این نوشته از آقای دکتر پرویز دوامی از اساتید بنام مهندسی متالورژی، چهره ماندگار کشوری و دارای نشان درجه یک دانش تقدیم کاربران محترم عصر مواد می شود.
چکیده:
این واقعیتی است که علم و دانش مهندسی در عصر حاضر هر ۱۰ سال دو برابر میشود. این تحول حاصل پیدایش و کاربرد فناوری های نوین است که چرخه عمر تولید محصولات جدید را کاهش داده، قیمت آن ها را پایین آورده و کاربری آن ها را افزایش داده است. همچنین دانسته شده است که دانشجویان رشته مهندسی نمیتوانند در یک دوره ی چهارساله به تمام دانش، تجربه و الزامات حرفه ی مهندسی آشنا شوند، حتی شالوده مهندسی در طی سالیان گذشته دچار تحول و دگرگونی شده است. دانشآموخته مهندسی دانشگاه ها به این واقعیت رسیده است که تنها راه ایفای وظایف مهندسی و برخورد مسئولانه با حرفه مهندسی به آموزش های مادامالعمری نیاز دارد و مهم ترین وظیفه دانشکده مهندسی چگونگی فرایند یاددهی به دانشجویان خود است. از طرف دیگر هنگامی که یک مهندس جوان به کار مشغول میشود از تفاوت های بین دو محیط دانشگاهی و کاری خود شگفتزده میشود. برای آنکه در کار خود، که آن هم با تحولات زیادی روبهرو است، موفق شود، نیاز به آموزههای مهمی علاوه بر آموخته های دوران تحصیل خود دارد. در این مقاله این آموزهها مورد بررسی قرار گرفته است. برای آن که مهندسان جوان بتوانند در آغاز ورود به شغل مهندسی و ادامه این راه موفقیت های لازم را به دست آورند، توجه و به کار بستن این نکات ضروری است.
مقدمه:
هنگامی که یک مهندس جوان به کاری مشغول می شود از ناتوانی های خود در مقایسه با یک مهندس با تجربه آگاه شده و فضای کسب و کار را بسیار پیچیده تر از دوران دانشجویی می بیند. راه حل بسیاری از مسائلی را که با آن ها روبرو می شود نمی داند زیرا در دوران دانشجویی آن ها را نیاموخته است. این واقعیتی قابل درک است زیرا طول زمان آموزش او در دانشگاه نسبتاً کوتاه بوده و فضا و ماموریت های صنعت و دانشگاه با یکدیگر بسیار متفاوت است. این مقاله برچند اصل حیاتی مهندسی تاکید دارد که معمولاً مهندسان در جریان کار و پس از دانش آموختگی با آن ها آشنا می شوند. بی توجهی به هر یک از این اصول می تواند عملکرد مهندسان را با شکست مواجه سازد.
یک مهندس موفق فردی است که با قوانین و مسائل کسب و کار آشنا باشد و آن ها را در فعالیت های روزمره خود مورد استفاده قرار دهد، فردی مقاوم در برابر مشکلات است، او قادر به حل مسائل چند رشته ای است و می تواند با افراد و فرهنگ های متفاوت کار کند، با تفاوت های بین صنعت و دانشگاه آشنا بوده و قادر به تمیز آن ها از یکدیگر است. دانایی لازم از ارزش ها و فرهنگ یک شرکت یا سازمان خاصی را دارد، آمادگی پذیرش ایده ها از هر کس یا هر مکانی را دارد، مستحکم و تسلیم ناپذیر است، از حداکثر توان خود برای موفقیت مدیر خود استفاده می کند، دانشگاه و جامعه مهندسی خود را همواره حمایت کرده و از کار خود لذت می برد و مهم تر آن که کار خود را مدیریت می کند.
من در طول زندگی حرفه ای خود در دانشگاه و در صنعت و چند مرکز تحقیقاتی با مهندسان و کارآموزان صنعتی بسیاری کار کرده ام و همواره به آن ها اطمینان داده ام شغلی را که انتخاب کرده اند، در آینده رضایت آنان را جلب خواهد کرد و با موفقیت های شغلی خوبی روبرو خواهند بود.
معمولاً پرسش این افراد آن است که چگونه می توانند در حرفه خود موفق باشند. من آرزو می کردم که یک معادله ریاضی را به آنان پیشنهاد کنم که حل آن بتواند موفقیت های شغلی آنان را تضمین کند. قطعا چنین معادله ای وجود ندارد. به هر حال برای آنکه مهندسان جوان در طی دوران کار بتوانند همواره موفق باشند لازم است اصولی را رعایت کنند. قطعاً با رعایت این اصول زندگی حرفه ای موفقی خواهند داشت.
متن کامل این نوشته را می توانید با دریافت فایل زیر از عصر مواد مطالعه بفرمایید:
دانشگاه های مهندسی چه چیزهایی را یاد نمی دهند؟
فرمت: PDF
حجم: ۱٫۳۹ مگابایت
تعداد صفحه: ۲۳
لینک دانلود:
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.