به نقل از وب سایت فلزات آنلاین:
الکترود گرافیتی یکی از مواد اولیه استراتژیک تولید فولاد به شمار میرود. حرکت صنعت فولاد دنیا به سمت تولید با استفاده از روش کوره قوس منجر به افزایش قابل توجه تقاضای جهانی برای الکترود گرافیتی شده است؛ از همین رو تجارت این محصول اهمیت ویژهای یافته است.
تولید هر تن فولاد به روش کوره قوس الکتریکی به طور میانگین نیازمند ۲٫۵ کیلوگرم الکترود گرافیتی است. بازار جهانی الکترودهای گرافیتی در سالهای اخیر رشد قیمتی قابل توجهی را تجربه کرده است. انحصار تولید کک سوزنی (بهعنوان ماده اولیه تولید الکترودهای گرافیتی) توسط چند کشور محدود و کاهش عرضه از سوی آن ها را باید یکی از دلایل اصلی رشد قیمت این محصول در بازار بینالمللی دانست. سیاست های محیط زیستی دولت چین مبنی بر کنترل آلودگی و درنتیجه جایگزینی کوره قوس الکتریکی به جای کوره بلند در تولید فولاد نیز موجب شد تقاضا برای الکترود گرافیتی در این کشور افزایش یابد و درنتیجه روند صعودی قیمت این محصول را در بازار جهانی تشدید کند.
کشوهای چین، هند، اسپانیا، ژاپن و روسیه را باید از صادرکنندگان اصلی الکترود گرافیتی در بازار جهانی دانست که بیشترین رقم صادرات این محصول را در سال ۲۰۱۷ برای خود ثبت کردند. رقم صادرات الکترود گرافیتی چین در سال ۲۰۱۷، یک میلیارد و ۱۵۳ میلیون و ۵۷ هزار و ۹۵۶ دلار عنوان شده است. چین را باید بزرگترین صادرکننده الکترود گرافیتی دنیا دانست که رقم صادرات آن در مقایسه با سایر کشورها (حدود ۴ برابر در مقایسه با هند در جایگاه دوم) بسیار قابل ملاحظه است. بر همین اساس نیز تغییر الگوی مصرف الکترود گرافیتی این کشور تاثیر بسزایی در بازار جهانی آن داشته است. باید خاطرنشان ساخت مجموع صادرات الکترود گرافیتی در بازار جهانی طی سال ۲۰۱۷، معادل ۲ میلیارد و ۸۴۱ میلیون و ۲۹۷ هزار و ۴۵۶ دلار گزارش شده است.
بزرگترین واردکنندگان الکترود گرافیتی دنیا در سال ۲۰۱۷ نیز به ترتیب عبارت بودند از: روسیه، ایالات متحده آمریکا، ایران، ترکیه و ایسلند. کشورهای یاد شده همگی در رده بزرگ ترین فولادسازان دنیا هستند و درنتیجه این رقم از واردات برای آن ها طیبیعی به نظر میرسد. کشور ما در سال ۲۰۱۷، معادل ۲۱۷ میلیون و ۳۴۴ هزار و ۲۹۶ دلار الکترود گرافیتی وارد کرده است. از آنجا که سهم قابل توجهی از تولید فولاد ایران به روش کوره قوس الکتریکی انجام میشود، سهم واردات الکترود گرافیتی ایران قابل توجه است. باید خاطرنشان ساخت وزن خالص الکترود گرافیتی وارد شده به ایران در سال ۲۰۱۷ معادل ۱۰۰ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۱۷۸ کیلوگرم برآورد می شود.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.