ویژگی های مشترک کارآفرین ها عبارتند از:
- خلاقیت
- نوآوری
- آینده نگری
- جرأت ریسک کردن
- ارزش آفرینی
- انعطاف پذیری
- سرمایه گذاری بدون ریسک
- خودکنترلی
۱- خلاقیت
کارآفرین، باید در درجه اول خلاق باشد. خلاقیت عنصری برای مقایسه بین یک فرد عادی و یک فرد کارآفرین است. اکثراً این طور فکر میکنند که خلاقیت یک ویژگی ذاتی و ارثی است که تنها برخی افراد با آن متولد می شوند. اما امروزه ثابت شده است که این توانایی در نوع بشر عمومیت دارد و همه در هنگام تولد، به درجات گوناگون دارای این استعداد هستند. در تعریف خلاقیت مفهوم تازگی و نو بودن به همراه ارزشمند و مناسب بودن مشترک می باشد.
گیلفورد در کتاب خود تحت عنوان “ماهیت هوش انسانی”، دو عامل”تفکر واگرا” و “تفکر همگرا” را از یکدیگر جدا می کند و کلیه خلاقیت را در فکر واگرا می داند. تفکر واگرا (Divergent Thinking) تفکری است که به جهان مختلف سیر می کند و برای حل مسئله به خلق راه حل های بسیار متنوع، متفاوت و نوین می پردازد .
برعکس در تفکر همگرا (Convergent Thinking)، فرد می کوشد تا با ادغام اطلاعات به روش منطقی فقط به یک پاسخ صحیح برسد.
۲- نوآوری
نوآوری فرایند اجرای خلاقیت یا به عبارتی تحقق بخشیدن و عملیاتی کردن ایده های نو و به طور کلی تبدیل خلاقیت به نتیجه عینی است. کارآفرینان توانایی دیدن، تشخیص و ایجاد فرصت ها را در خود پرورش می دهند، حال آنکه دیگران فقط مشکلات را میبینند.
نوآوری به قدری ضروری است که میتوان ادعا نمود کارآفرینی بدون آن وجود ندارد و خلاقیت نیز بدون نوآوری نتیجه ای را حاصل نمی نماید.
۳- آینده نگری (پیش بینی آینده)
کارآفرینان یک احساس و تعریف درست از جستجوی فرصتها دارند. آنها پیش رو را نگاه میکنند و کمتر نگران آنچه دیروز انجام دادهاند و آنچه فردا باید انجام دهند، هستند. آنها مایل به بازگشت به گذشته و خوشحالی به سبب موفقیتهایشان نیستند.
کارآفرینان واقعی بر آینده تمرکز میکنند. بتکروس میگوید: از آنجایی که شما یک شرکت را رشد و توسعه میدهید، اهداف شما متعالی تر خواهد شد و تمایل به توسعه بیشتر پیدا میکنید. کارآفرینان، جایی که بیشتر مردم فقط مشکلات و غیرممکنها را می بینند، پتانسیلها را می بینند و سرانجام، افکارشان تبدیل به موفقیتهای بزرگ برای آنها می شود. در حالی که مدیران درباره منابع در دسترس نگران هستند.
کارآفرینان، علاقهمند به کشف و سرمایهگذاری در فرصتها هستند.
۴- جرأت ریسک کردن
کارآفرینان بزرگ همواره آدمهای ریسک پذیری بودهاند. ما اغلب شکست های خود را به گردن ریسک می اندازیم. ما معمولاً چیزهایی مثل از دست دادن پول در بازار بورس یا موتور سواری بدون کلاه را به عنوان ریسک تلقی می کنیم. اما واقعیت این است که خطر کردن، دشمن کسی نیست!
در حقیقت هوشمندانه ریسک کردن پیش نیاز استفاده از فرصت های طلایی است.
همیشه بر سر فرصت های طلایی رقابت وجود دارد. به همین دلیل اگر هوشمندانه ریسک کنید فرصتهایی را به دست میآورید که دیگران آنها را از دست میدهند .
جایی که که دیگران چراغ قرمز را می بینند، چراغ برای شما سبز است .
بعضی از کارآفرینان آدم های اهل ریسکِ غیر منطقی ای هستند. درست مثل بعضی گاوچرانها که حاضرند برای دنبال کردن آرزوهای احمقانه خود سر مزرعه شان شرط بندی کنند.
اما آنچه کارآفرینان بزرگ را از این گروه متمایز میکند، تحمل آنها برای خطر کردن نیست. بلکه توانایی آنها برای ارزیابی و مدیریت آن به صورت مدبرانه است. آنها فقط فرصت هایی را دنبال می کنند که مزایای آنها به معایب احتمالی بیارزد، این یکی از مهارت های کلیدی است که کارآفرینان را موفق می کند.
۵- ارزش آفرینی
کارآفرین کسی است از هیچ، خلق ارزش میکند. آنچه یک کسب و کار را ماندگار می کند، ارزش آفرینی است. اگر نگران موقعیت شغلی خود هستید، به دنبال ایجاد یک ارزش باشید. ارزش آفرینی به شکلی که بازار حاضر باشد هزینه آن را پرداخت کند.
موفقیت شکننده و زود گذر است. لحظه ای که فکر میکنید موفقیتتان تا ابد ادامه دارد، همان لحظه ای است که رقیبی به جلو جهش می کند و جای شما را می گیرد. اگر چه ما خوش بین هستیم اما باید چالاک باشیم و همیشه حس کنیم در ابتدای کار هستیم.
۶- انعطاف پذیری
آنچه را که فکر می کردید در مورد دنیای کار می دانید، فراموش کنید. قوانین تغییر کردهاند. شکاف بین آن دسته از افراد که قوانین کاری جدید را می دانند با آنهایی که به راه های قدیمی محکم چسبیده اند و بر مهارت های اولیه و محدود تکیه میکنند، روز به روز در حال افزایش است.
سؤال این است: شما جزو کدام دسته هستید؟
در واقع شما دیگر نمیتوانید روی آموزشی که توسط کارفرما داده میشود حساب کنید، شما هرگز نمی دانید در آینده چه خواهد شد، اطلاعات شما محدود است، منابع محدود هستند، رقابت شدید است، دنیا در حال تغییر است.
این به این معنای آن است که شما باید پیوسته خود را با شرایط وفق دهید و اگر این کار را انجام ندهید، نه فقط کارفرمای شما بلکه هیچ کس وقتی که به دلیل انعطاف ناپذیری و ادامه مسیر اشتباه، منابعتان را از دست بدهید از شما حمایت نخواهد کرد.
در حقیقت مهم نیست که شما در چه شهری زندگی میکنید یا این که دقیقاً چه نوع کاری انجام میدهید، تلاش کنید انعطاف پذیر باشید به آن معنا که توانایی وفق دادن با تغییراتی که پیوسته رخ می دهند را داشته باشید.
۷- سرمایه گذاری بدون ریسک
کارآفرینان میدانند که برای رسیدن به موفقیت باید آموزش ببیند. این آموزش ها متفاوت است چه شرکت در دوره یا خواندن کتاب و مجله ای که اطلاعات و دانسته های آن ها را افزایش میدهد. آن ها میدانند که باور اینکه همه چیز را میدانند یعنی مرگ کسب و کار خودشان به همین علت دائماً در حال کسب اطلاعات و یادگیری هستند.
با هزینه هایی که برای شرکت در دوره یا خرید کتاب و مجله و غیره میدهند در واقع روی خود سرمایه گذاری میکنند. چه بسا با خواندن نکته ای کوچک از یک کتاب تحول بزرگی را در کسب و کار خودشان بتوانند ایجاد کنند که درنتیجه آن رسیدن به سود بیشتر میشود. این نوع از هزینه کردن ها برای آموزش یعنی سرمایه گذاری بدون ریسک انجام دادن.
۸- خود کنترلی
کارآفرینان موفق به ویژگی مثبتی مانند خود کنترلی رسیده اند. افرادی که دارای این ویژگی هستند به ندرت پیش میآید که از واکنش ها و رفتارهایی که از خود نشان میدهند، پشیمان شوند.
خود کنترلی به کارآفرینان کمک میکند تا تصمیمات را بر اساس فکر و تامل بگیرند و عجله ای در اجرای طرح و ایده نا پخته نمی کنند. از آن جایی که عوامل زیادی مانند: اطرافیان و احساسات در تصمیم های مهم انسان تاثیر گذارند، خود کنترلی و تسلط داشتن میتواند از تاثیر این دو بکاهد تا بر اساس احساسی شدن و یا تحت فشار قرار گرفتن دست به انجام کارهای اشتباه نزنند.
کارآفرینی ذهنیتی برای زندگی!
باید به این نکته مهم توجه کرد که کارآفرینان، شخصیتهای منحصر به فردی نیستند که بتوان از قبل پیشبینی کرد که چه کسی کارآفرین میشود و چه کسی نمیشود.
در واقع ویژگیهای کارآفرینان بسیار متنوع است. هر کس بدون در نظر گرفتن سن، سابقه، جنسیت، رنگ پوست، ملیت یا دیگر مشخصهها میتواند یک کارآفرین شود و هیچ محدودیتی در این باره وجود ندارد.
در واقع چیزی که امروزه اهمیت دارد داشتن یک ذهنیت کارآفرینی است.
تلاش کنید که در زندگیتان پیشرفت کنید، وگرنه فرصت را از دست می دهید. اگر در حال رشد نباشید، درجا می زنید. اگر رو به جلو حرکت نمی کنید، مطمئن باشید که در حال حرکت رو به عقب هستید، زیرا دنیا همیشه در حال تغییر است.
پس بیاید به جلو حرکت کنیم؛ رویاهایتان را دنبال کنید، آنها راه را بلدند …
منبع : وب سایت گام برتر
نویسنده: حدیثه حاجی علی
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.