به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ متخصصان داخلی کشور موفق شدند دستگاه تولید زغال فشرده بدون نیاز به قطع درختان را بومیسازی کنند که با صادرات آن به کشورهای دیگر ارزآوری اتفاق خواهد افتاد. بازگشتپذیری ضایعات به چرخه تولید و ایجاد ارزش افزوده در تولید زغال از اهداف تجاریسازی این دستگاه است که تنها در سه کشور جهان تولید میشود.
تولید زغال بدون نیاز به قطع درختان، فناوری است که با بومیسازی یک دستگاه توسط متخصصان داخلی دنبال شده است. در تولید زغال با استفاده از این دستگاه دور ریزهای طبیعی جزو منابع تولید محسوب میشود. پیش از این در فرایند تولید زغال به روشهای سنتی و صنعتی، درختان باید قطع میشدند و محدودیتهای مکانی برای تولید وجود داشت که حالا با تولید این دستگاه، این موانع برطرف شده است.
“مهدی خانجانی” عضو تیم طراحی دستگاه تولید زغال فشرده گفت: مواد بزرگ و درشت ضایعات چوب و … در ابتدا جدا شده و مواد ریز وارد سیستم خشککن میشود و به دمای ایدهآل میرسد؛ بعد وارد دستگاهها شده و سپس وارد کوره میشود و در کوره در مدت زمان مشخص پخته میشود. در نهایت اکسیژن از آن گرفته شده و بعد از ۳ روز نیز زغال تولید میشود.
“عباس صفاعلی” عضو تیم طراحی دستگاه تولید زغال فشرده تصریح کرد: پسماندهایی مثل سرشاخههایی که در صنعت اصلاً قابل استفاده نیست و پوست چوب درخت مثل گردو، بادام که همه این ها دور ریز بوده و قابل استفاده نیستند، به واسطه این فناوری، میتوانند دوباره به چرخه تولید بازگردند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.