عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.
حادثه در پالایشگاه تهران
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از شانا، ساعت ۱۹ چهارشنبه (۱۲ خردادماه) دود سیاهی جنوب تهران را فرا گرفت و متعاقبا مشخص شد نشت مخازن ضایعات نفتی در پالایشگاه نفت تهران منجر به آتش سوزی شده است. بلافاصله گروههای امدادی و آتش نشانی به منظور مهار کردن آتش وارد عمل شدند. بیژن زنگنه، وزیر نفت هم به منظور بررسی ابعاد حادثه در پالایشگاه حاضر شدند و نشست ستاد مدیریت بحران با حضور وی تشکیل شد. فردای روز حادثه نیز پیروز حناچی، شهردار تهران در پالایشگاه حضور یافت و از دست اندرکاران مقابله با این حادثه قدردانی کرد. این آتشسوزی پس از بیش از ۲۴ ساعت عملیات نفسگیر و جهادگونه نیروهای آتش نشان و گروههای عملیاتی، حدود ساعت ۲۲ پنجشنبه (۱۳ خردادماه) به طور کامل مهار شد و ساعاتی بعد، پالایشگاه به مدار تولید بازگشت.
روز پنجشنبه خبری نیز مبنی بر آتشسوزی خطوط لوله نفت منطقه برومی اهواز شایع شد که شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ضمن رد این خبر، اعلام کرد: این آتشسوزی در نیزارهای خشک اطراف خطوط لوله انتقال نفت در برومی اهواز رخ داده و بدون آسیب به خطوط لوله انتقال نفت این منطقه مهار شده است.
آغاز عملیات اجرایی طرح نگهداشت و افزایش تولید ۳ میدان گازی
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از شانا، عملیات اجرایی طرحهای احداث مرکز تفکیک تابناک و ایستگاه های تقویت فشار گاز هما و وراوی با هدف نگهداشت، افزایش و تثبیت تولید گاز این سه میدان در سقف ۶۰ میلیون متر مکعب به منظور تأمین پایدار و تضمین خوراک پالایشگاه پارسیان، دهم خردادماه طی آیینی که با حضور نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در لامرد استان فارس برگزار شد، کلید خورد. قرار است این سه طرح با ۲۸۱ میلیون یورو سرمایه گذاری طی حداکثر ۳۶ ماه از سوی شرکت نفت و گاز پرشیا اجرایی شود. وزیر نفت در ارتباط ویدئو کنفرانسی با این مراسم، دستور آغاز عملیات را داد.
دلیل وقوع حوادث در معادن چیست؟
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حاتم شاکرمی، رئیس شورای عالی حفاظت فنی در یکصد و شصت و هشتمین نشست این شورا با اشاره به حوادث ناشی از کار به وقوع پیوسته در ماههای اخیر، اظهار داشت: در خصوص علل وقوع حادثه معدن گزارشهایی که از حوادث معادن دریافت شده عمدتاً بیتوجهی ناظرین فنی معادن را متذکر شدهاند.
شاکرمی با تاکید بر جدی تر بودن وظایف نظارتی مسئولین ایمنی به ویژه ناظرین فنی خاطرنشان کرد: مسئولین فنی معادن، مسئولیت بررسی محل عملیات را دارند و باید در هر شیفت کاری قبل از استقرار و شروع به کار، کارگران جبهه کار را بررسی کنند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به واگذاری بهره برداری از معادن جدید به پیمانکاران جدید خاطرنشان کرد: اگر در این واگذاریها بحث نظارت فنی و ایمنی در معادن جدی گرفته نشود، احتمال اینکه در آینده شاهد چنین حوادثی در معادن باشیم وجود دارد.
وی تاکید کرد: از معاونت مربوطه در وزارت صنعت معدن و تجارت و به خصوص انتظار داریم موضوعات نظارت فنی در معادن و تأمین تجهیزات مناسب و مورد نیاز در بهره برداری معادن را جدی تر پیگیری و نظارت کند.
شاکرمی به مشکلاتی که در مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی به خصوص منطقه ویژه عسلویه وجود دارد، گفت: در این منطقه بر اساس گزارشهای دریافتی پیمانکاران فاقد صلاحیت ایمنی فعالیت میکنند که این امر سلامت کارگران را به طور جدی تهدید میکند.
وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای الحاق جمهوری اسلامی ایران به چند مقاوله نامه سازمان بینالمللی کار خاطر نشان کرد: لایحههای الحاق جمهوری اسلامی ایران به دو مقاوله نامه ۸۱ (بازرسی کار) و مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی، پس از تصویب در هیئت دولت و کمیسیون امور اجتماعی مجلس، منتظر طرح در صحن مجلس هستند.
وی تاکید کرد: لایحه مقاوله نامه ایمنی و بهداشت در معادن که در دولت به تأیید رسیده نیز تقدیم مجلس شورای اسلامی شده و امیدواریم پس از تصویب در کمیسیون مربوطه به صحن مجلس برود.
شاکرمی افزود: در این صورت با تصویب الحاق کشور به ۳ مقوله نامه فنی و حاکمیتی سازمان بینالمللی کار، معادل چهل سال گذشته، الحاق به مقاوله نامههای فنی سازمان بینالمللی کار را شاهد خواهیم بود.
وی گفت: امیدواریم با نهایی شدن الحاق جمهوری اسلامی ایران به این مقاوله نامهها، وضعیت و شرایط برای استفاده از ظرفیتهای فنی و مشاورهای سازمان بینالمللی کار بیشتر از گذشته فراهم شود و انطباق با شرایط و مقررات مقاوله نامهها به ارتقای سلامت کارگران و بهره وری نیروی کار کمک کند.
علی مظفری دبیر شورای عالی حفاظت فنی و مدیر کل بازرسی کار در این نشست با ارائه توضیحاتی در خصوص حادثه به وقوع پیوسته در منطقه ویژه عسلویه، گفت: بخشی از مشکلات در این زمینه به دلیل محدودیتهای ورود ماشین آلات و تجهیزات مناسب و ایمن به کشور است که باید از طریق ظرفیت داخلی جبران شود.
امضای تفاهمنامه مطالعه میدان نفتی آزادگان
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، تفاهمنامههای مطالعات میدان آزادگان در سه بخش جنوبی، مرکزی و شمالی، روز دوشنبه ۱۰ خردادماه در آیینی با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و مسعود کرباسیان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، میان این شرکت و پنج شرکت اکتشاف و تولید ایرانی (صاحبصلاحیت برای تبدیل شدن به E&P) امضا شدند.
تفاهمنامه مطالعه بخش شمالی میدان آزادگان بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت توسعه نفت و گاز پرشیا، تفاهمنامه مطالعه بخش مرکزی میدان آزادگان میان شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای پتروپارس و پتروایران و تفاهمنامه مطالعه بخش جنوبی میدان آزادگان میان شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای گسترش انرژی پاسارگاد و انرژی دانا امضا شد.
در صورتی که این مطالعات در نهایت منجر به عقد قرارداد و اجرای پروژهها شود، ضمن افزایش ظرفیت تولید نفت خام کشور و حفظ سرمایه ملی در میدانهای مشترک، سبب رونق تولید داخلی و ایجاد اشتغال گسترده در استان خوزستان شده و بازار کار مناسبی به وجود خواهد آمد.
میدان نفتی آزادگان به عنوان مهمترین میدان مشترک منطقه غرب کارون با وسعت ۱۵۰۰ كیلومتر مربع در مجاورت مرز عراق و در حدود ۸۰ كیلومتری غرب اهواز واقع شده است. نفت درجای این میدان در حدود ۳۲ میلیارد بشكه نفت در جای تخمین زده میشود و با میدان مجنون عراق مشترک است.
افزایش تولید و ظرفیت صنایع بالادستی زنجیره مس جهان
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از ماین نیوز، براساس تازه ترین گزارش گروه مطالعات بین المللی مس (ICSG)، معادن مس جهان طی ماه های ژانویه و فوریه ۲۰۲۱ میلادی، حدود ۳ میلیون و ۳۴۹ هزار تن ماده معدنی تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ میلادی، ۳ میلیون و ۲۳۶ هزار تن بود که حاکی از افزایش ۳٫۵ درصدی تولید است.
از این میزان، یک میلیون و ۷۷۱ هزار و ۷۰۰ تن مربوط به قاره «آمریکا»، ۷۰۱ هزار و ۹۰۰ تن «آسیا»، ۳۹۹ هزار و ۹۰۰ تن «آفریقا»، ۳۱۶ هزار و ۴۰۰ تن «اروپا» و ۱۵۹ هزار تن مربوط به «اقیانوسیه» بوده است.
در همین مدت، ظرفیت معادن مس جهان به ۴ میلیون و ۱۳۲ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ میلادی (۳ میلیون و ۹۶۶ هزار تن)، حاکی از افزایش ۴ درصدی است.
فعالان مس جهانی طی ماه های ژانویه و فوریه ۲۰۲۱، حدود ۳ میلیون و ۹۸۳ هزار تن مس تصفیه شده تولید کردند. این رقم در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ میلادی، ۳ میلیون و ۸۷۱ هزار تن بود که نشان دهنده افزایش حدود ۳ درصدی است.
ظرفیت تولید کارخانه های مس تصفیه شده در جهان طی ۲ ماه نخست ۲۰۲۱ میلادی، ۴ میلیون و ۸۸۴ هزار تن بود. که در مقایسه با رقم مدت مشابه سال ۲۰۲۰ میلادی (۴ میلیون و ۷۸۶ هزار تن)، حدود ۲ درصد افزایش یافت.
فعالیت دو پیمانکار معدن زغال سنگ البرز شرقی متوقف شد
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از ماین نیوز، منابع کارگری در معدن زغال سنگ البرز شرقی اعلام کردند که با حکم دادستانی، از فعالیت دو پیمانکار فعال در تونلهای ۳۵معدن زغال سنگ طزره و بخش تعمیرات تونل رزمجای غربی جلوگیری شد.
این کارگران میگویند: فعالیت پیمانکار تونل ۳۵ با ۳۵ تا ۴۰ کارگر از یکم خرداد و فعالیت پیمانکار واحد تعمیرات تونل رزمجای غربی با حدود ۳۰ کارگراز روز هفتم خرداد ماه آغاز شده بود.
کارگران با بیان اینکه برای انجام کارهای سخت همانند استخراج از معادن زغال سنگ، پیمانکاران حتما باید از سوی مراجع رسمی تعیین صلاحیت شوند، افزودند: گفته می شود دادستانی از این دو پیمانکار درخواست مجوز کار در معادن و تشخیص صلاحیت کرده که در نهایت باید برای ادامه فعالیت این مجوزها را از اداره صمت دریافت کنند.
کارگران میگویند پیش از این در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه (بعد از حادثه روز یازدهم اردیبهشت ماه که منجر به کشته شدن دو نفر از همکارانمان در عمق زمین شد) فعالیتهای تونلهای k۱۲ و k۱۳ تونل ۴۲ تا زمان تعیین تکلیف قطعی وضعیت آن متوقف شده و بعد از آن در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه فعالیت لایه زغال سنگ K۱۹ تونل مادر معدن طزره به دلیل رعایت نشدن نکات ایمنی کارمتوقف شده است.
خطوط فراوری منیزیت با صرفه جویی ۱۰ میلیون یورویی در البرز ساخته شد
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از فلزات آنلاین، مدیرعامل شرکت دانش بنیان کیمیا ماشین البرز، طراح و سازنده خطوط فراوری منیزیت اظهار داشت: با توجه به اینکه منیزیت پرعیار برای استفاده در فرآوردههای نسوز در معادن ما کمیاب و نایاب شده به این منظور این اقدام که در واقع احیای غیر مستقیم معادن منیزیت کشور است، توسط این شرکت انجام میشود.
افشین مسگر با بیان اینکه تولید این دستگاهها صدها میلیون دلار ارزش افزوده و صرفهجویی ارزی برای کشور به همراه دارد افزود: با طراحی و ساخت این دستگاه، این امکان وجود دارد که به روش سیار و با جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا با هفت تریلی سیار شامل خطوط سنگ شکنی اولیه و ثانویه و خطوط جداسازی و فراوری منیزیت به روش سپراتورهای مغناطیسی و تجهیزات متعلق به آن و یک دستگاه تریلی مجزا جهت تابلوهای برق و کنترل و دو تریلی برای تجهیزات انتقال و انباشت مواد اقدام به فراوری منیزیت معادن و انتقال آن کرد.
وی اضافه کرد: تاکنون تنها ۷ درصد از معادن کشور کشف شده که از این میزان حدود ۳ تا ۴ درصد از آنها در حال بهرهبرداری هستند، این در حالی است که معادن کشف شده کم عیار و برای استفاده از صنایع نسوز کشور بایستی منیزیت موجود در آنها پرعیار که این اقدام امروز به همت جوانان و متخصصان ایرانی محقق و در حال اجرایی شدن است.
مسگر با اشاره به اینکه صرفهجویی ارزی این خط در حدود ۱۰ میلیون یورو است، عنوان کرد: این خط با رقمی حدود یک میلیون یورو طراحی و نصب میشود.
وی با بیان اینکه این تکنولوژی به راحتی از معدنی به معدن دیگر با هدف پرعیارسازی منیزیت موجود در آنها قابل انتقال است، خاطرنشان کرد: این خطوط قابلیت ۱۰۰ تن در ساعت خوراک ورودی را دارا هستند.
مدیرعامل شهرک صنعتی علم و فناوری خوارزمی ماهدشت نیز در این رابطه، عنوان کرد: این شرکت دانش بنیان مستقر در شهرک صنعتی ماهدشت، با قریب یک دهه فعالیت در زمینه طراحی و ساخت ماشینآلات تولید فراوری مشغول به فعالیت است که در سالهای اخیر با فعالیتهایی ازجمله طراحی و تولید ماشینآلات فراوری منیزیت حرفهای خوبی در عرصه صنعت در کشور دارد.
میثم نیکنژادی افزود: امروز این شرکت با توان متخصصان داخلی و بهرهگیری از تخصص جوانان این مرز و بوم برای نخستین بار در کشور هفت دستگاه خط تولید را کرده است.
وی اضافه کرد: امیدوار هستیم در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان تولید، مانعزداییها و پشتیبانیها نامگذاری شده، بتوانیم اقدامات موثری برای حمایت از تولید داخلی انجام دهیم.
بر اساس گزارشی از ایرنا، این شهرک نزدیکترین شهرک صنعتی به فرودگاه بینالمللی پیام و تنها شهرک همجوار با سه استان تهران، مرکزی و قزوین بوده که در جنوب کرج واقع شده است.
استان البرز دارای ۱۳ شهرک صنعتی دولتی و خصوصی است و در مجموع سه هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در شهرکها و سایر مناطق استان با اشتغالزایی حدود ۱۲۰ هزار نفر فعال هستند.
استحصال شمش منیزیم در خراسان شمالی
به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از فلزات آنلاین، مهیار مشایخی معاون طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی اظهار داشت: برای اجرای این مصوبه حدود دو هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار از محل پرداخت تسهیلات بانکی و مابقی سهم آورده سرمایهگذار بخش خصوصی در دست اجرا قرار گرفت.
وی اضافه کرد: با استخراج این معدن سالانه حدود ۶ هزار تن شمش منیزیم تولید و برای ۲۰۰ کارگر نیز به طور مستقیم ایجاد اشتغال خواهد شد.
به گفته وی تمام زیرساخت های معدنی برای استخراج این ماده معدنی در شهرستان گرمه در جنوب غربی استان خراسان شمالی از سوی این شرکت دانشبنیان با همکاری بخش خصوصی فراهم شده است.
معاون طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطر نشان کرد: منیزیم محصول راهبردی برای برخی صنایع از جمله فولاد و خودروسازی محسوب میشود و با بهره برداری از آن بخش زیادی از نیاز کشور به این مواد معدنی تامین و از خروج ارز نیز جلوگیری میشود.
بر اساس گزارشی از ایرنا، منیزیت نقش اصلی را در صنایع دیرگداز و نسوز دارد و بخشی از این فراوردهها در مصارف کشاورزی، داروسازی، شیمی و … بهکار برده میشود. امروزه فولادسازی مدرن و درحال توسعه، نیاز به افزایش تولید دیرگدازهای منیزیتی با کیفیت بالا دارد.
ذخایر قطعی منیزیت دنیا، ۵٫۲ و ذخایر پایهای آن ۴٫۳ میلیارد تن است. تولید سالانه منیزیت در سطح دنیا در حدود ۲۰ میلیون تن است که از این مقدار، بیشترین سهم مربوط به کشورهای تازه استقلال یافتهی شوروی، چین، کره شمالی، چک و اسلواکی بوده است.
در دومین سفر استانی کاروان تدبیر و امید به خراسان شمالی در سال ۹۸ حدود ۱۳۲ پروژه عمرانی، خدماتی و زیربنایی به بهره برداری رسید که برای اجرای این طرحها در مجموع هشت هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال و ۵۹۴ میلیون یورو از منابع دولتی و نیز ۶ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع بخش خصوصی سرمایهگذاری شده که با اجرای این طرحها برای ۱۱ هزار و ۷۸۴ نفر اشتغال ایجاد شده است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.