0
02126246958

تبریک روز مهندس با نوشتاری متفاوت

پنجم اسفند ماه هر سال را به یاد دانشمند بزرگ ایران خواجه نصیرالدین طوسی، روز مهندسی نام گذاشته اند. در ابتدای این نوشتار، این روز را بر همه ی مهندسان زحمتکش ایرانی، دانشجویان رشته های مهندسی، فعالان عرصه صنعت و مهندسی و مخاطبان محترم وب سایت عصر مواد تبریک عرض می کنم. دوست داشتم در این روز مطلبی تقدیم دوستان نمایم. ابتدا در نظرم آمد تا سمت و سوی این نوشته را به گلایه از آنچه در این روزگار بر صنعت و مهندسی کشورمان و عموم مهندسان و فارغ التحصیلان رشته های فنی و مهندسی گذشته است، بکشانم ولی دیدم لااقل در این روز مهندسی، در بمباران ناامیدی و تعلیق، روا نیست من نیز کام دوستان و مخاطبان این نوشته را تلخ کنم و با مطلبی که هیچ دردی هم از این حال و روز ناگوار دوا نخواهد کرد، بر احساس یاس و ناامیدی بیفزایم. لذا می خواهم از موفقیت ها، از زیبایی ها، از توانستن ها و از امید حرف بزنم، از کارآفرینان بزرگی که اراده کردند، خواستند، زحمت کشیدند، از شب و روزشان گذشتند، آموختند، شکست خوردند ولی بلند شدند، ناامید نشدند، دوباره بیشتر زحمت کشیدند … تا کسب و کارشان، روزیِ کارکنانشان و صنعت کشورمان رونق بگیرد و پر رونق بماند. می خواهم از مهندسانی یاد کنم که در اوضاع سخت تحریم و دوری از آموزش و کارآموزی در شرکت های بزرگ اروپایی و آمریکایی (به سان مهندسان پا به سن گذاشته)، چراغ مهندسی، تولید و فناوری را روشن نگه داشته اند و غریبانه تلاش می کنند، یاد می گیرند، خودآموزی می کنند، با خلاقیت، هوشی سرشار و امیدوار به آینده پیش می روند و در معطل نماندن کشور و مردم برای تامین کالاهای صنعتی و خانگی در این شرایط دشوار از هیچ کوششی دریغ نمی کنند. با احترام به کارآفرینان پیشکسوت و بزرگان صنعت ایران و هزاران کارآفرین گمنام در جای جای شهرها و روستاهای کشور عزیزمان، می خواهم یاد کنم از تعدادی از کارآفرینان جوان ایرانی که در جو سنگین رفتن به خارج، یاس، ناامیدی و نتوانستن، توانستند کسب و کاری درخور بنیان بگذارند و الگوی کارآفرینی و موفقیت مهندسان و دانشجویان رشته های فنی در تاسیس استارت آپ ها باشند. با افتخار می خواهم یاد کنم از:

 

  • سعید و حمید محمدی، بنیان‌گذاران سایت دیجی‌کالا که کسب و کارشان بی نیاز از معرفی است. حمید مهندس صنایع از دانشگاه خواجه نصیر و فوق‌لیسانس MBA از دانشگاه علم و صنعت و برادر دوقلویش سعید هم مهندس مکانیک و فوق‌لیسانس MBA از دانشگاه سازمان مدیریت صنعتی است.

 

 

 

  • محمد جواد شکوری‌مقدم، بنیان‌گذار ۳۶ ساله ی سایت آپارات که علیرغم ازدواج در سن ۱۹ سالگی و انصراف از تحصیل در رشته ی مهندسی برق الکترونیک دانشگاه امیر کبیر توانست شبکه اجتماعی کلوب و سایت های معروف آپارات و اخیراً فیلیمو را راه اندازی کند.

 

 

 

  • رضا اربابیان، بنیان‌گذار سایت شیپور، جوان ۳۵ ساله ای که در کانادا لیسانس اقتصاد و فوق لیسانس MBA گرفت و به ایران بازگشت تا با الهام از سایت ebay، درگاهی برای خرید و فروش لوازم دست دوم راه اندازی کند و موفق هم شد. شیپور حاصل ایده و تلاش این کارآفرین جوان است.

 

 

 

  • نازنین دانشور، بنیان‌گذار ۳۵ ساله ی سایت تخفیفان که با مدرک مهندسی نرم افزار و فوق لیسانس MBA از دانشگاه امیرکبیر، راهی انگلیس و آلمان شده بود، سرانجام چند سال پیش با یک ایده ای به ایران بازگشت و بستری برای ارایه انواع خدمات و محصولات مورد استفاده در زندگی روزمره مردم، از رستوران‌ها و مراکز خرید و تفریح گرفته تا انواع محصولات و سفر با تخفیفاتی قابل توجه ساخت و نامش را تخفیفان گذاشت.

 

 

 

  • حسام آرمندهی، بنیانگذار ۳۳ ساله ی کافه بازار و سایت دیوار، دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه شریف است که پس از اتمام تحصیلات به منظور ادامه ی تحصیل راهی سوئد شد تا در دانشگاه چالمرز کارآفرینی بخواند. یک بار که برای تعطیلات به ایران آمده بود، درگیر پروژه ای با یکی از دوستانش شد و همین شد که در ایران ماند و کافه بازار برای سیستم اندروید و سایت دیوار را راه انداخت.

 

 

 

مسلماً انتهای این لیست بسته نیست، ده ها کارآفرین برجسته و صاحب نام را می توان به انتهای این لیست اضافه کرد. صدها مهندس ایرانی، کسب و کاری مناسب برای خود راه انداخته اند، هزاران جوان دانشجو و فارغ التحصیل در تاب و تب کارآفرینی هستند و هزاران مهندس دیگر، در گوشه گوشه ی صنعت این کشور، علیرغم اینکه با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته اند، ولی با جان و دل برای سرِ پا نگه داشتن پایه های توسعه ی این کشور از هیچ تلاشی فروگذار نیستند. تلاششان و توفیقشان مستدام باد.

 

در پایان این نوشته نیز، مجدداً روز مهندس را به نمایندگی از همکارانم در عصر مواد خدمتتان تبریک می گویم و امیدوارم روز به روز بیشتر بدرخشید و زندگی و روزگار خوشی پیش رو داشته باشید.

 

صاحب امتیاز وب سایت عصر مواد

ارسال دیدگاه