0
02126246958

قالبگیری ماسه به روش CO2 برای ریخته گری فلزات – ویدیوی اختصاصی عصر مواد

در این ویدیو شما می توانید قالب گیری ماسه به روش CO2 را از عصر مواد تماشا بفرمایید. توضیحات مربوط به موضوع ویدیو هم در ادامه آن تقدیم علاقمندان می شود.

 

 

ویدیو:

 

 

نام ویدئو به فارسی:  قالب گیری ماسه به روش CO2 برای ریخته گری فلزات

 


نام ویدئو به انگلیسی (در یوتیوب): CO2 Mold Casting Process

 


زمان ویدئو: ۴ دقیقه و ۵۱ ثانیه

 


فرمت ویدئو: MP4 با کیفیت ۷۲۰

 


زبان: بدون کلام

 


زیرنویس:

 


دوبله:

 


اختصاصی عصر مواد: ویدیو توسط عصر مواد تهیه و منتشر شده است.

 


مشاهده ویدیو:

 

 

 

لینک دانلود از آپارات:

حجم: ۳۸٫۲۷ مگابایت (کیفیت ۴۸۰) و ۷۸٫۹۴ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

لینک دانلود از یوتیوب:

حجم: ۷۸٫۷۹ مگابایت (کیفیت ۷۲۰)

 

 

 

 

 

 

 

 

توضیحات:

 

ریخته گری در قالب ماسه ای:

 

ریخته‌گری یکی از هنرهای باستانی و قدیمی ترین روش‌های تولید مواد فلزی به شکل های دلخواه است. اساس این روش به این صورت است فلزات را ذوب کرده، آن را در یک قالبی می ریزند. سپس اجازه می‌دهند تا منجمد شود و شکل فضای خالی قالب را به خود بگیرد. در نهایت قطعه منجمد شده را از درون قالب خارج می کنند. اکثر مواد فلزی همچون آلیاژهای پایه آهنی، برنز، برنج، آلومینیوم، منیزیم، روی، قلع، طلا و فلزات گرانبها و غیره قابلیت ریخته‌گری دارند. روش سنتی ولی پرکاربرد ریخته ‌گری فلزات، ریخته‌گری آن ها در قالب‌ های ماسه ‌ای بوده و هزاران سال است که مورد استفاده قرار می گیرد.

 

در فرایندهای ریخته گری، در کنار قطعه­ ی ریخته، قالب، مدل، ماهیچه، سیستم راهگاهی و تغذیه ها، اساس ریخته گری را تشکیل می دهند. قالب محفظه ای است که شکل قطعه در داخل آن ایجاد شده است. مذاب فلزات و آلیاژها را داخل فضای خالی این محفظه هدایت می کنند. قالب به نحو مطلوبی از مذاب محافظت می کند تا بتواند سرد و به شکل فضای خالی قالب یا همان شکل قطعه منجمد شود. سپس قطعه ی جامد را از قالب جدا می کنند و به این ترتیب یک قطعه ریختگی در درون یک قالب متولد می شود. روش ریخته‌گری با توجه به نوع قالبی که در فرایند مورد استفاده قرار می‌گیرد در دو گروه قالب‌های مصرف شدنی یا موقت و قالب‌های مصرف نشدنی یا دائمی دسته بندی می‌شود. قالب‌های مصرف شدنی مانند قالب ماسه‌ای و قالب‌های سرامیکی به قالب هایی گفته می شود که پس از ساخت، تنها یک بار می توانند برای ریخته گری استفاده شوند و پس از آن تخریب می شوند تا قطعه را خارج کنند. قالب‌های مصرف نشدنی مانند قالب های قالب فلزی هم به قالب هایی گفته می شود که می توانند به صورت طولانی مدت و یا به اصطلاح دائمی بدون اینکه پس از هر بار ریخته گری تخریب شوند مورد استفاده قرار بگیرند. قالب های دائمی معمولاً از فولاد، چدن و یا برنز ساخته می شوند.

 

به ‌طور خلاصه، ریخته‌گری در قالب ماسه ای به ترتیب مراحل زیر انجام می‌گیرد:

 

  • قراردادن یک مدل (دارای شکل قطعه) بر روی یک صفحه و داخل یک محفظه (به این محفظه درجه می گویند)
  • ریختن ماسه داخل درجه و روی مدل
  • فشردن ماسه در اطراف مدل به منظور ایجاد اثری پایدار از آن در روی ماسه
  • تعبیه و ایجاد یک مسیر مذاب رسانی به داخل قالب (که به آن سیستم راهگاهی می گویند)
  • در آوردن مدل و سیستم راهگاهی
  • در صورت استفاده از ماهیچه، قرار دادن ماهیچه در قسمت های مورد نظر از فضای خالی قالب
  • جفت کردن لنگه های درجه (تای رو و تای زیر) روی هم و کامل شدن قالب ماسه ای
  • مذاب ریزی با پرکردن حفره قالب با فلز مذاب
  • سرد و منجمد شدن مذاب در داخل قالب
  • متلاشی کردن قالب ماسه ای و تخلیه قطعه ریختگی

 

 

 

جزء اصلی در مخلوط ماسه ی قالب گیری، ماسه است. ماسه، ذرات ریز معدنی با قطر ۰٫۵ تا ۲ میلیمتر است. ماسه ‌های مورد استفاده در فرایند ریختگی انواع مختلفی دارد که می ‌توان آن ‌ها را از نظر نحوه تهیه و دسترسی،‌ شکل ظاهری و ترکیب شیمیایی تقسیم‌بندی نمود.

 

اگر علاقمندید اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید پیشنهاد می کنم نوشته زیر از عصر مواد را ببینید:

 

 

 

 

یکی از روش های ساخت قالب ماسه ای، استفاده از چسب سیلیکاتی و گاز کربنیک یا دی اکسید کربن (CO2) در مخلوط ماسه است. به این نوع قالب که برای سخت شدن ذرات ماسه سیلیسی در آن از چسب سیلیکات سدیم (آب شیشه) و گاز CO2 استفاده می شود، ماسه CO2 گفته می شود. این روش از روش های بسیار متداول در صنعت ریخته گری ایران برای قالب گیری و ماهیچه گیری است. اساس کار به این صورت است که در مرحله ی آماده سازی مخلوط ماسه برای قالب گیری، چسب سیلیکات سدیم یا آب شیشه به مقدار مشخص به ماسه سیلیسی اضافه می شود. سپس گاز CO2 به درون این مخلوط تزریق شده و با واکنش انجام گرفته درون قالب، ماسه سخت می شود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ماسه CO2 هم مطلب زیر از عصر مواد را پیشنهاد می کنم:

 

 

 

 

 

 

 

ارسال دیدگاه