0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – ۱۹ خرداد ۱۴۰۰

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

تولید ۹۳درصد ورق گرم کشور در فولادمبارکه

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، معاون بهره‌ برداری شرکت فولادمبارکه با اشاره به رکوردهای کیفی محصولات در این شرکت گفت: در مجموع تولیدکنندگان فولاد در دو قسمت مشغول به فعالیت هستند. بخشی از این تولیدکنندگان مقاطع طویل مانند میلگرد، نبشی، ناودانی و مواردی از این قبیل تولید می‌کنند که به‌ صورت عمده جزو مصالح ساختمانی طبقه‌ بندی می‌شود. عباس اکبری‌ محمدی افزود: بخش دیگری از این تولیدکنندگان تولید مقاطع عریض را بر عهده  دارند. محصولات این بخش شامل تختال، ورق نوردشده گرم و سرد، انواع ورق پوشش‌ دار مانند ورق رنگی، گالوانیزه و… است که بیشتر کاربرد صنعتی داشته و در صنایعی مانند صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، خودروسازی، صنایع لوله و انتقال سیالات، پروفیل‌ سازی، لوازم‌ خانگی و… کاربرد دارد. این محصولات بر اساس تقاضای مشتریان، می‌تواند گریدهای مختلفی داشته باشد.

معاون بهره‌ برداری شرکت فولادمبارکه تصریح کرد: محصولات ورق براساس نیاز مشتریان از نظر ترکیب شیمیایی، ابعاد و خواص مکانیکی بسیار متفاوت است و فرآیندهای مختلفی را در جهت تولید تجربه می‌کند. به همین دلیل این فرآیندها باید بسیار دقیق صورت گیرد تا محصول نهایی مطابق با نیاز مشتری باشد. این مساله با توجه به تولرانس‌ های مختلف موجود در تولید و ابعاد بسیار دقیق محصولات (از ضخامت ۱۶ تا ۱۸/ ۰ میلی‌ متر و حتی کمتر)، نیاز به کنترل کیفیت بسیار زیاد، چه در مرحله تولید و چه پس از دستیابی به محصول نهایی دارد.

اکبری‌ محمدی بابیان اینکه در سال ۹۹ نزدیک به ۵/ ۱۱میلیون تن فولاد خام در کشور تولید شد، گفت: از این مقدار نزدیک به ۱۰میلیون تن در گروه فولادمبارکه و ۷میلیون تن در شرکت فولادمبارکه بوده است. این فولاد خام در نهایت به ورق‌ های گرم و سرد یا محصولات جانبی موردنیاز مشتریان تبدیل شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۹۳درصد ورق گرم و ۸۷درصد تختال موردنیاز کشور در فولادمبارکه و گروه فولادمبارکه تولید می‌شود. به‌ طورکلی از مصرف‌کنندگان عمده محصولات فولادی می‌توان به انواع صنایع پایین‌ دستی بزرگ و کوچک، مانند صنایع فلزی سبک و سنگین و صنایع استراتژیک کشور اشاره کرد.

معاون بهره‌ برداری شرکت فولادمبارکه خاطرنشان کرد: در ابتدای هرسال علاوه بر هدف‌ گذاری کمی برای تولیدات خود، هدف‌ گذاری کیفی نیز داریم. بر این اساس اقدامات لازم تعریف و توسط بخش‌ های مختلف اجرا می‌شود. درنتیجه این اقدامات، در سال گذشته با حمایت مدیریت عالی شرکت و همکاری همه کارکنان فولادمبارکه، ۷میلیون تن فولاد خام تولید کردیم که ۷۰۰هزار تن از تولید سال ۹۸ بیشتر بود. این در حالی است که علاوه برافزایش قابل‌ توجه در تولید محصولات، بازده کیفی خوبی نیز در فولادمبارکه به ثبت رسید.

بازدهی کیفی ۹۱ درصدی در فولادمبارکه

اکبری‌ محمدی افزود: همچنین علاوه بر بازدهی کیفی مناسب در سال گذشته، رکوردهای کیفی قابل‌ توجهی نیز در دو ماه ابتدایی سال‌ جاری به دست آمد؛ برای مثال، شرکت فولادمبارکه موفق شد به بازده کیفی ۹۱درصد دست یابد که از ابتدای راه‌ اندازی فولادمبارکه تاکنون بی‌ سابقه است و مجموع بازده کیفی همه واحدهایی را که در فرآیند تولید دخالت دارند نشان می‌دهد.

وی با اشاره به توانمندی‌ های شرکت فولادمبارکه در تولید محصولات با کیفیت گفت: این امر موجب شد این شرکت موفق به تولید محصولات ویژه با کیفیت بالا مانند محصولات API موردنیاز پروژه گوره – جاسک شود و کشور را از واردات این محصولات بی‌ نیاز کند.

معاون بهره‌ برداری شرکت فولادمبارکه افزود: در نتیجه این اقدامات مهم‌ ترین دستاورد انجام‌‌شده ایجاد خودباوری ویژه برای تولید محصولات مختلف بوده است. در حال حاضر علاوه بر اینکه شرکت فولادمبارکه نیاز بازار داخلی را تامین می‌کند، پاسخگوی بخشی از نیاز کشورهای دیگر نظیر کشورهای همسایه، شرق دور و حتی کشورهای اروپایی نیز هست.

اکبری‌ محمدی با اشاره به استاندارد بالای کشورهای اروپایی در تولید فولاد جهان گفت: شرکت‌ هایی می‌توانند به اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی ورق فولادی صادر کنند که از کیفیت محصول قابل‌ توجه و رقابتی برخوردار باشند. اگر نگوییم محصولات شرکت فولادمبارکه از محصولات اروپایی بهتر است، حداقل قابلیت رقابت کامل با این محصولات را دارد.
اهمیت رعایت کیفیت در محصولات نورد سرد

وی درباره واحد نورد سرد شرکت فولادمبارکه نیز تصریح کرد: در واحد نورد سرد که عمده ورق موردنیاز صنایع فلزی مانند لوازم‌خانگی یا صنایع فلزی سبک و… را تامین می‌کند، حفظ کیفیت محصولات ازنظر کیفی بسیار حائز اهمیت است. محصولات این بخش باید علاوه بر ضخامت مناسب از استحکام بسیار بالایی نیز برخوردار باشد.
فولادمبارکه قادر به تامین ۵۲۰ نوع ورق فولادی است

اکبری‌محمدی ادامه داد: خوشبختانه شرکت فولادمبارکه تقریبا قادر به تولید انواع تختال موردنیاز کشور است. این در حالی است که این شرکت در بخش تولید ورق توانایی تامین حدود ۵۲۰ نوع ورق را داراست.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دنیا به‌سوی ورق‌های با استحکام بالاتر و قابلیت کشش بیشتر حرکت کرده است؛ برای مثال، استفاده از چنین ورق‌هایی در خودروسازی می‌تواند به رعایت بیشتر مسائل زیست‌محیطی، کاهش وزن خودرو و در نهایت کاهش میزان مصرف سوخت منجر شود.

معاون بهره‌برداری شرکت فولادمبارکه تصریح کرد: در همین راستا پروژه جدید نورد فولادمبارکه تعریف‌شده است که با راه‌اندازی آن ورق‌های باکیفیت مکانیکی بالاتر و ابعاد دقیق‌تر تولید می‌کنیم. درواقع شرکت فولادمبارکه در تلاش است با اجرای این پروژه، کشور را از واردات این ورق‌ها بی‌نیاز کند.


 

بهره برداری از پروژه احداث و بهبود غبارگیرهای شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌ گهر

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌گهر در راستای بهبود ارتقاء سطح سلامت کارکنان، تعهد و التزام به انطباق با شاخص‌ های کیفی و کمی زیست‌ محیطی، اقدام به جمع‌ آوری غبار، احداث غبارگیر های جدید و اصلاح غبارگیر های موجود کرده‌ است.

مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌ گهر در آیین افتتاح این پروژه گفت: پروژه احداث، توسعه و بهبود غبارگیر های شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌ گهر، پروژه‌ای زیست‌ محیطی است که در راستای حفظ سلامت پرسنل آن مجموعه و محیط‌ زیست منطقه با برآورد ۵۰ تن در ساعت جمع آوری غبار نرمه گندله از محیط و بازگرداندن آن به چرخه تولید با ۱۲۷۲۶۹ نفر ساعت کار انجام شده در حوزه نصب و راه اندازی، بهینه سازی و بهره برداری و ۷۶۵۵ نفر ساعت کار انجام شده در حوزه مهندسی آغاز به کار می کند.

مهندس محمد محیاپور افزود: با انجام این پروژه میزان غبار محیطی به کمتر از ۱۰ میلی گرم بر متر مکعب و غبار خروجی استک به کمتر از ۵۰ میلی گرم در متر مکعب می رسد.

مهندس ایمان عتیقی مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌ گهر نیز در این مراسم گفت: حفاظت از محیط زیست و کاهش آسیب‌ های زیست محیطی از جمله رسالت مهم همه شرکت‌ هایی است که در حوزه صنعت و معدن فعالیت دارند و قطعاً شرکت گل گهر و شرکت های منطقه نیز این مهم را در دستور کار خود قرار می‌دهند تا ضمن فعالیت در حوزه تولید و توسعه صنعت، محیط زیست را از افزایش آسیب حفظ نموده و برای احیای آن تلاش کنند تا نسل‌ های آینده از محیط زیستی مناسب بهره‌ مند باشند.

مرجان شاکری مدیرکل محیط زیست استان کرمان در این آیین ضمن بازدید از مجموعه شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌ گهر، از اقدامات زیست محیطی شرکت گل‌ گهر و شرکت‌ های منطقه تشکر کرد و گفت: علی رغم اینکه اقدامات پیرامون حفاظت از محیط زیست برای صنعت هزینه بالایی دارد، اما خوشبختانه این مهم در شرکت گل‌ گهر و شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌ گهر همواره در اولویت است که این دیدگاه مثبت رو به جلو، جای تقدیر دارد.

سهراب بهاالدینی فرماندار سیرجان که از دیگر سخنرانان این مراسم بود، ضمن تقدیر از همراهی همیشگی اداره کل محیط زیست استان کرمان و شرکت های منطقه گل‌ گهر، بر حضور حداکثری صنعتگران همچون دوره های گذشته هم دوش با سایر اقشار جامعه در انتخابات تاکید کرد.


 

لزوم اقدام سریع سیاستگذار برای حل کمبود سنگ‌آهن

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، ایران در حالی در بین کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد جهان قرار دارد که بر برنامه تولید فولاد به میزان ۵۵ میلیون تن تا سال ۱۴۰۴ پافشاری می‌کند.

با توجه به رشد تولید فولاد کشور در دهه ۹۰ (سه برابر شدن تولید در ۱۰ سال اخیر) می‌ توان نتیجه گرفت که صنعت فولاد در این سال‌ ها نیز از اهمیت ویژه‌ ای برخوردار بوده و سرمایه‌ گذاری قابل‌ توجهی در آن صورت گرفته است.

این در حالی است که رشد تولید سنگ‌ آهن به‌ عنوان ماده اولیه فولادسازی و میزان سرمایه‌ گذاری در این صنعت برای کشف پهنه‌ های بیشتر به‌ هیچ‌ عنوان متناسب با صنعت فولادسازی نبوده و نیست، به‌ طوری‌ که در سال‌ های اخیر همواره کمبود سنگ‌ آهن و آهن اسفنجی از طرفی و از سوی دیگر ممنوعیت صادرات آن و سهمیه‌ بندی برای واحدهای تولید را شاهد بودیم.

دلیل ناهمگونی و عدم سرمایه‌ گذاری در این بخش را می‌توان اشتباه سیاست‌ گذار مبنی بر عدم آزادسازی قیمت‌ های زنجیره فولاد دانست که رانت تامین مواد اولیه ارزان را به شرکت‌ های فولادساز تزریق کرده و موجب شده تا طرح‌ های فولادسازی همواره از طرح‌ های تولید سنگ‌ آهن یا کنسانتره جذاب‌ تر شوند و این زنجیره به سمت تولید بیشتر فولاد توسعه یابد.

در ۲ سال اخیر میلادی ابتدا با شکسته شدن سد سنگ باطله شرکت واله و سپس به دلیل اختلاف چین و استرالیا که منجر به عدم واردات چین از استرالیا شد، رشد چشم‌گیر در قیمت سنگ‌ آهن و رسیدن به سقف‌ های قیمتی جدید رخ داد. علاوه بر این بحران کرونا نیز منجر به تعطیلی معادن و کاهش نیروی کار تولیدکنندگان بزرگ دنیا شد که این امر نیز به کمبود عرضه سنگ‌ آهن دامن زد.

البته رشد اخیر به همراه ارزان‌ تر بودن قیمت شمش صادراتی ایران نسبت به قیمت‌ های CIS به دلیل تحریم‌ ها، موجب شده نرخ مصوب فروش محصولات زنجیره سنگ‌ آهن (ضریبی از قیمت میانگین ۳ ماهه شمش صادراتی فولاد خوزستان) با نرخ‌ های جهانی فاصله معناداری پیدا کند و در مقابل اختلاف قیمت حاشیه سود شرکت‌ های فولادی را بهبود ببخشد. البته با توجه به کمبود سنگ‌ آهن تولیدی و رو به اتمام بودن ذخایر معادن فعلی و افزایش نیاز کشور به این ماده معدنی، به نظر می‌رسد به‌ زودی وزارت صمت اقدامی برای بهبود سرمایه‌ گذاری و کشف پهنه‌ های جدید انجام دهد. این اقدام ممکن است آزادسازی یا افزایش ضرایب موجود یا الزام فولادسازان به اختصاص بخشی از درآمد به کشف پهنه‌ های جدید باشد.

طبق مصوبه وزارت صمت قیمت کنسانتره سنگ‌ آهن در داخل برابر با ۱۶درصد قیمت شمش صادراتی فولاد خوزستان، گندله سنگ‌ آهن ۲۳درصد و آهن اسفنجی ۵۰ درصد تعیین‌ شده است. با قیمت سنگ‌ آهن فعلی این نسبت به ۳۰ تا ۳۲ درصد شمش رسیده و قیمت سایر محصولات نیز به همین نسبت بیشتر از کنسانتره است که اختلاف بسیار معناداری با نسبت‌ های یادشده دارد.

بررسی سودآوری شرکت‌ های معدنی تولیدکننده سنگ‌ آهن حاضر در بورس اوراق بهادار نشان از رشد تولید سنگ‌ آهن در شرکت‌ های چادرملو، گل‌ گهر، اپال پارسیان سنگان و صبا نور در سال‌های ۹۸ و ۹۹ دارد.

در این‌ باره دو سناریو مطابق جدول برای سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برای فروش شرکت‌ های سنگ‌ آهنی بورسی وجود دارد. (قیمت فرض شده در صورت‌ های مالی این شرکت‌ ها برای دلار معادل ۲۲ هزار تومان برای سال ۱۴۰۰ و ۲۳ هزار تومان برای سال ۱۴۰۱ مدنظر قرارگرفته است.)

همان‌ طور که دیده می‌شود اختلاف قابل‌ توجهی بین دو سناریو وجود دارد. نیاز به سنگ‌ آهن و کشف پهنه‌ های جدید در مقطع فعلی بیش از هر زمان دیگری وجود دارد. ضمن اینکه با توجه به قیمت‌ های جهانی به دلیل کمبود و منع صادرات سنگ‌ آهن، تولیدکنندگان کشور از فرصت به وجود آمده برای صادرات محروم هستند؛ فرصتی که ممکن است در آینده وجود نداشته باشد. از این‌ رو انتظار بر این است که سیاستگذار هرچه سریع‌ تر اقدامی موثر در راستای حل این مشکل انجام دهد.


 

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران: سازوکار تامین مواد اولیه ارزان خودرویی‌ ها در اختیار دولت است

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از خبر خودرو، عضوهیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران ضمن تاکید بر لزوم اتخاذ تدابیر جدی برای مدیریت بازار خودرو راهکارهای کاهش قیمت را مورد بررسی قرار داد.

آرمان خالقی در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو اظهار داشت: بخشی از اختیارات صنایع مادر نظیر فولادی‌ ها و پتروشیمی‌ ها که عهده‌ دار تامین مواد اولیه سایر صنایع هستند، در دست دولت است به نحوی که دولت می‌تواند با ایجاد سازوکاری، زمینه کاهش قیمت تمام شده تولیدات آنها را فراهم نماید که به نوعی سوبسید محسوب می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر مواد فولادی و پتروشیمی با قیمتی گران به خودروسازان و قطعه‌ سازان عرضه می‌شود که همین امر افزایش قیمت خودرو را نیز به دنبال دارد.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: اگر بتوان روند موجود را مدیریت کرد، امکان کاهش قیمت فروش مواد اولیه نیز برای سازندگان خودرو وجود خواهد داشت.

خالقی در خصوص اختصاص ارز از سوی دولت برای صنعت خودرو با قیمتی کمتر به نحوی که به کاهش قیمت خودرو بیانجامد، بیان کرد: اقدام در این راستا، با توجه به وضعیت ارزی کشور، محل تردید است.

وی در خصوص نرخ آزاد ارز گفت: نرخ آزاد ارز در اختیار دولت نیست و اقدام در این خصوص نیازمند وضع قانون خاص است.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تصریح کرد: با توجه به اینکه مازاد عرضه خودرو به بازار نداریم، نکته حائز اهمیت این است که آیا قیمت خودرو می‌تواند نزولی شود یا با توجه به عطش بازار، تمام منافع، مجددا نصیب واسطه‌ گران می‌گردد.

خالقی با بیان اینکه مسئله اصلی در حوزه صنعت خودرو در حال حاضر، چگونگی کنترل مابه‌ التفاوت قیمت رسمی خودرو از درب کارخانه تا بازار آزاد است، تاکید کرد: در حال حاضر، وضعیت قیمت کارخانه‌ ای خودرو موضوع اصلی نیست بلکه موضوع اصلی اتفاقاتی است که در بازار آزاد خودرو شاهد آن هستیم.

وی ادامه داد: ارزانی و گرانی ارز تاثیری بر بازار آزاد ندارد زیرا فعالیت این بازار بر اساس ارز آزاد است. به اعتقاد بنده در صورتی که ارز ارزان‌ قیمت نیز در اختیار خودروسازان قرار بگیرد، این امر تاثیر چندانی بر بازار آزاد نخواهد داشت.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص ایجاد تغییرات ساختاری در خودروسازی‌ ها و خروج دولت از بنگاه‌ داری به عنوان راهکاری برای کاهش قیمت خودرو گفت: سیاست‌ گذاری برای صنعت خودرو را دولت به عنوان سهامدار عمده خودروسازان در اختیار خود گرفته که نمونه آن تعیین مدیران خودروسازی‌ ها توسط‌ دولتی‌ ها است.

خالقی با اشاره به اینکه ساختار و نحوه اداره مدیریت صنعت خودرو کشور نمونه‌ ای از نوع مدیریت و بروکراسی دولتی است، گفت: بخش خصوصی به طور معمول سعیش بر این است که هزینه‌ های سربار تولید را کاهش دهد بنابراین با واگذاری مدیریت صنعت خودرو به بخش خصوصی، صرفنظر از مالکیت بنگاه‌ ها، می‌توان امیدوار به کاهش هزینه‌ ها و کاهش قیمت خودرو بود.

این عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در پایان خاطرنشان کرد: تاکید بنده در نهایت بر این است که کاهش قیمت خودرو یک طرف ماجرا و موضوع تقاضای بازار، طرف دیگر قضییه است که می‌ بایست برای بخش تقاضا، تدابیری جدی و اساسی اندیشید. البته صنعت خودرو کشور دچار یک بیماری مزمن است و آن اینکه، به طور واقعی و کاربردی خصوصی نشده است.


 

پتروشیمی‌ های ایران پذیرش مطلوبی برای ایده‌ های نو دارند

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، هانس اشنایدر امروز (چهارشنبه، ۱۹ خردادماه) در حاشیه نشست تخصصی تعالی سازمانی در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: الگوی EFQM بهترین الگوی مدیریتی در دنیاست و به‌ صورت ویژه برای رویارویی با چالش‌ های پیش‌ رو در آینده تبیین و روزآمد شده است.

وی افزود: هیچ الگوی دیگری در دنیا وجود ندارد که به سازمان‌ ها از هر نوع، کمک کند تا به‌ وسیله خود ارزیابی (Self-assessment) و ارزیابی بیرونی (External assessment) بتواند هدف درست را برای مقابله با چالش‌ ها در آینده پیدا کند.

عضو هیئت علمی بنیاد مدیریت کیفیت اروپا ادامه داد: این الگو نه تنها به صنعت پتروشیمی بلکه به هر صنعتی کمک می‌کند به شرط آنکه به اندازه کافی پذیرای آن باشید؛ بنابراین پرسش این است که مدیریت چه مقدار به این الگو پایبند است.

اشنایدر تصریح کرد: نخستین قدم این است که خود ارزیابی انجام شود تا بتوان فهمید که آیا هر سازمانی در بازار اکوسیستم خود به درستی قرار گرفته است یا خیر و چرا اجرای این الگو برای صنایع پتروشیمی مهم است؟ زیرا با همه اهداف در زمینه توسعه پایدار و نجات کره زمین، این صنعت باید به سمت و سوی شیوه‌ های نو گام بردارد.

رئیس هیئت مدیره موسسه خدمات مدیریت کیفیت آلمان گفت: ایران به لحاظ علمی و سطح تحصیلات جایگاهی مطلوب و دانشمندان و مهندسان توانمندی دارد بنابراین مطلوب است که صنعت پتروشیمی به توسعه و ایجاد انقلابی موثر بیاندیشد.


 

اطفای حریق ساختمان مجاور انبار نفت چالوس با همکاری شرکت پخش منطقه

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌ های نفتی منطقه چالوس گفت: آتش‌ سوزی ساختمان مجاور انبار نفت منطقه چالوس چهارشنبه هفته گذشته رخ داد که آتش با همکاری پخش منطقه چالوس به‌ سرعت خاموش شد.

تورج امانی اعلام کرد: این آتش‌ به هیچ‌ وجه مرتبط به تأسیسات انبار نفت نبوده و مربوط به یک ساختمان مسکونی متعلق به شهرداری در مجاورت و خارج از محدوده انبار نفت بوده است که ظرف ۲۰ دقیقه به کمک نیروهای آتش‌ نشانی انبار نفت منطقه چالوس مهار و خاموش و خوشبختانه از سرایت آن به دیگر نقاط جلوگیری شد.

وی با اشاره به انتشار این خبر در روز چهارشنبه (۱۹ خردادماه) باشگاه خبرنگاران جوان تأکید کرد: حادثه مربوط به روز چهارشنبه هفته گذشته (۱۲ خردادماه) بوده است که خوشبختانه به‌ سرعت مهار شد.



 

آغاز زودهنگام تعمیرات اساسی در منطقه نار و کنگان

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، سیدابوالحسن محمدی، مدیرعامل شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی اظهار داشت: از ابتدای پروژه تعمیرات اساسی امسال این شرکت ۳۴۵ متر از خطوط لوله سرچاه‌ ای میدان کنگان طبق برنامه در حال تعمیر است، همچنین تعمیرات اساسی مرکز جمع‌ آوری گاز شماره ۳ کنگان حدود ۹۶ درصد پیشرفت داشته و در دو روز آینده عملیاتی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ادامه تعمیرات اساسی ناحیه عملیاتی کنگان در مدت یک ماه از اواخر تیرماه تا اواخر مردادماه انجام خواهد شد، اضافه کرد: تعمیرات دوره‌ ای این شرکت برای نگهداشت تولید پایدار، صیانت از سرمایه‌ های ملی و مدیریت دارایی‌ های فیزیکی و با اتکا بر توانمندی داخلی و تلاش شبانه‌ روزی کارکنان برنامه‌ ریزی‌ شده است.

مدیرعامل شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی بیان کرد: برنامه زمان‌ بندی پروژه تعمیرات اساسی سایت‌ ها، خطوط لوله مدفون و روسطحی در سال ۱۴۰۰ با هدف حداقل کاهش نسبت به تولید تکلیفی و بر اساس الزام‌ های اداره بازرسی فنی و خوردگی فلزات، ارزیابی ریسک انجام‌ شده (RBA) خطوط لوله، تأسیسات و تجهیزات تدوین و پس از دریافت مجوزها در اختیار مناطق عملیاتی قرار گرفت و با رعایت کامل الزام‌ های ایمنی و بهداشتی (HSE) و پروتکل‌ های بهداشتی مبارزه با ویروس کرونا انجام خواهد شد.

محمدی ادامه داد: تعمیرات دوره‌ ای منطقه عملیاتی آغار و دالان در تیرماه و منطقه عملیاتی پارسیان تا اواسط مهر ماه برنامه‌ ریزی‌ شده است، همچنین تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی سروستان و سعادت‌ آباد به‌ عنوان تنها منطقه عملیاتی تولید نفت این شرکت نیز در شهریور و مهر امسال انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: در پروژه تعمیرات اساسی امسال حدود ۱۳۷ هزار نفر ساعت کار پیش‌بینی‌ شده است که شامل ۶۰ هزار نفر ساعت تعمیرات خطوط لوله به متراژ تقریبی چهار هزار و ۹۷۲ متر در سایزهای سه تا ۴۸ اینچ و حدود ۷۷ هزار نفر ساعت کار تعمیراتی روی تاسیسات و تجهیزات مراکز جمع‌ آوری، لخته‌ گیرها، ایستگاه تقویت فشار نار، پالایشگاه گازی دالان و مرکز CPF سروستان و سعادت‌ آباد است.

مدیرعامل شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی اعلام کرد: مراحل تعمیرات خطوط لوله، شامل خاک‌ برداری، پوشش‌ برداری، بررسی و بازرسی خطوط لوله و در صورت لزوم برش لوله‌ های معیوب و سرانجام جایگزینی و جوش لوله بدون عیب است که پس از انجام مراحل بازرسی، لوله‌ ها دوباره بر اساس استانداردهای مربوطه پوشش‌ گذاری و دفن خواهند شد.

به گفته محمدی، پروژه تخصصی و منحصر به‌ فرد تعمیرات چهار دستگاه ژنراتور گازی و توربین SGT-۴۰۰ ایستگاه تقویت فشار گاز نار نیز در حال انجام قرار دارد که هم‌ اکنون یک دستگاه تعمیر و در محل ایستگاه نصب‌ شده است.

شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی از شرکت‌ های زیرمجموعه شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است که پنج منطقه عملیاتی پارسیان، آغار و دالان، نار و کنگان، سرخون و گشوی جنوبی و سروستان و سعادت‌ آباد را راهبری می‌کند.

 

ابلاغ آیین‌نامه اجرایی عرضه گاز طبیعی در بورس انرژی

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، هیئت وزیران در نشست ۱۲ خردادماه به پیشنهاد وزارت نفت (با همکاری وزارتخانه‌ های نیرو و امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه‌ و بودجه کشور) و به استناد بند (ک) تبصره (۱) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، آیین‌ نامه اجرایی بند یادشده درخصوص عرضه گاز طبیعی در بورس انرژی را تصویب کرد.

به موجب این آیین‌ نامه، شرکت ملی گاز ایران مکلف است در سال ۱۴۰۰، با در نظر داشتن تراز تولید و مصرف گاز طبیعی، زیرساخت‌ های فیزیکی و نرم‌ افزاری لازم را برای عرضه و انجام معامله تا سقف حداکثر ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در بورس ایجاد کند.

همچنین به‌ منظور تجاری‌ سازی و افزایش سهم بخش‌ خصوصی در حوزه انرژی، دیگر عرضه‌ کنندگان که صلاحیت آن‌ ها به تایید شرکت گاز و بورس رسیده، در سال ۱۴۰۰ قادر هستند گاز طبیعی را از یکی از منابع گازهای بازیافتی از مشعل واحدهای عملیاتی، گاز صرفه‌ جویی‌ شده در قالب گواهی‌ های صرفه‌ جویی در بازار بهینه‌ سازی مصرف انرژی و طرح‌ های بهینه‌ سازی مصرف انرژی ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت‌ پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، تامین و در بورس انرژی عرضه کنند.

روش‌ انجام معامله، مراحل و اقدام‌ های لازم پیش از عرضه، حین عرضه و پس از عرضه، حدود وظایف و مسئولیت‌ های کارگزاران، شرایط انجام معامله، امور مربوط به تسویه پایاپای و تحویل کالا، تسویه و تحویل با تاخیر و شکایت درباره کمیت و کیفیت کالاهای معامله‌ شده و دیگر موارد مربوط به معاملات گاز طبیعی، مطابق با مقررات بازار سرمایه خواهد بود.

شرکت‌ ملی گاز ایران و بورس انرژی ایران همچنین موظف‌ اند در اجرای این آیین‌ نامه، هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد درباره معاملات گاز طبیعی را به وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت امور اقتصادی و دارایی ارائه کنند.

 

عرضه ۴۰۰ تن کک در بورس کالا

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، قیمت پایه هر تن کک متالورژی با دانه‌ بندی ۸۰-۲۵ میلی‌ متر معادل ۵۲ میلیون و ۱۵ هزار ریال تعیین شده است. محل تحویل محصول نیز درب مجتمع کک‌ سازی زرند است و بر اساس شرایط تعیین شده، خریدار موظف است ظرف حداکثر ۶۰ روز از زمان صدور حواله، تمام محموله خریداری‌ شده را حمل کند.

مجتمع کک‌ سازی و پالایش قطران زرند، شنبه ۲۲ خرداد ماه، ۴۰۰ تن کک در بورس کالای ایران عرضه خواهد کرد.

 

روند کاهشی قیمت طلا متوقف شد

به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی فلزات آنلاین، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به یک هزار و ۸۹۳ دلار و ۸۹ سنت رسید.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد افزایش، به یک هزار و ۸۹۶ دلار و ۶۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز سه شنبه با ۰.۲ درصد کاهش، در یک هزار و ۸۹۴ دلار و ۴۰ سنت بسته شد.

بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا نزدیک به پایین ترین حد بیش از یک ماه اخیر قرار دارد در حالی که شاخص دلار ثابت ماند.

استفن اینس، از شرکای شرکت مدیریت دارایی اس‌ پی‌ آی در این باره اظهار داشت: هنگامی که به وضعیت پیش از نشست کمیته بازار آزاد فدرال نگاه می‌کنم، می‌بینم این احتمال که بانک مرکزی آمریکا بحث درباره تعدیل سیاست انبساطی را آغاز کند، برجسته شده است. بازار همچنان بر این باور است که بانک مرکزی آمریکا موضع سیاست پولی اخیرش را تغییر نمی‌دهد و ما با تورم روبه‌ رو هستیم که برای طلا نسبتا مثبت خواهد بود.

شاخص قیمت مصرفی آمریکا قرار است روز پنج‌ شنبه منتشر شود و شفافیت بیشتری درباره زمان آغاز تعدیل سیاست انبساطی بانک مرکزی آمریکا فراهم می‌کند. نشست سیاست پولی بانک مرکزی اروپا هم روز پنج‌ شنبه برگزار می‌شود. نشست سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا هفته آینده برگزار خواهد شد.

جانت یلن، وزیر خزانه‌ داری آمریکا یکشنبه هفته جاری خاطرنشان کرد نرخ‌ های بهره اندکی بالاتر برای دیدگاه جامعه و دیدگاه بانک مرکزی آمریکا امر خوبی خواهد بود.

بر اساس گزارشی از ایسنا، آمار جدید نشان داد قیمت درب کارخانه چین در ماه مه با سریع‌ ترین روند در بیش از ۱۲ سال گذشته رشد کرده و قیمت‌ های مصرفی برای سومین ماه متوالی افزایش یافته است.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد افزایش، به ۲۷ دلار و ۶۸ سنت رسید. هر اونس پالادیم برای تحویل فوری ثابت بود و در دو هزار و ۸۰۸ دلار و ۷۵ سنت ایستاد. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به یک هزار و ۱۶۲ دلار و ۵۷ سنت رسید.

 



ارسال دیدگاه