0
02126246958

کله زنی پیچ سر شش گوش با پرس فورج + ویدیو

در این نوشته شما می توانید ویدیویی از کله زنی پیچ سر شش گوش با پرس فورج را از وب سایت عصر مواد مشاهده بفرمایید. 

 


 

ویدیو:

نام ویدئو به فارسی: کله زنی پیچ سر شش گوش با پرس فورج

نام ویدئو به انگلیسی (در یوتیوب): 

زمان ویدئو: ۱ دقیقه و ۲۱ ثانیه

فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۴۸۰ و ۷۲۰

زبان: بدون کلام

دوبله:

زیرنویس: –

مشاهده ویدیو:

 

 

لینک مشاهده و دانلود از آپارات:

 

حجم: ۶٫۱۶ مگابایت (کیفیت ۴۸۰) و ۱۲٫۳۳ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

 

توضیحات:

 

کله زنی (heading) یک نوع فرایند فورج (upset fotging) است که در آن سر پیچ ها، پرچ ها و میخ ها در قالب ها با استفاده از جریان مومسانی فلز شکل داده می شود. برای این منظور، از مفتول استفاده می شود که سر آن در قالب فشرده می شود و در نتیجه ی آن، قطر سر افزایش می یابد و فرم کله گی پیچ در آن ایجاد می شود. در فرایند کله زنی، فلز در محدوده پلاستیک خود داخل قالب سیلان می کند. در کله زنی سرد این عمل بدون اعمال درجه حرارت انجام می گیرد، ولی در کله زنی گرم، فلز قبلاً گرم می شود تا قابلیت چکش خواری آن بالا برود. در هر حال، هر دو روش با اصولی مشابه هم انجام می گیرد. بیشتر تولید کنندگان روش سرد را ترجیح می دهند. 

 

 

فرایند کله زنی

 

در کله زنی سرد و گرم به مقدار قابل ملاحظه ای از ضایعات تولید در ساخت قطعات کوچک از قبیل پیچ و مهره، میخ پرچ و غیره جلوگیری می شود. قطعات به صورت سرد یا گرم و با سرعت زیاد با ماشین های کله زنی شکل می گیرند. این روش ها از روش های ماشین کاری و حدیده کردن مقرون به صرفه تر هستند.

كله زنی گرم از لحاظ طراحی و کار مشابه کله زنی سرد می باشد. اغلب کله زن های گرم از نوع قلب بازشونده هستند که معمولاً چندین شیار روی سطوح جفت شونده آن ها وجود دارد. در حین ضربات قطعه از یک شیار به شیار دیگر منتقل می شود. با توجه به نوع کار، کله زن های گرم می توانند به طور مداوم و یا متناوب کار کنند. این دستگاه ها معمولاً برای کارهایی با قطر بزرگ تر نسبت به نوع سرد به کار می روند.

معمول ترین مواد خام برای کله زن های گرم، میلگردهای صاف هستند. می توان تمام طول میلگرد را پیشگرم کرد و یا آن را به طول مورد نظر قطع و تنها قسمتی از سر را که می بایستی شکل بگیرد گرم کرده و سپس آن ها را به طور دستی و یا اتوماتیک به داخل دستگاه هدایت کرد.

درجه حرارت مواد خام در کله زنی گرم با توجه به نوع مواد و مقدار شکل گیری آن تعیین می شود. میلگردهای فولادی تا رنگ قرمز روشن گرم می شوند. برای گرم کردن میلگردها از کوره های گازسوز و يا نفت سوز و همچنین از کوره های الکتریکی با استفاده از روش های مقاومتی و یا القایی استفاده می شود. در صورتی که نیاز به گرم کردن تمام طول قطعه باشد کوره می بایستی به قدر کافی بزرگ باشد تا چندین میلگرد را در یک زمان در خود جای دهد. میلگرد از یک طرف وارد کوره شده و قطعه حرارت دیده از طرف دیگر وارد ماشین می شود.

وقتی تنها نیاز به گرم کردن انتهای قطعه باشد، کوره باید سوراخ ها و یا شکاف هایی در کنار خود داشته باشد تا قطعات در داخل این سوراخ ها و شکاف ها قرار گیرند و بعد از گرفتن گرمای کافی وارد ماشین شوند.

در گرم کردن مقاومتی، کار در اندازه مناسب بریده شده و بین دو الکترود که جریان از آن می گذرد قرار می گیرد تا به حد کافی گرم شود. در گرم کردن القایی نیز، قطعات را در میان یک سیم پیچ که از آن جریان می گذرد، قرار می دهند تا جریان القایی به وجود آمده باعث گرم شدن سریع قطعه کار شود.

 

عمل کله زنی سرد و گرم در ماشین های خاص مشابه پرس های افقی صورت می گیرد. عملیات معمول در این ماشین ها شامل تغذیه اتوماتیک مفتول از یک کلاف، تنظیم به وسیله غلطک های تنظیم کننده، قطع آن به اندازه مناسب و انتقال به وسیله انگشت مکانیکی به داخل قالب می باشد. هر قطعه به گونه ای داخل قالب می رود که مقداری از آن بیرون می ماند. سر و آچارخور پیچ در قسمت بیرونی توسط چکش ها با یک و یا دو ضربه شکل گرفته و سپس به طور اتوماتیک بیرون پرتاب می شوند. تمام این عملیات با سرعت بسیار زیادی انجام می گیرد.

قطعاتی که نیاز به شکل های متفاوت با تلرانس های دقیق دارند، در كله زنی سرد و به وسیله پرس های سنگین و بزرگ با سرعت زیاد تولید می شوند. متعلقات این ماشین ها از قبیل غلتک های تنظیم کننده، تیغه برش، سنبه بیرون انداز در هر زمان به آسانی قابل تعویض می باشند. این ماشین ها دارای مدل های سیکل کوتاه و بلند هستند. مدل سیكل كوتاه تاکید در سرعت داشته و مدل های سیکل بلند توانایی قالب های دو ضربه ای را دارند.

مواد خام در این روش معمولاً به صورت میلگرد و یا کلاف است که در درجه حرارت محیط وارد ماشین می شود. ماشین های کله زن به واسطه تعداد ضرباتی که به هر قطعه می زنند، نوع قالب و شکل قطعه بریده شده انواع متفاوتی دارند.

اغلب ماشین های کله زنی یک ضربه ای و یا دو ضربه ای هستند. در سیستم های تک ضربه ای، چکش یا پرس کله زن تنها یک ضربه می زند و در ماشین های دو ضربه ای و سه ضربه ای این عمل دو و یا سه بار صورت می گیرد و هرکدام از ضربه ها توسط چکش خاصی زده می شود. در ماشین های سه ضربه ای، ضربه پرس اول یک یقه نیمه مخروطی روی مفتول ایجاد می کند (پرس یقه زنی)، ضربه پرس دوم یقه ایجاد شده را گرد می کند (پرس گرد زنی) و علائم سطحی پیچ مثل استاندارد، گرید و نام تولید کننده را روی کله حک می کند. ضربه سوم پرس، برشی بوده و پخی گرد را از بغل بریده و شکل سر لازم را برای پیچ به وجود می آورد.

 

برای کسب اطلاعات کامل در خصوص ساخت پیچ به روش کله زنی و رزوه زنی غلتکی، نوشته زیر از عصر مواد پیشنهاد می شود:

توضیح کامل تکنولوژی تولید پیچ به روش فورج (کله زنی) و رزوه زنی غلتکی

 

 

 

برخی نوشته های مرتبط در عصر مواد:


 

ارسال دیدگاه