حجم تجارت اسلب دنیا در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۸ میلیون تن گزارش شده است. اسلب یک محصول نیمه ساخته فولادی است. این محصول نیز همچون سایر محصولات نیمهساخته فولادی اغلب در فواصل نزدیک یا از طریق راه های دریایی خرید و فروش میشود.
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات آنلاین»، کشورهای روسیه، برزیل و اوکراین بزرگ ترین صادرکنندگان اسلب در سال ۲۰۱۸ شناخته شدند. نمودار ۱ بزرگترین کشورهای صادرکننده اسلب در سال ۲۰۱۸ را نشان می دهد. همان طور که در نمودار دیده می شود، روسیه با صادرات بیش از ۸ میلیون تن در جایگاه نخست قرار دارد. کشورهای تایوان، مکزیک، ترکیه، بلژیک و مصر بزرگترین مقاصد صادراتی اسلب تولید شده در روسیه هستند. روسیه کشور پهناوری است و با کشورهای پیرامون دریای ژاپن، دریای خزر، دریای سیاه و دریای بالتیک ارتباط دریایی دارد. همین موضوع نیز تجارت محصولات نیمه ساخته فولادی همچون اسلب که حجم بالایی دارند را برای آن تسهیل می کند.
برزیل که دومین صادرکننده بزرگ اسلب دنیا بود بیش از نیمی از این محصول (یعنی بیش از ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن) را به ایالات متحده صادر کرده است. ترکیه و کانادا در رده های بعدی قرار دارند اما حجم صادرات اسلب برزیل به این کشورها بسیار کمتر است (به ترتیب ۵۳۲ هزار تن و ۴۱۶ هزار تن). همواره حجم بالایی از اسلب مورد نیاز ایالات متحده از برزیل تامین شده است. البته این حجم صادرات در سال ۲۰۱۸، رشد قابل توجه بیش از یک میلیون تنی را تجربه کرده است.
اوکراین نیز بیش از ۶ میلیون تن اسلب صادر کرده است. حجم عمده اسلب تولید شده در اوکراین به کشورهای ایتالیا، مصر و ترکیه صادر شده است. بیش از ۲ میلیون تن اسلب تولیدی اوکراین به ایتالیا و بیش از یک میلیون تن نیز به مصر صادر شده است. ترکیه نیز بیش از ۹۰۰ هزار تن اسلب از این کشور را وارد کرده است. اوکران و ایتالیا هر دو در اروپا واقع هستند. فاصله اوکراین با ترکیه نیز کم است و از طریق دریای سیاه با این کشور ارتباط دارد. ترکیه اسلب وارداتی از کشورهای حوزه CIS را در تولید ورق و سایر محصولات پایانی فولادی مورد نیاز در صنایع تولید خودرو و لوازم خانگی و … مصرف می کند.
گفتنی است ایران ششمین کشور بزرگ صادرکننده اسلب دنیا شناخته می شود. ایران در سال ۲۰۱۸ حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن اسلب صادر کرد. گفتنی است ایران در سالهای اخیر جایگاه خوبی در صادرات محصولات نیمه ساخته به دست آورده است. حجم قابل توجهی از صادرات اسلب ایران به مقصد تایلند انجام گرفته که این رقم نزدیک به ۸۰۰ هزار تن گزارش شده است.
این مطالب را هم از دست ندهید:
همان طور که در نمودار ۲ مشاهده می شود، ایالات متحده بزرگ ترین وارد کننده اسلب در سال ۲۰۱۸ بوده و مجموع واردات اسلب به این کشور بیش از ۵ میلیون تن است و همان طور که قبلاً هم اشاره شد حجم قابل توجه آن از کشور برزیل صورت گرفته است. روسیه و مکزیک نیز در رده های بعدی قرار دارند و هرکدام به ترتیب ۲ میلیون و ۴۹۰ هزار تن و یک میلیون و ۷۹۰ هزار تن اسلب به آمریکا صادر کردهاند.
ایتالیا دومین واردکننده بزرگ اسلب دنیا در سال ۲۰۱۸ بود. ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن اسلب از اوکراین به ایتالیا صادر شده است. روسیه و ایران نیز در جایگاه بعدی صادرات به این کشور قرار دارند. حجم صادرات ایران به ایتالیا در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۸۵ هزار تن عنوان شده است. حجم صادرات روسیه نیز بیش از ۴۹۰ هزار تن گزارش شده است.
تایوان در جایگاه سومین کشور بزرگ وارد کننده اسلب دنیا قرار دارد. بیش از نیمی از اسلب وارداتی این کشور از ژاپن فراهم می شود. روسیه نیز ۶۳۵ هزار تن اسلب به این کشور صادر کرده است. ایران هم در سالی که گذشت بیش از ۱۰۰ هزار تن اسلب به تایوان ارسال کرده است. فاصله نزدیک و ارتباط دریایی را باید از دلایل اصلی تجارت میان کشورهای یاد شده دانست. بلژیک نیز طی سال گذشته میلادی بیش از ۲ میلیون تن اسلب وارد کرده است. حجم قابل توجهی از واردات اسلب به بلژیک از کشور روسیه انجام گرفته است.
کشور تایلند سهم بسزایی از اسلب مورد نیاز خود را از ایران و ژاپن تامین می کند. ایران بزرگ ترین صادرکننده اسلب به تایلند در سال ۲۰۱۸ شناخته شد. تولیدکنندگان اسلب ایران طی سال های اخیر توانسته اند روابط تجاری خوبی با کشورهای آسیایی همچون تایلند برقرار کنند و بخش قابل توجهی از تولیدات خود را در این کشورها به فروش برسانند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.