0
02126246958

ویدیویی از نحوه انجام سختی سنجی به روش راکول C

در این ویدیو شما می توانید نحوه تست و اندازه گیری سختی فلزات به روش سختی سنجی راکول C را از وب سایت عصر مواد تماشا بفرمایید:

 

 

ویدیو:

 


نام ویدئو به فارسی: سختی سنجی به روش راکول C

 


نام ویدئو به انگلیسی (در یوتیوب):

 


زمان ویدئو: ۲ دقیقه و ۲۲ ثانیه

 


فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۴۸۰ و ۷۲۰

 


زبان: انگلیسی

 


زیرنویس:

 


دوبله:

 


اختصاصی عصر مواد:  –

 


مشاهده ویدیو:

 

 

 

 

 

لینک دانلود از آپارات:

حجم:  ۴٫۷۲ مگابایت (کیفیت ۴۸۰) و ۸٫۸۷ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

توضیحات:

 

به میزان مقاومت یک ماده در برابر یک جسم فرورونده سختی می‌گویند. جسم فرورونده باعث تغییر شکل دائمی یا پلاستیکی در سطح نمونه می‌شود و مقدار فرورفتگی معیاری از سختی ماده است، به‌ گونه‌ای که هر چقدر فرورفتگی بیشتر باشد سختی نمونه کمتر است. اگر چه روش‌های سختی سنجی دیگری همچون خراش دو ماده بر روی یکدیگر نیز وجود دارد که برای مقایسه سختی دو کانی معدنی با یکدیگر استفاده می‌شود، با این‌ حال روش پذیرفته ‌شده در دنیای علم و مهندسی مواد روش فرورونده است. با اینکه داده‌های حاصل از سختی سنجی به ‌طور مستقیم در طراحی قابل‌ استفاده نیستند اما می‌توانند اطلاعات مهمی از استحکام‌های تسلیم و کششی، مقاومت سایشی، داکتیلیتی، کیفیت قطعه تولیدی، استکام خستگی، فازها و ناهمگنی‌های موجود و عمر کاری قطعه فراهم نمایند، به‌ گونه‌ای که در بعضی از مواد همچون فولادهای ساده کربنی، فلزات شیشه‌ای یا آمورف و تعدادی از مواد سرامیکی روابطی برای تبدیل میزان سختی به پارامترهایی چون استحکام به دست آمده است. علاوه بر این در جایی که به دلیل محدودیت ابعادی نمونه امکان تست کشش وجود نداشته باشد، سختی سنجی بهترین گزینه است. بسیار جالب‌ توجه است که در سال‌های اخیر چندین تحقیق در زمینه‌ی شبیه‌سازی فرایندهای سختی سنجی با روش المان محدود انجام گرفته است که می‌تواند به شناخت بیشتر و بهینه‌سازی این فرایندها کمک کند. سختی سنجی می‌تواند در مقیاس‌های ماکرو، میکرو و نانو انجام شود. روش‌های برینل، راکول و ویکرز از جمله انواع سختی سنجی در مقیاس ماکرو هستند. همچنین از روش های سختی سنجی در مقیاس میکرو می توان به روش های ویکرز و نوپ اشاره کرد.

 

 

 

 

سختی سنجی به روش راکول متداول ترین روش سختی سنجی در آمریکا است. دلیل پذیرش عمومی این آزمایش، سرعت بالا، احتمال پایین بروز خطا از طرف اپراتور، قابلیت تشخیص تغییرات کوچک سختی در فولاد سخت شده و همچنین کوچک بودن اندازه فرورفتگی است. بنابراین قطعات عملیات حرارتی شده را می­ توان بدون صدمه دیدن سختی سنجی کرد. در این آزمایش عمق فرورفتگی تحت بار ثابت، به عنوان مقیاسی برای سختی در نظر گرفته می­ شود.

 

 

 

نمایی از دستگاه سختس سنجی راکول و چگونگی ساز و کار آن

 

 

برای انجام این آزمون، ابتدا یک نیروی اولیه به سطح قطعه اعمال می شود. این بار اعمالی، نیاز به آماده سازی سطح را به حداقل رسانده و تمایل به ایجاد فرورفتگی یا برآمدگی توسط سنبه را كم می­ كند. سپس بار اصلی وارد شده و عمق فرورفتگی به طور خودكار ثبت می شود. این آزمون که معمولاً برای اندازه ­گیری سختی فلزات نسبتاً سخت مورد استفاده قرار می ­گیرد، به سه روش انجام می ­شود:

 

  • راکول A : نیروی ۶۰ کیلوگرم را اعمال می کند.
  • راکول B : نیروی ۱۰۰ کیلوگرم را اعمال می کند.
  • راکول C : نیروی ۱۵۰ کیلوگرم را اعمال می کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

مطالب مرتبط:

 

 

 

ارسال دیدگاه