0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – ۲۳ آذر ۱۴۰۰

 

تلاشگران عرصه‌ی فولادخوزستان پس از هفت سال رکورد تولید گندله را شکستند

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، رکورد تولید روزانه واحد گندله‌سازی ۲، با همت و تلاش مثال‌زدنی کارکنان  واحدفولاد خوزستان پس از هفت سال شکسته شد.

بر طبق این گزارش در بیستم آذرماه ۱۴۰۰، رکورد تولید گندله‌سازی ۲ به دوازده هزار و ۸۸۰ تُن رسید.

بهارلو در ادامه گفت: گندله تولید پایه آهن اسفنجی و در نهایت شمش تولیدی فولاد خوزستان است که پس از ترکیب مناسب از کنسانتره‌های ورودی و اضافه مواد دیگر و پخته شدن در کوره‌های مخصوص، به گندله تبدیل شده و به منظور استفاده به واحد احیا ارسال می‌شود.

 

جدیدترین خبرها از پیشرفت فولاد مکران

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل ازماین نیوز، مهندس پارسا مدیرعامل فولاد مکران در نمایشگاه ایران متافو اظهار داشت:

مجموعه فولاد مکران با ظرفیت تولید ۳.۲ میلیون تن فولاد در سال در دست احداث است. در فاز اول در این مجموعه یک مدول احیاء با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در حال ساخت است که ۴۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورتی که بانک عامل به تعهدات خود عمل کند این فاز تا اواخر سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

 

تولید ١٩٢ هزار تن کاتد و رشد ۵ درصدی، ثمره تلاش ۸ ماهه شرکت ملی مس

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل ازمس پرس، سعد عبدی مدیر امور برنامه‌ریزی و نظارت با ارائه گزارش تولید ۸ ماهه نخست سال جاری، گفت: کل استخراج شرکت مس از ابتدای سال تاکنون ۱۳۵ میلیون و ۶۱۷ هزار تن بوده که بر اساس عملکرد معدنی از برنامه جلوتر بوده و رشد ۸ درصدی را ثبت کرده است.
وی با بیان این که از ابتدای سال تاکنون ۸۱۹ هزار و ۸۱۶ تن کنسانتره مس تولید شده، افزود: میزان تولید کنسانتره مس نسبت به برنامه ۵ درصد رشد داشته که بنوبه خود یک رکورد تلقی می‌شود.
عبدی در ادامه با تاکید براینکه گزارش تولید بر اساس فعالیت در ۵ معدن صورت گرفته، گفت: عملکرد در معادن مس سرچشمه، مس میدوک، مس سونگون، ایجو و چهل کوره منجر به ثبت رکوردهای مورد نظر شده است. 
مدیر امور برنامه‌ریزی و نظارت در ادامه میزان رشد تولید کنسانتره مولیبدن را در این بازه زمانی ۱۴ درصد اعلام کرد و افزود: میزان تولید کنسانتره مولیبدن در این مدت بالغ بر ۵ هزار و ۳۰۷ تن می‌باشد.
وی با بیان اینکه در تولید آند نسبت به برنامه نیر ۷ درصد رشد داشته‌ایم، میزان آند تولیدی را ۲۳۷ هزار و ۵۴۶ تن اعلام کرد و گفت: میزان تولید طبق برنامه ۲۲۲ هزار و ۵۹۰ تن تعیین شده بود که خوشبختانه در این مورد هم جلوتر از برنامه عمل کرده‌ایم.
مدیر امور برنامه‌ریزی و نظارت در ادامه با اشاره به رشد ۴ درصدی تولید مس محتوای معدنی (مهمترین شاخص تولید شرکت‌های معدنی) در ۸ ماهه سال جاری، توضیح داد: طبق برنامه میزان تولید مس محتوی ۱۹۱ هزار و ۳۹۹ تن پیش‌بینی شده بود که این رقم با رشد ۴ درصدی به ۱۹۸ هزار و ۳۲۰ تن رسید.
وی در رابطه با دیگر تولیدات شرکت گفت: در حوزه تولید اسید سولفوریک و لجن الکترولیزی حاوی طلا و نقره نیز رکوردهای بی نظیری در این مدت ثبت شده است.

 

یک شرکت دانش بنیان تولید کننده «کاتالیست» صادرکننده برتر شد

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل ازخبرگزاری مهریک شرکت دانش بنیان تولید کننده کاتالیست کاربردی در صنایع فولاد، پتروشیمی و پالایش، در روز ملی صادرات به عنوان برترین صادرکننده سال شناخته شد.

در حال حاضر این شرکت دانش بنیان با فراهم کردن فضای تولیدی برای اشتغال بیش از ۵۰۰ نفر از متخصصان و دانشمندان برتر کشور و تولید بیش از۳۰ نوع محصول برای فرآیندهای تولیدی ایران ساخت از جمله «اولفین»، «متانول»، «اوه و امونیاک در صنعت پتروشیمی»، «کاتالیست های فرآیند تولید فرمالدهید در صنایع پایین دست پتروشیمی»، «تولید کاتالیست‌های فرآیند گاز هیدروژن در حوزه پالایش نفت» و «تولید کاتالیست‌های آهن اسفنجی در صنعت فولاد» فعالیت گسترده‌ای دارد.

 

مرکز پژوهش متالورژی رازی، مرکز پژوهشی برتر وزارت صنعت، معدن و تجارت

 

مرکز پژوهش متالورژی رازی در ارزیابی مراکز پژوهش های صنعتی و معدنی کشور از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مرکز پژوهشی صنعتی و معدنی برتر شناخته شد.
در دهمین جشنواره پژوهش و فناوری بخش صنعت، معدن و تجارت سال ۱۴۰۰، مرکز پژوهش متالورژی رازی برای ششمین سال پیاپی به‌عنوان رتبه‌ برتر در میان مراکز پژوهش‌های صنعتی و معدنی کشور برگزیده شد.
و به مناسبت روز صنعت در هفته پژوهش، طی مراسمی در روز دوشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۰ با حضور معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیران محترم این وزارتخانه و بسیاری از مسئولین بلندپایه و مدیران برجسته، از منتخبین این حوزه تجلیل به عمل آمد.

 

استفاده از کانی رسی در تولید داروهای زیست سازگار

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل ازمعدن نیوز محققان دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند از کانی های رسی در تولید داروهای زیست سازگار بهره ببرند.

نونا سلیمانپور مقدم دانش آموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تهیه ترکیب دارویی پلیمری زیست سازگارپذیر بر پایه کانی های رسی» گفت: هدف از اجرای این طرح، تهیه ترکیب دارویی بود که با بهبود اثربخشی درمانی و کاهش عوارض جانبی همراه باشد.

وی ادامه داد: فرمولاسیونی که در این پروژه تهیه شد، می تواند به عنوان پیش ماده برای تهیه چسب زخم های آنتی بیوتیکی برای درمان عفونت و التهاب نیز بکار رود.

دانش آموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: با توجه به سابقه خوبی که رس ها در صنعت داروسازی دارند و اینکه سالهاست علاوه بر مواد فعال، به عنوان مواد جانبی در محصولات دارویی مورد استفاده قرار می گیرند، بر آن شدیم از کانی های رسی به عنوان بستر اصلی ترکیب دارویی بهره ببریم.

سلیمانپور گفت: برای انجام این پروژه سه فرمولاسیون پیشنهادی سنتز شد که بهترین آن ترکیب بیولوژیکی بود. در نهایت به یک رهایش کنترل شده از دارو در محیط شبیه سازی شده بدن انسان رسیدیم.

وی افزود: در واقع ترکیب دارویی بدست آمده توانست خاصیت درمانی در نقطه تاثیر گذار را فراهم کند و در تمام طول مدت درمان خاصیت درمانی را حفظ کند و از همه مهم تر عوارض جانبی دارو را کاهش داد.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: امید است داروی اصلاح شده به مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیک ها کمک کند و عفونت ها را در زمان کوتاهتری درمان کند.

دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در دنیا تحقیقات زیادی روی آنتی بیوتیک ها انجام شده است، اما همگی برپایه مواد شیمیایی بوده و در ایران به راحتی در دسترس نیست.

وی توضیح داد: در این طرح با استفاده از کانی های رسی که یک ترکیب ارگانیک و سازگار با محیط زیست، ارزان و در دسترس است بهره بردیم.

 سلیمانپور گفت:این مطالعات در آزمایشگاه شیمی دانشکده معدن به مدت سه سال انجام شد و چهار مقاله از مراحل انجام این پروژه در مجلات معتبر خارجی چاپ شد.

گفتنی است :استادراهنمای این پروژه دکتر امیرضا آزادمهر و استاد مشاور دکتر اردشیر هزارخانی اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است.

ارسال دیدگاه