0
02126246958

اخبار و رویدادهای منتخب صنعت و معدن – دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

سرمایه‌گذاری جدید برای افزایش توان تولید ورق‌های پوشش‌دار فولادی در چهارمحال و بختیاری

 

رئیس اداره طرح و برنامه‌ریزی سازمان صمت استان چهارمحال و بختیاری گفت: به منظور افزایش توان تولید ورق‌های پوشش‌دار فولادی سرمایه‌گذاری‌های جدید در چهارمحال و بختیاری انجام شد. به گزارش وب سایت عصر مواد به نقل از شاتا، بهنام خسروی اظهار داشت: بخش خصوصی برای توسعه صنایع ورق‌های پوشش‌دار این استان دو هزار و ۷۱۴ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری می‌کند. وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی طرح توسعه صنایع ورق‌های پوشش‌دار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: این میزان سرمایه‌گذاری در حوزه نورد سرد برای تولید سالانه ۲۹۰ هزار تن ورق ساده کربنی و کم‌آلیاژ در شهرک صنعتی شهرکرد انجام می‌شود.

 

رئیس اداره طرح و برنامه‌ریزی سازمان صمت استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: با بهره‌برداری از این پروژه زمینه اشتغال مستقیم ۴۰۰ نفر فراهم خواهد شد. خسروی تصریح کرد: خط تولیدی این واحد صنعتی هم از کشور چین خریداری شده و در حال انتقال به ایران است. گفتنی است که کارخانه تولید ورق فولادی گالوالوم با هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار و سرمایه‌گذاری ارزی ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو و ظرفیت تولید سالانه ۳۳۰ هزار تن ورق پوشش‌دار فولادی ازجمله گالوانیزه و گالوالوم زمینه اشتغال ۲۵۰ نفر را فراهم کرده است.


 

نخستین کمپرسور تبرید به دست متخصصان داخلی راه‌اندازی شد

 

مدیرعامل گروه پتروپارس از راه‌اندازی کمپرسور تبرید پالایشگاه فاز ۱۹ پارس جنوبی به دست متخصصان داخلی برای نخستین بار در منطقه پارس ۲ خبر داد. به گزارش شانا به نقل از شرکت پتروپارس، حمیدرضا مسعودی با بیان اینکه این کمپرسور به فناوری روزآمد دنیا مجهز و راه‌اندازی آن بسیار حساس و پیچیده است، تصریح کرد: با وجود این مهندسان گروه پتروپارس با همکاری دیگر متخصصان داخلی تصمیم به راه‌اندازی آن بدون حضور سازنده خارجی گرفتند.

 

وی اظهار کرد: گروه پتروپارس طی حدود ۲۰ هزار ساعت کار کارشناسی و عملیاتی و با روحیه جهادی موفق به راه‌اندازی این کمپرسور و تحویل آن به گروه بهره‌برداری پالایشگاه دهم به عنوان نخستین تجهیز از این نوع شدند. به گفته مدیرعامل گروه پتروپارس، این موفقیت در شرایطی به‌دست آمد که شرکت سازنده این کمپرسور به دلیل تحریم‌های غیرقانونی از اعزام نماینده متخصص برای کنترل سیستم‌های ایمنی و راه‌اندازی خودداری کرده بود.

تکمیل زنجیره تولید محصولات قابل استحصال پالایشگاه فاز ۱۹

مسعودی با بیان اینکه توربواکسپندر چهارم و آخرین تجهیز واحد ۱۰۵ نیز از دیگر بخش‌هایی است که با همت و تلاش متخصصان و مهندسان داخلی راه‌اندازی شده است، افزود: به این ترتیب آخرین ردیف افزایش جداسازی متان و اتان گاز فاز  ۱۹ تکمیل و به مجتمع گاز پارس جنوبی تحویل شد.

وی تأکید کرد: با راه‌اندازی این تجهیرات و به‌ویژه کمپرسور تبرید، واحدهای ۱۴۷ و ۱۴۸ پالایشگاه و مخازن ذخیره گاز مایع (ال‌پی‌جی) نیز به بهره‌برداری رسید و در نتیجه با تولید محصول با ارزش و گرانبهای گاز مایع، تولید روزانه ۲۰۰۰ تن محصول پروپان و ۱۲۵۰ تن محصول بوتان نیز افزایش یافت. مدیرعامل گروه پتروپارس تصریح کرد: خط لوله صادرات گاز مایع سرد از فاز ۱۹ به بندر صادراتی تمبک به‌عنوان آخرین مراحل تکمیل این طرح ملی آماده راه‌اندازی است. با توجه به دستاوردهای اشاره‌شده، برای نخستین بار در منطقه پارس ۲، زنجیره تولید محصولات در پالایشگاه فاز ۱۹ به‌ طور کامل به سرانجام رسیده است.


 

بزرگ‌ترین افزایش سرمایه تاریخ بورس از محل سودانباشته تصویب شد/فملی رسماً ۲۰ هزار میلیارد تومانی شد

 

در مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت مس که با حضور حدود ۷۰ درصد از سهام‌داران حقوقی و حقیقی شرکت مس برگزار شد، افزایش ۹۷ درصدی سرمایه «فملی» به عنوان بزرگ‌ترین افزایش تاریخ سرمایه بورس از محل سود انباشته تصویب شد. با این مصوبه، سرمایه شرکت مس از ۱۰ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

 

مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت مس امسال به ریاست مهندس «عباس نعیمی» به ‌عنوان نماینده ایمیدرو برگزار شد. پس از حضور «اردشیر سعدمحمدی» مدیرعامل شرکت ملی مس، رئیس مجمع، ناظرها، معاون مالی، دبیر مجمع، نماینده سازمان بورس جلسه رسمیت یافت و به طور رسمی و با رای سهامداران افزایش ۹۷ درصدی سرمایه فملی مورد تصویب قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، تصویب همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از دیگر مصوبات مجمع فوق‌العاده شرکت مس بود.


 

با دستور رئیس جمهور سامانه جامع تجارت راه اندازی شد

 

رییس جمهوری گفت: بهره برداری از سامانه جامع تجارت جزو آرزوهای مهم دولت و تاکیدات مقام معظم رهبری بود. به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی عصر دوشنبه در جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات و در مراسم بهره برداری از سامانه تجارت (دولت الکترونیک) اظهار کرد: طبق وعده‌ای که به مردم داده بودیم مبنی بر اینکه در تاریخ ۱۳۹۹/۹/۹ شاهد افتتاح سامانه بسیار مهم  و جامع تجارت خواهیم بود، امروز شاهد افتتاح این سامانه بودیم که از همان دیروز آماده بود و امروز به وعده‌مان عمل کردیم.  

 

وی با اشاره به اهمیت وعده دولت درباره راه اندازی این سامانه گفت: برای این که تجار و بازرگانان ما به راحتی به سامانه تجارت و همزمان سامانه بانک مرکزی و گمرکات و حتی بیمه و امثال اینها دسترسی داشته باشند، ما در یک پنجره واحد این خدمات را ارائه می‌کنیم.

 

رییس جمهوری افزود: این باعث می‌شود فردی که می‌خواهد کالایی را وارد کند – به خصوص کالاهای اساسی و ضروری که برای ما مهم است- بتواند به راحتی با ورود به این سامانه ثبت سفارش کرده و از طریق آن مجوزها و تاییدیه‌های لازم اخذ کند و از طریق همین سامانه تخصیص و تامین ارز از بانک مرکزی داده شود و در ادامه اقدامات لازم برای خرید کالا و ورود به بنادر و گمرکات انجام شده و بالاخره به بازار عرضه شود.

 

روحانی گفت: هدف ما از این راه اندازی این سامانه این است که جلوی سوء استفاده‌ها گرفته شود و فعالیت‌های اقتصادی کاملا شفاف شود و از کارت بازرگانی گرفته تا ثبت سفارش و در نهایت، ورود کالا و انبار شدن کالا و در اختیار مردم و مصرف کننده نهایی قرار بگیرد.

 

همه انبارهای کشور به سامانه جامع تجارت متصل می‌شود

 

رییس جمهوری افزود: ۷۰ درصد این سامانه جامع افتتاح شده است و در اختیار است، ۳۰ درصد که بخش بزرگی از آن به سامانه انبارهای کشور اعم از انبارهای دولتی، بنادر و گمرکات به این سامانه متصل می‌شود. اما برخی انبارها مربوط به بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی هست که تصمیم این جلسه این است که اقدامات لازم برای اتصال انبارها تا بهمن ماه در دهه مبارک فجر انجام بگیرد و امیدواریم با الحاق همه انبارها شاهد تکمیل این سامانه در ۱۱ بهمن ۹۹ باشیم.

 

روحانی با بیان اینکه این سامانه یک تحول بزرگی را ایجاد می‌کند، خاطرنشان کرد: این سامانه فعلاً در زمینه واردات کالاهای خارجی و صادرات کالاهای داخلی خدمات می‌دهد. تا پایان سال در زمینه تولیدات داخلی به تدریج این سامانه تکمیل می‌شود و در مراحل مختلف، امیدواریم اقدامات لازم برای تجهیز این سامانه مهم انجام شود.

 

رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: این سامانه از آرزوهای مهم دولت در زمینه دولت الکترونیک و از تاکیدات مقام معظم رهبری بود و این سامانه ایجاد شد تا کارها تسهیل شود و بتوانیم با قاچاق مبارزه کرده و جلوی سوءاستفاده های احتمالی را بگیریم.

 

رییس جمهوری از افتتاح دو سامانه مهم دیگر در مراسم امروز خبر داد و گفت: امروز همچنین در حوزه مدارک تحصیلی آموزش و پرورش سامانه‌ای افتتاح شد که مانع سوء استفاده و جعل مدارک آموزش و پرورش خواهد شد و به راحتی مدارک ابتدایی و متوسطه افراد در این سامانه قابل مشاهده است. قبلا سامانه مشابهی برای مدارک تحصیلی دانشگاه‌ها افتتاح شده بود، بنابراین در بخش مدارک تحصیلی هم کار بزرگی در دولت الکترونیک انجام گرفت.

 

وی، افتتاح سه سامانه مربوط به بخش اقتصاد و دارایی، پرداخت‌ها از جمله پرداخت سود سهام و مجامع را یادآور شد و افزود: همانطور که می دانید برای اینکه فردی سود سهام خود را دریافت کنند باید کارهای زیادی انجام دهد و فرم درخواست پر کند اما با ایجاد این سامانه‌ها، این مراحل حذف می‌شود و افراد به راحتی می‌توانند سود سهام و دارایی‌ها و پرداخت های دولت را در این سامانه مشاهده کنند.

 

رییس دولت تدبیر و امید گفت: اکنون بسیاری از مجامعی که نیاز به جمع شدن و تشکیل اجتماعات مختلف داشت، از طریق این سامانه به خوبی انجام می شود. روحانی خاطرنشان کرد: اقدامات مربوط به دولت الکترونیک از اول ضرورت دولت یازدهم و دوازدهم بود. از یک سال پیش تاکنون و بعد از شیوع بیماری کرونا، این ضرورت دوچندان شد.


 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور: به دنبال طراحی خودروهای مدرن و ارزان قیمت با استفاده از ظرفیت‌های داخلی هستیم

 

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در نشست مشترک با وزیر صمت و رییس گروه اقتصادی معاونت بررسی دفتر مقام معظم رهبری که در خصوص بررسی طرح تولید خودروی مدرن و اقتصادی برگزار شد، افزود: ایجاد نوآوری با استفاده از طراحی های داخلی بیشتر خواهد شد و به همین لحاظ در طرح تولید خودروی ارزان قیمت و مدرن بر روی طراحی داخلی با استفاده از ظرفیت‌های داخل کشور تأکید داریم.

 

وی با اعلام اینکه اگر طراحی دست خودمان باشد، خلق خودرو خواهیم کرد، گفت: از کپی کاری در حوزه خودرو و مونتاژ باید بیرون بیاییم و به سمت خلق خودرو با استفاده از طراحی نیروهای متخصص کشورمان و نخبگان حرکت کنیم.

 

هوشمند سازی در صنعت خودرو را دنبال می‌کنیم

 

معاون علمی و فناوری رییس جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه آینده صنعت خودرو در هوشمند سازی است، بیان کرد: کشور ما نیز در آینده باید به سمت تولید خودروهای هوشمند و برقی برود تا از این موضوع عقب نمانیم که این مهم را نیز در دستور کار داریم.

 

شایان ذکر است که در این جلسه با حضور علیرضا رزم حسینی«وزیر صنعت، معدن و تجارت» و علی آقا محمدی «رییس گروه اقتصادی معاونت بررسی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام»، طرح تولید خودروی مدرن و اقتصادی از سوی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری با ورود به عمق داخلی سازی بیشتر، توجه به تاب آوری و پلتفرم های مشترک با استفاده از ظرفیت دو خودروساز بزرگ کشورمان(ایران خودرو و سایپا) و همچنین بخش خصوصی مورد بررسی قرار گرفت.


 

افزایش ۲۱ درصدی تولید گاز در پالایشگاه شهید هاشمی‌نژاد

 

مدیر عملیات شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد از افزایش ۲۱ درصدی تولید گاز طبیعی با ورود اولین جبهه هوای سرد در منطقه شمال شرق کشور خبر داد. به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، یحیی فیضی در این باره گفت: همزمان با ورود اولین جبهه هوای سرد به استان خراسان رضوی تولید گاز این مجتمع از تاریخ ۲۸ آبان‌ماه تا سوم آذرماه تا ۳۲۳ میلیون متر مکعب افزایش یافت، این در حالیست که این مقدار در هفته پیش از آن ۲۶۸ میلیون متر مکعب بود که افزایش ۲۱ درصدی تولید گاز را نشان می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد نقش موثری در تامین گاز طبیعی استان‌های شمال شرق کشور دارد، افزود: کارکنان این مجتمع گازی با تلاش شبانه‌روزی می‌کوشند تا تولید پایدار را در ماه های سرد سال به ویژه در فصل زمستان رقم بزنند. مدیر عملیات شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد با تاکید بر ضرورت مصرف بهینه گاز، اظهار کرد: با ذخیره‌سازی یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون متر مکعب گاز در مخزن شوریجه پیش‌بینی می‌شود با برداشت ۲۰ میلیون متر مکعب گاز از این تاسیسات ذخیره‌سازی پشتوانه مناسبی برای مصارف شمال شرق کشور و پایداری تولید در زمستان امسال را شاهد باشیم.


موافقت شورای اقتصاد با طرح توسعه فاز دوم میدان گازی تنگ بیجار

 

شورای اقتصاد با طرح توسعه فاز دوم میدان گازی تنگ بیجار و ساخت ایستگاه تقویت فشار آن موافقت کرد. به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاون اول رئیس‌جمهوری، اسحاق جهانگیری، امروز (دوشنبه، دهم آذرماه) در نشست شورای اقتصاد بر استفاده از منابع فاینانس خارجی برای پیشبرد طرح‌های توسعه کشور تأکید کرد و از مدیران شرکت‌های داخلی خواست برای داخلی‌سازی و استفاده از ظرفیت و توانمندی‌های شکل گرفته در کشور تلاش بیشتری کنند.

 

در این نشست که وزیران نیرو، راه و شهرسازی، کار، تعاون و رفاه اجتماعی، صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی و نیز رئیس سازمان برنامه و بودجه حضور داشتند، در پی درخواست وزارت نفت با طرح توسعه خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی موافقت شد. شورای اقتصاد همچنین با طرح مدیریت مصرف و جلوگیری از هدررفت گاز طبیعی در ساختمان‌ها و نیز طرح توسعه فاز دوم میدان گازی تنگ بیجار و احداث ایستگاه تقویت فشار آن موافقت کرد.


 

 


 

در هفت ماهه ۹۹، ارزش صادرات زنجیره آلومینیوم ۵۶ درصد افزایش یافت

 

بررسی آمار تجارت خارجی کشور در هفت ماهه ابتدایی امسال در بخش معدن وصنایع معدنی گویای آن است که ارزش صادارت زنجیره آلومینیوم و محصولات آن با تحقق رقم ۱۰۱.۱ میلیون دلار، نسبت به مدت مشابه پارسال به رشد ۵۶ درصدی رسید. به گزارش ماین نیوز، ارزش صادرات بخش معدن وصنایع معدنی در دوره این گزارش به رقم بیش از سه میلیارد و و ۴۹.۴ میلیون دلار رسید.

 

بر پایه این بررسی،صادرات حجمی زنجیره آلومینیوم و محصولات آن در دوره این گزارش ۶۱ هزار و ۱۴۷ تن ثبت شد که نسبت به دوره مشابه در سال ۹۸ رشد ۸۴ درصدی نشان می دهد.

 

صادرات فلز آلومینیوم در دوره هفت ماهه امسال بالاترین میزان رشد صادرات در بخش فلزات را نشان می دهد، ضمن اینکه تولید این فلز راهبردی با فعالیت کارخانه شمش در جاجرم ( خراسان شمالی) و ساپکو ( لامرد استان فارس) روند رو به رشد دارد. همچنین واردات زنجیره آلومینیوم و محصولات هم در هفت ماهه امسال به رقم ۱۰۲ و ۹۱ تن رسید، که در مقایسه با پارسال ۱۰۲ درصد افزایش دارد و ارزش آن نیز بالغ بر ۱۵۴.۳ میلیون دلار بود که در مقایسه با هفت ماهه ابتدایی سال کذشته ۱۱ درصد افزایش نشان می دهد.

 

بررسی کارنامه تجارت خارجی در دوره هفت ماهه امسال ( فروردین لغایت مهر) گویای آن است ارزش صادرات بخش معدن وصنایع معدنی به ۳ میلیارد و ۴۹.۴ میلیون دلار رسیده که ۱۶.۷ درصد از ارزش صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد. بر پایه جداول آماری تجارت خارجی کشور مجموع صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در هفت ماهه ابتدایی امسال از نظر حجمی ۲۱ میلیون و ۱۷۶ هزار و۹۲۱ تن را نشان می دهد.

 

ارزش کل تجارت خارجی کشور در هفت ماهه ابتدایی امسال‌ به ۳۸ میلیارد و ۲۷۸ میلیون دلار رسید که با وجود کاهش ۲۳ درصدی در ارزش دلاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، در مقایسه با شهریورماه که ۳۴ درصد بود، حدود ۱۱ درصد بهبود یافته است. بررسی آمار تجارت خارجی کشور در بخش معدن و صنایع معدنی گویای ان است که تراز به نفع صادرات کشور با رقم بیش از یک میلیارد و ۲۹۴.۷ میلیون دلار است و پیش بینی شده تا پایان امسال نیز در این بخش شاهد تراز مثبت باشیم.


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

کاهش هزینه ارزی و شکوفایی دانش فنی در مجتمع فولاد صنعت بناب با بومی سازی قطعات

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع فولاد صنعت بناب، به کارگیری دانش فنی و بهره مندی از وجود متخصصان جوان در این مجتمع فولادی، باعث رشد و شکوفایی توانمندی های نیروهای تلاشگر این مرز و بوم شده است. بر همین اساس، طراحی و ساخت قطعات و اقلام مورد نیاز واحد های تولیدی ذوب و نورد در دستور کار مدیران شرکت قرار گرفته و در ادامه فعالیت های صورت گرفته در چند سال اخیر، در واحد نسوز، نازل داخلی پاتیل ۲۰ تنی، تولید ول بلوک ذوب ریزی پاتیل ۲۰ تنی و تولید ول بلوک تاندیش ۶ تنی در ذوب القایی شهریار تولید شده است.

همچنین در ماه های قبل نیز تولید ایمپکت تاندیش ۱۷ تنی ذوب قوس شاهین، گارنکس تاندیش ۱۷ تنی ذوب قوس الکتریکی شاهین وگارنکس ۶ تنی ذوب القایی شهریار عملیاتی شده بود. با تولید اقلام یاد شده که اغلب وارداتی بود، علاوه بر کاهش هزینه های ارزی، افزایش دقت در ساخت و تسریع در تامین موارد فوق برای جلوگیری از توقفات انجام یافته است.

واحدهای مهندسی و تکنولوژی در کنار واحدهای تولیدی با مطالعه و تحقیق، طراحی و مهندسی قطعات برای ساخت آن بصورت تنگاتنگ با کارشناسان تولید در ارتباط بوده و با تلاش شبانه روزی برای خودکفایی و استقلال در تامین احتیاجات خطوط تولید فعالیت دارند و با افتخار می توان گفت که تحریم در این زمینه بی اثر بوده به طوری که در سال جاری با تکیه بر دانش و توان بومی، رشد ۴۰ درصدی تولید را شاهد بودیم.

این گزارش حاکیست: پنجمین ست کوره القایی ذوب شهریار این مجتمع به صورت کامل توسط کارکنان واحدهای مهندسی و تولید داخل این شرکت انجام گرفته که افزایش تولید را در بر داشته است. همچنین سیستم شارژ آهن اسفنجی در کوره های ذوب و بهینه سازی خطوط نورد از جمله مواردی است که در واحدهای فنی و مهندسی انجام می‌شود.

مجتمع فولاد صنعت بناب دارای خطوط متعدد نورد و دو واحد ذوب و ریخته گری قوس و القایی است که شمش های ۱۵۰ در ۱۵۰ و انواع مقاطع فولادی اعم از میلگرد آجدار ساختمانی از سایز ۸ تا ۳۲ را در گریدهای مختلف مطابق با استانداردهای جهانی تولید و راهی بازارهای داخلی و خارجی می کند.



ارسال دیدگاه