اگر شیار یا برجستگی با شکل و زوایای معین را به صورت مارپیچ حول محوری استوانه ای یا مخروطی ایجاد کنیم در صورتی که روی سطح خارجی قطعه باشد یک پیچ و در صورتی که در سطح داخلی قطعه باشد یک مهره تولید می شود. پیچ ها در صنعت وسیله اتصال و حرکت هستند. آن ها برای حرکت و انتقال نیرو و همچنین بستن و اتصال موقت قطعات به کار می روند. پیچ ها از پر مصرف ترین اجزای غیر دائم ماشین ها هستند.
پیچ و مهره را در صنعت به دو روش براده برداری (ماشینکاری) و بدون براده برداری تولید می کنند. در روش براده برداری شیار دندانه پیچ و رزوه مهره با تراشیدن یا کاهش ماده ایجاد می شود. ساخت پیچ و مهره با ماشین تراش، حدیده کاری دستی و ماشینی برای ساخت پیچ و قلاویزکاری دستی و ماشینی برای ساخت مهره از این نوع روش ساخت پیچ و مهره است. در روش بدون براده برداری، شیار دندانه پیچ و رزوه مهره به وسیله نیروی فشاری ابزار روی سطح قطعه ایجاد می شود. کله زنی سرد و گرم یا تولید شیار و رزوه به روش غلتکی (نورد) از این نوع روش ساخت پیچ و مهره است.
ست حدیده و قلاویز
در سلسله محتواهای منتشره در عصر مواد با عنوان “فرایندهای ماشینکاری به صورت ساده و کاربردی” هدف آن است که فرایندها و روش های مختلف ماشینکاری به صورت ساده و کاربردی معرفی شود. در این فایل، ساخت پیچ و مهره به روش حدیده کاری و قلاویزکاری دستی و ماشینی به صورت ساده، مختصر و کاربردی توضیح داده شده است. محتوای این فایل شامل موارد زیر به زبان فارسی و تصاویر رنگی است:
- مفهوم پیچ و مهره
- انواع پیچ و مهره و مشخصات آن ها
- حدیده کاری دستی
- حدیده کاری با ماشین تراش
- قلاویزکاری کاری دستی
- مهره تراشی با قلاویز به وسیله ماشین تراش
دریافت فایل PDF “فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – ساخت پیچ و مهره به روش حدیده کاری و قلاویزکاری دستی و ماشینی” از عصر مواد
فکر کنم مطالب زیر از عصر مواد هم به کارتان بیاید:
فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – تراشکاری و فرم های مختلف قطعه تراشی
فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – تراشکاری CNC
فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی-فرزکاری، انواع ماشین فرز، اجزا و متعلقات آن
فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – سنگ زنی تخت
فرایندهای ماشینکاری به زبان ساده و کاربردی – پیچ تراشی
درباره تلرانس ها و انطباقات بیشتر بدانیم – قسمت اول
درباره تلرانس ها و انطباقات بیشتر بدانیم – قسمت دوم
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.