0
02126246958

برند شخصی چیست؟ + دو اصلی که در برندسازی شخصی نباید از آن ها غافل شد

چیزی که می تواند شما را قدرتمند کند، نه فقط توانمندی های شما، بلکه جایگاهی است که در اذهان مردم، از آنِ خود کرده اید. هرکسی، خواه ناخواه، دارای یک برند شخصی است. در واقع، هر کسی به یک چیزی شهره است. این شهرت، برند اوست. به عبارت دیگر، هر زمان که نسبت به یک شخص فکر می کنید، آن چیز برجسته ای که از خصلت ها، رفتارها، خلق و خو، توانمندی ها، دانش، مهارت، پوشش، ظاهر فیزیکی و یا سایر ویژگی های او به ذهنتان خطور می کند، برند شخصی اوست و آن شخص با آن برند شناخته شده و مورد قضاوت قرار می گیرد. برند شما به دیگران می‌گوید که چه انتظاری از رفتار و شخصیت شما داشته باشند. برند شخصی بازتاب دهنده ی چگونگی تفکر دیگران درباره‌ی شما و بیانگر تعریفی است که آن ها از شما دارند.

 

برند سازی شخصی موفق، شامل مدیریت اثر بخش تفکر و نگاه دیگران درباره ی شما است. داشتن یک برند شخصی قدرتمند یک دارایی ارزشمند است که رفته‌ رفته تبدیل به یک عنصر ضروری و کلیدی برای موفقیت فردی می شود. این همان استراتژی جایگاه‌ سازی است که موفقیت افراد زیادی را تضمین کرده است.

 

شما باید سعی کنید با آموزش و یادگیری، با تمرین و تلاش مستمر، با کسب و توسعه عادت های خوب و با انجام و پیگیری سایر فعالیت هایی لازم برای یک برند سازی شخصی مناسب، یک برند شخصی مثبت، معتبر، قدرتمند، اثرگذار و متمایز برای خود بسازید و آن را توسعه دهید. 

 

 

 

 

برای برندسازی شخصی از دو اصل زیر هرگز غافل نباشید:

 

  • بر روی خود سرمایه گذاری کنید

 

هدف از “سرمایه گذاری بر روی خود”، ساخت و توسعه­­­ ی برند شخصی است. همان طور که برند سازی یک محصول، یک خدمت یا یک کسب و کار هزینه در بر دارد، برای ساخت و توسعه­­­ ی برند شخصی هم باید هزینه کرد. جای خوشبختی است که این هزینه کردن یک نوع سرمایه گذاری پر بازده است، به عبارت عامیانه تر، “جای دوری نمی رود” و منافعش خیلی زود به جیب خودمان بر می گردد. این سرمایه گذاری از نوع صرف زمان و هزینه برای یادگیری و کسب دانش های تخصصی، مهارت های فنی و تخصصی، مهارت های عمومی مثل مهارت های ارتباطی، مهارت های عاطفی، مهارت های اجتماعی، مهارت های مذاکره، مهارت های کسب و کار، مهارت های مدیریتی و غیره، کسب عادت ها و خصلت های خوب رفتاری و کاری است.

 

پس از کسب دانش، مهارت و عادت های خوب، باید بتوانید از آن ها یک مزیت رقابتی برای خود بسازید تا شما را از رقبا و سایر همکارانتان متمایز کند. یافتن یک ایده متمایز کننده بسیار مهم است. با آموزش هایی که دیده اید و سرمایه گذاری که بر روی خود نموده اید، یک ایده متمایز کننده مناسب، “اولین بودن” است. اگر شما نخستین شخصی باشید که در زمینه یک تخصص و مهارت در سازمانتان صاحب نظر هستید، می توانید با این “اولین بودن”، خود را از رقبایتان متمایز کنید. در این صورت می توانید شما حرف اول و آخر را در آن زمینه بزنید و محل رجوع و قطب سازمان خود باشید. البته این ایده دوام همیشگی ندارد، ممکن است با ورود یک شخص جدید به سازمانتان یا قدرت گرفتن رقبا از اریکه قدرت به زیر کشیده شوید. پس ایده های متمایز کننده دیگری بیابید. ایده هایی چون “مالکیت بر یک خصوصیت”، “موقعیت رهبری”، “تخصص”، “جدیدترین” و “چشمگیر بودن” از جمله مواردی است که می تواند شما را از دیگران متمایز کند. توضیح این ایده ها در این مطلب نمی گنجد ولی لازم است که برای متمایز شدن هزینه کنید و این تمایز را بسازید.

 

شرکت در دوره های آموزشی، حضور در نمایشگاه ها و سمینارهای تخصصی، بازدید از شرکت ها، سازمان ها و کارخانجات، مطالعه کتاب، استاندارد و مجلات تخصصی، بازدید از وب سایت ها و شبکه های اجتماعی فعال در زمینه کاری خود، مصاحبت و ارتباط با کارشناسان و متخصصان سرآمد در حوزه کاری خود، کسب اطلاع از بازار کسب و کار، نوآوری ها و تکنولوژی های روز صنعت در زمینه تخصصی خود و مواردی از این قبیل از جمله ­ی راه های سرمایه گذاری بر روی خود است. علاوه بر همه این موارد، حتماً در زمینه­ ی مهارت های عمومی و کسب خصلت ها و عادت های خوب هم سرمایه گذاری کنید. در ضمن، مطالعه­ ی کتاب های عمومی و غیر تخصصی هم فراموش نشود. با تاریخ ایران و جهان بیگانه نباشید، تاریخ پیشرفت و توسعه ملت ها و کشورها را مطالعه کنید، با مشاهیر ایران و جهان آشنا باشید، رمان بخوانید و از کتاب های روانشناسی موفقیت هم غافل نباشید.

 

 

  • متفاوت و متمایز عمل کنید

 

در دنیایی که همه سعی می‌کنند شبیه به هم باشند جسارت کنید و متفاوت باشید. در زمانی که همه از هم تقلید می‌کنند جرات کنید و متمایز باشید. تلاش کنید متمایز بودن بخشی از برند شخصی شما باشد. خط فکری و ارزش های اخلاقی ثابتی داشته و به آن پایبند بمانید، یک اسلوب و متد کاری ثابت و منحصر به خود داشته باشید، مستقل بیندیشید و دنباله رو جمع نباشید، رفتارها و خصلت هایی ویژه ی خود نشان دهید، پیشنهادها و طرح های متفاوت و غافل گیر کننده ارائه دهید، ساختارها و عادت های کاری مرسوم ولی کم بازده را تغییر دهید و از شیوه ها و ابزارهای نو استفاده کنید. جایی که همه متوقف شده اند سعی کنید راهی برای پیش رفتن پیدا نمایید. از روتین شدن، تکرار پذیری و روزمرگی بپرهیزید. از اینکه مورد تمسخر دیگران قرار بگیرید نهراسید. البته فقط متفاوت و متمایز بودن کافی نیست، شما باید کاری کنید که این متفاوت و متمایز بودن به برند شخصی شما تبدیل شود و ارزشی برای شما بیافریند.

 

 

ارسال دیدگاه