نقش فولاد مبارکه در ارتقای سلامت آبهای زیرزمینی و بهداشت محیط با تصفیه پسابهای شهری
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، نشست تخصصی «احیای زایندهرود، راهکارها و چالشها» توسط کنسرسیوم مراکز علمی-پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، معاون بهرهبرداری اداره کل آب و فاضلاب استان اصفهان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، نمایندگان صنعت و شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.
رئیس محیط زیست شرکت فولادمبارکه با بیان این که جمعآوری و انتقال پساب شهری جهت تأمین بخشی از نیاز شرکت فولاد مبارکه است، خاطرنشان کرد: بهینهسازی و کاهش مصرف آب در فرایندهای تولید فولاد از دیگر رویکردهای فولاد مبارکه در تأمین آب و تصفیه پساب است.
وی با بیان این که آبی که وارد چرخه بدنه فولاد مبارکه میشود در چندین نوبت بازچرخانی شده تا در نهایت تبخیر شود و یا به صورت آب قطرهای فضای سبز این شرکت را تغذیه کند، اذعان داشت: اقدامات شرکت فولاد مبارکه در بهینهسازی مصرف آب منجر به ارتقای تصفیهخانههای پساب جهت تصفیه و بازچرخانی آب در این شرکت شده و پروژههای متعددی در راستای کاهش مصرف آب در فولاد مبارکه تعریف شده است.
کاویانی با اشاره به فعالیت تصفیهخانههای موجود در شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: شرکت فولاد مبارکه با داشتن تصفیهخانه صنعتی به ظرفیت اسمی ۳ هزار مترمکعب پساب صنعتی در ساعت و قابلیت تصفیه انواع پسابهای صنعتی و همچنین قابلیت خالصسازی و بازچرخانی پساب به خط تولید را اجرا میکند.
وی با اشاره به تصفیهخانه استحصال پساب شهرهای اطراف شرکت فولاد مبارکه به ظرفیت اسمی هزار مترمکعب بر ساعت و قابلیت توسعه آنها تا هزار و ۵۰۰ مترمکعب، عنوان داشت: تصفیه پسابهای شهری خریداریشده توسط فولاد مبارکه که به سیستم DAF با هدف تصفیه بهتر مجهز است، علاوه بر کاهش وابستگی این شرکت به آب خام، سلامت آبهای زیرزمینی و چاههای جذبی و بهداشت محیط مناطق اطراف را نیز ارتقا بخشیده است.
وی در ادامه با اشاره به مقایسه مصرف ویژه آب خام در فولاد مبارکه نسبت به دیگر فولادسازان جهان بیان کرد: مصرف آب در شرکت فولاد مبارکه نسبت به شرکتهای بزرگ تولید فولاد در جهان بسیار کمتر است؛ طی یک دهه گذشته با برنامهریزی مدون و سرمایهگذاری برای آبهای جایگزین، مصرف آب خام در این شرکت به شدت کم شده است.
رکورد عمر نسوز کورههای فولاد خوزستان شکسته شد
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از میمتالز، محمود لندی معاون بهره برداری فولاد خوزستان با اعلام این خبر افزود: یکی از مهمترین مواد موثر در روند مذاب، مواد نسوز هستند. این مواد با ایجاد لایههای محافظتی در کوره، پاتیل، تاندیش به منظور نگهداری از مذاب تولیدی و جلوگیری از در معرض قرار گرفتن جداره فلزی اصلی با مذاب و سرباره، ایجاد مقاومت در برابر کاهش دمای ذوب و کمک به عملیات بهبود کیفی مذاب تولیدی مانند حذف ناخالصیهای از کوره تا ریخته گری از موارد مهم استفاده مواد نسوز به شمار میآید.
لندی در ادامه گفت: افزایش تعداد ذوب به ازای هر نوسازی نسوز کوره به دلیل کم کردن تعداد نوسازیها در سال و افزایش زمان بهرهبرداری مفید از کوره در شرکت فولاد خوزستان از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که به افزایش زمان خالص تولید و راندمان کوره منجر میشود. با همکاری واحدهای مختلف تولیدی و پشتیبانی، تعداد ذوبهای کوره ۱ در بازه زمانی ۷۵ روزه به رکورد ۸۲۶ ذوب رسید که این رقم در تاریخ فولاد خوزستان بیسابقه بود.
معاون بهرهبرداری فولاد خوزستان اشارهای هم به مزایای افزایش عمر نسوز کورهها داشته و اظهار داشت: بهبود کیفی بار فلزی کورهها (آهن اسفنجی) و آمادگی تجهیزات، تنظیمات کوره، ماشینآلات و تجهیزات سرویسدهنده به کوره، بخشی از عوامل افزایش عمر نسوز به شمار میآیند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.