به گزارش وب سایت عصر مواد، اردشیر سعدمحمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران در شماره ۴۹۲۹ روزنامه دنیای اقتصاد (چاپ ۹۹/۶/۱۸) نوشت:
بر پایه نظرات و پیش بینی های کارشناسان حوزه اقتصادی و تحلیلگران بینالمللی، آینده صنعت مس به دلیل نقش استراتژیکی که در حوزه توسعه و پیریزی اقتصاد سبز دارد و همچنین دارا بودن روند افزایشی تقاضا به عنوان مهم ترین عامل برای تداوم یک صنعت، درخشان است. نبود جایگزین مناسب برای مس، افزایش مصرف کشورهای دنیا به ویژه چین، آمریکا و آلمان (مصرف بیش از ۶۰ درصد مس دنیا)، استراتژی اقتصادهای بزرگ دنیا به ویژه کشورهای چین و آمریکا مبنی بر بازسازی زیرساخت ها و تقویت عوامل بنیادی از جمله مصارف الکتریکال، فرودگاه ها، صنایع هوایی و فضایی، حرکت دنیا به سمت پیریزی اقتصاد سبز و به تبع آن تولید خودروهای برقی و کشف ذخایر جدید مس در دنیا از مهم ترین عوامل بنیادی برای ترسیم چشم اندازی سودآور در صنایع مس دنیا در آینده کوتاه مدت و میان مدت است.
در حقیقت، به خاطر همین عوامل است که اتحادیه اروپا در بخش صنعت و معدن استراتژی برای سرمایه گذاری های سودآور طی ۱۰ سال آینده تدوین کرده است که در آن ۲۰ عنصر و ماده جهت سرمایه گذاری مشخص و اولویت بندی کرده و خوشبختانه در این استراتژی مس جزو یکی از پرسودترین عناصر است؛ چرا که تا سال ۲۰۳۰ در حدود، ۵٫۲ میلیون تن به تقاضای جهانی مس افزوده خواهد شد. افزون بر این عوامل، بررسی صورت های مالی شرکت های بزرگ معدنی دنیا در دو سال گذشته نشان دهنده آن است که ۹۹ درصد شرکت های معدنی تولید کننده مس سودآوری داشته و این نشان دهنده این واقعیت است که هیچ صنعت استراتژیکی مانند مس سوددهی مطمئن برای سرمایهگذاری را ندارد. نگاهی کلی به همه این عوامل نشان دهنده بیرقیب بودن صنعت مس برای سرمایهگذاری است.
در این راستا، شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان بزرگ ترین و تنها متولی تولید مس در طول ۱۴ سالی که وارد بازار سرمایه ایران شده است به یکی از پربازده ترین صنایع بورسی تبدیل شده است، به طوری که طی این بازه زمانی بازدهی مثبت ۱۶۰۷ درصد برای سهامدارانش داشته است. در حال حاضر ارزش سهام مس در بازار بیش از ۳۳۸ هزار میلیارد تومان رسیده است که در مقایسه با سال گذشته ارزش آن ۴ برابر شده است و استقبال فعالان بازار سرمایه از سهام مس نشان دهنده اطمینان خاطر سهامداران از آینده روشن این صنعت بزرگ و سودآور است که با تعریف طرح های توسعه همپای اقتصاد جهانی به دنبال کسب سهم بیشتری از تولید جهانی مس است.
با عنایت به این موضوع، شرکت مس با تعریف بیش از ۱۸ طرح توسعه ای اهداف بزرگی را در افق ۱۴۰۲ دنبال می کند و با دانش تخصصی که در برخی از حوزه های مختلف همچون تغلیظ کسب کرده است، به راحتی میتواند ظرف ۴ سال آینده تولید خود را افزایش چشمگیری دهد. خبر خوب برای سهامداران مس در کوتاه مدت وارد شدن دو طرح درآلو و دره زار به چرخه تولید صنعت مس است که حداقل ۵ هزار میلیارد تومان به درآمد شرکت مس می افزاید.
در پایان باید به این نکته مهم اشاره کنم که امروز شرکت مس در حوزه اقتصادی نقش حیاتی را دنبال می کند و در برنامه ریزی های کلان به عنوان پیشران موتور اقتصادی کشور مطرح شده است. از این رو متولیان صنعت مس به عنوان سربازان و خادمان این نظام، تمام تلاش خود را برای ثبت بهترین عملکرد تولیدی، فروش و توسعه در سال جهش تولید و سال های آینده خواهند داشت تا با تحقق برنامه های توسعه ای در صنعتی سودآور و اشتغال زا گام های بزرگی را برای اعتلای کشور عزیزمان ایران برداریم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.