تامین انرژی عمدهترین چالش صنعت ریختهگری
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از میمتالز، هماکنون قطعات ریختهگری بعد از نفت و فولاد بیشترین سهم را در تجارت بینالمللی دارد و طبق آمارهای جهانی صنعت ریختهگری یکی از بزرگترین صنایع در قرن حاضر است. همچنین طبق آمارهای داخلی تقاضا برای قطعات چدنی در یک دهه اخیر در کشور روند نسبتا صعودی را طی کرده و میتوان گفت در سالهای آینده صنعت ریختهگری در صورت بهرهگیری از تکنولوژیهای جدید، با قدرت بیشتر و پا به پای صنعت فولاد پیش خواهد رفت.
طبق پیشبینیها، سهم قطعات چدنی در تولید قطعات ریختهگری با میانگین ۶/ ۱درصد در سال سبب میشود تا صنعت ریختهگری سهم ۵/ ۲درصدی و تقریبا ثابت خود را در برآورده ساختن نیاز پایه صنعت خودرو و سایر صنایع وابسته به آن حفظ کند.
در حال حاضر ظرفیت تولید قطعات ریختهگری در کشور حدود یک میلیون تن در سال است که با توجه به ظرفیت ساخت و مشکلات خاص این صنعت چه در حوزه تولید و چه در حوزه نیروی متخصص کاری معادل نصف این تعداد در کل سال است. بالطبع میزان فعالیت صنعت ریختهگری، به میزان فعالیت بخش صنعت و به خصوص به میزان فعالیت صنایع خودرویی و صنعت حمل و نقل برمیگردد و هرچه این میزان از فعالیت از رونق بیشتری برخوردار باشد به همان میزان نیز صنعت ریختهگری شکوفایی بیشتری خواهد داشت.
بر همین اساس پیشبینی میشود کشور طی سالهای آتی نیازمند تولیدی بسیار بیشتر از آنچه در حال حاضر تولید میشود خواهد بود؛ که این افزایش چشمگیر میزان تولید، نیازمند نیروی انسانی ماهرتر و ابزار و تکنولوژی بهتری برای پیشرفت در سطح کشور است.
با توجه به افق چشمانداز صنعت ریختهگری در جهان طی چند سال آینده، توسعه بخش صنعت خودرو با سوختهای پاک و اهمیت فزاینده صنایع مورد استفاده در سوختهای غیر فسیلی و به تبع آن پیشرفت بحث تولید و صادرات قطعات چدنی در کشور بهعنوان یک موضوع درخور توجه جهت ارزآوری و اشتغال در سطح کشور و همچنین یاد کردن از موضوع صادرات غیرنفتی این کالاها با توجه به تحریمهای بینالمللی نفتی در کشور، متاسفانه در سالهای اخیر و بهخصوص سالجاری با کمبود و بحران نبود برق بهعنوان اصلیترین فاکتور تولید در صنعت ریختهگری مواجه بودهایم. همچنین سخن از کمبود گاز در کشور در روزهای اخیر، صنعت ملی را بیش از پیش درگیر چالش تولید خواهد کرد و نتیجه اینکه این مشکلات آهنگ رو به روشد و حرکت رو به جلو را با مشکل اساسی مواجه ساخته است. به رشد که میتوان گفت در سالهای آینده معضلات مربوط به تامین انرژی و رفع این مشکل عمدهترین چالش پیشروی صنعت ریختهگری در کشور خواهد بود.
۲ معدن جدید در بوشهر کشف شد
به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، رشید مرادی رئیس اداره امور معادن سازمان صنعت، معدن وتجارت استان بوشهر بیان کرد : ماده معدنی بیتومین( قیرطبیعی) دارای ذخیره قطعی ۸.۶ میلیون تن در شهرستان دشتی شناسایی شدهاست و به عنوان آسفالت طبیعی کاربرد دارد.
وی بیان کرد: معدن دولومیت نیز با ذخیره قطعی حدود ۵۰ میلیون تن و با عیار ۲۱ درصد در شهرستان دیر شناسایی شده است.
جناب مرادی یادآور شد: از جمله مصارف دولومیت می توان به ذوب فلزات (آهنی و غیرآهنی)، کشاورزی (به عنوان کود و تنظیم کننده خاک)، صنایع نسوز( آجر شاموتی، سیمان سازی و سایر)، شیشه سازی، صنایع ساختمانی (کاشی سازی، شفته ریزی) اشاره کرد.
وی عنوان کرد: مخلوط کوهی(شن وماسه )، سنگهای ساختمانی (لاشه، آهکهای پرعیار)، دواومیت، مواد اولیه سیمان و سنگ گچ بیشترین حجم برداشت از معادن استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.