0
02126246958

گزیده اخبار و رویدادهای مهم صنعت و معدن – شنبه ۱۹ مهر ۹۹

عصر مواد در نظر دارد با جمع آوری و گلچین مهم ترین و جالب توجه ترین اخبار و رویدادهای صنعت، معدن و حوزه های فعالیت مهندسان مواد و متالورژی، مکانیک، معدن، شیمی و نانو، آن ها را در قالب یک بسته خبری ویژه به صورت روزانه تقدیم مخاطبان و کاربران محترم نماید.


 

حادثه شکستگی استک کائوپر کوره بلند ذوب آهن اصفهان هیچ گونه تلفات جانی نداشت

 

مهرداد تولائیان معاون بهره برداری شرکت ذوب آهن در خصوص حادثه روز گذشته شرکت ذوب آهن اصفهان، اظهار کرد: استک کائوپر کوره بلند شماره ۲ ذوب‌آهن اصفهان بر اثر فرسودگی روز گذشته (جمعه ۱۸مهرماه) دچار شکستگی شد.

وی با بیان اینکه این حادثه خوشبختانه هیچ گونه آسیب انسانی نداشت، تاکید کرد: از سوی دیگر شکستگی استک کائوپر تاثیری بر خط تولید ندارد و روند تولید در دو کوره بلند این شرکت طبق برنامه در حال انجام است. وی افزود: بازسازی استک کائوپرهای کوره بلند شماره ۲ ذوب آهن آغاز شده و به زودی این تجهیز وارد مدار تولید می‌شود.

معاون بهره برداری شرکت ذوب‌آهن یادآور شد: این تجهیز در سال ۵۶ ساخته شده و از سال ۶۲ همزمان با راه اندازی کوره بلند شماره ۲ در حال فعالیت است این اتفاق به دلیل طولانی بودن عمر سازه است.

ذوب‌آهن اصفهان دارای سه کوره بلند است که در حال حاضر کوره های بلند شماره ۲ و ۳ در مدار تولید است و کوره بلند شماره یک نیز به طور کامل بازسازی شده و به زودی به خط تولید می‌پیوندد. تولید این شرکت در سال گذشته ۲ میلیون و ۵۲۷ هزار تن بود و در صورت فعالیت با هر سه کوره، ظرفیت تولید این شرکت تا ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن قابل افزایش است.



دستیابی به دانش فنی و بومی سازی مبدل حرارتی نورد گرم در فولاد مبارکه

 

مبدل حرارتی نورد گرم فولاد مبارکه که یکی از تجهیزات مهم و استراتژیک این واحد به شمار میرود، به یاری خداوند و با همت مسئولین و کارکنان کارگاه اسکلت فلزی تعمیرگاه مرکزی و شرکت پیمانکاری فرآفن، طراحی و بومی سازی شد.

تکنسین آماده‌سازی کارگاه اسکلت فلزی و مسئول این پروژه ضمن اعلام این خبر در تشریح مختصات این تجهیز گفت: این مبدل حرارتی که وظیفۀ خنک‌کاری روغن تجهیزات نورد گرم را بر عهده دارد، ۵ متر طول و بیش از ۳ هزار کیلوگرم وزن دارد.

مصطفی شفیعیون در خصوص اهمیت بومی‌سازی مبدل حرارتی نورد گرم گفت: به‌دلیل نیاز مبرم ناحیه، زمان‌بر بودن تعمیر و بازسازی و انحصار ساخت، بومی‌سازی این تجهیز در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه با توجه به شناخت توانایی موجود در شرکت و ظرفیت‌های لازم در پیمانکاران داخلی، کارِ نظارت، برنامه‌ریزی و ساخت در اسرع وقت و در کارگاه اسکلت فلزی انجام شد.

وی در تشریح این فرایند ادامه داد: مبدل حرارتی نورد گرم با ترکیبی از فولادهای با استحکام بالا و ضدزنگ در ابتدا مراحل تهیۀ نقشه‌های کارگاهی، ساخت قطعات مختلف، مونتاژ و انجام تست‌های غیرمخرب در طی مراحل ساخت و نهایتا انجام تست هیدرواستاتیک به‌منظور اطمینان از عدم نشتی را براساس شاخص تعیین‌شده پشت سر گذاشت و در ادامه عملیات کنترل کیفی و رنگ‌آمیزی و در نهایت کنترل نهایی روی آن انجام شد و سپس تحویل نورد گرم گردید.

مسئول این پروژه با تاکید بر اینکه ساخت هریک از مبدل‌های حرارتی نورد گرم حدود ۱۰ میلیارد ریال برای فولاد مبارکه صرفه‌جویی اقتصادی به همراه دارد، از مدیریت و کارکنان واحدهای تعمیرگاه مرکزی، کارگاه اسکلت فلزی، نورد گرم، تعمیرات ناحیۀ نورد گرم و شرکت پیمانکاری فرآفن که در اجرای این پروژه همکاری کردند، قدردانی نمود.


 

 


 

وزیر صنعت از واگذاری شرکت‌های آذرآب، هپکو و واگن پارس خبر داد

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دولت به دنبال واسپاری آذرآب، هپکو و واگن پارس بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی است. علیرضا رزم‌حسینی در نشست پیگیری مشکلات شرکت‌های آذرآب، هپکو و واگن پارس که با حضور استاندار مرکزی و نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: هپکو، آذرآب و واگن پارس مجموعه کارخانجات استراتژیکی برای کشور هستند که متأسفانه با مشکلات عدیده مدیریتی در چند سال اخیر روبه رو بوده‌اند.

وی با بیان اینکه این ۳ شرکت مهم باید به مجموعه‌های توانمندی که توانایی مدیریت آنها را دارند، واگذار شوند، گفت: مسئولان دولت مجدانه خواهان پیگیری و رفع مشکلات این سه مجموعه مهم و فعال شدن آنها هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه رفع موانع تولید را در دستور کار داریم، تصریح کرد: فعال کردن واحدهای راکد و رفع موانع تولید را به عنوان یکی از اولویت برنامه‌ها به مجلس ارائه داده و بر همین محور نیز حرکت می‌کنیم که حل مشکلات این سه کارخانه نیز در همین راستا است.

رزم حسینی با اعلام اینکه مشکلات این شرکت‌ها قابل حل است، اضافه کرد: افزایش اشتغال و تثبیت مدیریتی با واسپاری این مجموعه‌ها به شرکت‌های توانمند و ورود سرمایه گذاری جدید محقق خواهد شد.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت تعامل و هماهنگی دستگاه‌های ذیربط در امر فعال شدن این سه شرکت بزرگ، گفت: مجموعه‌های بزرگ کشور همانند قرارگاه خاتم الانبیا اگر آمادگی لازم برای فعال کردن این شرکت‌ها را دارند، پای کار بیایند و با این شرکت‌ها وارد انعقاد قراردادهای همکاری شوند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از سازمان‌های توسعه‌ای مانند ایمیدرو و ای درو نیز خواست تا قراردادهای تازه‌ای با این شرکت‌ها منعقد کنند.


 

افزایش ۷۱ درصدی تولید شمش آلومینیوم در ۶ ماهه اول سال ۹۹

 

میزان تولید شمش آلومینیوم کشور طی نیمه نخست امسال، ۷۱ درصد رشد یافت. این رقم بیشترین میزان رشد بین تولیدات معدنی و صنایع معدنی بوده است. به گزارش ماین نیوز، ۵ شرکت تولیدکننده آلومینیوم از ابتدای فروردین تا پایان شهریور، ۲۱۱ هزار و ۷۷۹ تن شمش تولیدکردند. این رقم در مدت مشابه سال گذشته، ۱۲۳ هزار و ۵۷۶ تن بود. از این میزان، شرکت های «ایرالکو» ۹۵ هزار و ۷۲۳ تن، «هرمزآل» ۴۵ هزار و ۴۴۴ تن، «المهدی» ۳۳ هزار و ۹۸۸ تن، «سالکو» ۲۵ هزار و ۳۹۷ تن و «آلومینای ایران» ۱۱ هزار و ۲۲۷ تن تولید کردند.

میزان تولید شهریور نیز با ۸۴ درصد افزایش نسبت به میزان تولید مدت مشابه سال گذشته (۱۹ هزار و ۹۸۳ تن)، به ۳۶ هزار و ۸۶۶ تن رسید.

شرکت آلومینای ایران طی ۶ ماهه نخست امسال، ۱۲۱ هزار و ۶۹۱ تن پودر آلومینا تولید کرد. این رقم در مقایسه با میزان تولید مدت مشابه سال گذشته (۱۱۶ هزار و ۸۸۳ تن)، ۴ درصد افزایش یافت.


 

آغاز راه اندازی تست سرد طرح کنسانتره فولاد شرق کاوه

 

قائم مقام ایمیدرو اعلام کرد: راه اندازی تست سرد طرح تولید کنسانتره شرکت فولاد شرق کاوه در سنگان آغاز شده است. عباس نعیمی در نشست پایش عملکرد سرمایه گذاران سنگان با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر، طرح تولید کنسانتره شرکت فولاد شرق کاوه در سنگان ۸۳ درصد پیشرفت دارد.

وی افزود: زیرساخت ها همچون اجرای خط انتقال برق و جاده دسترسی در حال انجام است. طبق پیش بینی، از ماه دی، راه اندازی گرم آغاز شده و در ماه بهمن مورد بهره برداری قرار می گیرد.

بنا به این گزارش، ظرفیت طرح تولید کنسانتره شرکت فولاد شرق کاوه در سنگان سالانه ۲٫۵ میلیون تن است که برای آن، حدود ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری صورت گرفته است.


 

تولید ۱۸ هزار تن گلوله فولادی برای خط تولید مجتمع مس سرچشمه و سونگون

 

«احمد احمدی»، مدیرعامل شرکت آلیاژکار اصفهان با قدردانی از زحمات اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت مس در حمایت از شرکت‌های تابعه صنعت مس و با بیان اینکه گفت: این شرکت با هدف تامین گلوله‌های آسیاب معادن مس سرچشمه و سونگون تاسیس شد و عمده محصولات این شرکت گلوله فولادی از جنس ۷۰Cr2 بوده و در سایزهای ۶۰ و ۸۰ و ۱۰۰ میلی متر که مورد مصرف اکثر معادن مس، سرب و روی، سنگ آهن و طلا و … می باشد تولید می‌شود.

وی افزود: سالیانه حدود ۱۸ هزار تن گلوله فولادی به مجتمع های مس سرچشمه و سونگون ارسال می‌شود.

احمدی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر تلاش شده تا این شرکت در بازار صنایع معدنی دیگر نیز حضور یابد، گفت: طی سال‌های گذشته با ورود سایر رقبا به بازار گلوله، این شرکت جهت استفاده از ظرفیت تولید خود علاوه بر تأمین نیاز شرکت مس تلاش کرد با ورود به بازار در سایر معادن ظرفیت خود را تکمیل کند به طوری که در این راستا موفق به تولید سالانه حدود ۸ هزار تن گلوله به معادن دیگر شده است.

وی با بیان اینکه این روند در سال ۹۹ سرعت بیشتری گرفته است، اظهار داشت: خط مشی این شرکت بهبود مستمر کالا و رضایت مندی مشتری است.

مدیرعامل شرکت آلیاژکار اظهار داشت: تلاش کرده‌ایم بر اساس نوسانات شدید بازار آهن در زمان مناسب اقدام به تولید و خرید و فروش کنیم و از سوی دیگر با راه‌اندازی خط نورد گرم توانسته‌ایم بخشی از نیاز خود به میلگرد و مواد اولیه را نیز تأمین نماییم.

احمدی افزود: خوشبختانه به رغم نوسانات بازار، بودجه تعریف شده و مصوب شده این شرکت برای سال ۹۹ در شش‌ماهه نخست سال محقق شده است.

 


کاربران محترم وب سایت عصر مواد می توانند اخبار و رویدادهای مهم کسب و کار صنعتی و معدنی خود را از طریق آدرس ایمیل عصر مواد به نشانی info@asremavad.com و یا برگه تماس با ما برای عصر مواد بفرستند تا به صورت رایگان در بین گزیده اخبار مهم صنعت و معدن منتشر شود.

 

طلسم تولید گندله در بافق شکسته شد

 

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق گفت: تست مرحله اول راه اندازی کارخانه گندله سازی پنج میلیون تنی سه چاهون بافق با موفقیت انجام شد. رضا فلاح در حاشیه آغاز مرحله اول کارخانه گندله سازی سه چاهون بافق افزود: با راه اندازی این مرحله در ۲۱ روز آینده محصول گندله پخته شده را دریافت می‌کنیم.طلسم تولید گندله در بافق شکسته شد.

وی با اشاره به اینکه این کارخانه با ظرفیت پنج میلیون تن در سال تولید گندله برای واحد‌های مستقیم طراحی شده است، اظهار داشت: روزانه حدود ۱۰ میلیارد تومان و تقریبا ماهیانه ۳۰۰میلیارد تومان این کارخانه سودآوری دارد.

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق تأکید کرد: با راه اندازی کامل این کارخانه ۷۸۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار می‌شوند.  فلاح با بیان اینکه در گام بعدی احداث کارخانه جوار معدنی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: محصول تولید شده، گندله ۹ تا ۱۶ میلیمتر است که برای کارخانه احیا مستقیم فولاد بکارگیری می‌شود.


 

انجام موفقیت‌آمیز عملیات پیش‌راه‌اندازی گندله‌سازی گهرزمین

 

عملیات پیش‌راه‌اندازی پروژه گندله‌سازی شرکت سنگ آهن گهرزمین صبح امروز با حضور علی‌اکبر پوریانی مدیرعامل، رحیمیان قائم‌مقام، گلسرخی مدیر مجتمع، حسن امین‌زاده مدیر پروژه گندله‌سازی، جمعی از اعضای هیات مدیره و مدیران شرکت در محل این پروژه با موفقیت انجام شد.

در این عملیات، پیش‌راه‌اندازی کلیه تجهیزات پروژه گندله‌سازی اعم از فن‌ها، روشن شدن مشعل‌های کوره، نوار نقاله‌ها، بخش میکسینگ و تجهیزات تصفیه خانه با موفقیت تست شد و به مرحله اجرا رسید.

در این مراسم پوریانی با اشاره به اهمیت سال جهش تولید، این پروژه را برگ زرینی از افتخارات جمهوری اسلامی دانست و افزود: با بهره‌برداری نهایی از این پروژه که در روزهای آتی رقم خواهد خورد، ۵۰۰ نفر نیرو بطور مستقیم و ۱۲۰۰ نفر نیرو بطور غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.


 

ارتقای كیفیت كلاف های گرم ویژه سطح نمایان خودرو (MB)

 

با همکاری کارکنان ناحیۀ نورد گرم فولاد مبارکه، کیفیت عیوب کلاف های گرم ویژه رویۀ خودرو با کیفیت سطح ویژۀ MB به میزان قابل توجهی افزایش یافت. 

رئیس کنترل کیفی نورد گرم فولاد مبارکه ضمن اعلام این مطلب تصریح کرد: محصولات با کیفیت سطح MB دارای بهترین سطح کیفی است و در زنجیرۀ تولید آن شامل تختال، کلاف گرم و کلاف سرد، سخت‌گیرانه‌ترین استانداردهای بازرسی توسط تیم کنترل کیفی مستقر در نواحی بر روی آن اعمال می‌گردد، به‌نحوی‌که در فرایند تولید در هر ناحیه، مقداری از این محصولات ارزشمند با عنوان غیرقابل‌قبول از سفارش جدا می‌شود.

مسعود مهدیه نجف‌آبادی افزود: در ناحیۀ نورد گرم با پیگیری و مشارکت همکاران، دسته‌ای از عیوب با عنوان پوستۀ ناشی از نورد گرم، شامل پوستۀ نقطه‌ای و زیگزاگی، بر روی محصولات MB با گرید DC04 کاهش یافته و میزان محصول غیرقابل‌قبول از ۰٫۷ درصد تا مردادماه سال جاری به صفر درصد در شهریورماه ۱۳۹۹ رسیده است.

وی با اشاره به وجود استانداردهای ویژه جهت بازرسی این محصولات در نورد گرم گفت: بازرسی کیفیت سطح محصول به‌طور چشمی و به کمک تجهیز بازرسی اتوماتیک سطح (پارسی‌تک) بر روی کلیه این محصولات به‌صورت آنلاین، تأکید بر افزایش کیفیت این محصولات در ناحیه، بازتاب سریع بازرسی در حین تولید و تعیین سریع و دقیق موقعیت عیب احتمالی و اعلام شدت و مقدار آن‌ از مهم‌ترین اقدامات در این زمینه است.

همچنین اعمال استانداردهای تولید شامل برنامۀ نوردی خاص MB، بازرسی ویژۀ کلیۀ تجهیزات پوسته‌زدایی قبل و حین تولید و رفع کوچک‌ترین اشکالات این تجهیزات، تعویض کلیۀ غلتک‌های کاری خط قبل از تولید و کنترل ویژۀ کوره‌های پیش گرم جهت زمان ماندگاری رژیم حرارتی بهینه و ریتم تولید، افزایش بازرسی‌های چشمی در محل بازرسی کلاف بازکن توسط بازرسان کنترل کیفی، اصلاحات دقیق تجهیزات، تهیه و تعویض نازل‌های پوسته‌زدا، نظارت دقیق بر اجرای استانداردها و حضور نفرات تأثیرگذار در زمان تولید بخش دیگری از این اقدامات است.

رئیس کنترل کیفی نورد گرم در پایان ضمن قدردانی از حمایت‌های مدیریت ناحیه و تلاش کارکنان تولید، تعمیرات، بازرسی، پشتیبانی و کنترل کیفی که در ارتقای سطح کیفی محصول سهیم بودند، اظهار امیدواری کرد این روند تا دست‌یابی به بالاترین سطح کیفی محصولات شرکت ادامه یابد.


 

تعمیر گیربکس توربین‌های بادی سایت منجیل، برای اولین بار

 

عضو هیئت مدیره شرکت صبا نیرو گفت: برای اولین بار، تعمیر چهار گیربکس توربین‌های بادی سایت منجیل در شرکت صبا نیرو با موفقیت انجام شد و تعمیرات تعدادی دیگر نیز در دستور کار قرار دارد. 

اکبر ذوالقدر اظهار داشت: شرکت صبا نیرو علاوه بر طراحی و تولید توربین‌های بادی بر اساس قراردادهای منعقده، در راستای توسعه سبد محصولات و خدمات خود، تعمیرات و نگهداری توربین ها در نیروگاه‌های بادی را نیز عهده‌دار شده و در همین خصوص تعمیرات بخش‌های مختلفی از توربین‌های بادی را به انجام می‌رساند.

وی افزود: در همین راستا، ۱۴ عدد گیربکس توربین‌های بادی نیروگاه منجیل جهت انجام تعمیرات به شرکت صبا نیرو ارسال شده است و بر اساس توانمندی متخصصین این شرکت تعمیرات لازم در خصوص چهار دستگاه گیربکس انجام و پس از تست‌های مرتبط، به کارفرما تحویل شد و ۱۰ عدد گیربکس دیگر در نوبت تعمیرات قرار دارند.

ذوالقدر عنوان کرد: عملیات تعمیرات از طریق باز شدن پوسته‌ها، خارج کردن قطعات داخلی و آسیب دیده، رفع عیوب مختلف اعم از شکستگی یا خوردگی قطعات و بیرینگ‌ها توسط تیم فنی انجام و تست چرخ دنده‌ها، تعویض تجهیزات استاندارد آسیب دیده با قطعات نو و مونتاژ و تست نهایی انجام پذیرفت و پس از بسته‌بندی به نیروگاه بادی منجیل ارسال شد.


 


ارسال دیدگاه