0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – ۲۵ آذر ۱۴۰۰

فولاد تمیز دستاوردی دیگر در فولاد سبا:

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، مدیر مجتمع فولاد سبا گفت: این گرید بیشتر در ساخت لوله‌های خطوط انتقال گاز و سیالات نفتی استفاده می‌شود.

محمود محمدی فشارکی افزود: از ویژگی‌های مهم این گرید، مقاومت نسبت به فشار بالا و خوردگی است، این گرید فولادی که به فولاد تمیز شهرت دارد، هیچ‌گونه ناخالصی اعم از فسفر یا گوگرد در خود ندارد و ساخت آن بسیار دشوار است.

وی گفت: این گرید فولادی اکنون در فولاد سبا تولیدشده و تمام آزمون‌های مرتبط نظیر آزمون‌های ضربه و استحکام را گذارنده است.
وی با بیان اینکه پیش از تولید این نوع گرید فولادی در مجتمع فولاد سبا، این نوع فولاد از خارج به کشور وارد می‌شد افزود: فعلا تولید این نوع گرید فولادی به‌اندازه رفع نیاز داخلی است

مدیر فولاد سبا همچنین از تولید گرید اس تی‌ای ۵۰۰‌ای ام خبر داد و گفت: این نوع محصول فولادی کاربرد فراوانی در شاسی صنایع تریلرسازی دارد و نیاز کشور به واردات این نوع محصول نیز برطرف شد.

 

تمام توان و عزم وزارت کار برای حل مشکل مواد اولیه ذوب آهن به کار گرفته می شود

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، احمد خانی نوذری در حاشیه این بازدید گفت : سهم بنگاه های اقتصادی تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ظرفیت تولید کشور ، ۲۰ درصد است که نشان دهنده جایگاه مهم این وزارت خانه در صنعت کشور است .

وی با اشاره به جایگاه اساسی و زیر ساختی صنعت فولاد برای کشور افزود : در حال حاضر صنایع فولادی بزرگ کشور از جمله ذوب آهن اصفهان با مشکل تامین سنگ آهن مواجه هستند و این امر یکی از دغدغه های مهم وزارت کار است که برای رفع آن به هر شکل ممکن از جمله تامین از منابع داخلی با روش فعال کردن معادن غیر فعال ، استفاده از معادن کوچک و استفاده از ظرفیت های وارداتی اقدام می کنیم .

خانی اظهار داشت : وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمام توان و عزم خود را به کار گرفته تا هیچ مشکل و چالشی پیش روی بنگاه های تولیدی نباشد .

معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، از تولید ریل در ذوب آهن اصفهان به عنوان یک دستاورد ملی یاد کرد و افزود : این اقدام یک حرکت تحول زا در صنعت حمل و نقل ریلی بود و کشور ما از وابستگی به واردات این محصول مهم رها شد .

وی تولید ریل را با توجه به برنامه های کشور برای توسعه حمل و نقل ریلی بسیار مهم دانست و گفت : برای کشور ما کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب و به طور کلی پروژه های توسعه ریلی اهمیت حیاتی دارد که انجام آنها در گرو تولید ریل بود و این یک افتخار بزرگ برای این وزارتخانه است که یکی از بنگاه های تابعه آن موفق به تولید این محصول مهم شد .

 

همکاری فولاد هرمزگان با شرکت های دانش بنیان

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، در این بازدید تعدادی از شرکت های دانش بنیان با واحد‌های فنی فولاد هرمزگان گفت و گو و نیازها و توانمندی های دو طرف بررسی شد. تدوین نقشه راه جهت ادامه همکاری ها یکی از دستاوردهای این دیدار بود در این نقشه پارک علم و فناوری هرمزگان و صندوق پژوهش فناوری استان هرمزگان به عنوان نماینده شرکت های دانش بنیان با شرکت فولاد هرمزگان همکاری خواهند داشت .

این گفت و گو ها با تاکید مدیرعامل فولاد هرمزگان و در راستای توسعه تعاملات شرکت های دانش بنیان و شرکت فولاد هرمزگان و استفاده از پتانسیل شرکت های دانش بنیان در راستای بومی سازی و پاسخ به نیازهای فناورانه شرکت فولاد هرمزگان انجام شد.

 

توسعه ۸۰ درصدی صنایع فولاد در کانون‌های خشکسالی!

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، فولاد یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه در صنایع کشور است که در ۴ دهه گذشته توسعه آن به منظور استفاده آن در صنعت و خودکفایی در تولید این محصول ارزشمند, افزایش چشمگیری داشته است اما مشکل اینجاست که فولاد دومین صنعت آب‌بر کشور است و حدود ۸۰ درصد این صنایع در مناطقی که بحران آبی روبه‌رو هستند ایجاد شده است.

جانمایی نادرست صنایع فولاد یکی از مهم‌ترین دلایل کمبود آب در این مناطق مرکزی و خشک است که آب کافی را دارا نیستند و فعالیت این صنایع به نوعی حیات آنها را تهدید می‌کند. بسیاری از صنایع آب‌بر کشور به جای احداث در نزدیکی دریاها بدون در نظر گرفتن یکی از مهم‌ترین عوامل ادامه فعالیت آن‌ها یعنی آب، در مناطقی تاسیس شده‌اند که به لحاظ برداشت از آبخوان‌ها مناطقی ممنوعه و بحرانی محسوب می‌شوند.

۳ استان اصفهان, یزد و کرمان بیشترین تعداد کارخانه‌های فولاد کشور را در خود جای داده‌اند و این در حالی است که هر ۳ این استان‌ها از سال‌ها قبل با مشکل کمبود آب روبه‌رو بوده‌اند و بخش زیادی از آب مورد نیاز آن‌ها از طریق پروژه‌های انتقال آب میان حوضه‌ای تامین شده است. همچنین میزان بارش باران در سه استان اصفهان،کرمان و یزد که بیشترین مقدار صنایع فولاد را دارند همواره پایین بوده است و استان یزد در این میان کمترین میزان بارندگی سالانه در کشور را دارد.

 

اتمام فرآیند نصب سیستم فیلتر پرس کارخانه فرآوری سرب و روی مهدی آباد

 

حمید رضا حمایت، مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد خبر داد: عملیات نصب سیستم فیلتر پرس کارخانه فرآوری این مجتمع به اتمام رسید.

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، ” حمایت ” با اعلام این خبر افزود: مدار فیلتراسیون کارخانه فرآوری مجتمع شامل دو دستگاه فیلتر پرس به‌ منظور آبگیری کنسانتره سرب و کنسانتره روی است که توسط شرکت معتبر و بین المللی MATEC ایتالیا، طی یک سال طراحی و ساخته شده است.

وی در ادامه افزود: در طراحی و ساخت این مدل فیلتر پرس با استفاده از تکنولوژی بالا (High Tech) آبگیری از ذرات ریز با ابعاد ۱۰ میکرون با اعمال فشار کاری بالای “۲۰ بار” انجام می شود که در صنایع کشور بی‌سابقه است. حمایت تاکید کرد: بدین ترتیب فیلتر پرس فوق، قادر به تولید ۱۰ تن کنسانتره سرب و ۱۸ تن کنسانتره روی در ساعت با رطوبت ۱۰ درصد است.

معدن سرب و روی مهدی آباد بزرگترین معدن سرب و روی کشور محسوب می شود و با برآورد سرمایه گذاری بیش از یک میلیارد دلار، به ‌عنوان یکی از مهمترین طرح های صنایع معدن ایران در زمینه تأمین خوراک کارخانه های شمش سرب و روی کشور مطرح است. با احداث کارخانه های سرب و روی در این مجتمع، نزدیک به ۲٫۵ درصد فلز روی جهان تامین خواهد شد.

در حال حاضر احداث کارخانه نخست فرآوری، بیش از ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که مطابق برنامه در سال ۱۴۰۱ به بهره برداری خواهد رسید.

 

بیش از ۵۰۰ میلیون تن ذخیره مس در معدن کرور کشف شد

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از مس پرس، مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اعلام این خبر در جریان بازدید از معدن مس کرور در روستای رودفرق عنبرآباد به‌همراه دادخدا سالاری دادستان کرمان و اعضای شورای تامین شهرستان عنبرآباد گفت: خوشبختانه شرکت ملی صنایع مس ایران در این مدت کوتاه توانسته ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن ذخایر جدید مس کشور را ارتقاء بدهد و این معادل ۲۰ میلیون تن مس خالص است.
 سعدمحمدی افزود: در فاز اول ۴۰ میلیون تن با عیار ۰٫۳ محدوده معدن را مشخص کردیم و امیدواریم با بازگشایی معدن و احداث کارخانه تولید فرآوری مس بتوانیم ارزش افزوده و درآمد خوبی برای این منطقه شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه برای دسترسی به معدن کرور نیازمند احداث جاده هستیم، گفت: احداث راه مجموعا به طول ۱۶ کیلومتر است که برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در سه قطعه تا خردادماه ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.
وی افزود: با احداث کارخانه فرآوری و استخراج از معدن اشتغال خوبی در منطقه ایجاد خواهد شد و گردش مالی در بانک‌ها می‌تواند برای مردم تسهیلات ایجاد کند و امید را در بین مردم شکل بهتری بدهد.
سعدمحمدی گفت: امیدوار هستیم که با اکتشافات و استفاده از تکنولوژی جدید، شرایط بهتری برای توسعه و سرمایه گذاری در آینده داشته باشیم و مردم از این شرایط بهره کافی را ببرند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران بیان کرد: ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا پایان خرداد ماه ۱۴۰۱ پروژه راه دسترسی به معدن را به اتمام برسانیم و در این مدت طراحی معدن را انجام می‌دهیم، پیمانکار معدن را برای استخراج انتخاب خواهیم کرد و همزمان با شروع با استخراج کار طراحی کارخانه با مجوزی که از صمت می‌گیریم انجام خواهیم داد.
سعدمحمدی خاطرنشان کرد: از زمان شروع کارخانه فرآوری مس، ۱۸ماه زمان می‌برد، اما معدن فعال خواهد شد و استخراج و دپوی ماده معدنی بر اساس عیار در منطقه شکل خواهد گرفت.
وی افزود: با شروع استخراج اکتشاف تکمیلی هم صورت می‌گیرد و برای گسترش سرمایه‌گذاری آینده در این منطقه برنامه‌ریزی می‌کنیم و نیروی انسانی مورد نیاز را از منطقه تامین خواهیم کرد.

 

انجمن  سیم و کابل جان دوباره گرفت

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از معدن نیوزانجمن سیم و کابل کشور پس از تغییراتی در رویکرد خود، مسیر جدیدی را تدوین کرده است که طی آن تعامل با اعضا بیشتر و همگرایی میان آنها افزایش پیدا می کند. درواقع با چنین رویکردی اعضا این انجمن بیش از گذشته در اقدامات اجرایی نقش آفرینی می کنند.

براساس همین تغییر نگاه و پس از ۶۰ سال از تاسیس این صنعت در کشور، «اولین کنگره سالانه صنعت سیم و کابل ایران و صنایع وابسته» را با شعار شصت سال بالندگی و افتخار برگزار شد تا براساس ارزیابی های صورت گرفته ۷  پیشکسوت این صنعت مورد تجلیل و قدردانی قرار بگیرند. 

 
به گزارش روابط عمومی انجمن صنعت سیم وکابل ایران، حسن شکرریز رئیس هیئت مدیره  این انجمن در نخستین همایش تجلیل از پیشکسوتان صنعت سیم و کابل ایران گفت: همواره در انجمن به دنبال تغییر رویکرد انجمن برای تطبیق بیشتر با شرایط کشور بودیم تا واکنش های صنفی، متناسب با اوضاع موجود باشد.

وی با اشاره به حضور حمید مرادی در این انجمن به عنوان دبیر بیان کرد: با حضور مهندس مرادی، زمان بیشتری برای ارتباط با اعضا در راستای بیان چالشها و دغدغه ها صرف شد و فعالیت انجمن افزایش چشمگیری داشت.

شکرریز افزود: با نگاهی به روند فعالیت انجمن، دوره های آموزشی به لحاظ تعداد و‌ تنوع و همچنین تعداد مدرسین متخصص در دوره اخیر افزایش یافته است. در حال حاضر کیفیت نشریه انجمن افزایش داشته و در زمینه برقراری ارتباط با انجمن های دیگر برای مطالبات مشترک صنفی اقدامات زیادی انجام شده است.

ارسال دیدگاه