0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – ۲۲ آذر۱۴۰۰

 

استفاده از کامیون‌های برقی در یک مجتمع بزرگ فولادسازی در چین

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل ازماین نیوز، هایزون موتورز که در زمینه تولید وسایل نقلیه تجاری فاقد آلایندگی و با انرژی سلول سوختی هیدروژن شرکتی پیشرو محسوب می‌شود، اعلام کرد که ۲۹ دستگاه کامیون برقی را به یک مجتمع فولادسازی بزرگ در چین تحویل داده است.

این کامیون‌های ۴۹ تنی که در ماه نوامبر تحویل شرکت چینی داده شده اند، پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده کویل‌های فولادی را در ناوگان این شرکت حمل کنند.

انتظار می‌رود که با استفاده از هر کامیون سنگین ۴۹ تنی سالانه از انتشار حدود ۱۴۰ تن آلاینده CO2 جلوگیری شود. دوره عمر این وسایل نقلیه حدود ۷ سال پیش‌بینی شده است. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود با استفاده از همه این کامیون‌ها در مجموع طی ۷ سال از انتشار حدود ۳۰ هزار تن CO2 جلوگیری شود.

 

پوسکو، هلدینگ می‌‌شود

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل از ماین نیوز، شرکت پوسکو کره‌جنوبی روز جمعه اعلام کرد که قصد دارد فعالیت‌های فولادی خود را تقسیم کند و تبدیل به یک شرکت هلدینگ تبدیل شود.

براساس اعلام پوسکو، هلدینگ جدید صاحب فعالیت‌های فولادی خواهد بود و بر توسعه کسب‌وکارهای جدید نیز نظارت خواهد کرد.

پوسکو گفته که این تغییر ساختار با هدف پیدا کردن کسب‌وکارهای جدید در حال رشد و افزایش ارزش سهامداران انجام می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود که تغییر ساختار پوسکو در روز اول مارس ۲۰۲۲ رخ دهد. نام شرکت هلدینگ جدید “پوسکو هلدینگز” خواهد بود.

 

تلاش فولاد مبارکه؛ یکپارچه‌سازی زنجیره تأمین فولاد

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل ازماین نیوز ، تأمین زنجیره فولاد در کشور از ابتدا تا انتهای آن همواره یکی از دغدغه‌های اقتصادی کشور در حوزه صنعت به‌طورکلی و فولاد به‌طور خاص بوده است. چرخه‌ای که ابتدای آن اکتشاف و استخراج معادن سنگ‌آهن به‌عنوان ماده اولیه و حوزه متالورژی استخراجی مربوط به آن است؛ در میانۀ آن، فرایند تبدیل ماده اولیه به کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، تختال، شمش و محصولات دیگر در کارخانه‌های تولیدکننده آهن و فولاد و حوزه متالورژی صنعتی مربوط به آن قرار دارد و در انتها شامل صنایع و شرکت‌های مصرف‌کننده ازجمله خودرو و ساختمان‌سازی می‌شود.

در دهه اخیر شرکت فولاد مبارکه با تکیه بر دانش بومی و دستاوردهای فنی توانسته از نگرانی‌های موجود در این حوزه کاسته و نقش محوری در زنجیره فولاد کشور ایفا کند و در واقعیت بتواند از سنگ تا رنگ را محقق نماید.

فولادمبارکه در مسیری قراردارد که همواره علاوه بر رفع نیاز ذی‌نفعان خود می‌کوشد تا با نوآوری و تولید محصولات کیفی جدید، هم‌راستا با نیاز بازار حرکت کند و کشور را از واردات ورق های خاص بی نیاز گرداند.در این بین نیز این نکته بر کسی پوشیده نیست که وضعیت مناسب بازار فولاد امروز کشور تا حد زیادی مرهون مجاهدت‌ها و فعالیت های تمامی همکاران فولاد مبارکه از مدیران گرفته تا کارکنان و کارگران است.

تلاش فولاد مبارکه در یکپارچه سازی زنجیره تأمین و مدیریت این فضا،افزایش توان داخلی و هرچه بیشتر کم‌رنگ کردن نیاز به خارج از مرزها، فعال کردن مجموعه‌های دانش بنیان و سرمایه گذاری قابل توجه در بخش تحقیق و توسعه و تعریف قله‌ها و هدف‌های بلند برای مجموعه، ‌از جمله عواملی است که باعث شده شرکت فولاد مبارکه نقش محوری و کلیدی در این برهه حساس از شرایط کشور ایفا کند و بتواند علی‌رغم وجود دشمنی‌های بسیار، نقش اساسی و بنیادین در تأمین زنجیره فولاد و رسیدن به افق ۱۴۰۴ ایفا کند.

حضور شرکت فولادمبارکه در مجامع علمی داخلی و خارجی نیز حاکی از آن است که این شرکت توانسته با استفاده از توان علمی و تخصصی نخبگان و جوانان ایران اسلامی خوش بدرخشد و همچنان گوی سبقت از دیگران برباید.

 

رشد تولید مس، طلا و نقره پرو

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل ازروابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، طبق جدیدترین گزارش وزارت انرژی و معادن پرو، طی ۱۰ ماهه نخست ۲۰۲۱ میلادی تولید مس این کشور با رشد ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یک میلیون و ۸۹۳ هزار و ۴۸۶ تن افزایش یافت. این در حالی است که میزان تولید مدت مشابه سال ۲۰۲۰ میلادی یک میلیون و ۷۲۱هزار و ۲۷۳ تن به ثبت رسید.

علت این امر، رشد تولید فلز سرخ در معادنی همچون آنتامینا Antamina و سرو وردِه Cerro Verde در پرو عنوان شده است. طی ماه اکتبر، معدن آنتامینا با تولید ۴۵ هزار و ۹۵۴ تن به بالاترین میزان تولید مس خود در سال ۲۰۲۱ میلادی رسید.
همچنین میزان تولید طلا در این کشور طی ۱۰ ماهه نخست سال جاری میلادی به ۷۹٫۹ تن رسید که حاکی از رشد ۱۲٫۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
این در حالی است که طی مدت یاد شده، میزان تولید نقره رشد ۲۶٫۷ درصدی، روی رشد ۲۴٫۲ درصدی، سرب رشد ۱۳٫۶ درصدی، سنگ آهن رشد ۵۴٫۵ درصدی، قلع رشد ۳۸٫۱ درصدی و مولیبدن رشد ۵٫۵ درصدی را به ثبت رساندند.

 

زیرساخت های توسعه مواد پیشرفته ارتقا یافت

 

به گزارش وب سایت عصر مواد و به نقل ازمعاونت علمی و فناوری، ستاد لیزر و فتونیک طی ۱۰۰ روز گذشته، ۱۴ طرح در حوزه توسعه فناوری ‌های فوتونیک، لیزر، مواد و ساخت را مورد ارزیابی و تصویب قرار داد. این طرح‌ها در حوزه‌هایی چون مواد و الیاف پیشرفته، فوتونیک، تجهیزات چاپ سه بعدی و سایر فناوری‌های مرتبط بود.

حوزه‌های اولویت‌دار فناوری‌های مواد پیشرفته، شامل فلزات، سرامیک ‌ها، پلیمرها و کامپوزیت‌ های پیشرفته و فرآیندهای ساخت و تولید آن ها است. توسعه اغلب فناوری ‌های پیشرفته از قبیل هوافضا، انرژی ‌های تجدیدپذیر، میکروالکترونیک، زیست‌ فناوری و …، در گرو دسترسی به مواد پیشرفته و فناوری‌ های مرتبط با آن است.

کاربردهای فوتونیک گسترده است.این دانش در ارتباطات، طراحی و تولید صنعتی، پزشکی، انرژی، آموزش و تحقیقات و به عنوان یک فناوری توانمندساز کلیدی برای فناوری ‌های دیگر کاربرد دارد.

سرمایه‌ گذاری در حوزه مواد پیشرفته به ویژه در زمینه زیرساخت فوتونیک و مواد پیشرفته در کشور، نیازمند مقادیر بالایی از سرمایه ثابت و همچنین انتقال فناوری ‌ها به درون کشور است. بنا بر همین نیاز بود که ستاد توسعه فناوری ‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، مسئولیت راهبری، سیاست‌ گذاری و هماهنگی برای توسعه فناوری این دو حوزه راهبردی در کشور را به عهده گرفت.

ارسال دیدگاه