله های بدون درز مانیسمان است. پس در این روش، بیلت استوانهای با فرایند نورد به لولههایی با جدار نازک و اندازه های دلخواه تبدیل میشود.
ماده اولیه ی لوله های نورد پیلگر، معمولاً شمش و بیلت های گرد با قطر ۳۰۰-۱۰۰ میلی متر است. با این فرایند می توان لوله هایی با قطر ۶۶۰-۶۰ میلی متر، ضخامت ۱۲۵-۳ میلی متر و طول تا ۲۸ متر تولید نمود.
فرایند سوراخ کاری غلتکی و نورد پیلگر شامل مراحل اصلی زیر است:
- ۱- گرم کردن بیلت تا دمای ۱۳۰۰-۱۲۵۰ درجه سانتیگراد
- ۲- پوسته زدایی از سطح با جت آب پرفشار
- ۳- تبدیل بیلت به پوسته توخالی ضخیم در دستگاه سوراخ کننده غلتکی طبق شکل زیر:
در این مرحله، قطعه کار بین دو غلتک بشکه مانند متقاطع قرار می گیرد که محور آن ها با یکدیگر زاویه می سازند، به طوری که زاویه انحراف آن ها نسبت به محور قطعه کار معمولاً ۶-۴ درجه است. این غلتک ها در یک جهت و خلاف جهت گردش قطعه کار خلاف می چرخند. به علت انحراف غلتک ها نسبت به بیلت، حرکاتی که به قطعه کار اعمال می شود، حرکات همزمان دورانی و انتقالی در جهت محور پوسته لوله است. تفاوت این نوع نورد متقاطع با نورد طولی در شکل زیر نشان داده شده است.
همزمان یک ماندرل سوراخ کننده از مرکز بیلت باعث توخالی شدن آن می شود. در این مرحله طول قطعه تا حدود ۲ برابر افزایش و سطح مقطع آن ۵۰-۳۳ درصد کاهش می یابد.
- ۴- انتقال پوسته توخالی به ماشین نورد پیلگر و تبدیل آن به لوله نهایی طبق شکل زیر
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.