نویسنده مطلب: مهدی نقویان – وب سایت عصر مواد
از پیچیدگی و طرح های پیچیده فراری باشید
طرح ها و ایده های خود را بسیار ساده، بدیهی و همه فهم مطرح کنید و از پیچیده کردن آن ها بپرهیزید.
طرح های پیچیده را به سادگی کنار بگذارید و از پیچیدگی فرار کنید.
مغزتان را با چیزهای پیچیده درگیر نسازید. به دنبال طرح ها و ایده های ساده و ملموس باشید.
هر آن چیزی که اثباتش مستلزم تجزیه و تحلیل های پیچیده باشد را فراموش کنید و از هر آن چیزی که در برداشت ذهنی دیگران نمی گنجد اجتناب کنید.
به دنبال راهکارهای ساده باشید، راهکارهایی که از بس ساده اند، همه بگویند: “این که خیلی ساده بود، چرا به فکر خودم نرسید”.
طرح های ساده و ملموس، قابلیت پذیرش بیشتری دارند و با راهکارهای ساده به سادگی قابل اجرا هستند. در حالی که طرح های پیچیده، در بطن خود آشفتگی، سردرگمی و گنگی به همراه دارند، ذهن ها را به سمت انتخاب راهکارهای پیچیده می برند، ابهام می آفریند، تصمیم گیری را سخت می کنند و در نهایت همه را گیچ و سردرگم می سازند.
هنری دیتردینگ مدیر شرکت نفت رویال داچ می گوید: “هر زمان که با قضیه و یا مبحثی تجاری روبرو می شوم، بعد از تفکر و تعمق در آن، اگر نتوانم آن را ساده کنم، به حال خودش رها می کنم”.
شاید از سادگی بترسید و نگران باشید که اگر طرح ها و ایده های خود را ساده کنید و ساده، کوتاه و واضح حرف بزنید یا بنویسید، دیگران فکر کنند که شما ساده لوح هستید، یا کودن و کم سواد هستید و یا قدرت درک و فهم پایینی دارید. همه این فکرها و تحقیرها ممکن است شما را به چالش بکشد ولی اجازه ندهید احساس احمق به نظر رسیدن و ساده لوح بودن شما را درگیر کند و از پا در بیاورد. به این فکر کنید که با ساده کردن یک مساله ی پیچیده، افراد را راحت می کنید تا بدون زیاد فکر کردن تصمیم بگیرند.
از قدرت چیزهای کم، کوچک و ساده غافل نباشید.
بروس بارتون نویسنده و سیاستمدار آمریکایی می گوید: “گاه که به عواقب عظیم ناشی از چیزهای کوچک می اندیشم، به این نتیجه می رسم که اصولاً هیچ چیز حقیری وجود ندارد”.
گمان نکنید که قدرت و ایجاد تفاوت تنها در امور بزرگ، طرح ها و ایده های بزرگ، تصمیمات، انتخاب ها و اقدامات بزرگ است، بلکه چیزهای کوچک، ساده و به ظاهر ناچیز و کم اهمیتی وجود دارند که اگر هوشمندانه و در طول زمان به صورت مستمر اجرا شوند، قادر هستند با انرژی کمتر همان تفاوت ها را ایجاد کنند.
این امور کوچک و ساده با این که بدیهی، جلوی چشم و دمِ دست هستند ولی کمتر کسی به آن ها اهمیت می دهد و از قدرت آن ها باخبر است. حال اگر شما به ارزش آن ها پی ببرید، آن ها را دست کم نگیرید و شروع به انجام مستمر آن ها بکنید، اثر مرکب و تجمیع شده ی این چیزهای کوچک، شما را شگفت زده خواهد کرد و شما قادر خواهید بود کارهایی را به سرانجام برسانید که هرگز فرصت نمی کردید با گام های بزرگ به سرانجام برسانید.
چیزهای کوچک، ایده های کوچک، تصمیمات کوچک، قدم های کوچک، زمان های کوچک، کمی بهتر شدن، کمی متفاوت بودن، کمی تغییر کردن، کمی بیشتر وقت گذاشتن، کمی زودتر بیدار شدن، کمی زودتر شروع کردن و … تفاوت های بزرگی ایجاد می کند. پس، از قدرت این “کمی” ها و این “کوچک” ها غافل نباشید.
آیا اسبی که تنها با اختلاف یک وجب، فاتح مسابقه می شود ولی پولی ده برابر بیش تر از اسب دوم جایزه می گیرد، ده برابر سریع تر دویده است؟ قطعاً نه، مطمئن باشید که فقط کمی بهتر بوده است.
آیا کارشناسی که پنج برابر یک کارشناس دیگر حقوق می گیرد، پنج برابر بهتر از اوست؟ قطعاً نه، مطمئن باشید که فقط کمی بهتر است.
سعی کنید با یک سری امور و چیزهای کوچک، کمی بهتر شوید تا چند برابر دیگران نتیجه بگیرید.
مطالب مرتبط:
چگونه در شغل خود موفق باشیم؟ ۱۶ اصل کمتر گفته شده برای موفقیت شغلی – قسمت اول
چگونه در شغل خود موفق باشیم؟ ۱۶ اصل کمتر گفته شده برای موفقیت شغلی – قسمت دوم
چگونه در شغل خود موفق باشیم؟ ۱۶ اصل کمتر گفته شده برای موفقیت شغلی – قسمت سوم
با ناتمام گذاشتن یک کار، ذهنتان را درگیر نگه ندارید! – آشنایی با اثر زیگارنیک
۵ عادت طلایی برای موفقیت در سال جدید
۱۰ درسی که از یک میلیاردر آموختم
اگر تاکنون کتاب “پدر پول دار پدر بی پول” را نخوانده اید، خلاصه آن را در ۸ جمله بدانید
۱۰ درس مدیریتی که از شما کارآفرینی خارقالعاده میسازد
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.