0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – چهار شنبه ۲۶ شهریور ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

تولید مخروطی کنورتور ذوب آهن به همت متخصصان داخلی

 

برای نخستین بار در غرب آسیا، مخروطی کنورتور شماره سه ذوب آهن اصفهان در داخل کشور و به همت متخصصان داخلی تولید شد. معاون برنامه ریزی و تعمیرات مهندسی ذوب آهن اصفهان گفت: کنوتور نام سازه‌ای ۱۶۰ تنی است که در حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگرادی چدن را به فولاد تبدیل می‌کند. محمود شفیعی با بیان اینکه پیش از این برای ساخت و نصب این نوع مخروطی‌ها که هر ۷ سال یک بار تعویض می‌شود، ۵۰۰ هزار دلار ارز از کشور خارج می شد گفت: با بومی سازی این دانش و فن آوری از این به بعد تنها با ۲۰ میلیارد ریال، این سازه ساخته و نصب می‌شود.

وی گفت: صنعتگران ایرانی همچنین با کوتاه کردن مدت زمان نصب این سازه توانستند نسبت به قبل که این فرآیند نصب ۲۰ روز طول می‌کشید، ۸ روز زودتر کنورتور را به مدار تولید باز گردانند. شفیعی افزود: با بازگشت سریع‌تر این سازه به خط تولید، ۲۰۰ میلیارد ریال نسبت به دوره‌های تعمیر قبلی به بازدهی خط تولید اضافه خواهد شد.

هرکنورتور روزانه ۲۰ ذوب ۱۶۰ تنی چدن را تبدیل به فولاد می‌کند.


 

وجود یک هزار نقطه امیدبخش طلا در کشور

 

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن وتجارت گفت: اکنون کشور برخوردار از یکهزار نقطه امید بخش در زمینه طلا است و بزودی طلا در ایران نقشی شبیه فولاد را ایفا خواهد کرد. داریوش اسماعیلی روز چهارشنبه در هیجدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی معدن ایران در هتل اسپیناس تهران افزود: به زودی یک فاز جدید طلا از مرحله استخراج، فرآوری، تولید شمش تا فروش به بانک مرکزی را خواهیم داشت که این امر پایه تحولی در این زمینه محسوب می‌شود.

پیش از این اعلام شده بود که ظرفیت تولید طلای کشور بیش از ۹ تن است و اکنون معدن طلای زرشوران اذربایجان غربی با ظرفیت سه تن، تولید سالیانه نزدیک به یک تن را دارد.

معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت خاطرنشان ساخت: امروز میزان نقدینگی ۳۰۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در دست مردم است و بخش معدن و صنایع معدنی می توان بخشی از حجم را جذب و به تولید و صادرات بپردازد. وی تصریح کرد: هدایت این حجم نقدینگی به سمت تولید، ضمن ارتقای اشتغال و رونق تولید، می‌تواند زمینه‌ساز افزایش صادرات را به همراه داشته باشد.

وی یادآور شد: تاکنون نتوانسته‌ایم نقدینگی در اختیار مردم را به سمت تولید هدایت کنیم و این مساله از مشکلات اساسی اقتصادی کشور محسوب می‌شود.

به گفته اسماعیلی، می‌توان با ایجاد “شرکت سهامی عام پروژه” با اهداف و برنامه‌ریزی مشخص، اهداف بخش معدن را در قالب معادن دولتی پیش برد.

معاون وزارت صنعت وعده داد: امسال ۱۰۰۰ معدن غیر فعال در چرخه تولید قرار می‌گیرد که در واقع حدود ۲۵ درصد معادن راکد در مدار تولید قرار می‌گیرند. وی آمار معادن دارای پروانه بهره‌برداری کشور را حدود ۱۱ هزار معدن ذکر کرد و گفت: شمار معادن فعال اکنون پنج هزار و ۶۰۰ معدن برآورد شده است.

اسماعیلی گفت: سال گذشته بخش معدن و صنایع معدنی موفق‌ترین بخش در اقتصاد بوده، زیرا با وجود تشدید تحریم‌ها، با رکود روبرو نشد، بلکه رشد تولید را نیز تحقق بخشید. به گفته وی، پارسال بخش معدن وصنایع معدنی بیش از ۲۵ درصد ارزش صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد و این فعال بودن این بخش را نشان می‌دهد.

اسماعیلی ضمن یادآوری برنامه ۶ ساله سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: یکی از محورهای پیش‌بینی شده، برنامه هوشمندسازی تمام بخش معدن است که چنانچه تا سال آینده محقق نشود، حمایت و پشتیبانی وزارتخانه از این سازمان را به دنبال نخواهد داشت.


 

حضور نیپک در صنعت جهانی و صنایع آهنی

 

محمدسعید کاظمی، مدیرعامل شرکت مهندسی، ساخت و فرآوری صنایع غیرآهنی نیپک گفت: شرکت نیپک با حمایت شرکت ملی صنایع مس ایران و مدیرعامل این شرکت آقای اردشیر سعدمحمدی توانسته است در سال گذشته برنامه‌های خود را محقق کند و برای امسال گام‌های بلندی در راستای حضور در صنعت مس جهان و همچنین صنایع آهنی بردارد.

کاظمی درباره پروژه‌های شرکت نیپک در عرصه بین‌المللی اظهار داشت: در حال حاضر پروپوزال فنی، مالی EPC برای احداث کارخانه تولید ۴۰۰۰ تن کاتد مس در سال از معادن اکسیده مس کشور نیجریه برای کارفرمای خارجی تهیه شده است.

وی با اشاره به پروژه تامین و احداث کمپرسورهای ازت نیتروژن‌ ساز فولاد مبارکه نیز گفت:‌ این پروژه که در حال حاضر در مرحله اخذ تائیدیه کمیته معاونین فولاد مبارکه است، به عنوان اولین گام شرکت نیپک به حوزه خارج از صنعت مس، بسیار حائز اهمیت است. چرا که اولین درگاه ورود به صنایع آهنی خواهد بود‌. همچنین پروپوزال فنی ارائه شده بسیار قوی برای تامین کمپرسورهای مذکور از یکی از برندهای معتبر اروپایی با کسب امتیاز ۹۸، چهره‌ای مثبت از گروه مهندسی- بازرگانی نیپک برای فولاد مبارکه ترسیم کرده و منجر به دعوت از نیپک در دیگر مناقصات آن شرکت شده است.

مدیرعامل نیپک به حضور ‌شرکت نیپک در سه مناقصه EPC با ایفای نقش خدمات مدیریت پروژه از ابتدای سال جاری اشاره کرد و افزود: انتقال و توزیع آب مجتمع جهان فولاد سیرجان به همراه کنسرسیوم ایرانی، تولید آهک صنعتی و هیدراته به همراه کنسرسیوم ایرانی و پروژه تمهیدات دریافت آب خلیج‌فارس برای پروژه‌های توسعه سرچشمه به همراه کنسرسیوم ایرانی سه مناقصه مهمی بود که نیپک از ابتدای سال جاری در آنها شرکت کرد.


ریل‌گذاری برای اجرای طرح کارخانه اسید فسفریک

مدیرعامل شرکت مهندسی، ساخت و فرآوری صنایع غیرآهنی نیپک درباره طرح کارخانه اسید فسفریک نیز گفت: پروژه احداث کارخانه تولید اسید فسفریک در منطقه ویژه اقتصادی معدنی خلیج فارس که از اهمیت ویژه‌ای در راستای کمک به صنعت کشاورزی کشور و خودکفایی در زمینه واردات انواع کود شیمیایی مورد نیاز برخوردار است با اهتمام و جدیت شرکت ملی صنایع مس ایران در دستور کار قرار گرفته است و همان‌گونه که مدیریت محترم عامل شرکت ملی صنایع مس ایران نیز به ‌درستی در مراسم افتتاحیه کارخانه اسید سولفوریک خاتون‌آباد اشاره کردند‌ جزو طرح‌های اولویت‌دار و با اهداف زیست‌محیطی است که باید در اسرع وقت احداث شود.

 

تلاش برای تحقق توسعه هدفمند

مدیرعامل شرکت مهندسی، ساخت و فرآوری صنایع غیرآهنی نیپک درباره برنامه‌های امسال این شرکت گفت:‌ نیپک امسال به منظور بهره‌برداری از فرصت‌های بازار و ایجاد قابلیت در سازمان در جهت دستیابی به اهدافی چون افزایش بهره‌وری، درآمد و مدیریت هزینه‌ها، افزایش رضایتمندی ذی‌نفعان، توسعه سهم بازار از شرکت مس، نفوذ در بازارهای خدمات صنایع دیگر، دستیابی به کیفیت رقابتی و نوآوری در طراحی و ارتقای توان مهندسی، برنامه‌ریزی عملیاتی لازم را دستور کار قرار داده است.

وی با تاکید بر این‌که در این مسیر مهندسی مجدد فرآیندها و همسو با آن تغییرات ساختار سازمان پیش‌بینی شده است، افزود: نیپک در حال حاضر متناسب با ظرفیت‌های کاری شرکت با انعقاد تفاهم‌نامه‌ها با طرف‌های مشارکت، سعی کرده ظرفیت‌های خالی در حوزه مدیریت و مهندسی را کاملاً مورد استفاده قرار دهد تا ضمن ارتقا، توسعه هدفمند صورت گیرد.

کاظمی با اشاره به تهیه قرارداد احداث پروژه تولید اسید فسفریک با مساعدت، همکاری، همیاری و رهنمودهای مشاور محترم پروژه و معاونین محترم شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: جذب سرمایه‌گذاران جدی و آماده‌به‌کار برای احداث دو کارخانه تولید کود شیمیایی سوپر فسفات ساده در شهرستان‌های رفسنجان و شهربابک در مجاورت مجتمع‌های مس سرچشمه و خاتون‌آباد که هر یک از کارخانه‌ها ظرفیت تولید ۲۵۰ هزار تن در سال را داشته باشند یکی از مهمترین اقدامات نیپک در سال جاری است.

 



 

افزایش تولیدات صنعتی کشور در ۵ ماهه اول سال ۹۹/ تکمیل و راه اندازی ۱۸۰۰ طرح صنعتی تا پایان سال در شهرکهای صنعتی

 

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور گفت: تولیدات صنعتی کشور در ۵ ماهه سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

محسن صالحی نیا در جلسه کارگروه مشترک تسهیل و رفع موانع تولید، استان سمنان با بیان اینکه در کشور حدود ۱۵۰۰ واحد راکد هدف گذاری شده است که از این تعداد ۶۷۰ واحد راه اندازی مجدد شد، گفت: با تلاشهای انجام شده تقویت تولید و حمایت از بخش صنعت به صورت جدی در دستور کار قرار دارد و در ۵ ماه نخست امسال در بیشتر تولیدات صنعتی کشور با افزایش تولید و رشد مواجه بودیم.

وی ادامه داد: سال گذشه ۳۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در قالب های مختلف به بخش صنعت و معدن اختصاص پیدا کرده که ۳۰ درصد منابع تسهیلاتی کشور است و باید این میزان به ۴۰ درصد ارتقاء پیدا کند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور همچنین گفت: از تعداد واحد های راکد هدف گذاری شده برای احیاء در کشور، ۱۳ مورد در استان سمنان احیاء شده است که هنوز تا سقف میزان هدف گذاری شده برای امسال، ۱۷ مورد باقی مانده است.

صالحی نیا افزود: حضور بسیار خوب مسئولان استان در جلسه امروز بسیار مطلوب بود که گویای این است که در سال جهش تولید، همگان برای تحقق شعار سال در تلاش هستند.

وی با بیان اینکه استان سمنان یک قابلیت خوبی در مقایسه نسبی از منظر استقرار واحدها و به بهره داری رسیده با سایر استان های کشور دارد، تصریح کرد: نرخ واحد های راکد استان سمنان، ۱۶ درصد است که این میزان در کشور ۲۱ درصد بوده که پایین بودن این نرخ در استان نشان از میزان پتانسیل و ظرفیت استان سمنان دارد و این ظرفیت در استان وجود دارد تا میزان راه اندازی واحد های راکد در استان سمنان تا ۴۵ واحد در سال افزایش پیدا کند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور گفت: باید تلاش شود تا سهم ‌استان از منابع و تسهیلات اعتباری به دلیل رتبه های مطلوب در شاخص های صنعتی و تولیدی استان در کشور، افزایش پیدا کند.

صالحی نیا اضافه کرد: هدف گذاری شده است تا پایان امسال، ۱۸۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در کشور به بهره برداری برسد که اعم این واحد ها از طرح هایی است که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و نیاز است تا این واحد ها در استان نیز احصا شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در کشور برای تامین‌ پارچه چادر مشکی نیاز جدی وجود دارد، گفت: با تعیین میزان نقدینگی و وصول درخواست از سوی متقاضی، تامین تسهیلات و تضمین بازگشت سرمایه، شرکت تولیدی الگانت سمنان می تواند در بحث تامین‌ پارچه چادر مشکی اقدام کند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی کشور همچنین گفت: در حال حاضر ۲۶۰۰ قلم کالا به دلیل وجود ظرفیت های تولید در داخل، دارای ممنوعیت واردات است که در صورت ورود شرکت الگانت در کنار سایر شرکت های فعال در این حوزه و تامین سقف نیاز کشور در این بخش، می توان نسبت به تغییر و اصلاح تعرفه در خصوص ورادات پارچه چادر مشکی ورود کرد.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

برنامه های معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در تبریز

 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در اولین لحظات از حضور خود در تبریز، از کارخانه پمپیران تبریز بازدید کرد. سورنا ستاری روز سه شنبه از قسمت های مختلف این واحد صنعتی بازدید کرده و در جریان آخرین فعالیت های صورت گرفته در این کارخانه قرار گرفت.

همچنین در جریان این بازدید، تست عملکردی پمپ دو مکشه انتقال آب خلیج فارس به نواحی فلات مرکزی ایران انجام شد. این تیپ پمپ برای اولین بار در کشور ساخته می شود و از طریق آن ها که به تعداد ۲۲ دستگاه تولید شده است و دارای توان مصرفی ۲۷۰۰ کیلووات است، آب خلیج فارس پس از شیرین سازی به صنایع فلات مرکزی ایران از جمله مس سرچشمه، گل‌گهر و … منتقل خواهد شد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور همچنین در جریان بازدید از مراکز رشد و فناوری دانشگاه‌های استان آذربایجان شرقی، از مرکز رشد و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و دانشگاه تبریز بازدید به عمل آورد. ستاری در ادامه سفر یک‌روزه به آذربایجان شرقی از محل نمایشگاه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بازدید کرد. در این نمایشگاه ۱۵ طرح فناورانه و دانش‌بنیان در زمینه‌های چرم و کفش، سلامت، پلیمر، فناوری حرارتی، ساختمان و تجهیزات پزشکی ارائه شده است.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه حضور خود در تبریز از مرکز رشد و فناوری دانشگاه تبریز هم بازدید کرد. سورنا ستاری در جریان این بازدید از محصولات شرکت‌های دانش بنیان و عضو مرکز رشد و فناوری دانشگاه تبریز نیز بازدید به عمل آورد. در این مرکز ۲۵ شرکت مستقر هستند و اکثر محصولات این شرکت‌ها برای اولین بار است که تولید می‌شود؛ به طوری که یکی از شرکت‌ها یک ماده ضدعفونی‌کننده تولید کرده است که ماده اصلی‌اش آب است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در ادامه سفر به استان آذربایجان شرقی به شهرک صنعتی فناوری‌های پیشرفته رفت و نخستین خط تولید انبوه گتیوپ لیزر سیلد گاز کربنیک” خاورمیانه را افتتاح کرد. این محصول دانش‌بنیان، با تلاش فعالان فناور شرکت دانش بنیان صنایع نوین اندیش سهند آرام تبریز تولید شده است و بخش قابل توجهی از نیاز صنایع پیشرفته را تامین می‌کند. در نخستین فاز این پروژه دانش‌بنیان، نیاز کشور به ۵ هزار تیوپ لیزری در سال تامین می ‌شود. افتتاح این خط تولید ایران را در جمع کشورهای دارنده فناوری تولید تیوب لیزر سیلد گاز کربنیک جهان جای داد.

تیوپ لیزری به فناوری پیشرفته برای تولید نیاز دارد و کاربرد آن در تمام تجهیزات بیمارستانی برای تصویربرداری لیزری و در حوزه صنعت و تولید اعم از دستگاه های برش، حکاکی روی فلز، چوب، چرم، لایه برداری پزشکی و حتی حوزه دفاعی کاربرد دارد.

برای پروژه خط تولید تیوب لیزر سیلد گاز کربنیک ۸۵ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است و تولید تیوپ‌ها در نخستین کارخانه تولید تیوب لیزر گازکربنیک خاورمیانه در ابعاد ۶ هزار متر مربع با ظرفیت تولید روزانه ۵۰ تیوب لیزر انجام می‌شود. این فاز از پروژه ظرفیت تولید را به ۱۵ هزار خروجی در سال می‌رساند. فناوری تولید این محصول تاکنون در انحصار کشورهای آمریکا، چین و … بود و اکنون ایران به جمع این کشورها پیوسته است.

همچنین خط تولید دیگری مربوط به کارخانه تعمیق تولید داخل شرکت شیمی پژوهش صنعت نیز در این سفر افتتاح شد، قرار است تمام قطعات تخصصی تحریمی توسط این کارخانه تولید شود. از مزایای کارخانه تعمیق تولید داخل، ساخت نمونه کاملاً بومی از قطعات مورد نیاز است که این قطعات عمدتاً در صنایع کاغذ و سلولزی کاربرد دارند.


 

تولید چسب سنگ ‌نانو، مناسب برای صنعت ساختمان و بیمارستان

 

محمد مهدی نعمتی، مدیرعامل شرکت مهندسی ایده‌سازان و فناوران جوان چسب سنگ آنتی‌باکتریال نانویی را برای صنعت ساختمان و همچنین بخش بیمارستان مناسب می‌داند که می‌تواند ارزش افزوده قابل توجهی در فضاهای داخل ساختمان ایجاد کند.

مهندس نعمتی می گوید: «تقریباً سالی ۸۰۰ کیلوگرم از این چسب سنگ نانویی آنتی‌باکتریال تولید و به بازار عرضه می‌کنیم. بیشتر مشتریان ما فروشگاه‌های داخل شهر هستند، هر چند سال گذشته از این چسب سنگ‌ها در پروژه‌های مختلفی نظیر اتاق عمل و آزمایشگاه بیمارستان شهید فقیهی شیراز و اتاق عمل و آزمایشگاه بیمارستان حضرت زینب شیراز مورد استفاده قرار گرفت. این چسب سنگ نانو به‌ دلیل ویژگی‌های آنتی‌باکتریالی که دارد مانع از گسترش عفونت در فضای بیمارستانی می‌شود.»

به گفته مهندس نعمتی در تولید این چسب‌ها از نانوذرات اکسید روی استفاده شده است، که این اکسید روی نیز توسط شرکت مهندسی ایده‌سازان و فناوران جوان تولید می‌شود، از این‌رو قیمت تمام شده این محصول تفاوت زیادی با چسب سنگ‌های رایج ندارد و در عین حال از خواص آنتی‌باکتریال نیز برخوردار است.

نعمتی معتقد است که این ویژگی آنتی‌باکتریال بودن در کنار مزیت قیمتی موجب شده تا این محصول مورد توجه بازار قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی ایده‌سازان و فناوران جوان می‌گوید: «گاهی برای رفع نشت آب در کف ساختمان لازم است که کاشی‌ها عوض شوند اما این چسب به کاربر اجازه می‌دهد تا به‌جای تغییر کاشی‌ها، تنها با ایجاد یک پوشش روی سطح، مانع از نشت آب شد.»

نانوپوشش آنتی‌باکتریال موسوم به پلی‌نانوپاک و نانوچسب آنتی‌باکتریال از جمله محصولات شرکت مهندسی ایده‌سازان و فناوران جوان صنعت هستند. نانوچسب آنتی‌باکتریال، که یک محصول دانش‌بنیان است این امکان را به مصرف‌کننده می‌دهد که بتواند بیشتر سطوح مثل چوب، سنگ، شیشه و غیره را در مدت زمانی کوتاه بچسباند و همچنین در کاربردی خاص از این محصول می‌توان به عنوان عایق در سطوح مختلف نظیر استخر، پشت‌بام، سرویس بهداشتی و غیره استفاده نمود. از جمله کاربردهای دیگر این محصول استفاده از آن به‌ عنوان افزودنی به بتون است که سبب آب‌گریزی و عدم ترک خوردن بتون می‌شود این محصول دارای نانوذرات اکسید روی بودن و خاصیت آنتی‌باکتریالی دارد و این خاصیت محصول را در کاربرد به‌عنوان درزگیری بسیار متمایز از سایر محصولات مشابه می‌نماید.


 

واحد تولیدی پودر میکرونیزه درخراسان ‌شمالی ساخته می‌شود

 

معاون امور صنعتی و معدنی سازمان صمت خراسان شمالی از اجرای طرح تولید پودر میکرونیزه در این استان خبر داد و گفت: معادن سنگ آهک، باریت و کلسیت این استان نیازمند جدی راه‌اندازی واحد تولیدی پودر میکرونیزه هستند و این امر سبب شده تا این نوع از مواد معدنی به صورت خام از استان خارج شوند و یا اینکه استخراج نشوند.

علی‌اصغر رضازاده در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه این واحد تولیدی توسط بخش خصوصی در شهرستان راز و جرگلان ساخته می‌شود، اظهار داشت: برای راه‌اندازی این واحد تولیدی، جواز تاسیس صادر و زمین با توافق اداره کل منابع طبیعی استان تحویل سرمایه‌گذار داده شده است.

وی با اشاره به اینکه معادن سنگ آهک، باریت و کلسیت این استان نیازمند جدی راه‌اندازی واحد تولیدی پودر میکرونیزه هستند، افزود: این امر سبب شده تا این نوع از مواد معدنی به صورت خام از استان خارج شوند و یا اینکه استخراج نشوند.

معاون امور صنعتی و معدنی سازمان صمت خراسان شمالی ادامه داد: وجود این واحدهای فرآوری سبب می‌شود تا مواد معدنی استخراج شده به اندازه یک میکرون تبدیل شوند و سپس مواد فرآوری شده در سایر صنایع همچون صنایع شیمیایی مورد استفاده قرار گیرند.


 

 


 

ارسال دیدگاه