شناسایی نشانههایی از کانهزایی طلا و مس در خراسانجنوبی
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور از شناسایی ذخایر طلا، مس طبیعی، آنتیموان، روی و مس به صورت “مالاکیت” و “آزوریت” در چهارمین ماه از آغاز طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در پهنه خراسانجنوبی خبر داد.
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ایسنا، مهندس محمدباقر درّی از شناسایی ذخایر طلا، مس طبیعی، آنتیموان، روی و مس به صورت “مالاکیت” و “آزوریت” در چهارمین ماه از آغاز طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در پهنه خراسانجنوبی خبر داد و گفت: مطالعات و نمونهگیریهای انجام شده توسط کارشناسان بخشهای مطالعات ژئوشیمی تاکنون بیانگر کانهزایی بسیار خوب در پهنه خراسانجنوبی است که مطالعات انجام شده در بخش اکتشافات سیستماتیک نیز این دستاوردها را تایید میکنند.
وی از طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در پهنه خراسانجنوبی به عنوان پروژهای بزرگ یاد کرد و ادامه داد: سازمان زمینشناسی با انجام مطالعات در سه لایه زمینشناسی، اکتشافات سیستماتیک و مطالعات ژئوشیمی بهطور همزمان با این حجم بسیار بالا و سرعت و دقت گسترده در تاریخ خود یک رکورد منحصربهفرد در پهنهای به وسعت تقریبی ۱۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع به جا گذاشته است.
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه فعالیت اکتشافی سازمان در پهنه بیرجند شامل دو مجموعه اکتشافات سیستماتیک و اکتشافات ژئوشیمیایی است، اظهار کرد: همه مراکز استانی در این پروژه همکاری بسیار نزدیکی با ما داشتند و همکارانمان در مرکز مشهد با انجام اکتشافات سیستماتیک مربوط به حدود ۷ برگه از ۲۰ برگه در بخش اکتشافات سیستماتیک کمک فراوانی به ما کردند.
دری با اشاره به اینکه تاکنون مجموعه آنالیز انجام شده برای اکتشافات سیستماتیک بالغ بر ۳ هزار و ۱۴۵ نمونه است، یادآور شد: میتوان گفت در حدود ۸۰ درصد از برگههای اکتشافی پیشرفت بالای ۷۰ درصد مشاهده میشود که البته وقفه کوتاهی برای اخذ نتایج آنالیز مرحله اولیه نمونههای برداشته شده جهت دستیابی به نتیجه بهتر ایجاد شد.
به گفته وی اکتشاف ژئوشیمی انجام شده شامل ۲۰ برگه است که البته با مشکلات و مسائل پیشروی خود مواجه است؛ زیرا اکتشافگر بایستی همه مناطق را بررسی کند و به ازای هر یک کیلومتر مربع یک نمونه را برداشت کند و این امر فرآیندی بسیار دشوار است که در این امر از همکاران خودمان در مراکز استانی نیز کمک گرفتیم و خوشبختانه همدلی و همکاری مناسبی را شاهد بودیم.
به نقل از روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه در سه فاز مطالعات صحرایی انجام شده ۹۹ درصد مطالعات صحرایی ژئوشیمی به پایان رسیده، به طوری که ۲۰ برگه کار ژئوشیمی با پایان رسیدن مرحله سوم برداشت مطالعات ژئوشیمی انجام شده است، ادامه داد: مطالعه بر حدود ۲ هزار نمونه کانی سنگین انجام شده است و نمونههای کانی سنگین بایستی مرحله آمادهسازی را طی کنند.
وی با بیان اینکه از حدود دو هزار نمونه پیشبینی شده حدود ۴۳۳ نمونه برای مطالعات به دست کارشناسان بخش کانی سنگین رسیده، افزود: بالغ بر ۵۷۰ نمونه هم برای لاوکشویی و بروموفرمگیری ارسال شده و میتوان گفت تا پایان فاز سوم کار شستشوی حدود ۶۵۰ نمونه باقیمانده انجام میشود که این امر به مدد کار همزمان همکارانمان در بخش مطالعات صحرایی و همچنین همکاران بخش آزمایشگاهی در تهران و مراکز استانی میسر شده است.
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور افزود: حدود ۴۳۳ نمونه آماده شده در حال مطالعه از سوی کارشناسان مستقر در بیرجند (نوشین مهربان و آناهیتا منصوری) و در مرکز تهران (مهندس حسینی و مهندس شامی) است.
افزایش ۲۳ درصدی تولید گندله شرکت های بزرگ
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، ۹ شرکت بزرگ کشور از ابتدای فروردین تا پایان آذر، ۲۸ میلیون و ۶۴۹ هزار و ۲۵۶ تن گندله سنگ آهن تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۲۳ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۴۲۲ تن بود.
از این میان، شرکت های «گل گهر»، ۹ میلیون و ۳۴۶ هزار و ۵۱۰ تن، «توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» ۴ میلیون و ۴۳۴ هزار و ۴۸۰ تن، «صنایع معدنی فولاد سنگان» ۳ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۶۳۱ تن، «چادرملو» ۲ میلیون و ۷۶۴ هزار و ۶۳ تن، «گهر زمین» ۲ میلیون و ۶۴۴ هزار و ۸۹۵ تن، «اپال پارسیان سنگان» ۲ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۹۰۲ تن، «مرکزی» ۲ میلیون و ۳۹۵ هزار و ۸۹۵ تن، «صنعتی معدنی توسعه فراگیر سناباد» ۹۳۹ هزار و ۳۰۲ تن و «صبانور» ۳۱۶ هزار و ۵۷۷ تن تولید کردند.
رشد ۱۰ درصدی ارسال
همچنین، شرکت های بزرگ معدنی طی ۹ ماهه امسال، ۱۳ میلیون و ۹۶۷ هزار و ۶۷ تن گندله به شرکت ها ارسال کردند که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال گذشته (۱۲ میلیون و ۶۸۹ هزار و ۷۹۰ تن)، ۱۰ درصد رشد نشان می دهد.
افزایش ۴۸ درصدی تولید سنگ آهک پیربکران
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از روابط عمومی ایمیدرو، مجتمع سنگ آهک پیربکران از ابتدای فروردین تا پایان آذر، ۵۷۵ هزار و ۸۶۱ تن سنگ آهک دانه بندی تولید کرد. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۳۹۰ هزار و ۲۷ تن بود.
این شرکت در ماه آذر، ۷۵ هزار و ۴۷۲ تن سنگ آهک تولید کرد که نسبت به رقم مدت مشابه گذشته (۶۴ هزار و ۳۲۰ تن)، ۱۷ درصد افزایش یافت.
افزایش ۵۱ درصدی استخراج
مجتمع سنگ آهک پیربکران طی ۹ ماهه امسال، ۵۵۴ هزار و ۳۲۳ تن ماده معدنی استخراج کرد که در مقایسه با میزان استخراج مدت مشابه سال گذشته (۳۶۷ هزار و ۲۹۸ تن)، ۵۱ درصد رشد نشان می دهد.
میزان استخراج این شرکت در ماه آذر با ۸۲ درصد افزایش، از ۴۱ هزار و ۵۵۰ تن به ۷۵ هزار و ۴۷۲ تن رسید.
افزایش ۱۰ درصدی ارسال محصول
مجتمع سنگ آهک پیربکران از ابتدای فروردین تا پایان آذر، ۵۶۳ هزار و ۳۵۲ تن محصول به شرکت های داخلی ارسال کرد که نسبت به میزان محصول ارسالی در مدت مشابه سال گذشته (۵۱۳ هزار و ۸۸۶ تن)، حاکی از رشد ۱۰ درصدی است.
میزان محصول ارسالی در ماه آذر، ۶۴ هزار و ۲۵۵ تن بود. این رقم در آذر سال گذشته، ۵۷ هزار و ۳۱۳ تن بود که نشان دهنده افزایش ۱۲ درصدی ارسال محصول است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.