0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – پنجشنبه ۲۴ مهر ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

تولید آهن اسفنجی از مرز ۱۵.۵ میلیون تن گذشت

 

بررسی عملکرد ۲۲ واحد تولیدی تابعه ایمیدرو و شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی در نیمه نخست امسال گویای تولید ۱۵ میلیون و ۵۶۸ هزار و ۶۹ تن آهن اسفنجی است که نسبت به دوره مشابه پارسال رشد هشت درصدی را نشان می‌دهد.

بر پایه عملکرد ۲۲ واحد فعال در این بخش، میزان تولید در شهریورماه به رقم دو میلیون و ۶۸۱ هزار و ۱۷۷ تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته افزایش ۱۲ درصدی دارد.

بالاترین میزان رشد عملکرد واحد های مورد بررسی در ۶ ماهه ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، مربوط به فولاد بافت با ۱۰۴ درصد ثبت شد و صبا فولاد نیز در این مدت با افت ۵۵ درصدی بیشترین کاهش را در بین واحد های مورد بررسی داشت.

همچنین بیشترین تولید آهن اسفنجی در دوره مورد بررسی مربوط به فولاد مبارکه (اصفهان) با سه میلیون و ۸۹۲ هزار و ۷۰۸ تن بود که نسبت به دوره مشابه در سال ۹۸ رشد پنج درصدی را نشان می دهد.

علاوه بر این، بیشترین رشد تولید آهن اسفنجی در بین واحدهای مورد بررسی در شهریور ماه امسال مربوط به فولاد نیریز با ۶۵ درصد افزایش بازدهی نسبت به ماه مشابه پارسال بود، همچنین بالاترین میزان کاهش عملکرد در شهریور ماه به صبا فولاد با ۸۱ درصد افت اختصاص داشت.

بیشترین میزان تولید در شهریورماه هم فولاد مبارکه با رقم ۶۵۹ هزار و ۵۵۰ تن ثبت شد که نسبت به شهریور ماه ۹۸ افزایش ۱۸ درصدی دارد.

 

ایران در جایگاه نخست جهان

ایران در بیش از پنج ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی در حالی که با تحریم های تشدید یافته روبرو شد، در رتبه نخست تولید آهن اسفنجی جهان جای گرفت. انجمن جهانی فولاد نیز در این ارتباط گزارش داده بود، ایران در ماه می ۲۰۲۰ توانست با پشت سرگذاشتن هند، رتبه نخست تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم را در اختیار گیرد. علاوه بر این در بیش از پنج ماه سال میلادی، ایران افزون بر ۱۲ میلیون تن آهن اسفنجی تولید کرد در حالی که تولید هند به ۱۱ میلیون تن رسید.

راه اندازی هفت طرح فولادی که هریک در زمینه آهن اسفنجی در دولت های یازدهم و دوازدهم فعال شدند، از مهمترین دلایل افزایش تولید آهن اسفنجی ایران محسوب می شود.

هفت طرح فولاد استانی نی ریز(فارس)، میانه (آذربایجان شرقی)، بافت(کرمان)، شادگان(خوزستان)، سبزوار(خراسان رضوی)، قائنات (خراسان جنوبی) و سپید دشت (چهارمحال و بختیاری) هریک برای ظرفیت ۸۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن طراحی شدند که بخش آهن اسفنجی اغلب این واحد ها اکنون فعال شده اند.

هند، مصر، مکزیک و عربستان به عنوان رقبای تولید کننده آهن اسفنجی به حساب می آیند.



رکورد تولید کاتد مس در نیمه نخست ۹۹ شکست

 

تولید مس کاتد در نیمه نخست امسال به رقم ۱۳۹ هزار و ۸۹۹ تن رسید که نسبت به دوره مشابه پارسال رشد ۶ درصدی دارد. بر پایه اطلاعات شرکت ملی صنایع مس ایران، برنامه پیش‌بینی شده برای ۶ ماهه ابتدایی امسال دستیابی به تولید ۱۳۰ هزار و ۱۵ تن بود که عملکرد این دوره رشد بیش از هشت درصد را نشان می دهد.

 

تولید کاتد و آند مس

تولید کاتد مس در شهریور ماه امسال به رقم ۲۴ هزار و ۱۹۸ تن رسید که نسبت به شهریور ماه پارسال رشد ۱۰ درصدی را ثبت کرد. بر پایه جداول آماری گمرک ایران، ارزش صادرات کاتد مس در پنج ماهه نخست ۹۹ به رقم ۲۶۳ میلیون دلار رسید که بیش از ۷۶ درصد آن به چین اختصاص یافت.

بررسی آمار بخش معدن وصنایع معدنی در دوره پنج ماهه ابتدایی امسال گویای آن است که ۷۴.۳ هزار تن مس و تولیدات پایین دستی به ارزش ۳۳۴.۱ میلیون دلار به بازارهای مربوطه صادر شد. ضمن اینکه در دوره مزبور ۴۰۰ تن مس و تولیدات پایین دستی به ارزش ۴.۸ میلیون دلار هم وارد کشورمان شد.

آمارهای رسمی شرکت ملی صنایع مس ایران گویای آن است که پارسال ۲۵۰ هزار تن کاتد مس تولید شد و برنامه امسال دستیابی به ۲۸۰ هزار تن است.

آمارهای مورد بررسی نشان می دهد که تولید کنسانتره مس در دوره ۶ ماهه ابتدایی امسال به رقم ۵۹۹ هزار و ۶۲۴ تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته افزایش یک درصدی را ثبت کرد. همچنین تولید کنسانتره مس در شهریور ماه برابر با ۱۰۶ هزار و ۶۱۵ تن رسید که نسبت به ماه مشابه پارسال کاهش یک درصدی دارد. برنامه تولید کنسانتره رقم ۵۷۷ هزار و ۵۷۵ تن پیش بینی شده بود که بیش از چهار درصد افزایش عملکرد را نشان می دهد. علاوه براین برای شهریور ماه دستیابی به تولید ۱۰۰ هزار و ۸۴۲ تن کنسانتره پیش بینی شده بود که رشد ۶ درصدی محقق شد.

تولید آند مس نیز در ۶ ماهه ابتدایی ۹۹ به رقم ۱۷۹ هزار و ۵۳۶ تن رسید و در مقایسه با دوره مشابه پارسال افزایش بازدهی ۱۰ درصدی دارد، که بالاترین میزان تولید آند محسوب می شود. برنامه پیش بینی شده برای تولید آند در ۶ ماهه نخست امسال رقم ۱۵۹ هزار و ۶۸۱ تن بود که عملکرد ۱۲ درصد بیشتر است. ضمن اینکه تولید آند مس در شهریور ماه بالغ بر ۳۰ هزار و ۳۰۳ تن ثبت شد که در مقایسه با ماه مشابه پارسال افزایش بازدهی ۳۰ درصدی دارد.

 

استخراج سنگ مس از سرچشمه

استخراج از معدن مس سرچشمه در ۶ ماهه امسال رقم ۴۲ میلیون تن ثبت شد که در مقایسه با برنامه ۳۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تن پیش بینی شده، افزایش بازدهی ۹ درصد دارد. علاوه براین در شهریور ماه کل استخراج از سرچشمه هفت میلیون و ۱۳۵ هزار تن ثبت شد و در مقایسه با برنامه ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن افزایش هشت درصد را ثبت کرد.

 

کل فروش مس

کل فروش شرکت ملی صنایع مس تا پایان شهریورماه امسال ۱۶ هزار و ۱۹۵ میلیارد تومان ثبت شد که نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش ۶۱.۵ درصدی را نشان می دهد. میزان فروش در شهریور ماه ۹۹ رقم چهار هزار و ۲۸۶ میلیارد تومان بود که نسبت به مرداد ۹۸ رشد ۴۷.۵ درصدی دارد که این رقم نیز رکورد جدیدی در فروش ماهانه این شرکت به حساب می آید. تیرماه امسال سعد محمدی مدیرعامل شرکت مس اعلام کرده بود، ذخایر مس ۵۲۸ میلیون تن افزوده شده و در واقع شناسایی ذخایر جدید مس، سبب کسب جایگاه هفتم کشور در این بخش شد. ایران اکنون ۴.۲ درصد از ذخایر جهانی مس را در اختیار دارد.


 

اعطای نشان عالی مدیر سال به مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران

 

در پنجمین اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال، اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان یکی از مدیران برتر سال کشور انتخاب شد.

شورای علمی و سیاستگذاری این اجلاس «نشان عالی مدیر سال» را به اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اهدا کرد.

در این گردهمایی که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و در محل تالار دیپلماتیک وزارت امور خارجه برگزار شد، علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، خداداد غریب پور معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو، عیسی کلانتری معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست، داود دانش جعفری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس شورای سیاست گذاری و برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس کمیته علمی حضور داشتند.

گفتنی است، شرکت ملی مس در شش ماهه نخست سال ۹۹ و تحت مدیریت سعدمحمدی در همه بخش‌های تولیدی (سنگ سولفوری، کنسانتره مس، تولید مس آندی، تولید مس پالایش‌شده و تولید مس محتوی معدنی) موفق به ثبت رکوردهای ویژه شد و از برنامه پیش‌بینی شده سال جلو تر حرکت کرده است؛ به طوری که در تولید کنسانتره مس ۷ درصد، مس آندی ۱۶ درصد، کاتد ۱۴ درصد و مس محتوی معدنی ۵ درصد رشد داشته است. همچنین کل فروش شرکت ملی صنایع مس ایران تا پایان شهریورماه سال جاری به عدد ۱۶ هزار و ۱۹۵ میلیارد تومان رسید که این میزان فروش، رشد ۶۱٫۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است و رکورد ویژه‌ای در حوزه فروش محسوب می‌شود.

یادآور می‌شود، پنجمین اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال در راستای بیانات مقام معظم رهبری به ایجاد نگرش های درست مدیریتی، توانمندسازی نیروی کار و تحقق جهش تولید و با بهره گیری از همکاری دانشگاه ها، سازمان ها، مراکز و موسسات علمی و تحقیقاتی کشور با هدف آگاهی و دستیابی به جدیدترین دستاوردها و یافته های علمی مدیریتی به عنوان بزرگترین رویداد مدیریتی کشور بعدازظهر سه‌ شنبه ۲۲ مهرماه ۱۳۹۹ در تالار دیپلماتیک وزارت امور خارجه تهران برگزار شد.

 


 

 


 

دریافت نشان عالی مدیر سال توسط شرکت فولاد مبارکه

 

سید مهدی نقوی معاون تکنولوژی فولاد مبارکه اصفهان در حاشیه برگزاری پنجمین اجلاس سراسری نشان عالی مدیر سال اظهار کرد: فولاد مبارکه مفتخر شده است امسال نیز نشان عالی مدیر سال را دریافت کند‌.

وی اظهار داشت: طبیعی است که بحث مدیریت و مدل های مدیریتی این مجموعه با پتانسیل‌ها و توان فکری که در بدنه سازمان، مدیریت ارشد، معاونین و مدیران فولادمبارکه وجود دارد، باعث کسب این موفقیت شده است.

نقوی ادامه داد: شرکت فولادمبارکه مزین به سیستم مدیریت مشارکتی و مدیریت همه جانبه بوده و توانسته تمامی مشکلات خود را مدیریت و راهبری کند. همچنین با همراهی تمامی بدنه سازمان در فرآیند تصمیم‌سازی توانسته ابزار مناسبی را برای مدیریت ارشد سازمان ایجاد کرده که بهترین تصمیم ها را اتخاذ کند.


 

اهدا نشان عالی «مدیر سال» به مدیر عامل مجتمع فولاد خراسان

 

در پنجمین اجلاس سراسری، «نشان عالی مدیر سال» به کسری غفوری، مدیر عامل مجتمع فولاد خراسان به عنوان یکی از مدیران برتر سال کشور به پاس خدمات ارزنده درحوزه صنعت فولاد، اعطا شد.

مهم ترین شاخص بررسی عملکرد شرکت ها از سوی کمیته علمی و ارزیابی اجلاس، پایدار سازی کسب و کار بود که مجتمع فولاد خراسان با درایت مدیریت عالی شرکت به عنوان یکی از برترین مجموعه های صنعتی و معدنی کشور و همچنین علاوه بر عملکرد مثبت در حوزه های پایداری کسب و کار، رکورد رشد درآمد ریالی، رکورد رشد عرضه محصولات، ایجاد اشتغال، ایفای رسالت های اجتماعی، افزایش تولید و کسب رکوردهای پیاپی تولید و قرارگرفتن در دریف ۱۰۰ شرکت برتر کشور به ویژه در شرایط تحریم ها و محدودیت های ایجاد شده توسط ویروس کرونا و تعطیلی یک ماهه مجتمع در ابتدای سال موفق به کسب نشان عالی این اجلاس گردید.

این گردهمایی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، معاون آموزش و پژوهش وزیرصمت و رییس کمیته علمی، رییس هیات عامل ایمیدرو، معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس شورای سیاست گذاری، سایر مسئولان کشوری و جمعی از مدیران صنعت و معدن، بعد از ظهر سه‌ شنبه ۲۲ مهرماه ۱۳۹۹ در تالار دیپلماتیک وزارت امور خارجه تهران برگزار شد.


 

صادرات بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری لوازم خانگی

 

رئیس میز لوازم خانگی سازمان توسعه تجارت ایران با تشریح وضعیت واردات و صادرات لوازم خانگی، از صادرات بیش از ۹۹ هزار تن به ارزش ۱۳۹ میلیون دلار از محصولات لوازم خانگی طی ۵ ماه نخست سال‌جاری خبر داد. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، محسن منتظری اظهار کرد: براساس آمار دریافتی از گمرک ایران، طی ۵ ماه نخست سال‌جاری بیش از ۹۹ هزار تن به ارزش ۱۳۹ میلیون دلار طیف متنوع و وسیعی از محصولات لوازم خانگی شامل یخچال و فریزر، کولر آبی، ماشین لباسشویی، آبگرمکن، بخاری، اجاق گاز، تلویزیون، آسیاب و مخلوط‌کن، انواع بادبزن‌های برقی فر و انواع خوراک‌پزها، مبلمان اداری و خانگی، ظروف چینی از انواع سرامیک، چینی، شیشه‌ای و لوازم آشپزخانه به بازارهای هدف از جمله کشورهایی نظیر عراق، افغانستان، عمان، ترکیه، آذربایجان و ایتالیا صادر شده است.

وی افزود: همچنین مجموعه‌ای از سبد کالایی گروه لوازم خانگی به ارزش ۲۴۳ میلیون دلار و به وزن ۲۳٫۵ هزار تن از گمرکات ایران به کشور وارد شده است که عمدتا کالاهای واسطه‌ای این صنعت به شمار می‌آیند.

منتظری درباره برجسته‌ترین دلایل کاهش صادرات گفت: بسته شدن مرز کشورها به دلیل شرایط کرونا، تغییر سیاست‌های بانک مرکزی مبنی بر الزام صادرکنندگان به عراق و افغانستان به برگشت ارز حاصل از صادرات، افزایش تعرفه گمرکی محصولات برقی برای صادرکنندگان ایرانی توسط دولت عراق از ۶ درصد به ۶۰ درصد، کاهش صادرات کولر آبی کشور به دلیل عدم رقابت‌پذیری ایران با تولیدات جدید کولر آبی چین با بدنه پلاستیکی و به تبع آن کاهش تقاضای مصرف‌کننده در بازار عراق به کولرهای آبی ایران، وضع قوانین جدید اتحادیه اروپا درخصوص صادرات آبگرمکن و پکیج مبنی بر الزام نصب قطعه یدکی خروجی اکسیدنیتروژن (لوناکس) در آبگرمکن‌های صادراتی کشورها و تبعیت ایتالیا نسبت به اجرایی شدن این الزام برای خرید قطعه مذکور و نصب آن در آبگرمکن‌های صادراتی به آن کشور، بالا رفتن قیمت تمام شده صادراتی به دلیل مونتاژی بودن بخش قابل‌توجهی از محصولات و نیاز به واردات کالاهای واسطه‌ای با نرخ ارز بالا (نوسانات شدید نرخ ارز) از مشکلاتی است که سبب روند کاهشی صادرات این محصولات شده است.

منتظری اضافه کرد: همچنین ممانعت از واردات محصولات خارجی و جذابیت بیشتر بازار داخل و در نتیجه کاهش صادرات، نگرانی صادرکنندگان از تعهد ارزی(بازگشت ارز حاصل ازصادرات) و به تبع آن احتیاط در انجام صادرات، صادرات محصولات شرکت‌های خوشنام توسط افراد غیرحرفه‎ای و بعضا به‌طور قاچاق و صدمه زدن به برند شرکت‌های ایرانی، عدم ارائه خدمات پس از فروش لوازم خانگی در خارج از کشور، بالا بودن ارزش پایه گمرکی محصولات، نیاز به واردات مواد اولیه مبلمان و… از دیگر دلایل کاهش صادرات طی این مدت هستند.

رئیس میز لوازم خانگی به برگزاری نشست میز لوازم خانگی در تیرماه سال‌جاری و نیز برگزاری جلسه میز مبلمان به‌طور جداگانه در سه نوبت در محل سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان صمت استان قم اشاره کرد و افزود: از موضوعات کلیدی و اساسی که در این جلسات مورد بحث و بررسی قرار گرفت می‌توان به ذکر مواردی از جمله بالا بودن تعرفه واردات چوب به منظور تامین مواد اولیه تولید مبلمان، صدور بخشنامه‌های متعدد درخصوص ارز حاصل از صادرات و در پی آن سردرگمی صادرکنندگان، مشکل ارزش‌گذاری بالای کالای صادراتی در گمرکات کشور، بالا بودن نرخ ارز برای تامین مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای این صنعت از طریق واردات اشاره کرد.

 وی بیان کرد: در این جلسات توجه ویژه به صادرات خدمات پس از فروش لوازم خانگی با توجه به توانمندی تکنیسین‌ها و متخصصان ایرانی، لزوم تخصیص بخش قابل‌توجهی از ارز حاصل از صادرات شرکت‌های تولیدی و صادراتی برای واردات و تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز با توجه به ارزبری بالای تولیدات این صنعت، ضرورت بررسی مجدد و اصلاح ارزش پایه صادراتی اقلام صادراتی لوازم خانگی از سوی گمرک ایران و با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط، لزوم آگاهی تولیدکننده از صادرات محصولاتش توسط تجار و بازرگانان دارای کارت‌های یکبار مصرف و در صورت لزوم اخذ مجوز کتبی از تولیدکننده با هدف جلوگیری از صدمه زدن به برندهای ایرانی و کمک به ماندگاری صرفا صادرکنندگان بنام و معتبر مطرح و درخصوص آن تصمیم‌گیری شد.

منتظری یادآور شد: از دیگر تصمیمات مهم جلسات مذکور می‌توان به تخصیص بخشی از درآمدهای برگزاری نمایشگاه‌های مبلمان به توسعه صادرات از طریق حضور در نمایشگاه بین‌المللی خارجی و اعزام هیات‌های تجاری به کشورهای هدف صادراتی توسط مجریان برگزاری نمایشگاه‌ها، تعدیل تعرفه واردات چوب به منظور تامین مواد اولیه تولید مبلمان از سوی وزارت صمت ، اعلام تعرفه‌های موردنظر استان‌های دارای ظرفیت تولید مبل جهت طرح در توافق‌نامه اتحادیه اقتصادی اوراسیا به سازمان توسعه تجارت ایران و اعلام نیاز استان‌ها درخصوص میزان تولید و وارداتMDF ، یراق‌آلات و فوم و پارچه به سازمان توسعه تجارت ایران اشاره کرد.


 

حرکت فولاد مبارکه به سمت «کارخانه هوشمند»

 

فولاد مبارکه قصد دارد نوآورترین شرکت در عرصه فولاد و سپس در صنایع دیگر باشد و به‌عنوان یک الگو، تبدیل به کارخانه‌ای هوشمند شود.

حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به تولد طرح تحول دیجیتال فولاد مبارکه در مرداد ماه گفت: از جوانان فعال در شرکت‌های استارت‌آپی، دانشمندان و متخصصان در شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری کشور تقاضا داریم در این راه سخت به ما یاری رسانند.

وی عنوان کرد: فولاد مبارکه به لحاظ تجهیزات و منابع مالی در سطحی قرار دارد که می‌تواند پشتیبانی لازم را در این زمینه داشته باشد.  عظیمیان افزود: در واقع ما منابع ارزی و ریالی را در این زمینه صرف خواهیم کرد تا در زمان مناسب این طرح به اجرا برسد.

وی گفت: این طرح یک طرح جسورانه بوده و هم اکنون در حال اجرایی شدن است و ما از همه سازمان‌ها و بخش‌هایی همچون معاونت علمی فناوری ریاست‌جمهوری، صندوق شکوفایی و شرکت ایریسا تشکر می‌کنیم که در این مسیر به یاری ما آمدند.

مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: طبق همین برنامه اگر بتوانیم در ابتدای سال ۱۴۰۴، از ۴۰۰ شرکت فعلی که در این طرح هستند با نیمی از آنها قرارداد ببندیم و انبوهی از شرکت‌های استارت‌آپی داشته باشیم، این موفقیت را جشن خواهیم گرفت‌.

رسول سرائیان مدیرعامل شرکت ایریسا نیز در رویداد «ریورس پیچ ۳» مرکز نوآوری تحول دیجیتال در صنعت فولاد گفت: با توجه به چالش‌های صنعت فولاد در عرصه رقابت، هزینه، تنوع محصول و مسیری که مشتریان ما داشتند، در نهایت باعث شد تا فولاد مبارکه به سمت سفری برای هوشمندسازی برود.

به گفته وی، طرح تحول دیجیتال توسط شرکت ایریسا طراحی و ۶ مرداد اجرایی شده است و ما در این مسیر فراز و فرودهای زیادی خواهیم داشت. به گفته مدیرعامل شرکت ایریسا در واقع این حرکت در راستای انقلاب چهارم صنعتی بوده و فولاد مبارکه نیز در این مسیر گام برداشته است. در طرح تحول دیجیتال چند شعار تعریف شده است. نخست فولاد هوشمند از سنگ تا رنگ است. به این شکل که سنگ آهن از معدن استخراج شده و بعد از طی مراحل مختلف تولید، تبدیل به ورق گالوانیزه شده و در صنعت ساختمان و لوازم خانگی استفاده می‌شود. در واقع این زنجیره ارزش را در بازه زمانی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۴ خواهیم داشت و تا سال ۱۴۰۴ فولاد مبارکه به یک فولاد هوشمند تبدیل می‌شود.

وی تصریح کرد: چالش‌هایی مانند روندهای بین‌المللی صنعت، همچنین فرآیندهای نوظهور برای فولادمبارکه تعریف شده تا در سال ۱۴۰۴ فولاد مبارکه به یک کارخانه هوشمند تبدیل شود.

سرائیان اظهار کرد: در این طرح یکی از بهترین مباحثی که دیده شده نقش‌آفرینی و بهره‌وری از شرکت‌های دانش‌بنیان است. همچنین به جهت امنیت اجرایی این طرح، مرکز نوآوری تحول دیجیتال در فولاد مبارکه که استارت راه‌اندازی آن زده شده به‌عنوان یکی از پشتوانه‌های اصلی در فولاد مبارکه به‌شمار می‌آید.

وی گفت: امروز اولین رویداد در زمینه تحول دیجیتال برگزار شده است و ما نیازمند همکاری دانشجویان و شرکت‌های استارت‌آپی هستیم. مدیرعامل شرکت ایریسا افزود: طرح تحول دیجیتال فولاد مبارکه اقدامی نیست که ما به تنهایی بتوانیم از عهده آن برآییم؛‌ بلکه نیازمند استفاده از دانش‌های موجود در این زمینه هستیم‌. حدود سه ماه وقت گذاشته شده و هفت چالش و مساله اصلی مشخص شده است.

به گفته وی، تحلیل بهره‌وری خطوط در تولیدی فولاد مبارکه با استفاده از ابزار هوش مصنوعی، اندازه‌گیری ضخامت نسوز پاتیل در حالت گرم، نمونه طراحی و ساخت دوقلوی دیجیتال در فولاد مبارکه است، لجستیک هوشمند، امنیت کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در حوزه ‌siem، ایجاد پلت فرم به‌منظور ارتقای امنیت و شفافیت در فرآیند خرید فولاد مبارکه با استفاده از فناوری بلاک، چالش‌های اصلی ما هستند.

سرائیان گفت: ۱۶ آبان دریافت پیش‌پروپوزال‌ها خواهد بود. همچنین اول آذر ارزیابی خواهند شد و هفته آخر آذر بازدید حضوری از فولاد مبارکه خواهیم داشت و بعد از آن تا پانزدهم دی‌ماه، پروپوزال‌ها نهایی خواهد شد و ارزیابی انتخاب‌ اولویت‌های همکاری در اول بهمن انجام و در نهایت مذاکرات و توافق و عقد قرارداد صورت می‌گیرد. به گفته وی، انتقال فناوری و مالکیت فکری همچنین سرمایه‌گذاری و حمایت مالی در تولید و توسعه محصول از جمله مدل‌های اصلی همکاری با شرکت‌های استارت‌آپی است. یک رویداد دیگر در همین زمینه در بهمن یا اسفند امسال برگزار خواهد شد و ما سال را با دو رویداد به پایان خواهیم برد‌.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

با حضور معاون اقتصادی رئیس جمهور و وزیر صمت؛ جلسه مشورتی شورای سیاست‌گذاری فولاد برگزار شد

 

جلسه مشورتی شورای سیاست‌گذاری فولاد با حضور علیرضا رزم‌حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور، محمد فروزنده مشاور رئیس جمهور و مدیران شرکت‌های حوزه فولاد برگزار شد.

در این جلسه روند قیمت گذاری و نحوه ساماندهی بازار فولاد و همچنین شرایط تامین فولاد در صنایع پایین دستی، مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه، اعمال نظر متخصصان، تشکل‌های بخش‌خصوصی و فعالان حوزه فولاد را در روند تصمیم‌گیری‌ها، سیاست جامع وزارت صمت عنوان کرد. علیرضا رزم‌حسینی تصریح کرد: متناسب با ظرفیت های تولیدی کشور، شرایط تامین نیاز صنایع پایین دستی به فولاد در اولویت قرار می گیرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت هم افزایی همه بخش‌های عامل در تنظیم بازار فولاد افزود: آمار افزایشی تولیدات زنجیره فولاد در نیمه اول سال ۹۹، می‌تواند در تامین نیاز صنایع پایین دستی موثر واقع شود.


 

استفاده از نانوسیلیس ایرانی در صنعت ریخته‌گری

 

مدیرعامل شرکت صنایع نانوسیلیس ایساتیس از رسوخ فناوری نانوسیلیس این شرکت در صنعت ریخته‌گیری خبر داد. به گفته وی استفاده از این نانومواد به ارتقاء کیفیت قالب‌ها در صنعت ریخته‌گری کمک شایانی می‌کند.

وحید اسلامی نصرت آبادی، مدیرعامل شرکت صنایع نانوسیلیس ایساتیس با اشاره به تولید و فروش ماهانه ۱۰ تن نانوسیلیس، می‌گوید: «بیشترین  کاربرد نانوسیلیس‌های تولیدی ما در صنعت کاشی و سرامیک است. برای توسعه بازار، از ابتدای سال وارد صنعت ریخته‌گری شدیم و در حال حاضر بخشی از نانوسیلیس تولیدی شرکت صنایع نانوسیلیس ایساتیس در این صنعت استفاده می‌شود.»

مهندس اسلامی می‌گوید: «استفاده از نانوسیلیس در صنعت ریخته‌گری موجب بهبود خواص مکانیکی قالب‌ها شده و شکاف و ترک مویرگی را در قالب‌ها به حداقل می‌رساند و در نتیجه استحکام قالب افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. ما به‌تازگی محصول خود را به صنعت ریخته‌گری عرضه‌کرده‌ایم و امیدوارم در آینده نزدیک سهم بیشتری در این بازار پیدا کنیم.»

مدیرعامل شرکت صنایع نانوسیلیس ایساتیس از تداوم استقبال صنعت کاشی و سرامیک از نانوسیلیس این شرکت خبر داد و گفت: «در صنعت کاشی و سرامیک، نانوسیلیس برای ایجاد زیبایی بصری به محصولات اضافه می‌شوند. در کاشی‌های نانوپولیش استفاده از نانوسیلس موجب بروز خواص ضدلک و براقی در محصولات می‌شود. در سال‌های گذشته با شرکت‌های معتبری نظیر کاشی مهسرام و کاشی تبریز وارد همکاری شدیم و نانوسیلیس را برای استفاده در محصولات این شرکت‌ها عرضه کرده‌ایم و امسال نیز کاشی الوند و کاشی سینا به جمع مشتریان ما پیوسته‌اند.»

به اعتقاد ایشان دو مزیت مهم موجب رسوخ نانوسیلیس این شرکت در صنعت کاشی و سرامیک شده است. مزیت اول نانوسیلیس ایساتیس این است که امکان فرموله کردن این محصول توسط این شرکت برای صنایع مختلف وجود دارد. در واقع برحسب شرایط و نیاز هر تولیدکننده، ایساتیس می‌تواند فرمولاسیون نانوسیلیس را تغییر داده و متناسب با درخواست مشتری محصول را ارائه کند. این در حالی است که محصولات مشابه خارجی این امکان را ندارند بنابراین تولیدکننده نمی‌تواند تغییری در نانوسیلیس‌های خریداری شده از خارج دهد، دانش فنی نانومحصولات ایساتیس این امکان را می‌دهد تا به‌صورت سفارشی برای مشتریان محصول تولید کند. دومین مزیت ایساتیس قیمت کم و کارایی بالای نانومحصولات است که موجب رقابت‌پذیر شدن ایساتیس در بازار شده است.


 

انجام بیش از ۲۶ هزار متر حفاری اکتشافی توسط ایمپاسکو در ۶ ماهه نخست سال

 

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، در ۲ حوزه سنگ آهن و پلی متال، ۲۶ هزار و ۳۸ متر حفاری اکتشافی انجام داد.

همچنین، طی ۶ ماهه نخست سال جاری، ۱۱ هزار و ۸۰ هکتار نقشه زمین شناسی در حوزه پلی متال تهیه شد. گردآوری و اعتبارسنجی نقشه های زمین شناسی، برداشت مغناطیس سنجی و حفر ترانشه در حوزه های پلی متال و سنگ آهن، از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط ایمپاسکو در نیمه نخست امسال است.

دریافت ۶ فقره پروانه اکتشاف در حوزه های سنگ آهن و پلی متال در استان های کرمان و اصفهان و همچنین، دریافت گواهی کشف به نام معدن سرب چاه‌خربزه به میزان ۱۱۰ هزار تن ماده معدنی سرب و روی، از دیگر اقدامات شاخص شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران طی ۶ ماهه نخست سال جاری است.


 

زیست بوم صنایع خلاق ۱۰۰۰ تایی شد

 

تعداد شرکت‌های خلاق به هزار رسید. همزمان با این اتفاق تابستان سال جاری بود که فراخوان جشن هزاره شرکت های خلاق و جشنواره خلاق برتر منتشر شد. رویدادی که انتخاب و تقدیر از شرکت‌های خلاق برتر و استارتاپ‌های صنایع خلاق موفق و تجلیل از شتابدهنده‌ها و مراکز نوآوری را هدف قرار داده است.

پرویز کرمی رییس شورای سیاستگذاری «جشن هزار شرکت خلاق» گفت: در کنار توجه به شکل گیری شرکت‌های دانش بنیان و توسعه آنها، معاونت علمی توسعه بخشی دیگری از شرکت‌ها که عمدتا در صنایع خلاق، فرهنگی و خدمات نوین مبتنی بر فضای دیجیتال فعال هستند را نیز پیگیری می‌کند.

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: از آنجا که ظرفیت بالایی میان این شرکت‌ها برای کارآفرینی و رونق اقتصادی وجود دارد، بنابراین گسترش فعالیت آنها موضوع مهمی است. در همین راستا برای تشویق شرکت‌های خلاق و گسترش فعالیت آنها «جشن هزار شرکت خلاق» برگزار می‌شود.

دبیر ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری همچنین بیان کرد: از زمان انتشار فراخوان تاکنون ۱۳۳ شرکت خلاق، ۳۵ استارتاپ و ۳ شتابدهنده فعال در صنایع خلاق در این رویداد ثبت نام کرده اند.

کرمی با اشاره به اینکه ارزیابی طرح‌ها و فرم های ارسالی متقاضیان توسط داوران آغاز شده است، گفت: با توجه به شرایط موجود کشور از نظر شیوع گسترده ویروس کرونا، زمان برگزاری اختتامیه با حضور مسئولان کشوری و برگزیدگان نهایی جشنواره اعلام می‌شود.

به گفته رییس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علاوه بر بخش‌های مسابقه‌ای و رقابتی، وبینارها و کارگاه‌های آموزشی مختلفی نیز در حاشیه این جشن سراسری برگزار شده است تا آخرین تحولات و پیشرفت‌های حوزه فناوری‌های نرم را به شرکت‌کنندگان آموزش دهند و مشاوره‌های لازم در این بخش عرضه شود.

رئیس شورای سیاستگذاری «جشن هزاره شرکت خلاق» در ادامه گفت: این رویداد به دنبال شناسایی شرکت‌های خلاق دارای محصولات برتر است تا با اختصاص بسته‌های حمایتی به آنها فعالیت آنها را گسترش دهد. در این صورت قرار گرفتن در مسیر تجاریسازی ایده‌ها و طرح‌ها برای آنها آسان‌تر می‌شود.

مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری  با اشاره به تنوع موضوعی ۱۰۰۰ شرکت خلاق ثبت شده در برنامه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق، افزود: از هزار شرکت خلاق ثبت شده ۵۱۹ شرکت مربوط به حوزه کسب و کارهای دیجیتال و فضای مجازی است. همچنین ۱۳۳ شرکت در حوزه بازی، اسباب بازی و سرگرمی، ۸۸ شرکت در حوزه صنایع دستی، گردشگری ومیراث فرهنگی، ۹۴ شرکت در صنایع دیداری و شنیداری، ۲۰ شرکت در یادگیری، چاپ و نشر و ۵۷ شرکت در حوزه طراحی و معماری مشغول فعالیت هستند. همچنین ۴۱ شرکت نیز در حوزه گیاهات دارویی و طب سنتی، ۷ شرکت در حوزه هنرهای تجسمی و نمایشی، ۲۶ شرکت در خدمات زیرساختی صنایع خلاق و ۱۵ شرکت  سایر صنایع خلاق و فرهنگی فعالیت می‌کنند.


 


ارسال دیدگاه